23948sdkhjf

Arla gør klar til stor osterokade

Snart slut med blåskimmel på Troldhede Mejeri
Troldhede Mejeri i Vestjylland siger inden længe farvel til de blåskimlede oste og begynder i stedet at koncentrere sig om de hvidskimlede. Ifølge Herning Folkeblad vil produktionen på det Arla-ejede mejeri blive lagt om i oktober, idet arbejdet med en udvidelse af mejeriet nu er klar til at gå i gang.

Arla har tidligere meddelt, at der bliver bygget om for 60 millioner kroner i Troldhede som følge af beslutningen om at lukke Lillebælt Mejeri ved Fredericia og flytte dets produktion af hvidskimmeloste til Troldhede Mejeri. Samtidig bliver Troldhedes produktion af blåskimmeloste flyttet til Gjesing Mejeri ved Skanderborg.

Skiftet sker for at give plads til nye produkter og en udvidet produktion af hvidskimlede oste - og da Arla Foods laver mere hvidskimmelost end blåskimmelost, er det nødvendigt med mere plads i Troldhede.

Troldhede Mejeri har i forvejen en miljøgodkendelse til produktion af 10.000 ton om året, og den mængde bliver ikke overskredet med den nye produktion, nævner folkebladet.

Investeringen i Troldhede skal blandt andet gå til procesudstyr, bedre produktionsfaciliteter, emballagelager og køle- og modningslagre.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078