23948sdkhjf

Se her, hvor meget alkohol valle kan blive til

Forskere bag ny teknologi har regnet på det
Hvert år bliver op mod 100 millioner ton valle smidt ud af mejerier over hele kloden. En gruppe danske forskere har udviklet en metode, som gør det muligt at omdanne vallen til alkohol.

Det kan både skåne miljøet og betyde flere indtægter til mejerierne, der kan sælge alkoholen til destillerier.

Forstå, hvilken størrelsesorden der er tale om:

* 100 liter råmælk kan blive til 10 liter ost og 90 liter valle.

* De 90 liter valle bliver til mellem halvanden og to liter ren alkohol.

* Når det blandes op til en almindelig alkoholstyrke på 40 procent, bliver det til mellem seks og otte flasker spiritus.

* Den præcise mængde valle i verden er ukendt, men firmaet Alcowhey, der står bag teknologien, vurderer, at der er cirka 10 millioner ton valle alene i Skandinavien.

* Et mellemstort dansk mejeri har cirka 50.000-60.000 ton valle. Det kan blive til over fem millioner flasker alkohol.

* Teknologien er relevant for små og mellemstore mejerier. Store mejerier kan selv tørre vallen og bruge den til eksempelvis proteinpulver og modermælkserstatning.

Kilde: Alcowhey.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109