FødevareBanken fylder 10 år i dag

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Har uddelt cirka 10 millioner måltider af overskudsmad

FødevareBanken fylder i dag 10 år - og i løbet af de 10 år er over 4.000 tons mad, svarende til over 10 millioner måltider, blevet fordelt til socialt udsatte, oplyser FødevareBanken i en pressemeddelelse.

Efter at have været en lille forening koncentreret omkring København har FødevareBanken nu også afdelinger i Kolding og Aarhus. De tre arfdelinger fordeler tilsammen cirka tre tons overskudsmad til socialt udsatte hver eneste dag året rundt i størstedelen af Danmark.

Fødevarestyrelsen har vurderet, at engrosleddet, primærproduktionen og industrien samlet står for 238.000 tons madspild om året, så der er nok at tage af de næste år.

- Når vi er glade for, at vi vokser, er det jo ikke, fordi det er et mål i sig selv. Men vi ved, at madspildet findes i industrien og hos grossister og vi ved, at behovet for god og rigelig mad er der for de mest sårbare medborgere. Og vi er dem, der systematisk og fødevaresikkert sætter de to parter sammen, siger Karen-Inger Thorsen, direktør i FødevareBanken.

- Vi arbejder hver eneste dag på, at flere fødevarevirksomheder bliver opmærksomme på vores eksistens og erfarer, at der findes et godt, fødevaresikkert alternativ til at smide maden ud, så vi forventer ikke at blive arbejdsløse de næste mange år, desværre ,tilføjer hun.

Maden doneres af store, danske fødevarevirksomheder og grossister. Det er aldrig mad, der er for gammel, men mad, der af den ene eller anden grund alligevel ikke kan sælges. Det kan være grundet fejl på etiketten, bulet emballage, kort holdbarhed, pletter på frugten, overproduktion eller andre årsager.




Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Kok skal forbedre oplevelsen på SMK

Kød-direktør er vred efter fupnummer

Himmerlandskød blev misbrugt i nytårsmenuer

Danske fiskere hentede fisk for 3,4 milliarder

Sådan har Daloon optimeret sin produktion

Mindre spild af råvarer, vand og strøm er en del af succesen

Nu ruller det - Daloon inde i massiv vækst

Direktør forventer det bedste resultat i årevis

Nu kan Bilka-tun spores tilbage til kaptajnen

Dansk Supermarked klar med online sporings-system

Nyhedsbrev

Minimejeri leverer mælk lynhurtigt

Pladespecialist satser på fødevareindustri

Bornholm klar med datoer for ny madfestival

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Nye energibarer storhittede på messe - på nær én

Mols Organic-direktør vælter sig i nye kunder

Pas på, svindlere: Nyt netværk har kig på jer

Eurofins opretter en netværksgruppe mod fødevaresvindel

Enorm efterspørgsel på danske krabber

Om få år rykker 3D-printeren ind i Michelin-køkkenerne

3D-printere i ethvert restaurantkøkken om få år er slet ikke urealistisk, lyder det fra iværksætter

Boserup og Seier slutter burger-eventyret

Nyt redskab letter mejeriers arbejde

Stor sag om sliksvindel udsat for fjerde gang

Fadøllet flyder i stride strømme

Danskerne har for alvor fået appetit på det

Aarhus-drenge sælger blå vin

Det er sjovt og smager godt, mener de

Lokale fødevareproducenter går sammen

Kvalitetsmad stiller krav til professionelt køkkenudstyr

Formanden for Brancheforeningen for Køkkenudstyr løfter sløret for, hvor markedet befinder sig

1

Klumme: BioFach: Her er de nye trends og økotendenser

Aarhus vil have flere food trucks

Hver fjerde restaurant opgiver af få ny kok i køkkenet

Millionstøtte skal forbedre ældres ernæring

1

Arla klar med nye mælkesmage

Michelinstjernerne ramte forbi Fyn: Anmelder overrasket

Se listen: Danmark har nu 26 Michelin-restauranter

Plantefarsen sejrer i supermarkederne

Vestjyder vil tænke nyt om fødevarer

Smarties' bagmænd solgte vand for over 50 milliarder

Rod i Food Supply Magazine

Dansk Supermarked kritiseres for dårligt arbejdsmiljø

Sådan laver man Nordens bedste sild

Catering-firmaer klar med nye kalve

Mayo med skimmel tilbagekaldes

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Mouvex pakningsløse pumper nu hos Verder A/S

Platform for Celox Line sorterer.

Positiv udvikling i den spanske fødevarebranche

Brug en ion luftpistol til effektiv nedbrydning af statisk elektricitet

IMA dairy food ERCA

ALPMA forhandles af Salicath ApS

Vehco ECO-drive konkurrence reducerer CO2 udledning med 1850 tons

Smed søges!

Inspiration til påskebordet

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Februar nyhedsmail fra KE Fibertec

Skift af stålwire på lastbilkran for kunde

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Ny sædeventil fra INOXPA.

Lær de grundlæggende funktioner i Nastran In-CAD på kursus d. 13/3

Kreditpolitikkens 10 hovedpunkter

FSMA / PCQI training

Qumec præsenterer nye transportbånd.

Carl Stahl A/S er igen kreditvurderet til AAA-rating

Vidste du, at vi kan være en del af din næste flyrejse?

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

MK12 til mærkning af blandt andet rustfrit stål giver hurtigere resultater!

Hvordan får jeg drømmejobbet?

Opgradering til industrikøkkenvaske

ROB-EX Brugerdag – dagen indfrier mine forventninger hver gang

Send til en kollega

0.213