Capnova opruster på foodfronten

Gør klar til at pumpe endnu flere millioner ind i fødevarebranchen

Den danske fødevarebranche rykker i disse år, men har brug for både risikovillig og klog kapital.

Det konstaterer investeringsvirksomheden Capnova, som derfor nu har nedsat et såkaldt advisory board med "højtprofilerede kapaciteter i branchen" til at styrke sit strategiske fokus på fødevareinvesteringer.

Potentialet er stort, men det kræver et langt og sejt træk at lykkes med investeringer i fødevarebranchen, mener Capnova, der har en strategi om at nå op på at investere 40 procent af sin kapital i fødevareområdet.

- Foodtech kræver en tålmodig investor og høj ekspertise for at forløse potentialet. Derfor har vi nu valgt at samle et særdeles kompetent og erfarent advisory board omkring os, siger Capnova-direktør Kim Ove Olsen i en pressemeddelelse.

Formanden for det nye board er Michael Ingemann, som har solid erfaring inden for udvikling af økonomisk bæredygtige og innovative fødevarekoncepter, blandt andet fra Claus Meyer Holding.

- Det er et godt træk at samle erfarne branchekompetencer omkring sig, som Capnova gør nu. Fødevarebranchen rykker i disse år, og det er vigtigt, at nogen løber med bolden, når det kommer til den risikovillige udviklingskapital. Jeg får selv en del henvendelser fra food-iværksættere, som jeg gerne vil give videre, og jeg vil også gerne selv give noget tilbage til start-up-miljøet. Og så er det en spændende opgave for os i advisory board’et at blive så tæt involverede i en proces, man normalt først ville se på et langt senere stadie, siger Michel Ingemann.

Fire medlemmer
Det nye advisory board har en helt anden opgave end Capnovas bestyrelse. Medlemmerne kommer til at bidrage som rådgivere og sparringspartnere, ved evaluering af potentielle virksomheder, ved udbygning af netværk og som eventuelle medinvestorer

Capnovas advisory board består af:

- Formand Michael Ingemann: Har stiftet flere it-virksomheder, blandt andet aok.dk. Han bor i London og har flere bestyrelsesposter - blandt andet hos Claus Meyer Holding og Capnovas porteføljeselskab Fooducer.
- Louise Ertman Baunsgaard: Stifter af Letz Sushi - en landsdækkende sushikæde, som hun i sommeren 2017 solgte til Lars Larsen Group. I dag er hun business angel og business coach for kvindelige iværksættere.
- Jens Eiken: Direktør for Research Strategy hos Carlsberg. Brygmester og har udviklet og lanceret et utal af øl hos blandt andre Carlsberg, Jacobsen, Royal Unibrew og Molson Coors. Medlem af Dansk Gastronomisk Akademi.
- Lisbeth Dalgaard: Købmand i Hørsholm og formand for De Samvirkende Købmænd samt forretningsudvalgsmedlem i Dansk Erhverv.

Alle medlemmer deltager Capnovas advisory board som privatpersoner.

Capnova er et af de fire danske innovationsmiljøer, der på egne og statens vegne investerer risikovillig kapital i de helt tidlige faser af nye, innovative virksomheder. Virksomheden var blandt de første til at investere i fødevarer og fødevaretech herhjemme i 2014.

I dag tæller Capnovas portefølje godt 20 fødevareselskaber, og virksomheden driver desuden flere acceleratorprogrammer for tidlige fødevareentreprenører – heriblandt programmerne Growing Food CPH og CPH Food.

I de seneste to år har Capnova årligt investeret i otte fødevare-virksomheder, og branchen udgør dermed nu cirka 25 procent af Capnovas årlige investeringer. I kroner og ører betyder det en samlet investering på cirka 25 millioner kroner årligt.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Mosteri har mistet hele kapitalen

Rejsegilde: Carlsberg støbte bajere ned i fundamentet

Nyt hovedsæde bliver 15.585 kvadratmeter stort og forbindes direkte til Carlsberg Laboratorium under jorden

Forbud mod transfedt i dansk mad virker

Toms ramt af metalstykker i lakrids

Fisker scorede kassen på populære sild

Dansk restaurant igen kåret som den 19.-bedste i verden

Nyhedsbrev

Ny koncernchef i Dagrofa

Nuværende Arla-direktør skal være topchef

Adival har vokseværk

Travlhed kræver ekstra kvadratmeter til fabrikken i Billund.

Efter 15 år: Nu får kornet sit eget hus

Muggen mousse: Kæde trækker dessert tilbage

Meyer tidoblede (næsten) underskuddet i 2017

Mash opruster med bistrokoncept

Ikonisk københavner-restaurant bliver ”bistroficeret” i Tyskland.

Opkøb påvirker regnskab hos Det Danske Madhus

Omsætningen steg, mens indtjeningen faldt i 2017

Slagterikoncern bløder i 2017-regnskab

Hård konkurrence har presset priserne og efterlader gigant med underskud

Pas på plast i Party-pølserne

Flytning og relancering koster Noma millionunderskud i 2017

Regnskab for 2017 viser underskud på 1,7 millioner kroner for den hyldede gourmetrestaurant Noma

Kunder presser McDonald’s til at droppe plastiksugerør

Østjyske orm og gærflager på Folkemødet

For fulde huse inviterede de 12 østjyske kommuner i Business Region Aarhus til debat på Folkemødet om udvikling af fremtidens fødevareløsninger

Ugens grin: Weekend-arbejde

Klumme: Hvad skal i indkøbskurven i 2030?

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Smartbake opruster med køb af øko-producent

Bagerikoncernen får med opkøbet en stor bid af markedet for økologisk brød til københavnske hoteller, restauranter og cateringvirksomheder

Kongsbak satser på Hanstholm

Firmaet Jacob Kongsbak Lassen flytter sin produktion af røget fisk fra Malmø til Hanstholm snarest

Coop skaber internationalt kaffebrand

En ny kaffe af ekstra høj kvalitet, produceret med stort ansvarlighedsaspekt har givet ordrer til Coops afrikanske risteri fra blandt andet USA, Kina og Holland

Passioneret ismand skummer fløden på vegansk satsning

Østlige øko-markeder har potentiale

Mere udstyr til de små bryggerier

Ledigheden helt i bund blandt mejeriledere

Kaffekæde koster rigmand kassen

Thisted Bryghus lancerer VM-øl til danske fodboldfans

Rekordsalg: Danskerne hungrer efter kammerjunkere

Dragsbæk dalede i top og bund

Tidligere slikdirektør skal nu styre madaffald

Publikumsrekord på Ølfestival 2018

Nu risikerer 35.000 virksomheder tvangsopløsning

Danmark må beholde særregel om mindre nitrit i kødpålæg

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Sommerudflugt til Egeskov Slot

Iværksætter automatiserer årsregnskabet, så hun har mere tid til madpakker

Sommerferien står for døren!

Siemens SIRIUS ACT trykknapper - robuste, smarte og fleksible

Ny medarbejder hos norm-teknik

Ejner Hessel A/S og deres valg af lagerautomat er igen faldet på ClassicMat™

Højtryks nåleventil med mikrometer håndtag

- Stemningen og atmosfæren var helt unik sammenlignet med andre steder, vi har været

Eksporter intelligente 3D-modeller til Revit fra Inventor, Solidworks og CREO.

Vil du udvide dit salg til drikke- og fødevareindustrien i Indien?

Svejsehuset A/S giver ordet “svejserobot” en helt ny betydning!

Dansk Procesventilation har færdiggjort udsugning af lodderøg hos Nordic Power Converters

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Se mere om én af de seneste kraner vi har leveret - denne gang med en unik eltalje

Et stærkt samspil mellem produkt og teknologi

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Garanteret tør trykluft

Interne varenumre - er det et problem?

Har du ikke tid eller plads til at grille?

Effektivt luftskifte uden trækgener i restaurant

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kobbernitter garanterer fastgørelse i høj kvalitet.

Ny produktoversigt tilgængelig på DAN-doors.dk!

Automationsdag et hit

Fibox A/S præsenterer profil video

Send til en kollega

0.411