23948sdkhjf

Kæmpekøkken skal lave 1.200 tons mad helt fra bunden

Aarhus Universitetshospitals nye køkken tager form
Det nye, kæmpestore køkken, som er ved at tage form på Aarhus Universitetshospital i Skejby, har netop fejret rejsegilde.

Og de ansatte i køkkenet kan lige så godt vænne sig til en hel del travlhed og meget store mængder mad.

Køkkenet skal levere mad til cirka 2.350 patienter og fire kantiner hver dag. Nybyggeriet får blandt andet eget bageri og slagteri, og det skal samle og afløse køkkenerne på Aarhus-hospitalerne i Risskov, Tage Hansens Gade og Nørrebrogade, der i dag leverer mad til Aarhus Universitetshospital.

Plads til 100.000 frikadeller
Køkkenet bliver med sine cirka 4.700 kvadratmeter blandt landets største og ventes færdigt, så det kan tages i brug i november i år, konstaterer Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

Hvert år skal køkkenet levere 1.200 tons mad tilberedt i cirka tre millioner måltider. Køkkenets 140 medarbejderne kommer – rundt regnet - til at skrælle 250.000 gulerødder og stege 100.000 frikadeller om året, fortæller cheføkonoma Bente Slot.

- Det er fantastisk, at vi nu får et nyt køkken med plads til eget bageri og kødopskæring. Det betyder, at vi kan lave maden helt fra bunden og få økonomien til at række til flere økologiske råvarer. Mere økologi er et mål, så patienterne undgår tilsætningsstoffer som farve, konsistensregulatorer, aromaer og ikke mindst pesticidrester. Vi går meget op i at maden skal smage af det, den er lavet af, for så spiser patienterne mere, og det er vigtigt for restituering. Vi glæder os rigtig meget, siger Bente Sloth.

Byggeriet bliver udført af entreprenørkoncernen KPC.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172