23948sdkhjf

Geia-salg gav tre danskere 180 millioner

Nyt regnskab viser, hvad fødevarevirksomheden indbragte
Da de tre danske erhvervsmænd Keld Gregersen, Jens Junge Mortensen og Lau Hejgaard i oktober sidste år solgte aktiemajoriteten i Geia Food, tjente de tilsammen cirka 190 millioner kroner.

Det skriver finans.dk på baggrund af et nyt regnskab fra trioens fælles holdingselskab.

Med virkning fra 1. december overtog det norske investeringsselskab Credo Partners 55 procent af aktierne i Geia Food, der handler med fødevarer i Norden. Ved samme lejlighed udvidede den daglige ledelse, anført af administrerende direktør Claus Ravnsbo, sit medejerskab, mens Keld Gregersen, Jens Junge Mortensen og Lau Hejgaard fortsatte som mindretalsaktionærer.

Bindeled
Geia Food blev skabt i 2013 som en fusion mellem aalborgensiske A Frost og Mortensen Food i Skælskør. A Frost var ejet af Keld Gregersen og Lau Lejgaard, mens Jens Junge Mortensen ejede Mortensen Food. Den fusionerede virksomhed har hovedkontor i Aalborg, men har også stadig en afdeling i Skælskør og nu også afdelinger i Sverige, Norge og Finland.

Virksomheden beskæftiger godt 60 medarbejdere og agerer som bindeled mellem fødevareproducenter på den ene side og de skandinaviske detailkæder på den anden.

Særlig ekspertise har Geia Food inden for kategorier som is, mejeri, fjerkræ, fisk, drikkevarer og convenience- og kolonialvarer. Virksomheden fokuserer blandt andet på kædernes egne varemærker, men leverer også sine egne varemærker som eksempelvis Eventyr Is.

Koncernen har de seneste år haft en støt stigende omsætning, der i 2016 rundede 1,1 milliard kroner og kastede et overskud på 32,3 millioner af sig.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.046