Nu skal kineserne også til at spise røde pølser

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Ny aftale baner vej for eksport af svinekød for yderligere 250 millioner kroner

Hidtil har kineserne måttet rejse til Danmark for at smage en dansk, rød hotdogpølse, men fremover kan de spare flybilletten.

Det er nemlig lykkedes at indgå en handelsaftale med Kina, så Danmark nu må eksportere varmebehandlet svinekød som for eksempel pølser og dåseskinke.

- Det er en stor dag for dansk landbrug og dansk økonomi. Vi er verdensmestre i danske pølser og skinkekød. Det vil middelklassen i Kina selvfølgelig også gerne smage på. Det er lig med både eksportindtægter og arbejdspladser i Danmark, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V).

Aftalen blev underskrevet i maj, da fødevareministeren var på besøg i Beijing. Og nu skal alt være faldet på plads, så eksporten kan begynde.

Hos brancheorganisationen Landbrug & Fødevarer skønner man, at der ligger 250 millioner årlige eksportkroner og venter som følge af aftalen.
Det tal er ikke skudt helt ved siden af, hvis man spørger slagterikoncernen Danish Crown. Her har datterselskabet Tulip længe ventet på at få aftalen i hus.

- Måske et ekstra nul
- Men det er lidt en joker. Derfor kan jeg frygte, at vi sælger for 50 millioner ekstra om året, men det kan også ende med et nul mere og ramme 500 millioner, hvis vi rammer plet, siger Kasper Lenbroch, der er administrerende direktør for Tulip.

Med aftalen slutter en lang proces, der begyndte med et kinesisk besøg i Vejle i 2008, med flere bump på vejen.

I 2014 erklærede daværende fødevareminister Dan Jørgensen (S), at millioneksporten var i hus. Men i kølvandet på flere fødevareskandaler i Kina blev reglerne strammet, og Danmark måtte tilbage til forhandlingsbordet.

- Det er 10 års arbejde, vi når i mål med her. Det tager lang tid at få adgang til det kinesiske marked, når det gælder mad og madprodukter. Det kræver stor dokumentation og fødevaresikkerhed, og det er noget, kineserne tager meget alvorligt, forklarer Esben Lunde Larsen til Ritzau.

Arbejdet fortsætter, når Danish Crown til næste år åbner en fabrik i Shanghai, hvor der blandt andet skal producere pølser.
Råvarerne skal dog fortsat leveres af de danske andelshavere, som er svineproducenter.

- Derfor vil vi fortsat fastholde danske arbejdspladser, også når fabrikken i Shanghai er i drift, siger Kasper Lenbroch.

Tulip forventer, at man allerede om et par uger kan sende den første containerfuld pølser østpå.

/ritzau/


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Co-Ro tog et gevaldigt saft-dyk

Men Sun Lolly-producenten sprøjter nye produkter ud i stor stil

Ny maskine sætter fart i fristelserne hos Easyfood

Mejerierne hædrede den gode fødevaredebat

Ny bestyrelse i mad-tænketank

FoodTech sætter viden på menuen

Messen i Herning omdanner i år den ene messehal til Tech City

Danish Crown tjener flere penge trods pres på priserne

Nyhedsbrev

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

- Vores dadelplaner kan blive en kæmpesucces

The Whole Companys Henrik Winther-Olsen klar til produktion i Dubai - kommer måske til at konkurrere med sig selv

Lettelse hos Kohberg: Vi er er på rette spor

Efter et særdeles nedslående 2016 gik det kraftigt frem for brødgiganten i 2017

Både op og ned for Geia Food

Omsætningen steg til over 1,2 milliarder kroner, men intens konkurrence fik overskuddet til at dale

Erhvervsmanden Nils Foss er død - 90 år

Coop lukker 16 brugser

Farvel til en række butikker, der gennem en årrække har givet underskud

The Whole Company klar med helt ny serie af frugtsnacks

Koncernen vil indtage udlandet på flere fronter

Dansk Supermarked skifter navn

Ny, nordjysk gin har været oppe i skyerne

25 pubs giver brødre milliongevinst

Nu kan Arbejdstilsynet tale med ansatte alene

Madglade milliardærer redder eksklusiv restaurant

BioMar udvider for 90 millioner i Brande

Lakridskonge producerer igen selv

Johan Bülow har sat skub i udviklingen af nye lakridser

Gråsten Fjerkræ gør klar til at udvide

Pladsmangel i Kværs har flyttet arbejdspladser sydpå

Ligner de en puck? Mørbrad hitter til ishockey-VM

NTF-Aalborg har skiftet direktør

Lukket burgerkæde kostede millioner

FødevareDanmark: Stram den lov

Økologisk gourmet-slagteri rykker ind hos Irma

Romkuglemester er vokset yderligere

Pengene strømmer ind hos Gasoline Grill

International hæder til Skjern-gin

Gulerødder har bidt sig fast om øko-favorit

Møllerup Gods klar med danske hampefrø

Ellemann-Jensen ny fødevareminister

Dansk familie blev mangemillionærer på Hot n'Sweet

Ny madfestival nærmer sig

Orkla Foods klar med ny salgsdirektør i Danmark

Unibrew solgte og tjente mere

Se alle Medlemmernes egne nyheder

De helt rigtige løsninger til hårde miljøer

Der er gang i produktionen af vores nye løfteåg til truck hos vores maskinfabrik i Aalborg.

Dansk fællesstand på AgroProdMash 8. – 12. oktober 2018 - skyd genvej til det russiske marked

Pilz fortsætter væksten i omsætning og medarbejderantal samt udvider produkt-porteføljen

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Nye medarbejdere

Dansk hærdningsteknologi til rustfrit stål løser udfordringer hos MAN Diesel & Turbo

Tæt samarbejde mellem Arla, Siemens og DHJ resulterer i innovativt afgangsprojekt

Tre 10-års jubilarer hos Holtec Automatic A/S

Simatic CPU'er fra Siemens får facelift

Gratis rådgivning til robot industrien

Stor fynsk plastproducent investerer i ny pakkelinje fra robotklyngen i Odense

SMC lancerer ekstremt fleksibel sugekop af blå silikonegummi

Wexøe indgår ny samarbejdsaftale med Jacob Hinsch og eWon

Hvilken sensor til niveau måling er bedst?

Kunne du også tænke dig en traverskran som vi for nylig har leveret til denne kunde?

KE Fibertec satser på Norge

Broelementerne til Kronprinsesse Marys bro kræver løftegrej i den helt tunge ende

Dansk Procesventilation har færdiggjort centralstøvsuger til Abenas nye produktionslinje

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Smart løsning - Et produkt løser flere udfordringer.

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Fibox A/S præsenterer profil video

Optimering af Sandpiper Membranpumper

Sommerskole ”Entrepreneurship in Food and BioEngineering”

Send til en kollega

0.191