Det nye Noma kan generobre pladsen som verdens bedste

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Den tidligere michelinrestaurant genåbner i dag med et nyt koncept i nye lokaler

Når den danske restaurant Noma i dag genåbner med et nyt koncept efter et års lukning, er det med et kæmpestort forventningspres på gryderne.

Restauranten, som er flyttet til nye lokaler på Refshaleøen i København, er nemlig fire gange blevet kåret til verdens bedste - i 2010, 2011, 2012 og 2014.

Noma har dog gode chancer for at indfri forventninger og endnu engang blive kåret af Restaurant Magazine til verdens bedste. Det mener Ole Troelsø, der er madanmelder for Børsen og formand for Danske Madanmeldere.

- Hvis de leverer en vare som det, vi har været vant til, så tror jeg, at Noma har rigtig store chancer for at blive nummer et igen, siger han.

Det skyldes ifølge Ole Troelsø restauranten og køkkenchef René Redzepis kreativitet samt det, at Noma tidligere har været kåret som verdens bedste. Det gør nemlig vejen til jurymedlemmerne kortere.

- Det, de har foretaget sig indtil nu, har været banebrydende - de har ændret mange ting, og det, at de nu slår ind på en anden kurs, formoder jeg bliver lige så stærkt, som det de har gjort før.

- De har masser af kreativitet, erfaring i at gennemføre, og så har de en meget stor goodwill, så jeg tror godt, at de kan indfri forventningerne, siger han.

Drastisk ændring
Nomas nye koncept indebærer, at der arbejdes anderledes med sæsonerne, end det hidtil har været tilfældet. Det indebærer, at menuen ændres drastisk fra sæson til sæson.

I virkeligheden går Noma tilbage i tiden, til noget man gjorde, inden restauranterne fik frysere, forklarer Ole Troelsø.
Man skal dog ikke frygte, at det bliver kedeligt af den grund.

- Jeg tror, at de kommer til at servere noget helt særligt, men hvis de ikke gør det, så bliver de ikke nummer et igen - og så er det lige meget, hvor stor en stjerne René Redzepi er, siger han.

/ritzau/


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Aarhus-drenge sælger blå vin

Det er sjovt og smager godt, mener de

Lokale fødevareproducenter går sammen

Fadøllet flyder i stride strømme

Danskerne har for alvor fået appetit på det

Kvalitetsmad stiller krav til professionelt køkkenudstyr

Formanden for Brancheforeningen for Køkkenudstyr løfter sløret for, hvor markedet befinder sig

Arla øgede salget med milliarder i 2017

1

Klumme: BioFach: Her er de nye trends og økotendenser

Nyhedsbrev

Aarhus vil have flere food trucks

Hver fjerde restaurant opgiver af få ny kok i køkkenet

Geia-salg gav tre danskere 180 millioner

Nyt regnskab viser, hvad fødevarevirksomheden indbragte

Ægtepar med første stjerne: Det er en livsstil

1

Arla klar med nye mælkesmage

Michelinstjernerne ramte forbi Fyn: Anmelder overrasket

KFC løber tør for kylling: Lukker 900 butikker i Storbritannien

Millionstøtte skal forbedre ældres ernæring

Se listen: Danmark har nu 26 Michelin-restauranter

To danske restauranter får deres første michelinstjerne

Plantefarsen sejrer i supermarkederne

En statistik på årets Michelin-dag: Branchen vokser i Danmark

Emballage viser vej til skraldespanden

Uens kommunale affaldssorteringer gjorde opgaven svær for Coop.

Regler og afgifter får os til at smide mere mad ud

Friske, spiselige varer ryger ud, fordi bureaukrati gør det dyrt og svært at donere eller sælge dem videre. Fødevareministeren vil se på forhindringerne.

Vinsælgere melder udsolgt af prins Henriks vin

Hartmann-direktør død efter tragisk ulykke

Vestjyder vil tænke nyt om fødevarer

Smarties' bagmænd solgte vand for over 50 milliarder

Rod i Food Supply Magazine

Dansk Supermarked kritiseres for dårligt arbejdsmiljø

Sådan laver man Nordens bedste sild

Catering-firmaer klar med nye kalve

Mayo med skimmel tilbagekaldes

Salmonella i marineret kyllingebryst

Carlsberg solgte færre øl i 2017 - men flere specialøl

Carlsberg køber Grækenlands næststørste bryggeri

Dr. Oetker skifter direktør

Urenheder i piskefløde fra Naturmælk

To danske bryggerier med i verdenseliten

Skimmel på spil i øko-mayonnaise

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Hvordan får jeg drømmejobbet?

Opgradering til industrikøkkenvaske

ROB-EX Brugerdag – dagen indfrier mine forventninger hver gang

Vi hjælper dig i mål ved jeres næste messedeltagelse - kontakt Expression ApS på 61653597

B&R præsenterer fleksibelt transportsystem på Hannover Messe

Ajcon bygger nyt frostlager i Esbjerg

Dit udlandsstudie er ikke nødvendigvis en smutvej ind på arbejdsmarkedet

Det ikke kun på land vi støber wiresko…

Stål eller Polycarbonat? Hvad ville du vælge?

4 ting du skal overveje, når du vælger nyt målesystem

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Atlas Copco filtre - høj kvalitet og lav pris

Oplev Danmarks Største Mobil Køkken

Skal du med på den danske fællesstand på Seafood Processing Global 24.-26. april i Bruxelles?

Skærp din faglighed med ny viden

Vanskeligheder i den tyske fødevarebranche

Ion ringblæseren fjerner statisk elektricitet på rør, kabler, slanger, ledninger m.m.

Slagter Nielsen køber levnedsmiddelgodkendte reoler

Sealed Rivet fås hos Præstmark.

Støjsvag ventilation i bibliotek

Glæd dig til helt nyt videomateriale med Ergolash

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

FLUX fadpumper til ATEX - nu driftstemperaturer op til 60°C

FLOWave er en flowmåler med sensoregenskaber

WILLBRANDT Gummiteknik udstiller på Underhåll 18

Send til en kollega

0.252