23948sdkhjf

Rekordmange konkurser blandt hovedstadens restauranter

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Konkurrencen er hård og restauratørerne undervurderer opgaven, lyder forklaringen.

Sidste år måtte 237 restauranter i hovedstadsområdet dreje nøglen om, fordi kassen var tom. Det er en stigning på 90 procent i forhold til blot to år tidligere, viser tal fra Danmarks Statistik.

Bølgen af konkursramte restauranter i hovedstaden skyldes, at der siden 2012 er åbnet 15 procent nye restauranter, mener Horestas administrerende direktør, Katia Østergaard.

- Det betyder, at der er flere, der går ud og spiser, men det betyder også, at konkurrencen er blevet hårdere, og at der helt naturligt er flere restauranter, som må dreje nøglen, siger hun til DR P4 København.

Udover øget konkurrence er de mange konkurser udtryk for, at nogle restauratører kaster sig ud i opgaven uden de rette kvalifikationer, mener Katia Østergaard.

- Vi ser eksempler på, at man tror det er nemt at åbne en ny restaurant, fordi branchen siger, at det går fantastisk, og det næsten lyder som om gæsterne kommer af sig selv. Men det gør de ikke, må jeg understrege, tilføjer hun.

Samme kritik lyder fra madkonsulent Torben Klitbo, der sidste år solgte virksomheden Cofoco, som står bag 16 restauranter i hovedstadsområdet.

- Der er for mange, der kaster sig ud i at åbne restaurant uden at have de rigtige forudsætninger. De har en drøm om det perfekte liv med egen restaurant, men det er det ikke, når pengene fosser ud af kassen, siger han til DR P4 København.

Dygtig forretningsmand
Skal man overleve som restauratør i København, er det ikke længere nok at være en god kok, siger Torben Klitbo, der selv er kokkeuddannet. Man skal også have blik for at skabe en stemning og drive forretning:

- Da jeg åbnede restaurant for 15 år siden, havde jeg en idé om, at det var nok at lave god mad. Nu handler det lige så meget om at have det rigtige koncept og justere det, så restauranten følger med tiden. Og så skal man være en dygtig forretningsmand, der har styr på sine budgetter, råvareudgifter og lønninger.

Hos Horesta oplever man, at det både er nystartede og etablerede restauranter, der går konkurs. Og når de etablerede restauranter må lukke, så handler det blandt andet om, at restaurantgæsterne i København generelt er svære at få til at spise det samme sted to gange, lyder vurderingen fra madanmelder Martin Kongstad.

- Folk vil gerne spise på nye steder hele tiden. Så er det svært at få stamgæster, og hvis man ikke har dem, skal man som restaurant hele tiden ud at hverve nye kunder på for eksempel sociale medier, siger han til DR P4 København.

Det er især blandt restauranterne i mellemprisklassen, hvor en hovedret koster 150-200 kroner, at kampen om gæsterne er hård, fortæller Martin Kongstad.

- De har det rigtig hårdt i de her år, fordi der er sindssygt mange af dem, og fordi de er vanvittigt dygtige. Jeg tror faktisk, at København netop nu, og taget størrelsen i betragtning, er den by i verden, hvor man spiser bedst i den prisklasse, siger madanmelderen.

På landsplan gik 409 restauranter konkurs sidste år. Knap 60 procent af dem lå i hovedstaden.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

- Alle snakker om den her emballage

Nemco: Både små og store vil have fat i pap og folie

WP Kød skifter navn

- Mejeriprodukter indeholder mælk – hvor svært kan det være?”

Øko-fødevarer: Også emballagen skal være bæredygtig

Tre ton frikadeller med metal i tilbagekaldes

Fårekyllinger med valgfri smag er på vej

Nyhedsbrev

Kokkelandshold regner med at hente VM-guld

Online Avis Arkiv

International hæder til tre danske øl

Bryghuse hentede guld, sølv og bronze

Nyt studie: Frygt ikke fedt i maden

Klumme: Ja, plastemballage kan godt genbruges til fødevarer

KMC bare fortsætter opad

Ny rekordomsætning - og ny direktør

Naturli’ Foods anmeldt for at bruge ordet "latte"

Virksomheden trækker produktet tilbage - og direktøren trækker på smilebåndet

Se her! Derfor er plast det sejeste materiale i verden

Plastvirksomheder på charmeoffensiv på fødevareindustriens FoodTech-messe

Avis: Domino's udnytter smuthul til at slette smileyrapporter

Julekalender fra Thisted Bryghus revet væk

Ugens grin: Udspekuleret advokat

Kæmpeprojekt: Her vil To Øl brygge mange øl

Bryggeri køber kæmpestor Orkla-fabrik

Dencon dykker på bundlinjen

Næsten 9.000 besøgte FoodTech

Og prins Joachim fik smagt på mejeriprodukter

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Danish Crown giver Kurt Beier otte uger mere

Flere fede fotos fra FoodTech

Mennesker, maskiner og mad går op i en højere enhed

Først kun flæskesvær - nu også mejerier og fisk

Jysk foodtech-virksomhed har sågar også kig på slikbranchen

Amazon vil sætte skub i online fødevaresalg i Danmark

Ny markeds-undersøgelse om miljørigtig hygiejne

1

Frugt og grønt er fyldt med pesticidrester

Dagrofa bøvler med plastik i cheddarposer

Lantmännen køber australsk bageri

Hanegal dropper aluminium i postejbakken

Fryseeksperter får nyt navn

Foodtech
Stort messeprogram giver optimisme i Herning

Varm sommer gav Carlsberg solidt salg

TekniClean solgt til finsk koncern

Slut med vegansk danser-restaurant

Rigmand er købt ud af juicefirma

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Ny energi besparende serie af rene tørluftsystemer baseret på innovativ teknologi

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Fødevareegnet rengøringsløsning til pakkeafdeling hos brødproducent

Få hjælp til ordredokumentation

Fremtidens fødevareproduktion – Ny teknologi = Nye muligheder

Ny stærk transparent monteringstape

Nidec All for dreams! Mød os på Ajour 2018 - Stand 3316

Busch takker for en succesfyldt Foodtech

Tag med på en rejse til fremtiden

PALOMAT® udvider forhandlernetværket!

Oplev verdens hurtigste industrirobotter på Robotbrag 2018

Stor interesse for reparation af svejseslanger

Gratis gå-hjem-møde: Styrk ledelsen af det psykiske arbejdsmiljø

UWP3: forbedret og kraftfuld datalog controller og gateway til SmartBuilding og Carpark

Supervision giver vellykket projekt

Anbefalet reservedelsbeholdning

Silkeborg-virksomhed har stor succes med pallehætter

Boost din karriere

BILA Robotics lancerer flytbar og fleksibel teknologi på Robotbrag 2018

Aktuel tilbudsavis - mere end 300 produkter

Nyt afvigelsessystem - professionelt værktøj til alle virksomheder

Få succes på det internationale marked

Hold varmen i kulden

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Send til en kollega

0.454