23948sdkhjf

Det sker: Konference om fødevareautenticitet

Konferencen har fokus på nye muligheder for værdiskabelse hos fødevareproducenter ved at anvende metoder og tests, som videnskabeligt dokumenterer fødevarers autenticitet eller ægthed.
I Danmark har fødevareproducenterne en lang tradition for at dokumentere, at fødevarerne er, hvad de giver sig ud for at være, det vil sige fødevarernes autenticitet eller ægthed. Samtidig er der politisk øget fokus på fødevarekvalitet, senest ved regeringens udspil til ”Grøn Vækst”, hvor Danmark skal satse på udviklingen af højkvalitets fødevarer, som forbrugerne vil betale en merpris for.

Konferencen, som arrangeres i samarbejde mellem DTU Fødevareinstituttet og Landbrug & Fødevarer, vil have fokus på de nyeste laboratoriemetoder og molekylære tests, som videnskabeligt kan dokumentere fødevarernes autenticitet, særlig set i forhold til producenternes behov.

Metoder og tests som danske fødevareproducenter kan bruge til at videreudvikle deres troværdighed ved dokumentation og forbedre fødevarernes kvalitet - både med hensyn til næringsindhold og bæredygtighed.

Oplægsholderne er:
  • Nicolai Zederkopff Ballin, biokemiker ved Fødevareregion Øst
  • Erik Huusfeldt Larsen, forskningsprofessor og gruppeleder ved DTU Fødevareinstituttet
  • Søren Husted, professor ved Det Biovidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet
  • Einar Eg Nielsen, professor ved DTU Aqua
  • Rasmus Larsen, professor og sektionsleder ved DTU Informatik


Tid og sted
Onsdag den 9. februar 2011, klokken 9.30- 14.00
Axelborg, Axeltorv 3, 1609 Købehavn V.
Lokale vil på dagen fremgå af infoskærme i receptionen, 1. sal.

Program og tilmelding

Det er gratis at deltage i konferencen.Af hensyn til den praktiske afvikling af konferencen er tilmelding nødvendig til akademisk medarbejder Iben Bang-Berthelsen, iber@food.dtu.dk , senest den 26. januar.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078