"Stor sejr for fødevaresikkerhed": Salmonellafri kyllinger

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Danmark har fået særstatus og kan kræve udenlandsk kyllingekød testet fri for salmonella

Når danske forbrugere sætter tænderne i en helstegt kylling eller en kyllingefilet, kan de fremover føle sig så godt som sikre på, at kyllingen ikke har salmonella. Der har i mange år været et krav om salmonellafrihed for dansk kyllingekød, men nu gælder det også det udenlandske kyllingekød, der sælges i Danmark.

EU’s Komité for Fødevarekæden og Dyresundhed har således givet Danmark særstatus for salmonella i kyllingekød. Det har et flertal af medlemslandene stemt for torsdag. Komitéen anerkender dermed den store danske indsats for at bekæmpe salmonella i slagtekyllingeproduktionen. Med en særstatus kan Danmark nu kræve, at udenlandsk kyllingekød skal være testet frit for salmonella, inden kødet sendes til Danmark.

- Det er en stor sejr for fødevaresikkerheden. Vi kan nu være så godt som sikre på, at der ikke er salmonella i det kyllingekød, vi køber i supermarkedet eller spiser på restauranterne. Hvad enten kødet er fra Danmark eller udlandet, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen i en pressemeddelelse.

1.000 syge om året
Ministeren tilføjer, at den danske særstatus er en anerkendelse til de landmænd, slagterier og myndigheder, som i mere end 20 år har gjort en stor indsats for at slippe af med salmonella. Det har ført til et stort fald i antal registrerede sygdomstilfælde på grund af salmonella i Danmark.

I de senere år har antallet af syge ligget på omkring 1.000 om året. Omkring halvdelen bliver smittet med salmonella, mens de er i udlandet.

- Denne særstatus havde ikke været mulig uden erhvervets store fokus på at undgå salmonella i produktionen. Det er først og fremmest erhvervets fortjeneste, at vi nu kan føle os ekstra sikre på, at både det danske og det indførte kyllingekød er fri for salmonella, siger Esben Lunde Larsen.

I 2012 fik Danmark en tilsvarende salmonella særstatus for æg.

Man skal stadig altid følge hygiejnerådene. Herunder at gennemstege kyllingekød, da der kan være andre sygdomsfremkaldende bakterier i som eksempelvis campylobacter.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Hartmann-direktør død efter tragisk ulykke

Ny Kina-fabrik skal gøre Danish Crown lynhurtig

Vestjyder vil tænke nyt om fødevarer

Smarties' bagmænd solgte vand for over 50 milliarder

Rod i Food Supply Magazine

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Nyhedsbrev

Kaos har ramt madkontrakt til 1,6 milliarder

Både Hørkram og Dansk Cater overvejer at gå rettens vej

- Annulleret kæmpeudbud bør få store konsekvenser

Capnova opruster på foodfronten

Gør klar til at pumpe endnu flere millioner ind i fødevarebranchen

Små destillerier får økonomisk hjælp fra staten

Rekordmange konkurser blandt hovedstadens restauranter

Det nye Noma kan generobre pladsen som verdens bedste

Mejeri-udvidelse giver tro på fremtiden

Arla-mejeriet i Bislev får haller for 30 millioner kroner

Private dining udfordrer restauranter

Ny trend tager også kampen op mod cateringvirksomheder

Danskerne sidder tungt på verdensrekorden i økologi

Dansk Supermarked kritiseres for dårligt arbejdsmiljø

Norsk pizzagigant sagsøger små danske pizzeriaer

De må ikke hedde det, de hedder

Sådan laver man Nordens bedste sild

Dagrofa skal have ny topchef

Farvel til Per Thau - bestyrelsesformand overtager ledelsen

Anuga får største danske pavillon nogensinde

Fødevareministeren åbner Foodexpo

Esben Lunde Larsen dukker op i Herning til endnu større udstilling

Catering-firmaer klar med nye kalve

Halvdelen af mindre virksomheder er ikke rustede til et ejerskifte

Scanvaegt skal op på den høje klinge

En ny strategiplan for de næste tre år betyder flere medarbejdere, tocifret vækst og turbo på produktudviklingen hos Århus-virksomheden.

Mayo med skimmel tilbagekaldes

Salmonella i marineret kyllingebryst

Carlsberg solgte færre øl i 2017 - men flere specialøl

Carlsberg køber Grækenlands næststørste bryggeri

Dr. Oetker skifter direktør

Urenheder i piskefløde fra Naturmælk

To danske bryggerier med i verdenseliten

Skimmel på spil i øko-mayonnaise

Snacks er trukket tilbage fra butikkerne

Salatblandinger trækkes tilbage efter fund af listeria

EU langer ud efter Danmark for at sælge illegal feta

Fakta reducerer madspild for over 20 millioner kroner

Se alle Medlemmernes egne nyheder

SMC ansætter ny konsulent til Vestjylland

Steril luft til følsomme produktionsområder

Lagafors påtager sig stor og krævende opgave fra Skandinaviens førende producent af juice

Scanvaegt Systems præsenterer ny, high-speed portioncutter

Slangepumper fra Verder A/S

Stigende råvarepriser presser de franske fødevareproducenter

Ion luftkniven fjerner statisk elektricitet fra plastmaterialer, net, blade, ark og folie 

Bull Salicath ApS

RASCH forhandles af Salicath ApS

Victor er udlært elektriker hos EL:CON i Aarhus

SMC hyrer til marketing

Brug mindre tid med automatisk kolonitæller

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Ion-bar eliminerer statisk elektricitet på papir, film og plastmaterialer

Kvalitets pumper Vs. Blok pumper, Wangen Pumpen gennem næsten 50 år.

Nye niveauswitche, temperaturfølere og rustfri manometre fra BS

Så nemt er det at optimere dit produkt med 3D scanning

Der forventes flere konkurser og øget svindel i den britiske fødevarebranche.

Mobiliteten på arbejdsmarkedet er højere end nogensinde!

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Værd At Vide...

Röchling Meta-Plast A/S, søger en sælger til kontoret i Allingåbro.

Har du set vores 2018 katalog?

Specialister i "End of line" løsninger (pakkemaskiner, Palleteringsanlæg, T...

Send til en kollega

0.214