Her er de: Årets fødevareinnovatorer

Kvinder myldrer frem blandt sektorens nominerede stjerner

Også i år kommer de nominerede til Food Innovator Award fra mange forskellige dele af fødevarebranchen, når Danish Food Cluster uddeler prisen 15. marts.

Men ellers er ikke alt ved det gamle.

Årets nomineringer til prisen er således en hyldest til de nye strømninger og vækstlaget i fødevarebranchen. Samtidig er der en helt ny kønsfordeling blandt sektorens stjerner med 50 procent kvindelige nominerede. Sidste år var der kun en enkelt kvinde blandt 12 nominerede.

Food Innovator Award er en personlig hyldest til de mænd og kvinder, der gør en forskel for fødevareinnovation i den danske fødevareklynge. Denne gang er det i høj grad de små virksomheder, kvinderne og det jyske trekantsområde, der tager spotlyset ved nomineringerne.

- Det er godt at se, at det ikke kun er de etablerede virksomheder og navne, der kan gøre sig gældende, når vi beder vores medlemmer om at pege på dem, der gør en forskel for fødevareinnovation, siger formanden for bestyrelsen i Danish Food Cluster, Esben Laulund.

Sidste år gik prisen til Poul Agger, serieiværksætter, stifter, direktør og senere bestyrelsesformand for Agger Foods - og også manden bag Naturli' Foods, som han solgte i en stor millionhandel. I år er Naturli' Foods' nuværende direktør, Henrik Lund, blandt de nominerede efter en succesfuld introduktion af plantefarsen ”Naturli’ Hakket” for få uger siden.

Som leverandør af nye kilder til protein har også insektvirksomheden Enorm fundet vej til en nominering.

Food Innovator Award uddeles for tredje år i træk af Danish Food Cluster under arrangementet ”A Great Day for Food Innovation”, som i år holdes 15. marts på Carlsberg Academy i København.

De nominerede til Food Innovator Award 2018:
Anne Alsser-Gravesen, medejer af ISI Food Protection
Henrik Lund, direktør i Naturli’ Foods
Jørgen Andersen, direktør i Food Innovation House, Vejle
Lasse Henrichsen, stifter og ejer af Enorm
Lisbeth Ankersen, ejer af InnovaConsult
Merete Bøgelund Munk, erhvervspostdoc, Institut for Fødevarevidenskab ved Københavns Universitet
Merete Myrup Christensen, ernæringschef ved Landbrug & Fødevarer
Mette Hvarre Gassner og Rainer Gassner, ejere og kokke på Restaurant Ti Trin Ned, Fredericia
Poul Krabbe, sekretær i Fødevareklubben


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Rejsegilde på Co-Ro’s ”Powerhouse”

Skidt for suppevirksomhed

Capnovas danske suppesats lukker butik og omorganiserer virksomheden.

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Glasfund i pulled pork fra Jensens Bøfhus

Danske slagtermestre stævner EU-Kommissionen

Brancheorganisationen Danske Slagtermestre har netop stævnet den danske konkurrencekommissær i EU, Margrethe Vestager, for inhabilitet i sag om spildevandsafgift, som tilgodeser store danske slagterier på bekostning af de mindre.

Kanonår for dansk restaurationsbranche

Nyhedsbrev

Danish Crown strammer skruen

Generation Food Award afholdes for anden gang

Ny Them-direktør vil kigge på eksporten

Regeringen vil proppe mere sund mad i danskerne

Slagtere får de mindste lønstigninger

Stærk sommer giver opjustering hos Carlsberg

Grise strømmer til danske slagterier

Rekordsalg af is og sodavand

WeDoBurgers lukker og slukker

Nu vil fødevarekæmper halvere madspildet

En lang række store virksomheder går sammen i nyt initiativ

Nordisk Tang scorer et "større millionbeløb"

Nu skal der sættes fart på at udnytte kæmpestort potentiale

Svindelforebyggelse gælder nu også emballagen

Mange emballager er dog så avancerede, at det er svært at snyde

Smartbake skifter til måltidskasse-ekspert

Bagerikoncernen har indgået millionaftale med RetNemt

Daka lukker jysk blodfabrik

Mængden af blod er halveret på 10 år

Kejserinden runder 20 år med gryder

Cateringfirma er blevet til en stor familievirksomhed

Økologisk æbleproduktion crowfundede sig til 1,4 millioner kroner på seks timer

1.260 pakker jordbæryoghurt trukket tilbage

Asparges: Overskud på 100 millioner er væk

Smukfests overskudsmad bliver til 6.250 måltider

Københavns Madhus får ny direktør

1

Smukfest bruger kaffegrums i sæben

Giftigt mel tilbagekaldes

Kødproducenter vil også være kødfri

Just Eat vil også levere morgenmad

Plyndrede lastbil for chips til 80.000 kr.

Coop tilbagekalder frikadellepølser på grund af gas

Guld til dansk likør

Svaneke Bryghus får ny direktør

Fødevarekoncern om 2017: Forfærdeligt

Æggefirma ser millionpotentiale i proteindrik

Se alle Medlemmernes egne nyheder

HF og Banner forbedre overvågningen hos Danfoss Kolding

"Hun sikrede fulde huse i løbet af nul komma fem"

Direktør i PanPac Engineering fylder 50 år

SMC’s salgsstab styrkes med bred profil

SMC’s salgsteam Nordjylland opgraderer

Digital ledelse i fokus på Automatik

Verdens største producent af græsfrø vælger automatisk pakke- og palleteringslinje fra Egatec

Demonstration af løsninger, der styrker industriens konkurrenceevne på stand B-1065 på Automatik ´18

TransSteel 2200 svejsemaskine til MIG/MAG, TIG og MMA inkl. tilbehør

Medarbejderrekord hos Gibotech

Pladsbesparende stepmotor - absolut positionering med batterifri sensor

Besøg os på Automatik messen 2018, d. 11. til 13. september på stand 1100

Nyt bryghus i Sydtyrol - de skræddersyede drev kom fra NORD

Automatik 2018

SMC’s nye trådløse fieldbussystem kombinerer hastighed og sikkerhed

Kompetencegivende kurser

Grib chancen! - HMI Design Masterclass Online Video kursus

Nye trådløse sensorer til Onset's RX3000 datalogger

Mobilt showroom i container

Trådløst plukkesystem på lageret forbedrer sporbarhed hos Carletti

Vi har leveret løftegrejet til det seneste indkøb fra Maximus Kran- & Speci...

Ny serie af termiske kameraer fra Fluke lagerføres nu hos RS Components

Lejer til robotapplikationer fra Nomo

Mixere/Omrørere fra AxFlow

Trådløs håndholdt HMI – Pendant / Teach box

Send til en kollega

0.253