23948sdkhjf

Schulstad rykker grænserne for traditionelt rugbrød

Et konstant fald i salgstallene på traditionelt rugbrød har fået Schulstad til at udvikle et nyt alternativt .
I de seneste årtier er salget af rugbrød faldet konstant. I stedet har danskerne efterspurgt blødere og mere saftige brødtyper. Med SandwichRugbrød kombinerer Schulstad det bedste fra de to verdener.

- Det nye SandwichRugbrød er et sundt alternativ til alle dem, der sætter pris på bløde brødtyper, men stadig gerne vil have alle de gode ernæringsegenskaber fra rugbrødet, siger Tina Lindeløv, innovationschef hos Schulstad, som har udviklet det nye SandwichRugbrød.

Et sundt alternativ til hvedebrødet
Selv om det nye SandwichRugbrød til forveksling i konsistensen minder om et blødt hvedebrød, så er det et rugbrød, som indeholder mere end 50 pct. fuldkorn, har et lavt fedtindhold og derfor byder på de samme ernæringsmæssige egenskaber som traditionelt rugbrød.

Med denne kombination forventer Schulstad, at de mange, der har vendt rugbrødet ryggen, nu vil skifte fra hvedebrødet til den nye generation rugbrød.

- For eksempel ved vi, at mange forældre kan have svært ved at få børnene til at spise det gammeldags rugbrød. Det virker ofte for hårdt og ligger tit tilbage i madkassen. Nu kan man sikre, at børnene får det ernæringsrigtige rugbrød i en mere blød og saftig udgave, og det giver nye muligheder for madpakken, siger Tina Lindeløv.

Innovation og nye meltyper
Levebrød SandwichRugbrød er skabt i Schulstads innovationsafdeling. Brødet er blevet til gennem en særlig kombination af råvarer, og en helt ny type rugmel, som har gjort det muligt at bage den nye generation af rugbrød.

SandwichRugbrødet er ikke bagt på surdej, hvilket smagsmæssigt giver det en mild og mindre syrlig smag end det traditionelle rugbrød. Alligevel indeholder brødet de samme ernæringsmæssige egenskaber som et traditionelt rugbrød.

Det nyeste brød i Levebrødsfamilien kommer i to variationer – et SandwichRugbrød i tykke skiver og Mini SandwichRugbrød, som passer let i madpakken.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093