"Stor sejr for fødevaresikkerhed": Salmonellafri kyllinger

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Danmark har fået særstatus og kan kræve udenlandsk kyllingekød testet fri for salmonella

Når danske forbrugere sætter tænderne i en helstegt kylling eller en kyllingefilet, kan de fremover føle sig så godt som sikre på, at kyllingen ikke har salmonella. Der har i mange år været et krav om salmonellafrihed for dansk kyllingekød, men nu gælder det også det udenlandske kyllingekød, der sælges i Danmark.

EU’s Komité for Fødevarekæden og Dyresundhed har således givet Danmark særstatus for salmonella i kyllingekød. Det har et flertal af medlemslandene stemt for torsdag. Komitéen anerkender dermed den store danske indsats for at bekæmpe salmonella i slagtekyllingeproduktionen. Med en særstatus kan Danmark nu kræve, at udenlandsk kyllingekød skal være testet frit for salmonella, inden kødet sendes til Danmark.

- Det er en stor sejr for fødevaresikkerheden. Vi kan nu være så godt som sikre på, at der ikke er salmonella i det kyllingekød, vi køber i supermarkedet eller spiser på restauranterne. Hvad enten kødet er fra Danmark eller udlandet, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen i en pressemeddelelse.

1.000 syge om året
Ministeren tilføjer, at den danske særstatus er en anerkendelse til de landmænd, slagterier og myndigheder, som i mere end 20 år har gjort en stor indsats for at slippe af med salmonella. Det har ført til et stort fald i antal registrerede sygdomstilfælde på grund af salmonella i Danmark.

I de senere år har antallet af syge ligget på omkring 1.000 om året. Omkring halvdelen bliver smittet med salmonella, mens de er i udlandet.

- Denne særstatus havde ikke været mulig uden erhvervets store fokus på at undgå salmonella i produktionen. Det er først og fremmest erhvervets fortjeneste, at vi nu kan føle os ekstra sikre på, at både det danske og det indførte kyllingekød er fri for salmonella, siger Esben Lunde Larsen.

I 2012 fik Danmark en tilsvarende salmonella særstatus for æg.

Man skal stadig altid følge hygiejnerådene. Herunder at gennemstege kyllingekød, da der kan være andre sygdomsfremkaldende bakterier i som eksempelvis campylobacter.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Co-Ro tog et gevaldigt saft-dyk

Men Sun Lolly-producenten sprøjter nye produkter ud i stor stil

Ny maskine sætter fart i fristelserne hos Easyfood

Mejerierne hædrede den gode fødevaredebat

FoodTech sætter viden på menuen

Messen i Herning omdanner i år den ene messehal til Tech City

Ny bestyrelse i mad-tænketank

Danish Crown tjener flere penge trods pres på priserne

Nyhedsbrev

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

- Vores dadelplaner kan blive en kæmpesucces

The Whole Companys Henrik Winther-Olsen klar til produktion i Dubai - kommer måske til at konkurrere med sig selv

Lettelse hos Kohberg: Vi er er på rette spor

Efter et særdeles nedslående 2016 gik det kraftigt frem for brødgiganten i 2017

Både op og ned for Geia Food

Omsætningen steg til over 1,2 milliarder kroner, men intens konkurrence fik overskuddet til at dale

Erhvervsmanden Nils Foss er død - 90 år

Coop lukker 16 brugser

Farvel til en række butikker, der gennem en årrække har givet underskud

The Whole Company klar med helt ny serie af frugtsnacks

Koncernen vil indtage udlandet på flere fronter

Dansk Supermarked skifter navn

Ny, nordjysk gin har været oppe i skyerne

25 pubs giver brødre milliongevinst

Madglade milliardærer redder eksklusiv restaurant

Nu kan Arbejdstilsynet tale med ansatte alene

BioMar udvider for 90 millioner i Brande

Lakridskonge producerer igen selv

Johan Bülow har sat skub i udviklingen af nye lakridser

Gråsten Fjerkræ gør klar til at udvide

Pladsmangel i Kværs har flyttet arbejdspladser sydpå

Ligner de en puck? Mørbrad hitter til ishockey-VM

NTF-Aalborg har skiftet direktør

Lukket burgerkæde kostede millioner

FødevareDanmark: Stram den lov

Romkuglemester er vokset yderligere

Økologisk gourmet-slagteri rykker ind hos Irma

Pengene strømmer ind hos Gasoline Grill

International hæder til Skjern-gin

Gulerødder har bidt sig fast om øko-favorit

Møllerup Gods klar med danske hampefrø

Ellemann-Jensen ny fødevareminister

Dansk familie blev mangemillionærer på Hot n'Sweet

Ny madfestival nærmer sig

Orkla Foods klar med ny salgsdirektør i Danmark

Unibrew solgte og tjente mere

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Prevas har ansat Software Developer, Henrik Bach

Automationsdag´18

Opbygning af HACCP-systemer

Læs om de nye muligheder med TIA-portalen version 15

IMA dairy food HASSIA

De helt rigtige løsninger til hårde miljøer

Der er gang i produktionen af vores nye løfteåg til truck hos vores maskinfabrik i Aalborg.

Dansk fællesstand på AgroProdMash 8. – 12. oktober 2018 - skyd genvej til det russiske marked

Pilz fortsætter væksten i omsætning og medarbejderantal samt udvider produkt-porteføljen

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Nye medarbejdere

Dansk hærdningsteknologi til rustfrit stål løser udfordringer hos MAN Diesel & Turbo

Tæt samarbejde mellem Arla, Siemens og DHJ resulterer i innovativt afgangsprojekt

Tre 10-års jubilarer hos Holtec Automatic A/S

Simatic CPU'er fra Siemens får facelift

Gratis rådgivning til robot industrien

Stor fynsk plastproducent investerer i ny pakkelinje fra robotklyngen i Odense

SMC lancerer ekstremt fleksibel sugekop af blå silikonegummi

Wexøe indgår ny samarbejdsaftale med Jacob Hinsch og eWon

Hvilken sensor til niveau måling er bedst?

Kunne du også tænke dig en traverskran som vi for nylig har leveret til den...

KE Fibertec satser på Norge

Broelementerne til Kronprinsesse Marys bro kræver løftegrej i den helt tung...

Dansk Procesventilation har færdiggjort centralstøvsuger til Abenas nye pro...

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Send til en kollega

0.198