Catering-firmaer klar med nye kalve

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Hjælper Danish Crown med at gøre udfordring til gastronomi

Til gavn for både dyrevelfærd og spisekvalitet vil AB Catering, BC Catering og Inco nu i samarbejde med Danish Crown sælge kød fra såkaldte krydsningskalve under navnet Dansk Gastro Kalv til danske restauranter og kantiner.

Det har i årevis været en sløj forretning for landmanden at fede jerseykalve eller tyrekalve op til slagtning, men nu giver en ny metode, hvor man krydser jerseykøer med kødkvæg, luft under vingerne for en ny type kalvekød med meget høj kvalitet.

Og det er lige præcis, hvad AB Catering, BC Catering og Inco har ledt efter. Derfor præsenterer de nu i samarbejde med Danish Crown en ny type kalvekød under navnet Dansk Gastro Kalv, der sælges til restauranter og kantiner.

- Der er stor fokus på bæredygtighed, dyrevelfærd og danskhed, og det er noget, vi som grossist gerne vil bakke op om og tilbyde vores kunder, siger Jesper Bonderup, indkøbschef i Dansk Cater, der ejer AB Catering, BC Catering og Inco.

Førende i verden
Det er Landbrug & Fødevarers videnscenter Seges, der nu gør muligt for danske landmænd at avle krydsningskalve.
Krydsningen får de nye kalve til at vokse hurtigere..

- Vi startede som de første i 2011 med at arbejde med kønssorteret sæd, og derfor er Danmark førende på det her område. Der findes andre lande, der arbejder med det her, men danske landmænd har været med på idéen fra start, og derfor er vi også dem, der er absolut førende i dag, siger Per Spleth, specialkonsulent hos Seges, i en pressemeddelelse.

Arbejdet med det, der nu bliver til Dansk Gastro Kalv har medvirket til at nedbringe eksporten af danske spædekalve med næsten en tredjedel siden 2013. Samtidig er landmændenes tilførsler af kalve under velfærdskonceptet Dansk Kalv steget med over 20 procent.




Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Nu lukker Espersen ned i Fredericia

Ny Hanegal-fabrik til færdigretter er stadig uafklaret

Men den kommer, og den skal kunne udvides, siger ledelsen

Kendt bøfkæde mistede millioner sidste år

- En skrøne, at man ikke kan dyrke vin i Danmark

Men det kræver ordentligt vejr - og i Skærsågaards tilfælde hjælp fra dygtige, tyske ønologer

Etiket-tjek kan spare en formue

Bryghus på toppen: Udvider bar og restaurant

Nyhedsbrev

Bornholmsk fiskeekspert delvist solgt

Ugens grin: Sælgeren og fåreflokken

Co-Ro tog et gevaldigt saft-dyk

Men Sun Lolly-producenten sprøjter nye produkter ud i stor stil

Mejerierne hædrede den gode fødevaredebat

Ny maskine sætter fart i fristelserne hos Easyfood

FoodTech sætter viden på menuen

Messen i Herning omdanner i år den ene messehal til Tech City

Ny bestyrelse i mad-tænketank

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Danish Crown tjener flere penge trods pres på priserne

- Vores dadelplaner kan blive en kæmpesucces

The Whole Companys Henrik Winther-Olsen klar til produktion i Dubai - kommer måske til at konkurrere med sig selv

Lettelse hos Kohberg: Vi er er på rette spor

Efter et særdeles nedslående 2016 gik det kraftigt frem for brødgiganten i 2017

Både op og ned for Geia Food

Omsætningen steg til over 1,2 milliarder kroner, men intens konkurrence fik overskuddet til at dale

Erhvervsmanden Nils Foss er død - 90 år

Coop lukker 16 brugser

Farvel til en række butikker, der gennem en årrække har givet underskud

The Whole Company klar med helt ny serie af frugtsnacks

Koncernen vil indtage udlandet på flere fronter

Dansk Supermarked skifter navn

Ny, nordjysk gin har været oppe i skyerne

25 pubs giver brødre milliongevinst

Nu kan Arbejdstilsynet tale med ansatte alene

BioMar udvider for 90 millioner i Brande

NTF-Aalborg har skiftet direktør

FødevareDanmark: Stram den lov

Økologisk gourmet-slagteri rykker ind hos Irma

Romkuglemester er vokset yderligere

Pengene strømmer ind hos Gasoline Grill

International hæder til Skjern-gin

Gulerødder har bidt sig fast om øko-favorit

Møllerup Gods klar med danske hampefrø

Ellemann-Jensen ny fødevareminister

Dansk familie blev mangemillionærer på Hot n'Sweet

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Mars Valve Europe A/S på Achema messen i Frankfurt

Measurement Computing (MCC) yder nu gratis support for Linux til deres DAQ enheder

Lene har betalt Damstahls regninger i 40 år

Danmarks største (og hurtigste) slyngrenser!

B6 er også knivskarpe i gummiprodukter!

Energieffektivt materiale til luftfordeling

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Vi har netop fået fornyet den velansete DNV godkendelse for Triflex vibrationsdæmpere

Super HMI touchskærm

Brug Bürkert resistApp og få styr på kemisk resistens i din automationsløsning

ÅF A/S kører topkandidat i stilling

Sikker indgang uden partikler - hurtigt og effektivt!

Prevas har ansat Software Developer, Ralph Eastwood

Har du brug for en yderst fleksibel lagerløsning?

Bliv klogere på den bæredygtige emballageomstilling

Rustfrie fødevarefotoceller der holder

Prevas har ansat Software Developer, Henrik Bach

Automationsdag´18

Opbygning af HACCP-systemer

Læs om de nye muligheder med TIA-portalen version 15

IMA dairy food HASSIA

De helt rigtige løsninger til hårde miljøer

Der er gang i produktionen af vores nye løfteåg til truck hos vores maskinf...

Dansk fællesstand på AgroProdMash 8. – 12. oktober 2018 - skyd genvej til d...

Pilz fortsætter væksten i omsætning og medarbejderantal samt udvider produk...

Send til en kollega

0.231