23948sdkhjf

Dansk koks drøm opfyldt: Får michelinstjerne i Paris

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Køkkenchef Andreas Møller er utroligt glad og stolt

Danmark har fået en ny michelinkok. Andreas Møller har sørget for, at der atter er en michelinstjernet restaurant i Danmarkshuset i Paris.

- Det er helt fantastisk. Det er en drøm, der går i opfyldelse. Så det er jeg utroligt glad for og stolt over, siger Andreas Møller.

Danmarkshuset ligger på selveste Avenue des Champs-Élysées i Paris. Derfra har det til formål at præsentere det parisiske publikum for det bedste, Danmark har at tilbyde inden for kultur. Takket være Andreas Møller er det nu også michelinstjernet gastronomi.

Ifølge Andreas Møller er forklaringen bag stjernen kontinuerligt og hårdt arbejde, men en køkkenhave med blandt andet blomster, urter og gulerødder er også en del af forklaringen på succesen.

- Inden i gården har jeg en stor køkkenhave, hvor jeg sidste år startede med at dyrke forskellige planter for at prøve klimaet af hernede. Det har vist sig at være en kæmpesucces, siger den nye michelinkok.

I køkkenhaven dyrker han også ramsløg, der normalt vokser vildt i danske skove. Det nordiske islæt i restaurantens mad, tror Andreas Møller, er medvirkende til, at han nu har en michelinstjerne.

- Det vigtigste for, at vi er lykkedes, er hårdt arbejde, men jeg tror også, at det har været en faktor, at vi laver nordisk mad. Det har været nyt og interessant for franskmændene, siger Andreas Møller.

Selv om han er glad for sin nye status som michelinkok, er han endnu ikke tilfreds. Så hvis de øvrige ansatte på restauranten er klar, så er to michelinstjerner næste mål.

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg til uddelingen kiggede meget misundeligt over på de tostjernede. Så det er selvfølgelig næste mål. Jeg er desværre den type, der aldrig stiller sig tilfreds, siger han.

I Danmark havde Andreas Møller med stor succes sit eget morgenmadssted, Møller Kaffe og Køkken på Nørrebro i København, før han begav sig mod kokkekunstens land.

/ritzau/
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Fødevarevirksomheder sætter turbo på emballagerevolutionen

Fremtidens løsninger bliver i høj grad med genanvendte eller nedbrydelige materialer

Tican og SB Pork fusionerer

De to slagterier tjener igen penge efter svære tider

Ny aftale med Japan øger dansk eksport for milliarder

Stort dansk salmonellaudbrud vokser til 33 personer

Nu vil Daasbjerg sælge andehjerner

Produktet bliver kaldt "A la foie gras"

- Jeg bruger sindssygt meget tid på LinkedIn

Karsten Nielsen fra Food from Denmark: Netværk er altafgørende

Nyhedsbrev

Ny bøfboss: Jeg kan redde 1.000 job

Online Avis Arkiv

Fødevarevirksomheder ser på fremtidens madscene

EU strammer reglerne for transfedt i mad

Se listen: Her er fødevareindustriens største skatteydere

Ægtepar lancerer en stribe fødevarer i 2019

Kimber Foods satser ikke mindst på en serie nye snackprodukter

Naturmælk sætter nye rekorder

1

Naturli' Foods går til angreb på mælkemarkedet

Lancerer plantedrikke på køl med calcium fra alger

Her er Årets danske Bryggeri

Gymnasiekammerater gik helt til tops

- Enten er vi geniale ...

... eller også har vi skudt helt ved siden af, siger ægtepar

Fiskedirektør omkommet i havnen i Aalborg

DI har fundet midlertidig direktør

Ugens grin: Forbyttede gaver

Kartoffeldirektør er pludselig væk

1

Julefrokost-dilemmaer: Fanger bordet, hvis man siger op?

Konkursramt bryggeri brygger igen

Sprøjterobot er prøveklud

Odense Marcipan har sat ny robot ind i produktionen

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Bagerkæden Emmerys må sluge endnu et milliontab

Underskuddet næsten fordoblet trods mere service

Ny undersøgelse: Danskerne klar til klimakamp ved middagsbordet

Ny Svansø-ejer: Good Food Group skal vokse gennem udvidelser og opkøb

200 Carlsberg-chefer får en ekstra årsløn

Carlsberg ramt af glas og papir i pilsnere

Familieejet milliardkoncern solgt til kapitalfond

Dagrofa kaster penge efter S-Engros

Studerende opfinder en klimavenlig vegansk ost

Fra fødevarerester til merværdi

Færre danskere laver mad fra bunden

Carlsberg lancerer fadøl uden alkohol

Nemlig.com med nyt kæmpeunderskud

Fremtidsuge sætter spot på fødevarer

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Når luftfugtigheden er lav, vil der opstå problemer med statisk elektricitet…

Glædelig jul fra JEROS A/S

Autodesk Inventor Videregående, workshop

Carsten Petersen fejrer 25 års jubilæum hos EL:CON i Glostrup

13. December - "En informativ julekalender til maskingale mænd"

EGE-Elektronik ønsker glædelig Jul og Godt Nytår

Socomecs automatiske omskifter "ATyS M" imellem 2 forsyninger

Drev 4.0: Tilstandsovervågning med Cloud løsning

Se, hvordan en drikkevareproducent sikrer den bedste kvalitet med Alfa Laval teknologi

WebShoppen er åben - Balluff Online shopping

Fødevareegnet rengøringsløsning til pakkeafdeling hos brødproducent

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

NCC Civil Egineering holder styr på certifikater, løfteudstyr og omkostninger med EasyCert

Konfigurerbare sikkerhedsrelæer – nu kan du også lave simulationer offline

Process Engineering donerer igen i år penge til velgørende formål

Fuld fart på salget for Carsten Holm A/S

PALOMAT® Forhandler 2018!

Et prisvindende værktøj til central styring af professionelle køkkener

Kom godt i gang med at anvende Revit.

Per er udlært elektriker – og fortsætter hos EL:CON i Roskilde

Bondy hjælper dig med at maksimere dit udbytte ved vakuumtransport

Du kan stadig nå det!

12. December - "En informativ julekalender til maskingale mænd"

KTR Radex-NC Servo stållamelkobling

Ny chef for FORCE Technologys Product Compliance-afdeling i Aarhus

Send til en kollega

0.416