23948sdkhjf

Gråsten Fjerkræ gør klar til Brexit

Får opdrættet "engelske" ænder i Tyskland
Gråsten Fjerkræ introducerer i løbet af 2018 en Gråsten Cherry Valley-and på det danske marked. Der er tale om fritgående ænder, der er opvokset og slagtet i Tyskland, og Gråsten Fjerkræ har eneforhandling fra producenten til salg og distribution i hele Skandinavien.

Baggrunden for aftalen er, at de igangværende Brexit-forhandlinger kan betyde, at ænder produceret i England pålægges en ekstra toldafgift. Sker det, kan det ikke undgå at få en negativ betydning for salget af den populære engelske and af peking-racen Cherry Valley på det danske marked. Situationen er derimod anderledes, når produktionen sker inden for EU. Her er ingen ekstraafgift.

-Generelt er det kun ænder opvokset og produceret i Cherry Valley i Lincolnshire i det østlige England, der må bruge betegnelsen Cherry Valley, men vi har en tysk producent, der lever op til nøjagtig de samme krav og bestemmelser ved anvendelse af Cherry Valley-ællinger. Vi markedsfører anden under navnet Gråsten Cherry Valley And. Til forskel fra de engelske ænder er vores and opvokset under fritgående forhold, og dermed lever den op til vores standarder, siger bestyrelsesformand Gunder P. Jensen, Gråsten Fjerkræ.

Gråsten Fjerkræ venter, at introduktionen af Gråsten Cherry Valley And, vil få en positiv afsmitning på det generelle salg af ænder, hvor målet er at få danskerne til at sætte en andesteg på bordet på alle tider af året.

-I fjor oplevede vi to-cifrede vækstrater i salget af økologiske Gourmet Berberie-ænder omkring thanksgiving, mortensaften og jul. Men hvorfor skal man kun spise ænder på de årstider, spørger Gunder P. Jensen, der oplyser at ænder med betegnelsen Cherry Valley er de mest solgte herhjemme.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078