23948sdkhjf

Regler og afgifter får os til at smide mere mad ud

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Friske, spiselige varer ryger ud, fordi bureaukrati gør det dyrt og svært at donere eller sælge dem videre. Fødevareministeren vil se på forhindringerne.

Der knokles i kulisserne i landbruget, fødevareindustrien, hos leverandørerne og i detailhandlen for at gøre et enormt udsmid af helt almindelig, spiselig mad mindre.

Men alt for ofte opdager firmaer og butikker, at stramme regler gør det billigere og lettere at smide ud end at få varen brugt.

Sådan lyder meldingen fra Dansk Industri (DI) og Dansk Erhverv, som repræsenterer detailhandlen.

Læs også: Netto donerede over 250.000 måltider til socialt udsatte

Det skriver Politiken lørdag.

Hvert år smider vi danskere cirka 700.000 tons god mad ud på vejen fra landmanden til forbrugeren. Skal det ændres, må alle led arbejde sammen om bedre systemer, påpeger Leif Nielsen, som er branchedirektør i DI og organisationens ekspert på madspildsområdet.

Læs også: Kampen mod madspild er blevet mobil

- Der sker noget uheldigt i den kombination af rigide regler, som skal sikre, at forbrugerne ikke bliver snydt, og den praktiske daglige produktion og distribution. Det efterlader et spild i den anden ende, siger Leif Nielsen til Politiken.

Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) ærgrer sig, hver gang vi som samfund tillader, at gode fødevarer ender som madspild:

- Jeg er meget optaget af, at vi ikke har regler, der øger vores madspild. Jeg har allerede arbejdet med fødevarebranchen for at fjerne nogle af de forhindringer, der har været for at donere varerne. Og hvis branchen møder op med flere forhindringer, så prøver vi at løse dem også, siger Esben Lunde Larsen til Politiken.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Ægtepar lancerer en stribe fødevarer i 2019

Kimber Foods satser ikke mindst på en serie nye snackprodukter

Naturmælk sætter nye rekorder

1

Naturli' Foods går til angreb på mælkemarkedet

Lancerer plantedrikke på køl med calcium fra alger

Her er Årets danske Bryggeri

Gymnasiekammerater gik helt til tops

- Enten er vi geniale ...

... eller også har vi skudt helt ved siden af, siger ægtepar

Fiskedirektør omkommet i havnen i Aalborg

Nyhedsbrev

DI har fundet midlertidig direktør

Online Avis Arkiv

Ugens grin: Forbyttede gaver

Kartoffeldirektør er pludselig væk

1

Julefrokost-dilemmaer: Fanger bordet, hvis man siger op?

Konkursramt bryggeri brygger igen

Sprøjterobot er prøveklud

Odense Marcipan har sat ny robot ind i produktionen

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Bagerkæden Emmerys må sluge endnu et milliontab

Underskuddet næsten fordoblet trods mere service

Gastronomi og fødevarer skal skabe udvikling

Første madkollektion fra Søstrene Grene

1

Too Good To Go redder Naturli's "ulovlige" plantedrik

Santa's Man Boobs og alle de andre juleøller

I år er der rekordmange julebryg fra de danske bryggerier

Nye målinger gør Kelsen klogere på dej

Stort salmonellaudbrud: Mindst 28 syge

Ny undersøgelse: Danskerne klar til klimakamp ved middagsbordet

Cocktail-leverandør er seksdoblet på få år

Jespers Torvekøkken vokser videre

Catering-virksomheden driver nu 33 kantiner

Alternativet vil gøre et kilo rødt kød 17 kroner dyrere

I dag koster et kilo hakket oksekød cirka 60 kroner. Den pris vil Uffe Elbæk i klimaets navn hæve til 77 kroner.

Ny Svansø-ejer: Good Food Group skal vokse gennem udvidelser og opkøb

200 Carlsberg-chefer får en ekstra årsløn

Carlsberg ramt af glas og papir i pilsnere

Familieejet milliardkoncern solgt til kapitalfond

Dagrofa kaster penge efter S-Engros

Studerende opfinder en klimavenlig vegansk ost

Færre danskere laver mad fra bunden

Fra fødevarerester til merværdi

Carlsberg lancerer fadøl uden alkohol

Nemlig.com med nyt kæmpeunderskud

Fremtidsuge sætter spot på fødevarer

Nyt magasin skal booste dansk gastronomi

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Du kan stadig nå at være med i Lenzes online julekalender og vinde præmier

Ny standard giver inspiration til lov om tatovering

Ny isolations overvågningsenhed til ladestandere

Danmarks første offentlige hospital får pulterrum på tørreloftet

Du høster som du sår, også på LinkedIn

Autodesk Inventor Presentation, workshop

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S!

11. December - "En informativ julekalender til maskingale mænd"

Marechal stiksystem PF-serien til sværindustri

Forebyggende vedligeholdelse, optimal anvendelse af ressourcer

Fødevareegnet rengøringsløsning til pakkeafdeling hos brødproducent

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Det bedste tilbud på lagerindretning er baseret på tillid

Sales Manager Sweden

HF udvider vores Sales Support/Purchase

Søger du en ekspert i EPLAN Electric P8?

Lær at arbejde med punktskyer i Inventor og AutoCAD.

Kæmper du med statisk elektricitet?

Så kaster vi los med butterflyventilen GEMÜ 480 Victoria

Tyverisikret cykelparkering

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S!

10. December - "En informativ julekalender til maskingale mænd"

ROTEX elastisk klo-kobling

AF Packaging Solutions

HOT-Seal - folie til forsegling af bægre og spande - forhandles af Salicath...

Send til en kollega

0.281