Jagten på Danmarks bedste leverpostej er sat ind

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Fem finalister fundet til Foodexpo i marts

Hvordan skal en ægte dansk leverpostej smage? Det kom der omkring 60 bud på, da Danske Slagtermestre holdt årets store fagkonkurrence, hvor 60 slagtere stillede til konkurrence i Odense med hele 325 produkter.

Fem af leverpostejens top-slagtere blev fundet, og de er nu gået videre til Foodexpo-messen i Herning 18.-20. marts, hvor den endelige vinder – og dermed Danmarks bedste leverpostej – skal findes.

- Konkurrencen var hård i år. Ved leverpostejen vurderer vi den på fire kriterier. Det handler om både smag, udseende, konsistens og duft. Leverpostejen er et enormt vigtigt produkt i enhver slagterforretning, da det er det pålægsprodukt, som der sælges klart mest af i butikkerne. Leverpostejen er et kendetegn for butikken, siger Per Jørgensen, overdommer ved årets fagkonkurrence og indehaver af Allégårdens Slagter i Odense.

Selv har han opskriften på, hvad der gør en god leverpostej:

- En leverpostej kræver optimalt fokus, og den skal laves med stor kærlighed, så den er ensartet hver eneste uge. Friske råvarer i høj kvalitet – spæk og lever – er helt afgørende for den gode smag.

Slagterens metier i spil
Danske Slagtermestre har holdt fagkonkurrencer siden 1960'erne. For de danske slagtere er konkurrencen med til konstant at udvikle og udfordre faget, og samtidig sætter konkurrencen en tyk streg under de danske slagterbutikkers håndværksmæssige kunnen, fremhæver Leif Wilson Laustsen, formand for Danske Slagtermestre og indehaver af Slagter Laustsen i Assens.

Med afsæt i årets fagkonkurrence retter han en kritik mod de danske supermarkedskæder, som efter hans mening er skyld i, at slagterfagligheden over de seneste år har lidt tab.

- Slagterfaget er et håndværk, hvor vi i slagtebutikkerne producerer varerne fra bunden, modsat vores kolleger i supermarkederne, siger Leif Laustsen.

- Det er enormt vigtigt, at vi værner om og udvikler faget, så fremtidens slagtere er mestre i alle faser og ikke bare modtager opskåret kød i kasser. Den faglighed skal sikre, at danske forbrugere kan blive ved med at gå ind til sin slagter og købe originale produkter, uddyber han.

De fem, der har kvalificeret sig som finalister i konkurrencen om Danmarks Bedste Leverpostej på Foodexpo i marts, er Slagter Matthiasen, Nr. Aaby, Slagter Lund, Frederiksberg, Slagteren i Højslev, Højslev, Mesterslagteren i Saltum, Saltum, og Skibhusslagteren, Odense

Ved fagkonkurrencerne i Odense fandt et dommerpanel også Foodexpo-finalister i hver af kategorierne Danmarks bedste spegepølse, Danmarks bedste snackpølse, Danmarks bedste flæskesvær og Danmarks bedste grillpølse. På Foodexpo i Herning er det forbrugerne, som stemmer.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

WeDoBurgers lukker og slukker

Grise strømmer til danske slagterier

Rekordsalg af is og sodavand

Smartbake skifter til måltidskasse-ekspert

Bagerikoncernen har indgået millionaftale med RetNemt

Svindelforebyggelse gælder nu også emballagen

Mange emballager er dog så avancerede, at det er svært at snyde

Nu vil fødevarekæmper halvere madspildet

En lang række store virksomheder går sammen i nyt initiativ

Nyhedsbrev

Daka lukker jysk blodfabrik

Mængden af blod er halveret på 10 år

Kejserinden runder 20 år med gryder

Cateringfirma er blevet til en stor familievirksomhed

Nordisk Tang scorer et "større millionbeløb"

Nu skal der sættes fart på at udnytte kæmpestort potentiale

Økologisk æbleproduktion crowfundede sig til 1,4 millioner kroner på seks timer

1.260 pakker jordbæryoghurt trukket tilbage

1

Daloon-ulykke: Mand kunne ikke komme ud af vaskemaskine

Asparges: Overskud på 100 millioner er væk

Ugens grin: Hævnen er sød

Mors holder DM i østersgastronomi

Smukfests overskudsmad bliver til 6.250 måltider

Så bliver der igen brygget øl i Vrå

Daloon-ulykke: Mand er død af sine kvæstelser

Københavns Madhus får ny direktør

1

Smukfest bruger kaffegrums i sæben

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Bryggerier sælger godt i varmen

Sushi-fisk fra Thy i stor skala

Opdræt: Sashimi Royal, der opdrætter Yellowtail Kingfish i et saltvandsbrug i Hanstholm, er i omdrejninger

Wally and Whiz indtager flere stormagasiner

Giftigt mel tilbagekaldes

Kødproducenter vil også være kødfri

Just Eat vil også levere morgenmad

Plyndrede lastbil for chips til 80.000 kr.

Coop tilbagekalder frikadellepølser på grund af gas

Guld til dansk likør

Svaneke Bryghus får ny direktør

Fødevarekoncern om 2017: Forfærdeligt

Æggefirma ser millionpotentiale i proteindrik

Direktør går fra øllet til rejerne

Fire venner har startet bryghus i Farum

Tørke: Bornholmerne må undvære lokale grøntsager

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Har du set Davit-kranerne fra amerikanske Thern?

SMC's nye trådløse fieldbussystem kombinerer hastighed og sikkerhed

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Hvorfor ikke et automationsnetværk, hvor alle kan kommunikere ?

Automatik 2018

Fibox A/S præsenterer profil video

EFFEKTIV nedkøling af kølerum

David er udlært elektriker hos EL:CON i Viborg

Ny medarbejder søges!

Automatik 2018

Korrekte stamdata på den lette måde

Kvalitet optimering med state-of-the-art vakuumkøling

Online konfigurator til ventilmanifold

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Stor transportør

Egatec sætter to nye robotter på skolebænken

Lad os foretage din prøvelastning med vores Waterbags

Nye induktive sensorer i ICB-serien med integreret IO-link kommunikation – udviklet i Danmark

YASKAWA finder du hos ZF Danmark

Nomo - En del til den rigtige løsning! - Alt i lejer

Nyt kompensator katalog fra WILLBRANDT Gummiteknik

Ønsker du stor brudstyrke for glas? Så leverer vi Hærdet glas

RS Components' aftale med Zerynth styrker IoT-udvikling på DesignSpark

Ny generation af oliefrie kompressorer sænker energiforbrug og omkostninger...

FLOWave er en flowmåler med sensoregenskaber

Send til en kollega

0.237