23948sdkhjf

Veganske LikeMeat tager en bid af det kødfri marked

Aarhus-iværksætter får specialfremstillet produkter til hele Norden

Veganske alternativer til kød stormer frem, og i Aarhus er iværksætteren Toke Fonsbøl godt i gang med at nappe en god bid af markedet med sin virksomhed LikeMeat Nordic.

Han etablerede virksomheden i 2016 for at handle med veganske produkter fra moderselskabet LikeMeat i Tyskland - og på den korte tid har han fået sparket en lang række døre ind.

- Vores mål var indenfor det første år at lancere i de største detailkæder, og det er mere end lykkedes. På under et år har vi lanceret i Danmark ved Coop og Dansk Supermarked i stærk konkurrence med de etablerede spillere på markedet. I Danmark sælger vi også til Sunset Boulevard, der bruger vores økologiske kebab som deres veggie-alternativ, og vi har lige lanceret ved Glós restauranter i Tivoli og Magasin i København, fortæller Toke Fonsbøl.

Han har også fået fat på aftagere i både Sverige, Norge, Finland og de baltiske lande.

- Vi fik i første omgang et års eksklusivitet fra LikeMeat i Tyskland - et år, hvor vi skulle bevise, at vi kunne sælge produkterne i Norden og Baltikum. Og det kunne vi, så nu har vi en langsigtet aftale på plads, fortæller Toke Fonsbøl til Food Supply.

Fremstillet i Holland
Alle produkterne bliver fremstillet på LikeMeats egen fabrik i Holland - og den danske forhandler fortæller, at det er lykkedes ham at få fabrikken til at lave produkter, som kun er til LikeMeat Nordic.

- På for eksempel det tyske marked sælger de kun på køl, men på vores markeder heroppe er det vigtigt også at kunne tilbyde produkter på frost. Så det laver de nu specielt til os, fortæller Toke Fonsbøl, der får det hele kørt fra Holland til et lager i Haderslev.

LikeMeat Nordic havde i regnskabsåret 2016/17 et underskud på cirka 50.000 kroner, men det tager direktøren med ophøjet ro.

- Man kan ikke skabe noget nyt på et marked med så store konkurrenter uden at bruge penge. Jeg og de partnere, jeg har med, har skudt en hel del penge i det her, og det, der kommer ind, skal i første omgang bruges på at brande LikeMeat, så vi bliver kendte derude. Sidste år og i år handler i høj grad om etablering - så kan det være, at der bliver et overskud næste år, siger han.
.
LikeMeat Nordic har allieret sig med en række ’"foodies" som hjælper med at promovere de kødfri alternativer på de sociale medier.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (2)
Forsiden lige nu

Ægtepar lancerer en stribe fødevarer i 2019

Kimber Foods satser ikke mindst på en serie nye snackprodukter

Naturmælk sætter nye rekorder

Fiskedirektør omkommet i havnen i Aalborg

1

Naturli' Foods går til angreb på mælkemarkedet

Lancerer plantedrikke på køl med calcium fra alger

Her er Årets danske Bryggeri

Gymnasiekammerater gik helt til tops

- Enten er vi geniale ...

... eller også har vi skudt helt ved siden af, siger ægtepar

Nyhedsbrev

Ugens grin: Forbyttede gaver

Online Avis Arkiv

DI har fundet midlertidig direktør

Kartoffeldirektør er pludselig væk

Konkursramt bryggeri brygger igen

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

1

Julefrokost-dilemmaer: Fanger bordet, hvis man siger op?

Sprøjterobot er prøveklud

Odense Marcipan har sat ny robot ind i produktionen

Bagerkæden Emmerys må sluge endnu et milliontab

Underskuddet næsten fordoblet trods mere service

Gastronomi og fødevarer skal skabe udvikling

Første madkollektion fra Søstrene Grene

1

Too Good To Go redder Naturli's "ulovlige" plantedrik

Santa's Man Boobs og alle de andre juleøller

I år er der rekordmange julebryg fra de danske bryggerier

Stort salmonellaudbrud: Mindst 28 syge

Nye målinger gør Kelsen klogere på dej

Ny undersøgelse: Danskerne klar til klimakamp ved middagsbordet

Cocktail-leverandør er seksdoblet på få år

Jespers Torvekøkken vokser videre

Catering-virksomheden driver nu 33 kantiner

Alternativet vil gøre et kilo rødt kød 17 kroner dyrere

I dag koster et kilo hakket oksekød cirka 60 kroner. Den pris vil Uffe Elbæk i klimaets navn hæve til 77 kroner.

Ny Svansø-ejer: Good Food Group skal vokse gennem udvidelser og opkøb

200 Carlsberg-chefer får en ekstra årsløn

Carlsberg ramt af glas og papir i pilsnere

Familieejet milliardkoncern solgt til kapitalfond

Dagrofa kaster penge efter S-Engros

Studerende opfinder en klimavenlig vegansk ost

Færre danskere laver mad fra bunden

Fra fødevarerester til merværdi

Carlsberg lancerer fadøl uden alkohol

Nemlig.com med nyt kæmpeunderskud

Nyt magasin skal booste dansk gastronomi

Fremtidsuge sætter spot på fødevarer

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Fødevareegnet rengøringsløsning til pakkeafdeling hos brødproducent

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Det bedste tilbud på lagerindretning er baseret på tillid

Sales Manager Sweden

HF udvider vores Sales Support/Purchase

Søger du en ekspert i EPLAN Electric P8?

Lær at arbejde med punktskyer i Inventor og AutoCAD.

Kæmper du med statisk elektricitet?

Så kaster vi los med butterflyventilen GEMÜ 480 Victoria

Tyverisikret cykelparkering

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S!

10. December - "En informativ julekalender til maskingale mænd"

ROTEX elastisk klo-kobling

AF Packaging Solutions

HOT-Seal - folie til forsegling af bægre og spande - forhandles af Salicath ApS

9. December - "En informativ julekalender til maskingale mænd"

8. December - "En informativ julekalender til maskingale mænd"

Hos PRO-CONSULT ved man aldrig, hvad der kommer ind ad døren.

PanPac udvider medarbejderstaben

Veloverstået Foodtech messe 2018

Smart Automation - Nyt domicil

25 år med GEMÜ-flervejs-ventilblokke

Er du vinterklar?

Live-webinar: Festo Automation Suite

Det er jul - det er cool - og Bürkert er i gavehumør

Send til en kollega

0.462