Nu skal kineserne også til at spise røde pølser

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Ny aftale baner vej for eksport af svinekød for yderligere 250 millioner kroner

Hidtil har kineserne måttet rejse til Danmark for at smage en dansk, rød hotdogpølse, men fremover kan de spare flybilletten.

Det er nemlig lykkedes at indgå en handelsaftale med Kina, så Danmark nu må eksportere varmebehandlet svinekød som for eksempel pølser og dåseskinke.

- Det er en stor dag for dansk landbrug og dansk økonomi. Vi er verdensmestre i danske pølser og skinkekød. Det vil middelklassen i Kina selvfølgelig også gerne smage på. Det er lig med både eksportindtægter og arbejdspladser i Danmark, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V).

Aftalen blev underskrevet i maj, da fødevareministeren var på besøg i Beijing. Og nu skal alt være faldet på plads, så eksporten kan begynde.

Hos brancheorganisationen Landbrug & Fødevarer skønner man, at der ligger 250 millioner årlige eksportkroner og venter som følge af aftalen.
Det tal er ikke skudt helt ved siden af, hvis man spørger slagterikoncernen Danish Crown. Her har datterselskabet Tulip længe ventet på at få aftalen i hus.

- Måske et ekstra nul
- Men det er lidt en joker. Derfor kan jeg frygte, at vi sælger for 50 millioner ekstra om året, men det kan også ende med et nul mere og ramme 500 millioner, hvis vi rammer plet, siger Kasper Lenbroch, der er administrerende direktør for Tulip.

Med aftalen slutter en lang proces, der begyndte med et kinesisk besøg i Vejle i 2008, med flere bump på vejen.

I 2014 erklærede daværende fødevareminister Dan Jørgensen (S), at millioneksporten var i hus. Men i kølvandet på flere fødevareskandaler i Kina blev reglerne strammet, og Danmark måtte tilbage til forhandlingsbordet.

- Det er 10 års arbejde, vi når i mål med her. Det tager lang tid at få adgang til det kinesiske marked, når det gælder mad og madprodukter. Det kræver stor dokumentation og fødevaresikkerhed, og det er noget, kineserne tager meget alvorligt, forklarer Esben Lunde Larsen til Ritzau.

Arbejdet fortsætter, når Danish Crown til næste år åbner en fabrik i Shanghai, hvor der blandt andet skal producere pølser.
Råvarerne skal dog fortsat leveres af de danske andelshavere, som er svineproducenter.

- Derfor vil vi fortsat fastholde danske arbejdspladser, også når fabrikken i Shanghai er i drift, siger Kasper Lenbroch.

Tulip forventer, at man allerede om et par uger kan sende den første containerfuld pølser østpå.

/ritzau/


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Plantefarsen sejrer i supermarkederne

En statistik på årets Michelin-dag: Branchen vokser i Danmark

Emballage viser vej til skraldespanden

Uens kommunale affaldssorteringer gjorde opgaven svær for Coop.

Regler og afgifter får os til at smide mere mad ud

Friske, spiselige varer ryger ud, fordi bureaukrati gør det dyrt og svært at donere eller sælge dem videre. Fødevareministeren vil se på forhindringerne.

Vinsælgere melder udsolgt af prins Henriks vin

Hartmann-direktør død efter tragisk ulykke

Nyhedsbrev

Vestjyder vil tænke nyt om fødevarer

Smarties' bagmænd solgte vand for over 50 milliarder

Ny Kina-fabrik skal gøre Danish Crown lynhurtig

Rod i Food Supply Magazine

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Kaos har ramt madkontrakt til 1,6 milliarder

Både Hørkram og Dansk Cater overvejer at gå rettens vej

- Annulleret kæmpeudbud bør få store konsekvenser

Capnova opruster på foodfronten

Gør klar til at pumpe endnu flere millioner ind i fødevarebranchen

Rekordmange konkurser blandt hovedstadens restauranter

Små destillerier får økonomisk hjælp fra staten

Det nye Noma kan generobre pladsen som verdens bedste

Mejeri-udvidelse giver tro på fremtiden

Arla-mejeriet i Bislev får haller for 30 millioner kroner

Private dining udfordrer restauranter

Ny trend tager også kampen op mod cateringvirksomheder

Danskerne sidder tungt på verdensrekorden i økologi

Dansk Supermarked kritiseres for dårligt arbejdsmiljø

Norsk pizzagigant sagsøger små danske pizzeriaer

De må ikke hedde det, de hedder

Sådan laver man Nordens bedste sild

Dagrofa skal have ny topchef

Farvel til Per Thau - bestyrelsesformand overtager ledelsen

Catering-firmaer klar med nye kalve

Mayo med skimmel tilbagekaldes

Salmonella i marineret kyllingebryst

Carlsberg solgte færre øl i 2017 - men flere specialøl

Carlsberg køber Grækenlands næststørste bryggeri

Dr. Oetker skifter direktør

Urenheder i piskefløde fra Naturmælk

To danske bryggerier med i verdenseliten

Skimmel på spil i øko-mayonnaise

Snacks er trukket tilbage fra butikkerne

Salatblandinger trækkes tilbage efter fund af listeria

EU langer ud efter Danmark for at sælge illegal feta

Se alle Medlemmernes egne nyheder

CNC spåntagende bearbejdning

SMC Danmark A/S certificerer partner med speciale i trykluft

Netværksmøde i Danish Water Technology Group, 8. marts

Giv datakraft til dine medarbejdere - Power BI og Business Intelligence

Årets event om produktionsplanlægning – kom til ROB-EX Brugerdag 2018

Flowmåler i rustfrit stål – præcision til udfordrende miljøer

CASE: Energirapporter som investeringsværktøj!

Finder Master interface modul med serie 39 interface relæer.

Kom og besøg INTERNORGA 2018 i Hamborg!

Masser af potentiale i frivillige kæder

Danske automationsvirksomheder sakker bagud i digitaliseringen

Fem ting du som kandidat skal huske på LinkedIn

Kundearrangement os JPBC

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Netværksmøde i Danish Food Tech Group & Danish Fish Tech Group d. 1. marts

Ny højkvalitets Aktuator med Industrielt Ethernet!

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Fødevareproducent få konkret viden om dataudnyttelse og sensorer!

Skal der tryk på?

SMC ansætter ny konsulent til Vestjylland

Steril luft til følsomme produktionsområder

Lagafors påtager sig stor og krævende opgave fra Skandinaviens førende prod...

Scanvaegt Systems præsenterer ny, high-speed portioncutter

Slangepumper fra Verder A/S

Stigende råvarepriser presser de franske fødevareproducenter

Send til en kollega

0.221