Rekordmange konkurser blandt hovedstadens restauranter

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Konkurrencen er hård og restauratørerne undervurderer opgaven, lyder forklaringen.

Sidste år måtte 237 restauranter i hovedstadsområdet dreje nøglen om, fordi kassen var tom. Det er en stigning på 90 procent i forhold til blot to år tidligere, viser tal fra Danmarks Statistik.

Bølgen af konkursramte restauranter i hovedstaden skyldes, at der siden 2012 er åbnet 15 procent nye restauranter, mener Horestas administrerende direktør, Katia Østergaard.

- Det betyder, at der er flere, der går ud og spiser, men det betyder også, at konkurrencen er blevet hårdere, og at der helt naturligt er flere restauranter, som må dreje nøglen, siger hun til DR P4 København.

Udover øget konkurrence er de mange konkurser udtryk for, at nogle restauratører kaster sig ud i opgaven uden de rette kvalifikationer, mener Katia Østergaard.

- Vi ser eksempler på, at man tror det er nemt at åbne en ny restaurant, fordi branchen siger, at det går fantastisk, og det næsten lyder som om gæsterne kommer af sig selv. Men det gør de ikke, må jeg understrege, tilføjer hun.

Samme kritik lyder fra madkonsulent Torben Klitbo, der sidste år solgte virksomheden Cofoco, som står bag 16 restauranter i hovedstadsområdet.

- Der er for mange, der kaster sig ud i at åbne restaurant uden at have de rigtige forudsætninger. De har en drøm om det perfekte liv med egen restaurant, men det er det ikke, når pengene fosser ud af kassen, siger han til DR P4 København.

Dygtig forretningsmand
Skal man overleve som restauratør i København, er det ikke længere nok at være en god kok, siger Torben Klitbo, der selv er kokkeuddannet. Man skal også have blik for at skabe en stemning og drive forretning:

- Da jeg åbnede restaurant for 15 år siden, havde jeg en idé om, at det var nok at lave god mad. Nu handler det lige så meget om at have det rigtige koncept og justere det, så restauranten følger med tiden. Og så skal man være en dygtig forretningsmand, der har styr på sine budgetter, råvareudgifter og lønninger.

Hos Horesta oplever man, at det både er nystartede og etablerede restauranter, der går konkurs. Og når de etablerede restauranter må lukke, så handler det blandt andet om, at restaurantgæsterne i København generelt er svære at få til at spise det samme sted to gange, lyder vurderingen fra madanmelder Martin Kongstad.

- Folk vil gerne spise på nye steder hele tiden. Så er det svært at få stamgæster, og hvis man ikke har dem, skal man som restaurant hele tiden ud at hverve nye kunder på for eksempel sociale medier, siger han til DR P4 København.

Det er især blandt restauranterne i mellemprisklassen, hvor en hovedret koster 150-200 kroner, at kampen om gæsterne er hård, fortæller Martin Kongstad.

- De har det rigtig hårdt i de her år, fordi der er sindssygt mange af dem, og fordi de er vanvittigt dygtige. Jeg tror faktisk, at København netop nu, og taget størrelsen i betragtning, er den by i verden, hvor man spiser bedst i den prisklasse, siger madanmelderen.

På landsplan gik 409 restauranter konkurs sidste år. Knap 60 procent af dem lå i hovedstaden.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Pepsi køber Sodastream i milliardhandel

Solrig sommer skæpper i kassen hos Paradis

110 meter høj skorsten kan reducere lugten af døde dyr

Haarslev-familie vinder over kapitalfond i retten

Ugens grin: Spil med musklerne

Rejsegilde på Co-Ro’s ”Powerhouse”

Nyhedsbrev

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Glasfund i pulled pork fra Jensens Bøfhus

Skidt for suppevirksomhed

Capnovas danske suppesats lukker butik og omorganiserer virksomheden.

Danske slagtermestre stævner EU-Kommissionen

Brancheorganisationen Danske Slagtermestre har netop stævnet den danske konkurrencekommissær i EU, Margrethe Vestager, for inhabilitet i sag om spildevandsafgift, som tilgodeser store danske slagterier på bekostning af de mindre.

Kanonår for dansk restaurationsbranche

Danish Crown strammer skruen

Ny Them-direktør vil kigge på eksporten

Regeringen vil proppe mere sund mad i danskerne

Slagtere får de mindste lønstigninger

Generation Food Award afholdes for anden gang

Stærk sommer giver opjustering hos Carlsberg

WeDoBurgers lukker og slukker

Nordisk Tang scorer et "større millionbeløb"

Nu skal der sættes fart på at udnytte kæmpestort potentiale

Grise strømmer til danske slagterier

Rekordsalg af is og sodavand

Daka lukker jysk blodfabrik

Mængden af blod er halveret på 10 år

Smartbake skifter til måltidskasse-ekspert

Bagerikoncernen har indgået millionaftale med RetNemt

Nu vil fødevarekæmper halvere madspildet

En lang række store virksomheder går sammen i nyt initiativ

1.260 pakker jordbæryoghurt trukket tilbage

Smukfests overskudsmad bliver til 6.250 måltider

Københavns Madhus får ny direktør

1

Smukfest bruger kaffegrums i sæben

Giftigt mel tilbagekaldes

Kødproducenter vil også være kødfri

Plyndrede lastbil for chips til 80.000 kr.

Just Eat vil også levere morgenmad

Coop tilbagekalder frikadellepølser på grund af gas

Guld til dansk likør

Svaneke Bryghus får ny direktør

Fødevarekoncern om 2017: Forfærdeligt

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Vores avancerede 3D-laser udstyr giver præcise målinger

Bageri køber fødevaregodkendte reoler til kølerum

Simens og Ultrafilter Scandinavian - Breating air system

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Små brugervenlige cirkulationspumper

Dansk fællesstand på AgroProdMash 8. – 12. oktober 2018 - skyd genvej til det russiske marked

RS Components introducerer branchens første IIoT sensor-udviklingssæt fra HARTING

Ny svingkran til værkstedet, produktionen eller et helt tredje sted?

Optimering af Sandpiper Membranpumper

Trykmåling og trykregulering hos Burkert Danmark

Pas på hænderne, håndværker!

Hvem vinder årets GS1 Pris?

Lead Auditor Miljø

IMA dairy food BENHIL

BONFIGLIOLI forhandles af Salicath ApS

HF og Banner forbedre overvågningen hos Danfoss Kolding

"Hun sikrede fulde huse i løbet af nul komma fem"

Direktør i PanPac Engineering fylder 50 år

SMC’s salgsstab styrkes med bred profil

SMC’s salgsteam Nordjylland opgraderer

Digital ledelse i fokus på Automatik

Verdens største producent af græsfrø vælger automatisk pakke- og palleterin...

Demonstration af løsninger, der styrker industriens konkurrenceevne på stan...

TransSteel 2200 svejsemaskine til MIG/MAG, TIG og MMA inkl. tilbehør

Medarbejderrekord hos Gibotech

Send til en kollega

0.29