Jagten på Danmarks bedste leverpostej er sat ind

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Fem finalister fundet til Foodexpo i marts

Hvordan skal en ægte dansk leverpostej smage? Det kom der omkring 60 bud på, da Danske Slagtermestre holdt årets store fagkonkurrence, hvor 60 slagtere stillede til konkurrence i Odense med hele 325 produkter.

Fem af leverpostejens top-slagtere blev fundet, og de er nu gået videre til Foodexpo-messen i Herning 18.-20. marts, hvor den endelige vinder – og dermed Danmarks bedste leverpostej – skal findes.

- Konkurrencen var hård i år. Ved leverpostejen vurderer vi den på fire kriterier. Det handler om både smag, udseende, konsistens og duft. Leverpostejen er et enormt vigtigt produkt i enhver slagterforretning, da det er det pålægsprodukt, som der sælges klart mest af i butikkerne. Leverpostejen er et kendetegn for butikken, siger Per Jørgensen, overdommer ved årets fagkonkurrence og indehaver af Allégårdens Slagter i Odense.

Selv har han opskriften på, hvad der gør en god leverpostej:

- En leverpostej kræver optimalt fokus, og den skal laves med stor kærlighed, så den er ensartet hver eneste uge. Friske råvarer i høj kvalitet – spæk og lever – er helt afgørende for den gode smag.

Slagterens metier i spil
Danske Slagtermestre har holdt fagkonkurrencer siden 1960'erne. For de danske slagtere er konkurrencen med til konstant at udvikle og udfordre faget, og samtidig sætter konkurrencen en tyk streg under de danske slagterbutikkers håndværksmæssige kunnen, fremhæver Leif Wilson Laustsen, formand for Danske Slagtermestre og indehaver af Slagter Laustsen i Assens.

Med afsæt i årets fagkonkurrence retter han en kritik mod de danske supermarkedskæder, som efter hans mening er skyld i, at slagterfagligheden over de seneste år har lidt tab.

- Slagterfaget er et håndværk, hvor vi i slagtebutikkerne producerer varerne fra bunden, modsat vores kolleger i supermarkederne, siger Leif Laustsen.

- Det er enormt vigtigt, at vi værner om og udvikler faget, så fremtidens slagtere er mestre i alle faser og ikke bare modtager opskåret kød i kasser. Den faglighed skal sikre, at danske forbrugere kan blive ved med at gå ind til sin slagter og købe originale produkter, uddyber han.

De fem, der har kvalificeret sig som finalister i konkurrencen om Danmarks Bedste Leverpostej på Foodexpo i marts, er Slagter Matthiasen, Nr. Aaby, Slagter Lund, Frederiksberg, Slagteren i Højslev, Højslev, Mesterslagteren i Saltum, Saltum, og Skibhusslagteren, Odense

Ved fagkonkurrencerne i Odense fandt et dommerpanel også Foodexpo-finalister i hver af kategorierne Danmarks bedste spegepølse, Danmarks bedste snackpølse, Danmarks bedste flæskesvær og Danmarks bedste grillpølse. På Foodexpo i Herning er det forbrugerne, som stemmer.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Nye energibarer storhittede på messe - pånær én

Mols Organic-direktør vælter sig i nye kunder

Pas på, svindlere: Nyt netværk har kig på jer

Eurofins opretter en netværksgruppe mod fødevaresvindel

Om få år rykker 3D-printeren ind i Michelin-køkkenerne

3D-printere i ethvert restaurantkøkken om få år er slet ikke urealistisk, lyder det fra iværksætter

Enorm efterspørgsel på danske krabber

Nyt redskab letter mejeriers arbejde

Boserup og Seier slutter burger-eventyret

Nyhedsbrev

Stor sag om sliksvindel udsat for fjerde gang

Fadøllet flyder i stride strømme

Danskerne har for alvor fået appetit på det

Aarhus-drenge sælger blå vin

Det er sjovt og smager godt, mener de

Lokale fødevareproducenter går sammen

Hver fjerde restaurant opgiver af få ny kok i køkkenet

Kvalitetsmad stiller krav til professionelt køkkenudstyr

Formanden for Brancheforeningen for Køkkenudstyr løfter sløret for, hvor markedet befinder sig

1

Klumme: BioFach: Her er de nye trends og økotendenser

Aarhus vil have flere food trucks

Arla øgede salget med milliarder i 2017

Geia-salg gav tre danskere 180 millioner

Nyt regnskab viser, hvad fødevarevirksomheden indbragte

Michelinstjernerne ramte forbi Fyn: Anmelder overrasket

Ægtepar med første stjerne: Det er en livsstil

Millionstøtte skal forbedre ældres ernæring

1

Arla klar med nye mælkesmage

Se listen: Danmark har nu 26 Michelin-restauranter

KFC løber tør for kylling: Lukker 900 butikker i Storbritannien

To danske restauranter får deres første michelinstjerne

Plantefarsen sejrer i supermarkederne

Smarties' bagmænd solgte vand for over 50 milliarder

Vestjyder vil tænke nyt om fødevarer

Rod i Food Supply Magazine

Dansk Supermarked kritiseres for dårligt arbejdsmiljø

Sådan laver man Nordens bedste sild

Catering-firmaer klar med nye kalve

Mayo med skimmel tilbagekaldes

Salmonella i marineret kyllingebryst

Carlsberg solgte færre øl i 2017 - men flere specialøl

Carlsberg køber Grækenlands næststørste bryggeri

Dr. Oetker skifter direktør

Urenheder i piskefløde fra Naturmælk

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Qumec præsenterer nye transportbånd.

Carl Stahl A/S er igen kreditvurderet til AAA-rating

Vidste du, at vi kan være en del af din næste flyrejse?

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

MK12 til mærkning af blandt andet rustfrit stål giver hurtigere resultater!

Hvordan får jeg drømmejobbet?

Opgradering til industrikøkkenvaske

ROB-EX Brugerdag – dagen indfrier mine forventninger hver gang

Vi hjælper dig i mål ved jeres næste messedeltagelse - kontakt Expression ApS på 61653597

B&R præsenterer fleksibelt transportsystem på Hannover Messe

Ajcon bygger nyt frostlager i Esbjerg

Dit udlandsstudie er ikke nødvendigvis en smutvej ind på arbejdsmarkedet

Det ikke kun på land vi støber wiresko…

Stål eller Polycarbonat? Hvad ville du vælge?

4 ting du skal overveje, når du vælger nyt målesystem

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Atlas Copco filtre - høj kvalitet og lav pris

Oplev Danmarks Største Mobil Køkken

Skal du med på den danske fællesstand på Seafood Processing Global 24.-26. april i Bruxelles?

Skærp din faglighed med ny viden

Vanskeligheder i den tyske fødevarebranche

Ion ringblæseren fjerner statisk elektricitet på rør, kabler, slanger, ledn...

Slagter Nielsen køber levnedsmiddelgodkendte reoler

Sealed Rivet fås hos Præstmark.

Send til en kollega

0.316