23948sdkhjf

Team Gastro klar med 10 anbefalinger

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Sådan skal gastronomien i Danmark udvikles

Danmark skal have et gastronomiakademi, kokkene skal med på eksportfremstød, og der skal etableres et rådgiverkorps af madprofessionelle til at skabe endnu bedre lokale madoplevelse til turisterne.

Sådan lyder tre konkrete idéer fra det gastronomiske ekspertteam Team Gastro, som netop har afleveret 10 anbefalinger til regeringen under overskriften "Danmark skal være et gastronomisk centrum". Regeringen skal bruge anbefalingerne i arbejdet med udarbejdelsen af det såkaldte Gastro2025-udspil.

- Det er et flot og ambitiøst stykke arbejde Team Gastro har lavet, og jeg ser frem til at dykke ned i anbefalingerne og ideerne til, hvordan de konkret kan føres ud i livet. Regeringen har som den første nogensinde skrevet gastronomi ind i regeringsgrundlaget, og vi går nu i gang med at lave et udspil, som skal hjælpe med at bevare og udvikle den position, som Danmark har fået i den gastronomiske verden, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen i en pressemeddelelse.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen er også optimist:

- Det danske køkken leverer fantastiske resultater i disse år, men der er fortsat et stort potentiale for danske virksomheder, hvis vi formår at udvikle og styrke Danmarks position inden for både råvarer, forarbejdede fødevarer og det endelige måltid. Det er derfor vigtigt, at vi nu arbejder sammen om at få Team Gastros anbefalinger til at leve med fokus på innovation i hele værdikæden, så Danmark også i fremtiden kan tilbyde solid gastronomi til eksport og appetitlige oplevelser til turisterne, siger han.

Eksporten af fødevarer udgjorde 108 milliarder kroner i 2016, og i 2015 lagde turisterne samlet set 97,5 milliarder kroner i Danmark.

I en undersøgelse fra VisitDenmark er Sverige foran Danmark, når det gælder de tyske turisters syn på maden i landene. 52 procent svarer, at ”god mad og lokale specialiteter” karakteriserer ferie i Sverige, men kun 44 procent svarer det samme om Danmark.

De 10 anbefalinger er fordelt på kategorierne:
- Gastronomien i centrum
- Eksport
- Turisme
- Madspild
- Måltidsvaner

I hver af anbefalinger er der desuden en række forslag til, hvordan anbefalingerne kan føres ud i livet.

Læs Team Gastros anbefalinger her: Team Gastro
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Fødevarevirksomheder sætter turbo på emballagerevolutionen

Fremtidens løsninger bliver i høj grad med genanvendte eller nedbrydelige materialer

Tican og SB Pork fusionerer

De to slagterier tjener igen penge efter svære tider

Ny aftale med Japan øger dansk eksport for milliarder

Stort dansk salmonellaudbrud vokser til 33 personer

Ny bøfboss: Jeg kan redde 1.000 job

- Jeg bruger sindssygt meget tid på LinkedIn

Karsten Nielsen fra Food from Denmark: Netværk er altafgørende

Nyhedsbrev

Se listen: Her er fødevareindustriens største skatteydere

Online Avis Arkiv

Nu vil Daasbjerg sælge andehjerner

Produktet bliver kaldt "A la foie gras"

Fødevarevirksomheder ser på fremtidens madscene

EU strammer reglerne for transfedt i mad

Ægtepar lancerer en stribe fødevarer i 2019

Kimber Foods satser ikke mindst på en serie nye snackprodukter

1

Naturli' Foods går til angreb på mælkemarkedet

Lancerer plantedrikke på køl med calcium fra alger

Naturmælk sætter nye rekorder

- Enten er vi geniale ...

... eller også har vi skudt helt ved siden af, siger ægtepar

Her er Årets danske Bryggeri

Gymnasiekammerater gik helt til tops

Fiskedirektør omkommet i havnen i Aalborg

DI har fundet midlertidig direktør

Ugens grin: Forbyttede gaver

Kartoffeldirektør er pludselig væk

1

Julefrokost-dilemmaer: Fanger bordet, hvis man siger op?

Konkursramt bryggeri brygger igen

Sprøjterobot er prøveklud

Odense Marcipan har sat ny robot ind i produktionen

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Bagerkæden Emmerys må sluge endnu et milliontab

Underskuddet næsten fordoblet trods mere service

Ny undersøgelse: Danskerne klar til klimakamp ved middagsbordet

Ny Svansø-ejer: Good Food Group skal vokse gennem udvidelser og opkøb

200 Carlsberg-chefer får en ekstra årsløn

Carlsberg ramt af glas og papir i pilsnere

Familieejet milliardkoncern solgt til kapitalfond

Dagrofa kaster penge efter S-Engros

Studerende opfinder en klimavenlig vegansk ost

Fra fødevarerester til merværdi

Færre danskere laver mad fra bunden

Carlsberg lancerer fadøl uden alkohol

Nemlig.com med nyt kæmpeunderskud

Fremtidsuge sætter spot på fødevarer

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Se, hvordan en drikkevareproducent sikrer den bedste kvalitet med Alfa Laval teknologi

WebShoppen er åben - Balluff Online shopping

Fødevareegnet rengøringsløsning til pakkeafdeling hos brødproducent

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

NCC Civil Egineering holder styr på certifikater, løfteudstyr og omkostninger med EasyCert

Konfigurerbare sikkerhedsrelæer – nu kan du også lave simulationer offline

Process Engineering donerer igen i år penge til velgørende formål

Fuld fart på salget for Carsten Holm A/S

PALOMAT® Forhandler 2018!

Et prisvindende værktøj til central styring af professionelle køkkener

Kom godt i gang med at anvende Revit.

Per er udlært elektriker – og fortsætter hos EL:CON i Roskilde

Bondy hjælper dig med at maksimere dit udbytte ved vakuumtransport

Du kan stadig nå det!

12. December - "En informativ julekalender til maskingale mænd"

KTR Radex-NC Servo stållamelkobling

Ny chef for FORCE Technologys Product Compliance-afdeling i Aarhus

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

KL Automatik leverer fuldautomatisk etiketteringsanlæg til slagteriet DanePork

Hjemløse kaffesælgere bliver klædt varmt på af erhvervslivet

KE Fibertec introducerer vaskeservice

Hader du også overraskelser i dit produkt?

Nyt VETEC dynamometer hos Carl Stahl A/S

JOFRA takker for et stærkt år

ZF Danmark leverer Planetgear i høj kvalitet

Send til en kollega

0.233