Capnova opruster på foodfronten

Gør klar til at pumpe endnu flere millioner ind i fødevarebranchen

Den danske fødevarebranche rykker i disse år, men har brug for både risikovillig og klog kapital.

Det konstaterer investeringsvirksomheden Capnova, som derfor nu har nedsat et såkaldt advisory board med "højtprofilerede kapaciteter i branchen" til at styrke sit strategiske fokus på fødevareinvesteringer.

Potentialet er stort, men det kræver et langt og sejt træk at lykkes med investeringer i fødevarebranchen, mener Capnova, der har en strategi om at nå op på at investere 40 procent af sin kapital i fødevareområdet.

- Foodtech kræver en tålmodig investor og høj ekspertise for at forløse potentialet. Derfor har vi nu valgt at samle et særdeles kompetent og erfarent advisory board omkring os, siger Capnova-direktør Kim Ove Olsen i en pressemeddelelse.

Formanden for det nye board er Michael Ingemann, som har solid erfaring inden for udvikling af økonomisk bæredygtige og innovative fødevarekoncepter, blandt andet fra Claus Meyer Holding.

- Det er et godt træk at samle erfarne branchekompetencer omkring sig, som Capnova gør nu. Fødevarebranchen rykker i disse år, og det er vigtigt, at nogen løber med bolden, når det kommer til den risikovillige udviklingskapital. Jeg får selv en del henvendelser fra food-iværksættere, som jeg gerne vil give videre, og jeg vil også gerne selv give noget tilbage til start-up-miljøet. Og så er det en spændende opgave for os i advisory board’et at blive så tæt involverede i en proces, man normalt først ville se på et langt senere stadie, siger Michel Ingemann.

Fire medlemmer
Det nye advisory board har en helt anden opgave end Capnovas bestyrelse. Medlemmerne kommer til at bidrage som rådgivere og sparringspartnere, ved evaluering af potentielle virksomheder, ved udbygning af netværk og som eventuelle medinvestorer

Capnovas advisory board består af:

- Formand Michael Ingemann: Har stiftet flere it-virksomheder, blandt andet aok.dk. Han bor i London og har flere bestyrelsesposter - blandt andet hos Claus Meyer Holding og Capnovas porteføljeselskab Fooducer.
- Louise Ertman Baunsgaard: Stifter af Letz Sushi - en landsdækkende sushikæde, som hun i sommeren 2017 solgte til Lars Larsen Group. I dag er hun business angel og business coach for kvindelige iværksættere.
- Jens Eiken: Direktør for Research Strategy hos Carlsberg. Brygmester og har udviklet og lanceret et utal af øl hos blandt andre Carlsberg, Jacobsen, Royal Unibrew og Molson Coors. Medlem af Dansk Gastronomisk Akademi.
- Lisbeth Dalgaard: Købmand i Hørsholm og formand for De Samvirkende Købmænd samt forretningsudvalgsmedlem i Dansk Erhverv.

Alle medlemmer deltager Capnovas advisory board som privatpersoner.

Capnova er et af de fire danske innovationsmiljøer, der på egne og statens vegne investerer risikovillig kapital i de helt tidlige faser af nye, innovative virksomheder. Virksomheden var blandt de første til at investere i fødevarer og fødevaretech herhjemme i 2014.

I dag tæller Capnovas portefølje godt 20 fødevareselskaber, og virksomheden driver desuden flere acceleratorprogrammer for tidlige fødevareentreprenører – heriblandt programmerne Growing Food CPH og CPH Food.

I de seneste to år har Capnova årligt investeret i otte fødevare-virksomheder, og branchen udgør dermed nu cirka 25 procent af Capnovas årlige investeringer. I kroner og ører betyder det en samlet investering på cirka 25 millioner kroner årligt.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Plantefarsen sejrer i supermarkederne

En statistik på årets Michelin-dag: Branchen vokser i Danmark

Emballage viser vej til skraldespanden

Uens kommunale affaldssorteringer gjorde opgaven svær for Coop.

Regler og afgifter får os til at smide mere mad ud

Friske, spiselige varer ryger ud, fordi bureaukrati gør det dyrt og svært at donere eller sælge dem videre. Fødevareministeren vil se på forhindringerne.

Vinsælgere melder udsolgt af prins Henriks vin

Hartmann-direktør død efter tragisk ulykke

Nyhedsbrev

Vestjyder vil tænke nyt om fødevarer

Smarties' bagmænd solgte vand for over 50 milliarder

Ny Kina-fabrik skal gøre Danish Crown lynhurtig

Rod i Food Supply Magazine

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Kaos har ramt madkontrakt til 1,6 milliarder

Både Hørkram og Dansk Cater overvejer at gå rettens vej

- Annulleret kæmpeudbud bør få store konsekvenser

Capnova opruster på foodfronten

Gør klar til at pumpe endnu flere millioner ind i fødevarebranchen

Rekordmange konkurser blandt hovedstadens restauranter

Små destillerier får økonomisk hjælp fra staten

Det nye Noma kan generobre pladsen som verdens bedste

Mejeri-udvidelse giver tro på fremtiden

Arla-mejeriet i Bislev får haller for 30 millioner kroner

Private dining udfordrer restauranter

Ny trend tager også kampen op mod cateringvirksomheder

Danskerne sidder tungt på verdensrekorden i økologi

Dansk Supermarked kritiseres for dårligt arbejdsmiljø

Norsk pizzagigant sagsøger små danske pizzeriaer

De må ikke hedde det, de hedder

Sådan laver man Nordens bedste sild

Dagrofa skal have ny topchef

Farvel til Per Thau - bestyrelsesformand overtager ledelsen

Catering-firmaer klar med nye kalve

Mayo med skimmel tilbagekaldes

Salmonella i marineret kyllingebryst

Carlsberg solgte færre øl i 2017 - men flere specialøl

Carlsberg køber Grækenlands næststørste bryggeri

Dr. Oetker skifter direktør

Urenheder i piskefløde fra Naturmælk

To danske bryggerier med i verdenseliten

Skimmel på spil i øko-mayonnaise

Snacks er trukket tilbage fra butikkerne

Salatblandinger trækkes tilbage efter fund af listeria

EU langer ud efter Danmark for at sælge illegal feta

Se alle Medlemmernes egne nyheder

CNC spåntagende bearbejdning

SMC Danmark A/S certificerer partner med speciale i trykluft

Netværksmøde i Danish Water Technology Group, 8. marts

Giv datakraft til dine medarbejdere - Power BI og Business Intelligence

Årets event om produktionsplanlægning – kom til ROB-EX Brugerdag 2018

Flowmåler i rustfrit stål – præcision til udfordrende miljøer

CASE: Energirapporter som investeringsværktøj!

Finder Master interface modul med serie 39 interface relæer.

Kom og besøg INTERNORGA 2018 i Hamborg!

Masser af potentiale i frivillige kæder

Danske automationsvirksomheder sakker bagud i digitaliseringen

Fem ting du som kandidat skal huske på LinkedIn

Kundearrangement os JPBC

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Netværksmøde i Danish Food Tech Group & Danish Fish Tech Group d. 1. marts

Ny højkvalitets Aktuator med Industrielt Ethernet!

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Fødevareproducent få konkret viden om dataudnyttelse og sensorer!

Skal der tryk på?

SMC ansætter ny konsulent til Vestjylland

Steril luft til følsomme produktionsområder

Lagafors påtager sig stor og krævende opgave fra Skandinaviens førende prod...

Scanvaegt Systems præsenterer ny, high-speed portioncutter

Slangepumper fra Verder A/S

Stigende råvarepriser presser de franske fødevareproducenter

Send til en kollega

0.238