23948sdkhjf

Her er de: Årets fødevareinnovatorer

Kvinder myldrer frem blandt sektorens nominerede stjerner

Også i år kommer de nominerede til Food Innovator Award fra mange forskellige dele af fødevarebranchen, når Danish Food Cluster uddeler prisen 15. marts.

Men ellers er ikke alt ved det gamle.

Årets nomineringer til prisen er således en hyldest til de nye strømninger og vækstlaget i fødevarebranchen. Samtidig er der en helt ny kønsfordeling blandt sektorens stjerner med 50 procent kvindelige nominerede. Sidste år var der kun en enkelt kvinde blandt 12 nominerede.

Food Innovator Award er en personlig hyldest til de mænd og kvinder, der gør en forskel for fødevareinnovation i den danske fødevareklynge. Denne gang er det i høj grad de små virksomheder, kvinderne og det jyske trekantsområde, der tager spotlyset ved nomineringerne.

- Det er godt at se, at det ikke kun er de etablerede virksomheder og navne, der kan gøre sig gældende, når vi beder vores medlemmer om at pege på dem, der gør en forskel for fødevareinnovation, siger formanden for bestyrelsen i Danish Food Cluster, Esben Laulund.

Sidste år gik prisen til Poul Agger, serieiværksætter, stifter, direktør og senere bestyrelsesformand for Agger Foods - og også manden bag Naturli' Foods, som han solgte i en stor millionhandel. I år er Naturli' Foods' nuværende direktør, Henrik Lund, blandt de nominerede efter en succesfuld introduktion af plantefarsen ”Naturli’ Hakket” for få uger siden.

Som leverandør af nye kilder til protein har også insektvirksomheden Enorm fundet vej til en nominering.

Food Innovator Award uddeles for tredje år i træk af Danish Food Cluster under arrangementet ”A Great Day for Food Innovation”, som i år holdes 15. marts på Carlsberg Academy i København.

De nominerede til Food Innovator Award 2018:
Anne Alsser-Gravesen, medejer af ISI Food Protection
Henrik Lund, direktør i Naturli’ Foods
Jørgen Andersen, direktør i Food Innovation House, Vejle
Lasse Henrichsen, stifter og ejer af Enorm
Lisbeth Ankersen, ejer af InnovaConsult
Merete Bøgelund Munk, erhvervspostdoc, Institut for Fødevarevidenskab ved Københavns Universitet
Merete Myrup Christensen, ernæringschef ved Landbrug & Fødevarer
Mette Hvarre Gassner og Rainer Gassner, ejere og kokke på Restaurant Ti Trin Ned, Fredericia
Poul Krabbe, sekretær i Fødevareklubben
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Madværkstedets udstillere kan brillere i showkøkken

Så er Ole & Steen klar på Manhattan

Fødevaregrossister gik igen tilbage

Tronskifte i nordjysk ostekoncern

Slut med anmelderrost Aarhus-restaurant

Veganersalg steg 30 procent i Salling Group

Nyhedsbrev

Fire mænd risikerer fængsel og millionbøde i hestekødskandale

Online Avis Arkiv

Højer Pølser: Konkurrencen er ekstremt hård

Dansk ingredienskoncern er kåret til verdens mest bæredygtige

Fynbo Foods bruger 100 millioner kroner på nye linjer

Stor udvidelse af produktionen skal imødekomme stigende efterspørgsel

Lim: Carlsberg har lanceret sin verdensnyhed

Adival mangler chokolade til landmænd

Specialøl-specialist med nyt overskud

Ugens grin: Sikkerhed fremfor alt

Vild konkursrekord i jubelåret 2018

Det vælter ind med nyheder til Madværkstedet

Coop skifter kødbakkerne ud med genbrugsplast

Fødevarevirksomheder i Thy rotter sig sammen

Madiværksættere får chancen hos Irma

Otte projekter er med opløbet

- Det kan vi lære af Big Mac-sagen

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Kokkelandsholdet skal have ny direktør

Dansk pepperoni-producent bekymret over nej til brexit-aftale

Chr. Hansens salg går mindre frem end ventet

Chr. Hansen Holding, der laver enzymer og ingredienser til flere industrier, sælger fortsat for mere

Bryggeri flytter og får udskænkning

Hov-hov - glutenfri havremel afsløret med gluten

Hov - blåt plast i hakket grisekød

- Stort potentiale for vækst i den danske ingrediensbranche

Fiskeriet i Skagen Havn rundede en milliard i 2018

Pølser med metal trukket retur

Direktør har forladt Løgismose Meyers

SPX Flow Technology nærmer sig flytning

Royal Unibrew lander stor hotelaftale

Royal Unibrew har en ny plan

Just Eat begyndte året med rekord

Rejefabrik hårdt ramt af oversvømmelse

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Smurfit Kappa Better Planet Packaging Design Challenge

Stregkode system – fuld sporbarhed fra jpbc

Ara-el anbefaler FL søgelyset

Ses vi på Ehandelsdagen d. 7 februar?

Skanem Hobro ansætter ny prepress-medarbejder

Brug gummi ... rigtigt!

Dosering af væsker med Fluidwell

VIDEO: specielle HMPE løftestropper til at løfte fundamenter og broelementer

Ove Davidsen ny salgsingeniør hos Pilz Skandinavien

Gratis rapport til dig: Ny undersøgelse blandt detail- og produktionsvirksomheder

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Nyudviklet justerbart formatrør øger fleksibiliteten

Temperaturføler til indskruning

GEPIR – Stregkodernes gratis telefonbog

Bell hus fra KTR

KLA 700 checkvejer med stort vejeområde

Vi er klar til at certificere jer efter DS/ISO 45001:2018. Er I klar?

Lej eller køb en skole.

Billy Regnskabsprogram tilbyder automatisk årsregnskab og selvangivelse

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Du kan stadig nå det - KICK-OFF MØDE: Plant-Based Food Network

Give Elementer køber Lundsby Industri A/S

Det kan du også med tekstil

Mixere/Omrørere fra AxFlow

Fibox - Ny video om ARCA skabet

Send til en kollega

0.144