Det sker: Konference om fødevareautenticitet
Konferencen har fokus på nye muligheder for værdiskabelse hos fødevareproducenter ved at anvende metoder og tests, som videnskabeligt dokumenterer fødevarers autenticitet eller ægthed.
Konferencen, som arrangeres i samarbejde mellem DTU Fødevareinstituttet og Landbrug & Fødevarer, vil have fokus på de nyeste laboratoriemetoder og molekylære tests, som videnskabeligt kan dokumentere fødevarernes autenticitet, særlig set i forhold til producenternes behov.
Metoder og tests som danske fødevareproducenter kan bruge til at videreudvikle deres troværdighed ved dokumentation og forbedre fødevarernes kvalitet - både med hensyn til næringsindhold og bæredygtighed.
Oplægsholderne er:
- Nicolai Zederkopff Ballin, biokemiker ved Fødevareregion Øst
- Erik Huusfeldt Larsen, forskningsprofessor og gruppeleder ved DTU Fødevareinstituttet
- Søren Husted, professor ved Det Biovidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet
- Einar Eg Nielsen, professor ved DTU Aqua
- Rasmus Larsen, professor og sektionsleder ved DTU Informatik
Tid og sted
Onsdag den 9. februar 2011, klokken 9.30- 14.00
Axelborg, Axeltorv 3, 1609 Købehavn V.
Lokale vil på dagen fremgå af infoskærme i receptionen, 1. sal.
Program og tilmelding
Det er gratis at deltage i konferencen.Af hensyn til den praktiske afvikling af konferencen er tilmelding nødvendig til akademisk medarbejder Iben Bang-Berthelsen, iber@food.dtu.dk , senest den 26. januar.