Ægtepar med første stjerne: Det er en livsstil

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Restaurant MeMu i Vejle fik mandag sin første michelinstjerne

To danske restauranter har mandag fået deres første michelinstjerne.

På MeMu i Vejle huserer ægteparret Mette Derdau, som er sommelier, og Michael Munk, som er kok. Sammen ejer de restauranten, og det gør den første michelinstjerne til noget særligt, fortæller Mette Derdau.

- Jeg havde ikke turdet håbe på det her, men jeg havde da drømt om det. Det er jo en livsstil for os, og vi lever som ægtepar. Vi bruger al vores tid og hele vores hverdag på det, så det er klart, at det er en forløsning at få et klap på skulderen. siger hun.

- Helt vanvittigt
Mandag blev også en rigtig god dag for køkkenchef Eric Kragh Vildgaard fra Jordnær, som fik den anden nye, danske stjerne. Gentofte-restauranten er efter at have været åben i bare 10 måneder blevet optaget i Michelin-guiden for de nordiske lande.

- At vi får denne her anerkendelse er helt vanvittigt. I dag får vi en anerkendelse af Michelinguiden, som er det, drømme er gjort af for kokke, selv om vi ikke som sådan jagtet denne her stjerne.

-- Det er noget som naturligt kommer, når vi arbejder på det niveau, vi gør. Vores niveau er at have glade gæster. Hver eneste gæst er speciel, sagde køkkenchefen efter uddelingen.

Han takkede desuden sin kone, Tina Kragh Vildgaard, som udgør den anden del af restaurantens værtspar.

- Det er hende der viser vejen. Der var ikke noget Jordnær uden hende, lyder det fra køkkenchefen.

I alt har 26 danske restauranter en plads i den prestigefyldte guide. Samlet har Danmark 31 michelinstjerner. Kun Den Røde Cottage i Klampenborg beholder ikke sin stjerne, men. restauranten er også lukket siden seneste uddeling.

Kadeau går nu efter tre
Udover to helt nye restauranter i guiden er Kadeau i København blevet opgraderet fra en til to stjerner. Det kommer dog ikke som en overraskelse for køkkenchefen, Nicolai Nørregaard.

- Vi synes, at det, vi gør, er det her værd. Det har hele tiden været ambitionen. Det, vi laver, er til det. Vi har et kæmpehøjt niveau. Vi har den fulde oplevelse, siger Nicolai Nørregaard.

Næste skridt er tre stjerner:

- Hvis jeg har fået fem stjerner i en anmeldelse, vil jeg gerne have seks. Hvis jeg har fået en michelinstjerne, vil jeg gerne have to. Så jeg kan ikke forestille mig, at jeg ikke vil gå efter tre, når jeg vågner i morgen, siger han.

/ritzau/


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Ny koncernchef i Dagrofa

Tidligere Arla-direktør skal være chef for Dagrofa.

Mash opruster med bistrokoncept

Ikonisk københavner-restaurant bliver ”bistroficeret” i Tyskland.

Efter 15 år: Nu får kornet sit eget hus

Adival har vokseværk

Travlhed kræver ekstra kvadratmeter til fabrikken i Billund.

Opkøb påvirker regnskab hos Det Danske Madhus

Omsætningen steg, mens indtjeningen faldt i 2017

Muggen mousse: Kæde trækker dessert tilbage

Nyhedsbrev

Meyer tidoblede (næsten) underskuddet i 2017

Kunder presser McDonald’s til at droppe plastiksugerør

Østjyske orm og gærflager på Folkemødet

For fulde huse inviterede de 12 østjyske kommuner i Business Region Aarhus til debat på Folkemødet om udvikling af fremtidens fødevareløsninger

Slagterikoncern bløder i 2017-regnskab

Hård konkurrence har presset priserne og efterlader gigant med underskud

Pas på plast i Party-pølserne

Flytning og relancering koster Noma millionunderskud i 2017

Regnskab for 2017 viser underskud på 1,7 millioner kroner for den hyldede gourmetrestaurant Noma

Ugens grin: Weekend-arbejde

Klumme: Hvad skal i indkøbskurven i 2030?

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Smartbake opruster med køb af øko-producent

Bagerikoncernen får med opkøbet en stor bid af markedet for økologisk brød til københavnske hoteller, restauranter og cateringvirksomheder

Coop skaber internationalt kaffebrand

En ny kaffe af ekstra høj kvalitet, produceret med stort ansvarlighedsaspekt har givet ordrer til Coops afrikanske risteri fra blandt andet USA, Kina og Holland

Kongsbak satser på Hanstholm

Firmaet Jacob Kongsbak Lassen flytter sin produktion af røget fisk fra Malmø til Hanstholm snarest

Underskud i kageimperium

Selskabet bag blandt andet Dancake og Carletti havde et skuffende 2017.

Ekstremt vejr: Nordjysk gulerodsavler har mistet millioner

En af landets største producenter af gulerødder, Limfjords Danske Rodfrugter i Himmerland, er i knibe på grund af lange perioder med regn og frost

Gea Process Engineering slog egne forventninger

Færch justerer efter Rema 1000s plaststrategi

Madklubben kaster millioner af sig

Efter et 2016 præget af store investeringer kan restaurantkæden Madklubben igen notere et stort plus

Is og sildemadder: Folkemøde-deltagere stopfodres med delikatesser

Passioneret ismand skummer fløden på vegansk satsning

Østlige øko-markeder har potentiale

Mere udstyr til de små bryggerier

Ledigheden helt i bund blandt mejeriledere

Kaffekæde koster rigmand kassen

Thisted Bryghus lancerer VM-øl til danske fodboldfans

Rekordsalg: Danskerne hungrer efter kammerjunkere

Dragsbæk dalede i top og bund

Tidligere slikdirektør skal nu styre madaffald

Publikumsrekord på Ølfestival 2018

Nu risikerer 35.000 virksomheder tvangsopløsning

Danmark må beholde særregel om mindre nitrit i kødpålæg

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Har du ikke tid eller plads til at grille?

Effektivt luftskifte uden trækgener i restaurant

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kobbernitter garanterer fastgørelse i høj kvalitet.

Ny produktoversigt tilgængelig på DAN-doors.dk!

Automationsdag et hit

Fibox A/S præsenterer profil video

Ny maskine – nye muligheder!

3D-detektionssensor beskytter værdifulde udstillingsgenstande

Iværksætter automatiserer årsregnskabet, så hun har mere tid til madpakker

Ændring i Mikkelsen Electronics’ bestyrelse

Agromek Student Challenge 2018

Vores dygtige smede i Aalborg producerer hele tiden nye løfteåg.

Hent optagelsen: Cross Docking Webinar

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kompensatorer fra WILLBRANDT Gummiteknik

Ny generation af oliefrie kompressorer sænker energiforbrug og omkostninger i fødevareindustrien

Magnetventiler fra Burkert

Ny trykvagt fra EGE-Elektronik

SMC stadig i førerposition med ny og forbedret præcisionsslæde

Sådan reduceres tidsforbruget for Motion-programmering!

IMA dairy food HAMBA

Udskæring af paté - Salicath ApS

Find din nye medarbejder med garanti

Kunden var bagud med produktionen, så vi kørte ud med det samme

Send til en kollega

0.248