23948sdkhjf

Her er de: Årets fødevareinnovatorer

Kvinder myldrer frem blandt sektorens nominerede stjerner
Også i år kommer de nominerede til Food Innovator Award fra mange forskellige dele af fødevarebranchen, når Danish Food Cluster uddeler prisen 15. marts.

Men ellers er ikke alt ved det gamle.

Årets nomineringer til prisen er således en hyldest til de nye strømninger og vækstlaget i fødevarebranchen. Samtidig er der en helt ny kønsfordeling blandt sektorens stjerner med 50 procent kvindelige nominerede. Sidste år var der kun en enkelt kvinde blandt 12 nominerede.

Food Innovator Award er en personlig hyldest til de mænd og kvinder, der gør en forskel for fødevareinnovation i den danske fødevareklynge. Denne gang er det i høj grad de små virksomheder, kvinderne og det jyske trekantsområde, der tager spotlyset ved nomineringerne.

- Det er godt at se, at det ikke kun er de etablerede virksomheder og navne, der kan gøre sig gældende, når vi beder vores medlemmer om at pege på dem, der gør en forskel for fødevareinnovation, siger formanden for bestyrelsen i Danish Food Cluster, Esben Laulund.

Sidste år gik prisen til Poul Agger, serieiværksætter, stifter, direktør og senere bestyrelsesformand for Agger Foods - og også manden bag Naturli' Foods, som han solgte i en stor millionhandel. I år er Naturli' Foods' nuværende direktør, Henrik Lund, blandt de nominerede efter en succesfuld introduktion af plantefarsen ”Naturli’ Hakket” for få uger siden.

Som leverandør af nye kilder til protein har også insektvirksomheden Enorm fundet vej til en nominering.

Food Innovator Award uddeles for tredje år i træk af Danish Food Cluster under arrangementet ”A Great Day for Food Innovation”, som i år holdes 15. marts på Carlsberg Academy i København.

De nominerede til Food Innovator Award 2018:
Anne Alsser-Gravesen, medejer af ISI Food Protection
Henrik Lund, direktør i Naturli’ Foods
Jørgen Andersen, direktør i Food Innovation House, Vejle
Lasse Henrichsen, stifter og ejer af Enorm
Lisbeth Ankersen, ejer af InnovaConsult
Merete Bøgelund Munk, erhvervspostdoc, Institut for Fødevarevidenskab ved Københavns Universitet
Merete Myrup Christensen, ernæringschef ved Landbrug & Fødevarer
Mette Hvarre Gassner og Rainer Gassner, ejere og kokke på Restaurant Ti Trin Ned, Fredericia
Poul Krabbe, sekretær i Fødevareklubben
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08