23948sdkhjf

Mikromejerier er på vej frem

Først var det mikrobryggerier, der gik deres sejrsgang. Nu er turen kommet til mikromejerier.

Gennem de seneste år er der kommet flere små mejerier med specialoste på Sjælland - og nu er der udsigt til endnu et. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Tothaven besøgsgård ved Hundested har fået en kvart million kroner fra de såkaldte LAG-midler til at omdanne en længe til mikromejeri. Her skal der fortrinsvis laves ost og is af gedemælk. Tothaven regner med at skulle producere fødevarer af 25 liter gedemælk om dagen.

- Gedemælk er ved at blive meget populært. Sundhedsmæssigt foretrækker nogen det, fordi det er lettere at fordøje, fortæller Pernille Feilberg fra Tothaven til avisen.

Mikromejerier og specialoste er på vej frem i udlandet og nu altså tilsyneladende for alvor på vej til Danmark.

- Vi ser tendensen i Sydeuropa, hvor ostehåndværket har fået en renæssance i langt højere grad end herhjemme. Og vi håber og tror, det er på vej her også, siger agronom Henrik Sønksen fra konsulentvirksomheden inden for fødevarer Viventes, der har lavet et projekt om dansk ostehåndværk.

Oste fra mikromejerier bliver typisk dyrere end dem fra supermarkedets kølediske.

- Engang kunne ingen forstå, de skulle give 35 kroner for en øl fra et mikrobryggeri. Det sætter ingen jo spørgsmålstegn ved i dag, siger Henrik Sønksen.

LAG-midlerne kommer fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter samt EU.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062