23948sdkhjf

Private dining udfordrer restauranter

Ny trend tager også kampen op mod cateringvirksomheder

De madglade danskere behøver ikke længere forlade deres hjem for at få den perfekte gastronomiske oplevelse.

Nu kan de blot blive hjemme, og så kommer kokken hjem til dem og tilbereder og serverer maden her.

Begrebet kaldes "private dining" og er en ny trend, som især cateringvirksomheder og restauranter bør være opmærksom på.

En af de personer, der har gjort private dining til sin levevej, er Phillip David Holmberg Nielsen, som er kok og sommelier. Phillip er manden bag virksomheden Privatkok, som er en af Danmarks mest efterspurgte virksomheder, når der skal inviteres på mad i den private residens.

Startede som et hobbyprojekt
Det startede i 2014 som et hobbyprojekt, sideløbende med fuldtidsarbejde.

- I 1,5 år arbejdede jeg med at få mit navn etableret indenfor dette område, fortæller Phillip David Holmberg Nielsen og fortsætter:

- I januar 2016 så jeg mit snit til at satse alt på Privatkok. Vi var officielt den første virksomhed i Danmark, der kunne leve af private ­dining.

Det forventes, at man leverer varen. Private dining er en substitut for et restaurantbesøg, men skal helst opleves som værende endnu bedre. Maden skal spille, den rigtige attitude, temperaturen skal være ok - det samme med opdækning, anretning og servering. Alt spiller ind for at gøre oplevelsen helt unik. Og nogle gange kan kokkene komme ud for særlige opgaver.

- Jeg har sågar engang skiftet en baby, så mor kunne spise sin mad i ro og fred, siger Phillip David Holmberg Nielsen og smiler.

Flere platforme på internettet
Succesen i Private Dining afspejles f.eks. på hjemme­siden www.privatkok.nu, hvor danskerne kan leje en kok til fester og lignende arrangementer.

Men der er også andre platforme, hvor man kan vælge mellem forskellige restauranter og kokke, som man ønsker skal komme ud til ens hjem og stå for maden.

- Det er så dejligt, at man ikke længere er alene om konceptet. Vi arbejder også sammen med de bedste at platformene, så flere mennesker kan få fornøjelsen af at blive forkælet i egen hjem, Phillip David Holmberg Nielsen.

De udrejsende kokke er særdeles populære til større private fester som f.eks. bryllupper, konfirmationer, fødselsdage, barnedåb, hyggemiddage, receptioner og firmafester etc.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109