23948sdkhjf

Rekordmange konkurser blandt hovedstadens restauranter

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Konkurrencen er hård og restauratørerne undervurderer opgaven, lyder forklaringen.

Sidste år måtte 237 restauranter i hovedstadsområdet dreje nøglen om, fordi kassen var tom. Det er en stigning på 90 procent i forhold til blot to år tidligere, viser tal fra Danmarks Statistik.

Bølgen af konkursramte restauranter i hovedstaden skyldes, at der siden 2012 er åbnet 15 procent nye restauranter, mener Horestas administrerende direktør, Katia Østergaard.

- Det betyder, at der er flere, der går ud og spiser, men det betyder også, at konkurrencen er blevet hårdere, og at der helt naturligt er flere restauranter, som må dreje nøglen, siger hun til DR P4 København.

Udover øget konkurrence er de mange konkurser udtryk for, at nogle restauratører kaster sig ud i opgaven uden de rette kvalifikationer, mener Katia Østergaard.

- Vi ser eksempler på, at man tror det er nemt at åbne en ny restaurant, fordi branchen siger, at det går fantastisk, og det næsten lyder som om gæsterne kommer af sig selv. Men det gør de ikke, må jeg understrege, tilføjer hun.

Samme kritik lyder fra madkonsulent Torben Klitbo, der sidste år solgte virksomheden Cofoco, som står bag 16 restauranter i hovedstadsområdet.

- Der er for mange, der kaster sig ud i at åbne restaurant uden at have de rigtige forudsætninger. De har en drøm om det perfekte liv med egen restaurant, men det er det ikke, når pengene fosser ud af kassen, siger han til DR P4 København.

Dygtig forretningsmand
Skal man overleve som restauratør i København, er det ikke længere nok at være en god kok, siger Torben Klitbo, der selv er kokkeuddannet. Man skal også have blik for at skabe en stemning og drive forretning:

- Da jeg åbnede restaurant for 15 år siden, havde jeg en idé om, at det var nok at lave god mad. Nu handler det lige så meget om at have det rigtige koncept og justere det, så restauranten følger med tiden. Og så skal man være en dygtig forretningsmand, der har styr på sine budgetter, råvareudgifter og lønninger.

Hos Horesta oplever man, at det både er nystartede og etablerede restauranter, der går konkurs. Og når de etablerede restauranter må lukke, så handler det blandt andet om, at restaurantgæsterne i København generelt er svære at få til at spise det samme sted to gange, lyder vurderingen fra madanmelder Martin Kongstad.

- Folk vil gerne spise på nye steder hele tiden. Så er det svært at få stamgæster, og hvis man ikke har dem, skal man som restaurant hele tiden ud at hverve nye kunder på for eksempel sociale medier, siger han til DR P4 København.

Det er især blandt restauranterne i mellemprisklassen, hvor en hovedret koster 150-200 kroner, at kampen om gæsterne er hård, fortæller Martin Kongstad.

- De har det rigtig hårdt i de her år, fordi der er sindssygt mange af dem, og fordi de er vanvittigt dygtige. Jeg tror faktisk, at København netop nu, og taget størrelsen i betragtning, er den by i verden, hvor man spiser bedst i den prisklasse, siger madanmelderen.

På landsplan gik 409 restauranter konkurs sidste år. Knap 60 procent af dem lå i hovedstaden.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Ny, dansk mad-app vil indtage Norden

Arctic Group skal sælge økologiske fødevarer til ny, islandsk butikskæde

- Michelins stjerner på vej til hele Danmark

Ugens grin: En hest efter whiskey

Frellsen tilbage på det sjove chokoladespor

Familievirksomheden fordoblede sit overskud

De laver vand om til vegansk ost

Nyhedsbrev

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Online Avis Arkiv

Flere drikker Coca-Cola: Overskuddet stryger i vejret

Tican vil hyre 50 ekstra medarbejdere

Flere grise og mere afsætning i Asien

Restauratør venter bare på at gå konkurs

Fastfoodkæde dømt for diskrimination

Tefcold: Vi er totalt ukendte i Danmark

Lille bryghus flytter for at vokse sig meget større

Nestlé omsatte for 600 milliarder i 2018

300 nye produkter på Lidls hylder

Danmark er verdensmestre i forbrug af økologisk mad

Danmark udbygger sit forspring som landet med størst økologisk markedsandel, viser nye globale økotal

Kampen om højtuddannede tager til

Dyrere øl sender Heinekens salg i vejret

Hollandske Heineken, der er verdens næststørste bryggeri, havde fremgang i alle verdens regioner i 2018

DK-Foods fortsætter med at skovle millioner ind

Rekordindtjening i forlænget regnskabsår efter salg til Tulip

Sådan er fødevarebranchen markant ændret om fem år

IBM har kigget i krystalkuglen

Naturli' Foods på vej med 10 nye produkter i år

Joe & The Juices stifter stopper

Kaspar Basse afløses af sin næstkommanderende

Verden er vild med dansk økologi

Ejerledelse til salg: Få tiden på din side

Fødevarepriser trækker dansk prisniveau op

Coop glad for emballage-stramning

DM i Skills skal tilbage til København

Tenax tilbagekalder sild

Spørg om jura: Skal arbejdsgiver betale behandling af diskusprolaps?

Ejerledelse til salg: Slip roret før du slipper virksomheden

Ejerledelse til salg: En udfordring, der ikke kommer igen

Rugbrød i comeback: - Utroligt, at der skulle en shitstorm til

Small Batch Brewery bliver større

Danmark får et feta-rap over nallerne

Wefood fordoblede omsætningen

1

Coop skifter kødbakkerne ud med genbrugsplast

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Få opgraderet eller renoveret din eksisterende kran af Fyns Kran Udstyr!

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

Nu kan du tilmelde dig Automationsdag’19

Nomo - En del til den rigtige løsning! - Alt i lejer

FLUX fadpumper til ATEX - nu driftstemperaturer op til 60°C

Fibox - Ny video om ARCA skabet

Hygienic - når renhed, nøjagtighed og sikkerhed har højeste prioritet, kan du stole på Bürkert

DiaLabXpo har stor opbakning fra branchen

Flere ens maskiner med samme netværk og ens IP? intet problem med Helmholz Wallie

Opbevaring af lithium-ion-batterier

CornorWrap - folie til hvide oste

KTR BoWex Buetandskobling

Slangepumpe fra Axflow gør rensningsanlæg mere effektivt

Branson lancerer en ny generation af ultralydssvejsere

Fiberlasere fra IP Maskiner A/S

Vi redder dit liv med sikkerhed

Mød PALOMAT® på LogiMAT 2019

EFSEN er nomineret til ICE Awards 2019 - Stem på den banebrydende teknologi ICAD®

Energiforbrug reduceres markant med softstarter fra SMC

PCSCHEMATIC Automation: Avanceret kursus (27/2-28/2 2019)

Eksplosionsikret stik og udtag fra Marechal

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos...

Har du husket dit LOGIN?

Send til en kollega

0.21