23948sdkhjf

Capnova opruster på foodfronten

Gør klar til at pumpe endnu flere millioner ind i fødevarebranchen

Den danske fødevarebranche rykker i disse år, men har brug for både risikovillig og klog kapital.

Det konstaterer investeringsvirksomheden Capnova, som derfor nu har nedsat et såkaldt advisory board med "højtprofilerede kapaciteter i branchen" til at styrke sit strategiske fokus på fødevareinvesteringer.

Potentialet er stort, men det kræver et langt og sejt træk at lykkes med investeringer i fødevarebranchen, mener Capnova, der har en strategi om at nå op på at investere 40 procent af sin kapital i fødevareområdet.

- Foodtech kræver en tålmodig investor og høj ekspertise for at forløse potentialet. Derfor har vi nu valgt at samle et særdeles kompetent og erfarent advisory board omkring os, siger Capnova-direktør Kim Ove Olsen i en pressemeddelelse.

Formanden for det nye board er Michael Ingemann, som har solid erfaring inden for udvikling af økonomisk bæredygtige og innovative fødevarekoncepter, blandt andet fra Claus Meyer Holding.

- Det er et godt træk at samle erfarne branchekompetencer omkring sig, som Capnova gør nu. Fødevarebranchen rykker i disse år, og det er vigtigt, at nogen løber med bolden, når det kommer til den risikovillige udviklingskapital. Jeg får selv en del henvendelser fra food-iværksættere, som jeg gerne vil give videre, og jeg vil også gerne selv give noget tilbage til start-up-miljøet. Og så er det en spændende opgave for os i advisory board’et at blive så tæt involverede i en proces, man normalt først ville se på et langt senere stadie, siger Michel Ingemann.

Fire medlemmer
Det nye advisory board har en helt anden opgave end Capnovas bestyrelse. Medlemmerne kommer til at bidrage som rådgivere og sparringspartnere, ved evaluering af potentielle virksomheder, ved udbygning af netværk og som eventuelle medinvestorer

Capnovas advisory board består af:

- Formand Michael Ingemann: Har stiftet flere it-virksomheder, blandt andet aok.dk. Han bor i London og har flere bestyrelsesposter - blandt andet hos Claus Meyer Holding og Capnovas porteføljeselskab Fooducer.
- Louise Ertman Baunsgaard: Stifter af Letz Sushi - en landsdækkende sushikæde, som hun i sommeren 2017 solgte til Lars Larsen Group. I dag er hun business angel og business coach for kvindelige iværksættere.
- Jens Eiken: Direktør for Research Strategy hos Carlsberg. Brygmester og har udviklet og lanceret et utal af øl hos blandt andre Carlsberg, Jacobsen, Royal Unibrew og Molson Coors. Medlem af Dansk Gastronomisk Akademi.
- Lisbeth Dalgaard: Købmand i Hørsholm og formand for De Samvirkende Købmænd samt forretningsudvalgsmedlem i Dansk Erhverv.

Alle medlemmer deltager Capnovas advisory board som privatpersoner.

Capnova er et af de fire danske innovationsmiljøer, der på egne og statens vegne investerer risikovillig kapital i de helt tidlige faser af nye, innovative virksomheder. Virksomheden var blandt de første til at investere i fødevarer og fødevaretech herhjemme i 2014.

I dag tæller Capnovas portefølje godt 20 fødevareselskaber, og virksomheden driver desuden flere acceleratorprogrammer for tidlige fødevareentreprenører – heriblandt programmerne Growing Food CPH og CPH Food.

I de seneste to år har Capnova årligt investeret i otte fødevare-virksomheder, og branchen udgør dermed nu cirka 25 procent af Capnovas årlige investeringer. I kroner og ører betyder det en samlet investering på cirka 25 millioner kroner årligt.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Ægtepar lancerer en stribe fødevarer i 2019

Kimber Foods satser ikke mindst på en serie nye snackprodukter

1

Naturli' Foods går til angreb på mælkemarkedet

Lancerer plantedrikke på køl med calcium fra alger

Naturmælk sætter nye rekorder

Her er Årets danske Bryggeri

Gymnasiekammerater gik helt til tops

- Enten er vi geniale ...

... eller også har vi skudt helt ved siden af, siger ægtepar

Fiskedirektør omkommet i havnen i Aalborg

Nyhedsbrev

DI har fundet midlertidig direktør

Online Avis Arkiv

Ugens grin: Forbyttede gaver

Kartoffeldirektør er pludselig væk

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

1

Julefrokost-dilemmaer: Fanger bordet, hvis man siger op?

Konkursramt bryggeri brygger igen

Sprøjterobot er prøveklud

Odense Marcipan har sat ny robot ind i produktionen

Bagerkæden Emmerys må sluge endnu et milliontab

Underskuddet næsten fordoblet trods mere service

Gastronomi og fødevarer skal skabe udvikling

Første madkollektion fra Søstrene Grene

1

Too Good To Go redder Naturli's "ulovlige" plantedrik

Santa's Man Boobs og alle de andre juleøller

I år er der rekordmange julebryg fra de danske bryggerier

Stort salmonellaudbrud: Mindst 28 syge

Nye målinger gør Kelsen klogere på dej

Ny undersøgelse: Danskerne klar til klimakamp ved middagsbordet

Cocktail-leverandør er seksdoblet på få år

Jespers Torvekøkken vokser videre

Catering-virksomheden driver nu 33 kantiner

Alternativet vil gøre et kilo rødt kød 17 kroner dyrere

I dag koster et kilo hakket oksekød cirka 60 kroner. Den pris vil Uffe Elbæk i klimaets navn hæve til 77 kroner.

Ny Svansø-ejer: Good Food Group skal vokse gennem udvidelser og opkøb

200 Carlsberg-chefer får en ekstra årsløn

Carlsberg ramt af glas og papir i pilsnere

Familieejet milliardkoncern solgt til kapitalfond

Dagrofa kaster penge efter S-Engros

Studerende opfinder en klimavenlig vegansk ost

Færre danskere laver mad fra bunden

Fra fødevarerester til merværdi

Carlsberg lancerer fadøl uden alkohol

Nemlig.com med nyt kæmpeunderskud

Nyt magasin skal booste dansk gastronomi

Fremtidsuge sætter spot på fødevarer

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Fødevareegnet rengøringsløsning til pakkeafdeling hos brødproducent

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Det bedste tilbud på lagerindretning er baseret på tillid

Sales Manager Sweden

HF udvider vores Sales Support/Purchase

Søger du en ekspert i EPLAN Electric P8?

Lær at arbejde med punktskyer i Inventor og AutoCAD.

Kæmper du med statisk elektricitet?

Så kaster vi los med butterflyventilen GEMÜ 480 Victoria

Tyverisikret cykelparkering

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S!

10. December - "En informativ julekalender til maskingale mænd"

ROTEX elastisk klo-kobling

AF Packaging Solutions

HOT-Seal - folie til forsegling af bægre og spande - forhandles af Salicath ApS

9. December - "En informativ julekalender til maskingale mænd"

8. December - "En informativ julekalender til maskingale mænd"

Hos PRO-CONSULT ved man aldrig, hvad der kommer ind ad døren.

PanPac udvider medarbejderstaben

Veloverstået Foodtech messe 2018

Smart Automation - Nyt domicil

25 år med GEMÜ-flervejs-ventilblokke

Er du vinterklar?

Live-webinar: Festo Automation Suite

Det er jul - det er cool - og Bürkert er i gavehumør

Send til en kollega

0.26