23948sdkhjf

Team Gastro klar med 10 anbefalinger

Sådan skal gastronomien i Danmark udvikles
Danmark skal have et gastronomiakademi, kokkene skal med på eksportfremstød, og der skal etableres et rådgiverkorps af madprofessionelle til at skabe endnu bedre lokale madoplevelse til turisterne.

Sådan lyder tre konkrete idéer fra det gastronomiske ekspertteam Team Gastro, som netop har afleveret 10 anbefalinger til regeringen under overskriften "Danmark skal være et gastronomisk centrum". Regeringen skal bruge anbefalingerne i arbejdet med udarbejdelsen af det såkaldte Gastro2025-udspil.

- Det er et flot og ambitiøst stykke arbejde Team Gastro har lavet, og jeg ser frem til at dykke ned i anbefalingerne og ideerne til, hvordan de konkret kan føres ud i livet. Regeringen har som den første nogensinde skrevet gastronomi ind i regeringsgrundlaget, og vi går nu i gang med at lave et udspil, som skal hjælpe med at bevare og udvikle den position, som Danmark har fået i den gastronomiske verden, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen i en pressemeddelelse.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen er også optimist:

- Det danske køkken leverer fantastiske resultater i disse år, men der er fortsat et stort potentiale for danske virksomheder, hvis vi formår at udvikle og styrke Danmarks position inden for både råvarer, forarbejdede fødevarer og det endelige måltid. Det er derfor vigtigt, at vi nu arbejder sammen om at få Team Gastros anbefalinger til at leve med fokus på innovation i hele værdikæden, så Danmark også i fremtiden kan tilbyde solid gastronomi til eksport og appetitlige oplevelser til turisterne, siger han.

Eksporten af fødevarer udgjorde 108 milliarder kroner i 2016, og i 2015 lagde turisterne samlet set 97,5 milliarder kroner i Danmark.

I en undersøgelse fra VisitDenmark er Sverige foran Danmark, når det gælder de tyske turisters syn på maden i landene. 52 procent svarer, at ”god mad og lokale specialiteter” karakteriserer ferie i Sverige, men kun 44 procent svarer det samme om Danmark.

De 10 anbefalinger er fordelt på kategorierne:
- Gastronomien i centrum
- Eksport
- Turisme
- Madspild
- Måltidsvaner

I hver af anbefalinger er der desuden en række forslag til, hvordan anbefalingerne kan føres ud i livet.

Læs Team Gastros anbefalinger her: Team Gastro
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11