23948sdkhjf

Jagten på Danmarks bedste leverpostej er sat ind

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Fem finalister fundet til Foodexpo i marts

Hvordan skal en ægte dansk leverpostej smage? Det kom der omkring 60 bud på, da Danske Slagtermestre holdt årets store fagkonkurrence, hvor 60 slagtere stillede til konkurrence i Odense med hele 325 produkter.

Fem af leverpostejens top-slagtere blev fundet, og de er nu gået videre til Foodexpo-messen i Herning 18.-20. marts, hvor den endelige vinder – og dermed Danmarks bedste leverpostej – skal findes.

- Konkurrencen var hård i år. Ved leverpostejen vurderer vi den på fire kriterier. Det handler om både smag, udseende, konsistens og duft. Leverpostejen er et enormt vigtigt produkt i enhver slagterforretning, da det er det pålægsprodukt, som der sælges klart mest af i butikkerne. Leverpostejen er et kendetegn for butikken, siger Per Jørgensen, overdommer ved årets fagkonkurrence og indehaver af Allégårdens Slagter i Odense.

Selv har han opskriften på, hvad der gør en god leverpostej:

- En leverpostej kræver optimalt fokus, og den skal laves med stor kærlighed, så den er ensartet hver eneste uge. Friske råvarer i høj kvalitet – spæk og lever – er helt afgørende for den gode smag.

Slagterens metier i spil
Danske Slagtermestre har holdt fagkonkurrencer siden 1960'erne. For de danske slagtere er konkurrencen med til konstant at udvikle og udfordre faget, og samtidig sætter konkurrencen en tyk streg under de danske slagterbutikkers håndværksmæssige kunnen, fremhæver Leif Wilson Laustsen, formand for Danske Slagtermestre og indehaver af Slagter Laustsen i Assens.

Med afsæt i årets fagkonkurrence retter han en kritik mod de danske supermarkedskæder, som efter hans mening er skyld i, at slagterfagligheden over de seneste år har lidt tab.

- Slagterfaget er et håndværk, hvor vi i slagtebutikkerne producerer varerne fra bunden, modsat vores kolleger i supermarkederne, siger Leif Laustsen.

- Det er enormt vigtigt, at vi værner om og udvikler faget, så fremtidens slagtere er mestre i alle faser og ikke bare modtager opskåret kød i kasser. Den faglighed skal sikre, at danske forbrugere kan blive ved med at gå ind til sin slagter og købe originale produkter, uddyber han.

De fem, der har kvalificeret sig som finalister i konkurrencen om Danmarks Bedste Leverpostej på Foodexpo i marts, er Slagter Matthiasen, Nr. Aaby, Slagter Lund, Frederiksberg, Slagteren i Højslev, Højslev, Mesterslagteren i Saltum, Saltum, og Skibhusslagteren, Odense

Ved fagkonkurrencerne i Odense fandt et dommerpanel også Foodexpo-finalister i hver af kategorierne Danmarks bedste spegepølse, Danmarks bedste snackpølse, Danmarks bedste flæskesvær og Danmarks bedste grillpølse. På Foodexpo i Herning er det forbrugerne, som stemmer.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Madiværksættere får chancen hos Irma

Otte projekter er med opløbet

Coop skifter kødbakkerne ud med genbrugsplast

Det vælter ind med nyheder til Madværkstedet

- Det kan vi lære af Big Mac-sagen

Fødevarevirksomheder i Thy rotter sig sammen

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Nyhedsbrev

Kokkelandsholdet skal have ny direktør

Online Avis Arkiv

Dansk pepperoni-producent bekymret over nej til brexit-aftale

Chr. Hansens salg går mindre frem end ventet

Chr. Hansen Holding, der laver enzymer og ingredienser til flere industrier, sælger fortsat for mere

Ekstremløber skal hjælpe Easyfoods medarbejdere

Rekord: Over 200 bryggerier i Danmark

Arla vil selv lave sine reklamer

DI håber på alternativ Brexit-løsning efter nej til aftale

L&F: Nej til Brexit-aftale skaber stor usikkerhed

Ny vidensportal for fødevarefagfolk

Lantmännen Unibake er nu ejer af australsk bageri

Danske Liverpool-fans får egne øl

Har bestilt to specialøl hos Hvide Sande Bryghus

Bryggeri flytter og får udskænkning

Mistanke: Både gæring og histamin i makrelsalat

Kopisucces: Han har solgt 500.000 kaffekapsler på 10 uger

Alkoholfri øl er Carlsbergs nye guldåre

Fødevarevirksomheder ruster sig til hård brexit

Fødevarestyrelsen bag nyt partnerskab i fødevarebranchen

King Food fik nyt kølelager på 14 dage

Hov-hov - glutenfri havremel afsløret med gluten

Hov - blåt plast i hakket grisekød

- Stort potentiale for vækst i den danske ingrediensbranche

Fiskeriet i Skagen Havn rundede en milliard i 2018

Pølser med metal trukket retur

Direktør har forladt Løgismose Meyers

SPX Flow Technology nærmer sig flytning

Royal Unibrew lander stor hotelaftale

Royal Unibrew har en ny plan

Just Eat begyndte året med rekord

Rejefabrik hårdt ramt af oversvømmelse

Mayonnaise kaldt tilbage

Se alle Medlemmernes egne nyheder

NYHED! Prolink Serie 13-0 CTP og Serie 13-34 FLT

Nu skyder vi fødselsdagsåret i gang

Manicus Teknik, din leverandør af hydraulik

”Med så mange medarbejdere er det afgørende at vælge det rigtige virksomhedsledelsessystem.”

Faldsikring på den nemme måde - Fyns Kran Udstyr A/S

RS Components lagerfører nu motorstyringsanalysatorer fra Fluke

Skyd dit nytår i gang med en lidt skævere ansøgning

Siemens har den rigtige softstarter til enhver applikation

Webinar 21/1: Introduktion til PCSCHEMATIC Automation

Terasakis TEMBREAK 2 fra Ara-El

600 mio. kr. skal give et teknologisk boost

Høj hastighed og høj opløsning med 3D smart inline inspektion

Januar nyhedsmail fra KE Fibertec

Ion luftkniv fra EXAIR fjerner statisk elektricitet

LinkedIn, Twitter, Facebook og Instagram.

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Bedre plantebaserede alternativer til kød med citrusfibre

ROTEX elastisk klo-kobling fra KTR

Gibotech sætter ny medarbejderrekord

Ta’ med CP på tur til Carlsberg Byen

Test af hygiejnisk design giver højere fødevaresikkerhed

Endnu en nyhed i vores produktsortiment hos Carl Stahl A/S: Dynamometer med...

Specialfremstilling af gummi/metal bøsninger

Ny svingkran? Gør som Budweg Caliper A/S - start med at få branchens hurtig...

Bliv opdateret på det seneste nye om bioplast

Send til en kollega

0.154