Team Gastro klar med 10 anbefalinger

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Sådan skal gastronomien i Danmark udvikles

Danmark skal have et gastronomiakademi, kokkene skal med på eksportfremstød, og der skal etableres et rådgiverkorps af madprofessionelle til at skabe endnu bedre lokale madoplevelse til turisterne.

Sådan lyder tre konkrete idéer fra det gastronomiske ekspertteam Team Gastro, som netop har afleveret 10 anbefalinger til regeringen under overskriften "Danmark skal være et gastronomisk centrum". Regeringen skal bruge anbefalingerne i arbejdet med udarbejdelsen af det såkaldte Gastro2025-udspil.

- Det er et flot og ambitiøst stykke arbejde Team Gastro har lavet, og jeg ser frem til at dykke ned i anbefalingerne og ideerne til, hvordan de konkret kan føres ud i livet. Regeringen har som den første nogensinde skrevet gastronomi ind i regeringsgrundlaget, og vi går nu i gang med at lave et udspil, som skal hjælpe med at bevare og udvikle den position, som Danmark har fået i den gastronomiske verden, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen i en pressemeddelelse.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen er også optimist:

- Det danske køkken leverer fantastiske resultater i disse år, men der er fortsat et stort potentiale for danske virksomheder, hvis vi formår at udvikle og styrke Danmarks position inden for både råvarer, forarbejdede fødevarer og det endelige måltid. Det er derfor vigtigt, at vi nu arbejder sammen om at få Team Gastros anbefalinger til at leve med fokus på innovation i hele værdikæden, så Danmark også i fremtiden kan tilbyde solid gastronomi til eksport og appetitlige oplevelser til turisterne, siger han.

Eksporten af fødevarer udgjorde 108 milliarder kroner i 2016, og i 2015 lagde turisterne samlet set 97,5 milliarder kroner i Danmark.

I en undersøgelse fra VisitDenmark er Sverige foran Danmark, når det gælder de tyske turisters syn på maden i landene. 52 procent svarer, at ”god mad og lokale specialiteter” karakteriserer ferie i Sverige, men kun 44 procent svarer det samme om Danmark.

De 10 anbefalinger er fordelt på kategorierne:
- Gastronomien i centrum
- Eksport
- Turisme
- Madspild
- Måltidsvaner

I hver af anbefalinger er der desuden en række forslag til, hvordan anbefalingerne kan føres ud i livet.

Læs Team Gastros anbefalinger her: Team Gastro


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Langenæs Bageriet bliver til Lagkagehuset

Glutenfrit bageri: Vi er blæst omkuld

Årets lokale varer kåret

Pris til syltede havtorn, Swizzle og voksen-pålægschokolade

Øl-krise lurer: Bryggerier mangler CO2

Ugens grin: Brand-tale

Gas i frikadellepølser driller Coop

Nyhedsbrev

Ølspecialister napper ordre til en kvart milliard

Alfa Lavals bryggeriafdeling i Søborg har vundet den største ordre nogensinde

Kvindelig kok sejrede i Gudhjem

Hjemmelavet ret til herrefrokost gav pølseforgiftning

Frysekoks tæt på at tage livet af Coldstar

Vejle-virksomheden mistede 90 millioner kroner

Brüel-direktør stopper - der er brug for en anden

- Det er dybest set, fordi vi har medvind på cykelstien

2

Lasagne-Uber: Nu må vi sælge mad til hinanden

Nordic Sugar ramt af strejke

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Langenæs Bageriet med nyt millionunderskud

Kassen er tom hos juicefirmaet Seimei

Ejer Allan Feldt har fyret halvdelen af medarbejderne

Ny emballage: Nu kan man lugte fødevaren, før man køber

Erhvervsminister bliver ny direktør for Dansk Erhverv

Advarsel: Listeria i løgpølse fra Slagter Munch

1

Forbud mod transfedt i dansk mad virker

Mosteri har mistet hele kapitalen

Dansk restaurant igen kåret som den 19.-bedste i verden

Toms ramt af metalstykker i lakrids

Meyer tidoblede (næsten) underskuddet i 2017

Kunder presser McDonald’s til at droppe plastiksugerør

Pas på plast i Party-pølserne

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Passioneret ismand skummer fløden på vegansk satsning

Østlige øko-markeder har potentiale

Mere udstyr til de små bryggerier

Ledigheden helt i bund blandt mejeriledere

Kaffekæde koster rigmand kassen

Thisted Bryghus lancerer VM-øl til danske fodboldfans

Rekordsalg: Danskerne hungrer efter kammerjunkere

Dragsbæk dalede i top og bund

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Skarp pris på frekvensomformer

Pallereoler på centimetermål udnytter lagerpladsen maksimalt

NORD leverer produktdata med EPLAN

Ribe og Esbjerg får europæisk besøg om emnet ejerskifte

Vi synes altid det er fedt at se løftegrej i brug...

Brug Bürkert resistApp og få styr på kemisk resistens i din automationsløsning

Nyt kompensator katalog fra WILLBRANDT Gummiteknik

FLUX fadpumper til ATEX - nu driftstemperaturer op til 60°C

Innovationspris til SEEPEX - digital pumpe får pris på ACHEMA 2018.

SMC D certificerer færøsk installatør med speciale i industriel automation

Den nye glasblæsningskabine hos Scan Bejds Steel A/S

Nye kabeltromler til fagfolk og seriøse gør-det-selv'ere

Forstår kundernes behov gennem tæt samarbejde

Brugervenligt og fleksibelt kamerasystem til lokalisering af emner

Frederik er udlært elektriker hos EL:CON i Grenaa

AF Packaging Solutions

Udskæring af kage - Salicath ApS

JOBOPSLAG: Bliv handelselev hos Fyns Kran Udstyr A/S (Odense)

Beskyttelsesdørsystemet PSENmlock - nu med flugtvejsoplåsning og serieforbindelse

Smart solcellelampe er den perfekte ledsager til udeliv og arbejde væk fra el-nettet

RS Components tilbyder datasikkerhedsprodukter, der kan hjælpe virksomheder...

Ny rapport: Standarder øger nordisk produktivitet og BNP

Uglvig og Skelmose samler tropperne i et selskab - Skelmose

teknatex ApS har stor succes med salg af perma STAR smøreenheder

Kom til julegavemesse ved Mogens Daarbak A/S

Send til en kollega

0.275