Team Gastro klar med 10 anbefalinger

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Sådan skal gastronomien i Danmark udvikles

Danmark skal have et gastronomiakademi, kokkene skal med på eksportfremstød, og der skal etableres et rådgiverkorps af madprofessionelle til at skabe endnu bedre lokale madoplevelse til turisterne.

Sådan lyder tre konkrete idéer fra det gastronomiske ekspertteam Team Gastro, som netop har afleveret 10 anbefalinger til regeringen under overskriften "Danmark skal være et gastronomisk centrum". Regeringen skal bruge anbefalingerne i arbejdet med udarbejdelsen af det såkaldte Gastro2025-udspil.

- Det er et flot og ambitiøst stykke arbejde Team Gastro har lavet, og jeg ser frem til at dykke ned i anbefalingerne og ideerne til, hvordan de konkret kan føres ud i livet. Regeringen har som den første nogensinde skrevet gastronomi ind i regeringsgrundlaget, og vi går nu i gang med at lave et udspil, som skal hjælpe med at bevare og udvikle den position, som Danmark har fået i den gastronomiske verden, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen i en pressemeddelelse.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen er også optimist:

- Det danske køkken leverer fantastiske resultater i disse år, men der er fortsat et stort potentiale for danske virksomheder, hvis vi formår at udvikle og styrke Danmarks position inden for både råvarer, forarbejdede fødevarer og det endelige måltid. Det er derfor vigtigt, at vi nu arbejder sammen om at få Team Gastros anbefalinger til at leve med fokus på innovation i hele værdikæden, så Danmark også i fremtiden kan tilbyde solid gastronomi til eksport og appetitlige oplevelser til turisterne, siger han.

Eksporten af fødevarer udgjorde 108 milliarder kroner i 2016, og i 2015 lagde turisterne samlet set 97,5 milliarder kroner i Danmark.

I en undersøgelse fra VisitDenmark er Sverige foran Danmark, når det gælder de tyske turisters syn på maden i landene. 52 procent svarer, at ”god mad og lokale specialiteter” karakteriserer ferie i Sverige, men kun 44 procent svarer det samme om Danmark.

De 10 anbefalinger er fordelt på kategorierne:
- Gastronomien i centrum
- Eksport
- Turisme
- Madspild
- Måltidsvaner

I hver af anbefalinger er der desuden en række forslag til, hvordan anbefalingerne kan føres ud i livet.

Læs Team Gastros anbefalinger her: Team Gastro


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Plantefarsen sejrer i supermarkederne

En statistik på årets Michelin-dag: Branchen vokser i Danmark

Emballage viser vej til skraldespanden

Uens kommunale affaldssorteringer gjorde opgaven svær for Coop.

Regler og afgifter får os til at smide mere mad ud

Friske, spiselige varer ryger ud, fordi bureaukrati gør det dyrt og svært at donere eller sælge dem videre. Fødevareministeren vil se på forhindringerne.

Vinsælgere melder udsolgt af prins Henriks vin

Hartmann-direktør død efter tragisk ulykke

Nyhedsbrev

Vestjyder vil tænke nyt om fødevarer

Smarties' bagmænd solgte vand for over 50 milliarder

Ny Kina-fabrik skal gøre Danish Crown lynhurtig

Rod i Food Supply Magazine

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Kaos har ramt madkontrakt til 1,6 milliarder

Både Hørkram og Dansk Cater overvejer at gå rettens vej

- Annulleret kæmpeudbud bør få store konsekvenser

Capnova opruster på foodfronten

Gør klar til at pumpe endnu flere millioner ind i fødevarebranchen

Rekordmange konkurser blandt hovedstadens restauranter

Små destillerier får økonomisk hjælp fra staten

Det nye Noma kan generobre pladsen som verdens bedste

Mejeri-udvidelse giver tro på fremtiden

Arla-mejeriet i Bislev får haller for 30 millioner kroner

Private dining udfordrer restauranter

Ny trend tager også kampen op mod cateringvirksomheder

Danskerne sidder tungt på verdensrekorden i økologi

Dansk Supermarked kritiseres for dårligt arbejdsmiljø

Norsk pizzagigant sagsøger små danske pizzeriaer

De må ikke hedde det, de hedder

Sådan laver man Nordens bedste sild

Dagrofa skal have ny topchef

Farvel til Per Thau - bestyrelsesformand overtager ledelsen

Catering-firmaer klar med nye kalve

Mayo med skimmel tilbagekaldes

Salmonella i marineret kyllingebryst

Carlsberg solgte færre øl i 2017 - men flere specialøl

Carlsberg køber Grækenlands næststørste bryggeri

Dr. Oetker skifter direktør

Urenheder i piskefløde fra Naturmælk

To danske bryggerier med i verdenseliten

Skimmel på spil i øko-mayonnaise

Snacks er trukket tilbage fra butikkerne

Salatblandinger trækkes tilbage efter fund af listeria

EU langer ud efter Danmark for at sælge illegal feta

Se alle Medlemmernes egne nyheder

CNC spåntagende bearbejdning

SMC Danmark A/S certificerer partner med speciale i trykluft

Netværksmøde i Danish Water Technology Group, 8. marts

Giv datakraft til dine medarbejdere - Power BI og Business Intelligence

Årets event om produktionsplanlægning – kom til ROB-EX Brugerdag 2018

Flowmåler i rustfrit stål – præcision til udfordrende miljøer

CASE: Energirapporter som investeringsværktøj!

Finder Master interface modul med serie 39 interface relæer.

Kom og besøg INTERNORGA 2018 i Hamborg!

Masser af potentiale i frivillige kæder

Danske automationsvirksomheder sakker bagud i digitaliseringen

Fem ting du som kandidat skal huske på LinkedIn

Kundearrangement os JPBC

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Netværksmøde i Danish Food Tech Group & Danish Fish Tech Group d. 1. marts

Ny højkvalitets Aktuator med Industrielt Ethernet!

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Fødevareproducent få konkret viden om dataudnyttelse og sensorer!

Skal der tryk på?

SMC ansætter ny konsulent til Vestjylland

Steril luft til følsomme produktionsområder

Lagafors påtager sig stor og krævende opgave fra Skandinaviens førende prod...

Scanvaegt Systems præsenterer ny, high-speed portioncutter

Slangepumper fra Verder A/S

Stigende råvarepriser presser de franske fødevareproducenter

Send til en kollega

0.251