Plantefarsen sejrer i supermarkederne

| Af Mads Rømert | Tip redaktionen om en historie

Både Coop og Dansk Supermarked melder om forrygende salg af plantefars

Nytåret indvarslede et nyt produkt i Coop og Dansk Supermarkeds kølediske: Plantefars.

Produktet skal ramme den nye flexitar-bølge, hvor kødspisende forbrugere vælger at holde kødfrie dage. Og forbrugerne har taget godt imod produktet, lyder det fra begge supermarkedskæder cirka halvanden måned efter introduktionen.

- Det går rigtig godt. Vi får solgt al det plantefars, der kommer i butikkerne, kommer det prompte fra Lars Aarup, der er analyseschef i Coop.

- Der er altid en nyhedsinteresse, når et produkt kommer frem, og så daler det til et niveau. Plantefars har lagt sig på et niveau, der kommer meget tæt på nyhedsinteressen, uddyber analysechefen.

Og også fra Dansk Supermarked er tilbagemeldingen, at salget går strygende.

- Vi er meget glade for den overvældende modtagelse, Naturli’ Hakket har fået af Føtex-, Netto- og Bilka-kunderne. Salget er gået over al forventning, og vi har i hele januar oplevet en til stadighed stor efterspørgsel. Samtidig er vi også meget glade for de meget positive tilbagemeldinger, vi får fra alle, der prøver plantefarsen, siger kommunikationsmedarbejder Kasper Reggelsen fra Dansk Supermarked.

En ny tid 
Vegetarprodukter findes der allerede mange af, men alligevel indvarsler plantefarsen en ny tid - for Lars Aarup beskriver kødfars som "multifunktionelt".

- Har man en pakke hakket oksekød, kan man altid lave et eller andet, som analysechefen siger det.

Og kødfarsen er netop grundlaget for mange af danskernes mest populære middagsretter, så når et planteprodukt kan gå direkte ind overtage kødets plads i disse retter, kan det pludselig få kødspiserne til at blive flexitarer, lyder analysen.

- Vegetarerne er velkomne hos os, men de er for lille en målgruppe i sig selv. Det er afgørende, at flexitarerne synes om produkterne. Vegetarer har taget et valg og sammenligner ikke det, de spiser, med kødprodukter, men det gør flexitarerne, siger Lars Aarup fra Coop, og selvom vi begynder at nærme os Coops forretningshemmeligheder, lægger han ikke skjul på, at man snart kan forvente flere kødløse produkter i kølediskene.

- Nu har vi plantefarsen. Det næste skridt er at få formet nogle hakkebøffer. Og så er næste skridt igen at få fyldt det i nogle tarme - det skal så ikke være naturtarm - og lave pølser i en kvalitet, der kan konkurrere med pølser med svin, okse og lam, siger analysechefen.

Producenter efterlyses 
Og hos Dansk Supermarked stemmer man i og efterlyser producenter, der kan levere det næste plantebaserede hit i køledisken.

- Vi ser altid meget gerne, at fødevareproducenterne er innovative, og der er ingen tvivl om, at blandt andet veganer-trenden er et oplagt sted at tage fat, da alle deler den opfattelse, at flere og flere vil se mod eksempelvis plantebaseret kost og grønne, sunde alternativer. Her skal vi naturligvis også være på plads med vores sortiment, og alle gode ideer og produkter hører vi meget gerne om, siger Kasper Reggelsen fra Dansk Supermarked.

Eller som Lars Aarup kontant formulerer det:

- De producenter, der kan lave de her produkter med god smag og den rette konsistens til den rigtige pris, de vinder.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Ny koncernchef i Dagrofa

Tidligere Arla-direktør skal være chef for Dagrofa.

Mash opruster med bistrokoncept

Ikonisk københavner-restaurant bliver ”bistroficeret” i Tyskland.

Efter 15 år: Nu får kornet sit eget hus

Adival har vokseværk

Travlhed kræver ekstra kvadratmeter til fabrikken i Billund.

Opkøb påvirker regnskab hos Det Danske Madhus

Omsætningen steg, mens indtjeningen faldt i 2017

Muggen mousse: Kæde trækker dessert tilbage

Nyhedsbrev

Meyer tidoblede (næsten) underskuddet i 2017

Kunder presser McDonald’s til at droppe plastiksugerør

Østjyske orm og gærflager på Folkemødet

For fulde huse inviterede de 12 østjyske kommuner i Business Region Aarhus til debat på Folkemødet om udvikling af fremtidens fødevareløsninger

Slagterikoncern bløder i 2017-regnskab

Hård konkurrence har presset priserne og efterlader gigant med underskud

Pas på plast i Party-pølserne

Flytning og relancering koster Noma millionunderskud i 2017

Regnskab for 2017 viser underskud på 1,7 millioner kroner for den hyldede gourmetrestaurant Noma

Ugens grin: Weekend-arbejde

Klumme: Hvad skal i indkøbskurven i 2030?

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Smartbake opruster med køb af øko-producent

Bagerikoncernen får med opkøbet en stor bid af markedet for økologisk brød til københavnske hoteller, restauranter og cateringvirksomheder

Coop skaber internationalt kaffebrand

En ny kaffe af ekstra høj kvalitet, produceret med stort ansvarlighedsaspekt har givet ordrer til Coops afrikanske risteri fra blandt andet USA, Kina og Holland

Kongsbak satser på Hanstholm

Firmaet Jacob Kongsbak Lassen flytter sin produktion af røget fisk fra Malmø til Hanstholm snarest

Underskud i kageimperium

Selskabet bag blandt andet Dancake og Carletti havde et skuffende 2017.

Ekstremt vejr: Nordjysk gulerodsavler har mistet millioner

En af landets største producenter af gulerødder, Limfjords Danske Rodfrugter i Himmerland, er i knibe på grund af lange perioder med regn og frost

Gea Process Engineering slog egne forventninger

Færch justerer efter Rema 1000s plaststrategi

Madklubben kaster millioner af sig

Efter et 2016 præget af store investeringer kan restaurantkæden Madklubben igen notere et stort plus

Is og sildemadder: Folkemøde-deltagere stopfodres med delikatesser

Passioneret ismand skummer fløden på vegansk satsning

Østlige øko-markeder har potentiale

Mere udstyr til de små bryggerier

Ledigheden helt i bund blandt mejeriledere

Kaffekæde koster rigmand kassen

Thisted Bryghus lancerer VM-øl til danske fodboldfans

Rekordsalg: Danskerne hungrer efter kammerjunkere

Dragsbæk dalede i top og bund

Tidligere slikdirektør skal nu styre madaffald

Publikumsrekord på Ølfestival 2018

Nu risikerer 35.000 virksomheder tvangsopløsning

Danmark må beholde særregel om mindre nitrit i kødpålæg

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Har du ikke tid eller plads til at grille?

Effektivt luftskifte uden trækgener i restaurant

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kobbernitter garanterer fastgørelse i høj kvalitet.

Ny produktoversigt tilgængelig på DAN-doors.dk!

Automationsdag et hit

Fibox A/S præsenterer profil video

Ny maskine – nye muligheder!

3D-detektionssensor beskytter værdifulde udstillingsgenstande

Iværksætter automatiserer årsregnskabet, så hun har mere tid til madpakker

Ændring i Mikkelsen Electronics’ bestyrelse

Agromek Student Challenge 2018

Vores dygtige smede i Aalborg producerer hele tiden nye løfteåg.

Hent optagelsen: Cross Docking Webinar

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kompensatorer fra WILLBRANDT Gummiteknik

Ny generation af oliefrie kompressorer sænker energiforbrug og omkostninger i fødevareindustrien

Magnetventiler fra Burkert

Ny trykvagt fra EGE-Elektronik

SMC stadig i førerposition med ny og forbedret præcisionsslæde

Sådan reduceres tidsforbruget for Motion-programmering!

IMA dairy food HAMBA

Udskæring af paté - Salicath ApS

Find din nye medarbejder med garanti

Kunden var bagud med produktionen, så vi kørte ud med det samme

Send til en kollega

0.209