23948sdkhjf

Legendariske cafélokaler skifter ejer

Sommersko-køber bør have et stærkt koncept, mener mægler
De lokaler, der i over 40 år husede Københavns første café, Café Sommersko, er sat til salg.

Det oplyser erhvervsmægleren Butikskompagniet, som står for salget af de berømte kvadratmeter i Kronprinsensgade.

Café Sommersko blev åbnet i 1976 af kunstneren Kenn André Stilling og brødrene Jørgen og Søren Bro. Cafeen lukkede i sommeren 2017, efter at den de sidste seks år var ejet af den kontroversielle cafématador Bahram Sari Beliverdi - en ejer, som forbandt Café Sommerskos navn med sine domme for skattesvig, vold og for at benytte sort arbejdskraft på sine cafeer.

Da han sidste år måtte indse, at det var slut med Sommersko, blev cafeen afløst af restauranten Mät 99, men nu er der altså lagt op til et nyt salg.

Masser af gammelt interiør
- Jeg forventer ikke, at det er et lokale, vi har liggende i særlig lang tid, fordi placeringen er fænomenal, og fordi branchen, trods de sidste års brogede historier, stadig husker Café Sommersko som det sted, hvor Nordens og Danmarks café-historie startede, siger Henrik Voss, erhvervsformidler hos Butikskompagniet.

- Store dele af lokalets indretning og interiør er stadig det samme som dengang, Café Sommersko var på sit højeste og Københavns svar på en parisisk café. For eksempel de smukke høje lofter, lamperne, lysekronerne og spejlene på væggene. Lokalet har kun været solgt én gang siden 1976, og det understreger, at det er en type lokale, som absolut ikke hænger på træerne, tilføjer han.

Ifølge Henrik Voss bør den nye køber have et stærkt koncept og en tydelig identitet, så lokalets ejerskifte også kan bruges til at skrive et nyt kapitel i den 41 år lange historie.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093