Dansk koks drøm opfyldt: Får michelinstjerne i Paris

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Køkkenchef Andreas Møller er utroligt glad og stolt

Danmark har fået en ny michelinkok. Andreas Møller har sørget for, at der atter er en michelinstjernet restaurant i Danmarkshuset i Paris.

- Det er helt fantastisk. Det er en drøm, der går i opfyldelse. Så det er jeg utroligt glad for og stolt over, siger Andreas Møller.

Danmarkshuset ligger på selveste Avenue des Champs-Élysées i Paris. Derfra har det til formål at præsentere det parisiske publikum for det bedste, Danmark har at tilbyde inden for kultur. Takket være Andreas Møller er det nu også michelinstjernet gastronomi.

Ifølge Andreas Møller er forklaringen bag stjernen kontinuerligt og hårdt arbejde, men en køkkenhave med blandt andet blomster, urter og gulerødder er også en del af forklaringen på succesen.

- Inden i gården har jeg en stor køkkenhave, hvor jeg sidste år startede med at dyrke forskellige planter for at prøve klimaet af hernede. Det har vist sig at være en kæmpesucces, siger den nye michelinkok.

I køkkenhaven dyrker han også ramsløg, der normalt vokser vildt i danske skove. Det nordiske islæt i restaurantens mad, tror Andreas Møller, er medvirkende til, at han nu har en michelinstjerne.

- Det vigtigste for, at vi er lykkedes, er hårdt arbejde, men jeg tror også, at det har været en faktor, at vi laver nordisk mad. Det har været nyt og interessant for franskmændene, siger Andreas Møller.

Selv om han er glad for sin nye status som michelinkok, er han endnu ikke tilfreds. Så hvis de øvrige ansatte på restauranten er klar, så er to michelinstjerner næste mål.

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg til uddelingen kiggede meget misundeligt over på de tostjernede. Så det er selvfølgelig næste mål. Jeg er desværre den type, der aldrig stiller sig tilfreds, siger han.

I Danmark havde Andreas Møller med stor succes sit eget morgenmadssted, Møller Kaffe og Køkken på Nørrebro i København, før han begav sig mod kokkekunstens land.

/ritzau/


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Geia-salg gav tre danskere 180 millioner

Nyt regnskab viser, hvad fødevarevirksomheden indbragte

Ægtepar med første stjerne: Det er en livsstil

Michelinstjernerne ramte forbi Fyn: Anmelder overrasket

Arla klar med nye mælkesmage

Millionstøtte skal forbedre ældres ernæring

Se listen: Danmark har nu 26 Michelin-restauranter

Nyhedsbrev

KFC løber tør for kylling: Lukker 900 butikker i Storbritannien

To danske restauranter får deres første michelinstjerne

Plantefarsen sejrer i supermarkederne

En statistik på årets Michelin-dag: Branchen vokser i Danmark

Vinsælgere melder udsolgt af prins Henriks vin

Emballage viser vej til skraldespanden

Uens kommunale affaldssorteringer gjorde opgaven svær for Coop.

Regler og afgifter får os til at smide mere mad ud

Friske, spiselige varer ryger ud, fordi bureaukrati gør det dyrt og svært at donere eller sælge dem videre. Fødevareministeren vil se på forhindringerne.

Hartmann-direktør død efter tragisk ulykke

Smarties' bagmænd solgte vand for over 50 milliarder

Ny Kina-fabrik skal gøre Danish Crown lynhurtig

Vestjyder vil tænke nyt om fødevarer

Rod i Food Supply Magazine

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Kaos har ramt madkontrakt til 1,6 milliarder

Både Hørkram og Dansk Cater overvejer at gå rettens vej

- Annulleret kæmpeudbud bør få store konsekvenser

Capnova opruster på foodfronten

Gør klar til at pumpe endnu flere millioner ind i fødevarebranchen

Små destillerier får økonomisk hjælp fra staten

Rekordmange konkurser blandt hovedstadens restauranter

Dansk Supermarked kritiseres for dårligt arbejdsmiljø

Sådan laver man Nordens bedste sild

Catering-firmaer klar med nye kalve

Mayo med skimmel tilbagekaldes

Salmonella i marineret kyllingebryst

Carlsberg solgte færre øl i 2017 - men flere specialøl

Carlsberg køber Grækenlands næststørste bryggeri

Dr. Oetker skifter direktør

Urenheder i piskefløde fra Naturmælk

To danske bryggerier med i verdenseliten

Skimmel på spil i øko-mayonnaise

Snacks er trukket tilbage fra butikkerne

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Atlas Copco filtre - høj kvalitet og lav pris

Oplev Danmarks Største Mobil Køkken

Skal du med på den danske fællesstand på Seafood Processing Global 24.-26. april i Bruxelles?

Skærp din faglighed med ny viden

Vanskeligheder i den tyske fødevarebranche

Ion ringblæseren fjerner statisk elektricitet på rør, kabler, slanger, ledninger m.m.

Slagter Nielsen køber levnedsmiddelgodkendte reoler

Sealed Rivet fås hos Præstmark.

Støjsvag ventilation i bibliotek

Glæd dig til helt nyt videomateriale med Ergolash

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

FLUX fadpumper til ATEX - nu driftstemperaturer op til 60°C

FLOWave er en flowmåler med sensoregenskaber

WILLBRANDT Gummiteknik udstiller på Underhåll 18

CNC spåntagende bearbejdning

SMC Danmark A/S certificerer partner med speciale i trykluft

Netværksmøde i Danish Water Technology Group, 8. marts

Giv datakraft til dine medarbejdere - Power BI og Business Intelligence

Årets event om produktionsplanlægning – kom til ROB-EX Brugerdag 2018

Flowmåler i rustfrit stål – præcision til udfordrende miljøer

CASE: Energirapporter som investeringsværktøj!

Finder Master interface modul med serie 39 interface relæer.

Kom og besøg INTERNORGA 2018 i Hamborg!

Masser af potentiale i frivillige kæder

Danske automationsvirksomheder sakker bagud i digitaliseringen

Send til en kollega

0.431