23948sdkhjf

AGF-formand køres i stilling til toppost i Coop

Brugsforeninger på vej med modkandidat til den siddende formand, Lasse Bolander.
Kampen om formandsposten i dagligvaregiganten Coop Danmark ruller. En modkandidat til den siddende formand har allerede meldt sig, og nu er endnu en kandidat på vej.

Det skriver Finans.

En del af Coops bagland vil senere i denne uge præsentere deres kandidat, som skal tage kampen op mod den siddende formand, Lasse Bolander. Og et godt bud på den kandidat er den østjyske erhvervsmand Lars Fournais, der også er formand for superligaklubben AGF, erfarer Finans fra flere kilder.

Erhvervsmanden Lasse Bolander har til april siddet som formand for Coop Danmark, der ejes af 1,7 millioner danskere, i ni år. Det svarer til tre valgperioder i organisationen. I april skal der vælges ny formand af andelskoncernens landsråd. Lasse Bolander har meddelt, at han genopstiller - men det bliver nu i et kampvalg.

Gennem en periode har en række selvstændige brugsforeninger under Coop nemlig arbejdet på at finde en modkandidat gennem et eksternt rekrutteringsfirma.

Og det skulle nu være afsluttet, så Lars Fournais angiveligt præsenteres som kandidaten.

AGF-formanden skriver i en sms til Finans, at han »ingen kommentarer har til formandsvalget«.

64-årige Lars Fournais sidder ud over AGF i en række andre bestyrelser og har tidligere blandt andet været direktør i Grundfos-koncernen samt haft jobbet som administrerende direktør for den franske storkoncern Saint-Gobains danske aktiviteter med distribution af produkter til byggesektoren. Herunder 90 detailbutikker i en række kæder , deriblandt Brdr. Dahl.

Lasse Bolander og Coops ledelse har netop fremlagt en ny strategi under navnet "Coop på vej". Den omfatter blandt andet en spareplan med forenkling af koncernens kæder samt en mere aktiv deltagelse i priskampen på dagligvaremarkedet.

Strategien kommer efter et hårdt og dramatisk forløb, hvor især en række brugsforeninger også har arbejdet med at finde en modkandidat til Lasse Bolander.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125