23948sdkhjf

Jagten på Danmarks bedste leverpostej er sat ind

Fem finalister fundet til Foodexpo i marts
Hvordan skal en ægte dansk leverpostej smage? Det kom der omkring 60 bud på, da Danske Slagtermestre holdt årets store fagkonkurrence, hvor 60 slagtere stillede til konkurrence i Odense med hele 325 produkter.

Fem af leverpostejens top-slagtere blev fundet, og de er nu gået videre til Foodexpo-messen i Herning 18.-20. marts, hvor den endelige vinder – og dermed Danmarks bedste leverpostej – skal findes.

- Konkurrencen var hård i år. Ved leverpostejen vurderer vi den på fire kriterier. Det handler om både smag, udseende, konsistens og duft. Leverpostejen er et enormt vigtigt produkt i enhver slagterforretning, da det er det pålægsprodukt, som der sælges klart mest af i butikkerne. Leverpostejen er et kendetegn for butikken, siger Per Jørgensen, overdommer ved årets fagkonkurrence og indehaver af Allégårdens Slagter i Odense.

Selv har han opskriften på, hvad der gør en god leverpostej:

- En leverpostej kræver optimalt fokus, og den skal laves med stor kærlighed, så den er ensartet hver eneste uge. Friske råvarer i høj kvalitet – spæk og lever – er helt afgørende for den gode smag.

Slagterens metier i spil
Danske Slagtermestre har holdt fagkonkurrencer siden 1960'erne. For de danske slagtere er konkurrencen med til konstant at udvikle og udfordre faget, og samtidig sætter konkurrencen en tyk streg under de danske slagterbutikkers håndværksmæssige kunnen, fremhæver Leif Wilson Laustsen, formand for Danske Slagtermestre og indehaver af Slagter Laustsen i Assens.

Med afsæt i årets fagkonkurrence retter han en kritik mod de danske supermarkedskæder, som efter hans mening er skyld i, at slagterfagligheden over de seneste år har lidt tab.

- Slagterfaget er et håndværk, hvor vi i slagtebutikkerne producerer varerne fra bunden, modsat vores kolleger i supermarkederne, siger Leif Laustsen.

- Det er enormt vigtigt, at vi værner om og udvikler faget, så fremtidens slagtere er mestre i alle faser og ikke bare modtager opskåret kød i kasser. Den faglighed skal sikre, at danske forbrugere kan blive ved med at gå ind til sin slagter og købe originale produkter, uddyber han.

De fem, der har kvalificeret sig som finalister i konkurrencen om Danmarks Bedste Leverpostej på Foodexpo i marts, er Slagter Matthiasen, Nr. Aaby, Slagter Lund, Frederiksberg, Slagteren i Højslev, Højslev, Mesterslagteren i Saltum, Saltum, og Skibhusslagteren, Odense

Ved fagkonkurrencerne i Odense fandt et dommerpanel også Foodexpo-finalister i hver af kategorierne Danmarks bedste spegepølse, Danmarks bedste snackpølse, Danmarks bedste flæskesvær og Danmarks bedste grillpølse. På Foodexpo i Herning er det forbrugerne, som stemmer.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078