23948sdkhjf

Foodexpo med ekstra fokus på opfindsomme producenter

Nyheder og nicheprodukter får deres egne områder

Fødevaremessen Foodexpo i Herning er i vækst og udvider med to haller på årets messe i dagene 18.-20. marts.

Blandt fokusområderne er Gastronomitorvet og Food Market. Her præsenterer lokale fødevareproducenter deres nyheder for de professionelle indkøbere, der kommer fra hele landets detailhandel samt hotel- og restaurationsbranchen.

- I Hal K, hvor Gastronomitorvet og Food Market er placeret, kan indkøberne opleve ægte torvestemning, når flere lokale fødevareproducenter byder indenfor til ekstraordinære smagsoplevelser, hvor høj kvalitet og lækre, nicheorienterede råvarer er i fokus, siger projektleder Carina Høgsted Kirkegaard fra Foodexpo.

Blandt de lokale udstillere er virksomheden Veterhavsmost.

- Udover at præsentere messens besøgende for vores high-end æblemost, så introducerer vi en verdensnyhed i form af æblegranulat, hvor vi udnytter pulpen, der bliver tilovers, når vi presser saften ud af æblerne.

- Med denne æblegranulat, som for eksempel kan benyttes i bagerier, rammer vi spot on tidens trend: Der er nul madspild, pulpen har et højt fiberindhold på 35 procent, det indeholder 42 procent naturligt sukker, det er glutenfrit, der er ingen E-numre, der indgår proteiner i produktet, og det har et højt indhold af pektin, hvilket betyder, at det kan bruges til at jævne fødevarer med, siger Søren Laubjerg, indehaver af Vesterhavsmost.

Store forventninger
Også mere anderledes råvarer bliver repræsenteret i Herning - eksempelvis af den danske start-up-virksomhed Enorm, der blandt andet sælger snackprodukter og toppings med insekter. Her har man store forventninger til deltagelsen på Foodexpo.

- Vi vil gerne gøre en forskel, og insekter kan virkelig rykke noget i forhold til en mere miljøvenlig fødevareproduktion. Første skridt på vejen er at få så mange som muligt til at anerkende insekter som fødevarer, og derfor håber vi også at få insekter på menuer og buffeter, så flere får smagt på de sprøde, proteinrige larver. Selv om en orm er lille, kan vi sammen gøre en enorm forskel. Det budskab vil vi bruge Foodexpo til at udbrede, siger Jane L. Sam fra Enorm Food i en pressemeddelelse fra Foodexpo.

Dorte Storper, der er direktør i Videncenter for Fødevareudvikling, vurderer, at Foodexpos initiativ med Gastronomitorvet og Food Market vil få synlig og positiv effekt for udbredelsen af nye, spændende, danske special-fødevarer.

- Der er et enormt potentiale hos de mange små og mellemstore fødevareproducenter. Dette projekt vil hjælpe med at synliggøre et stort antal spændende kvalitetsprodukter fra regionen og hele Danmark. Foodexpo kommer til at virke som et inspirerende udstillingsvindue for råvarer og fødevarer fra de forskellige egne, og det vil medvirke til, at køkkenerne rundt om i landet i stigende grad får øjnene op for mulighederne, siger Dorte Storper.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Geia Food køber op i Norge

Too Good To Go: Vi var her først med den idé

Gæstemangel: Gorm's Pizza skrumper

Aarstiderne først med el-lastbil

Nu kommer el-lastbilerne til Danmark. De første to går til Aarstiderne og City-Logistik

Carlsberg får ny direktør i Danmark

Fisk tilbagekaldt efter fund af listeria

Nyhedsbrev

15.259 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Naturli' hædret med dyrevelfærdspris

Online Avis Arkiv

Ny madspildsportal får sine varer direkte fra producenterne

Ugens grin: Langsom død

Laksestykker og skinke kaldt retur

Madklubben-stifter hædret med pris

Måltidsfirma får flere millioner fra modemilliardær

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Kok skal udvikle god smag hos FoodtureLab

Carlsberg-ansatte ramt af Coca-Cola-ændringer

Is-producent flytter og får mere plads

FSG Foods bygger nyt domicil

Testcenter åbnet med et brag

Unibrew i fin form

Mille Food må igen eksportere til Kina

Efter massive tab: Ingrediensfabrik lukker

Tidligere Mærsk-topchef får toppost i fødevaregigant

EU: Fødevarer fra besatte områder skal mærkes

2

Dansk Tang på vej med unik tangfarm

EU-samarbejde kan give over en milliard til danske virksomheder

Burger King lancerer kødfri succes i Danmark

Gråsten Fjerkræ skal levere til Kokkelandsholdet

Alfa Laval åbner innovationscenter i København

Lidl og Too Good To Go laver mange flere lykkeposer

Rapport: IT-sikkerheden halter i hver fjerde virksomhed

Helle Thorning-Schmidt får bestyrelsespost i nordjysk fødevarevirksomhed

Bifodan nu på amerikanske hænder

Danish Food Clusters direktør stopper

Friland har hul igennem til USA

Hartmann får ny formand

Virksomheder med underskud: Største stigning siden finanskrisen, men …

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Projektleder - Kursus

Mobile kompressorer til stort som småt

KH-Technic ApS præsenterer ODE's trykregulator til højtryk

Fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

Grundfos' implementering af FNs verdensmål

Datakrav til transportørerne

God rådgivning og sparring er essentiel for JELD-WEN Estonia

Støbning af emner i alle gummityper til industrien

Kæmper du med statisk elektricitet?

Tip os til vores nye kollega og vind et gavekort

Arrrr… Er din virksomhed gået hen og blevet fuld af pirater?

Ara-el anbefaler distributions bokse til nødbelysning

Emner udføres

NYT: Kompakt AirLINE ventilø fra Burkert

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Vakuumaflufter

7 kompetencer man skal kigge efter hos en cloud infrastruktu

ABB og B&R: Første fuldt integrerede løsning

Siemens hjælper dig med at tjekke din virksomheds security-niveau

Spændelement for glatte aksler og rør

FromaXe - osteforme som er X-RAY sporbare.

Præisolerede PE rør med spirokappe fra Nordic Pipe ApS

Jul i Aalborg Zoo

Hvor går man hen, når produktionen står stille?

Gravlund Industrigummi A/S tilbyder sprøjtestøbning

Send til en kollega

0.199