Ægtepar med første stjerne: Det er en livsstil

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Restaurant MeMu i Vejle fik mandag sin første michelinstjerne

To danske restauranter har mandag fået deres første michelinstjerne.

På MeMu i Vejle huserer ægteparret Mette Derdau, som er sommelier, og Michael Munk, som er kok. Sammen ejer de restauranten, og det gør den første michelinstjerne til noget særligt, fortæller Mette Derdau.

- Jeg havde ikke turdet håbe på det her, men jeg havde da drømt om det. Det er jo en livsstil for os, og vi lever som ægtepar. Vi bruger al vores tid og hele vores hverdag på det, så det er klart, at det er en forløsning at få et klap på skulderen. siger hun.

- Helt vanvittigt
Mandag blev også en rigtig god dag for køkkenchef Eric Kragh Vildgaard fra Jordnær, som fik den anden nye, danske stjerne. Gentofte-restauranten er efter at have været åben i bare 10 måneder blevet optaget i Michelin-guiden for de nordiske lande.

- At vi får denne her anerkendelse er helt vanvittigt. I dag får vi en anerkendelse af Michelinguiden, som er det, drømme er gjort af for kokke, selv om vi ikke som sådan jagtet denne her stjerne.

-- Det er noget som naturligt kommer, når vi arbejder på det niveau, vi gør. Vores niveau er at have glade gæster. Hver eneste gæst er speciel, sagde køkkenchefen efter uddelingen.

Han takkede desuden sin kone, Tina Kragh Vildgaard, som udgør den anden del af restaurantens værtspar.

- Det er hende der viser vejen. Der var ikke noget Jordnær uden hende, lyder det fra køkkenchefen.

I alt har 26 danske restauranter en plads i den prestigefyldte guide. Samlet har Danmark 31 michelinstjerner. Kun Den Røde Cottage i Klampenborg beholder ikke sin stjerne, men. restauranten er også lukket siden seneste uddeling.

Kadeau går nu efter tre
Udover to helt nye restauranter i guiden er Kadeau i København blevet opgraderet fra en til to stjerner. Det kommer dog ikke som en overraskelse for køkkenchefen, Nicolai Nørregaard.

- Vi synes, at det, vi gør, er det her værd. Det har hele tiden været ambitionen. Det, vi laver, er til det. Vi har et kæmpehøjt niveau. Vi har den fulde oplevelse, siger Nicolai Nørregaard.

Næste skridt er tre stjerner:

- Hvis jeg har fået fem stjerner i en anmeldelse, vil jeg gerne have seks. Hvis jeg har fået en michelinstjerne, vil jeg gerne have to. Så jeg kan ikke forestille mig, at jeg ikke vil gå efter tre, når jeg vågner i morgen, siger han.

/ritzau/


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Slagtekyllingers liv bliver kortere og kortere

Frugtfirma udvider ejerkredsen

Insektkvinder sender ny larvebar ud i træningscentre

"Drømmejob": Thisted Bryghus søger 25 øl-testere

Vestjysk slagteri tredobler pladsen

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Nyhedsbrev

Hungry er på pengejagt

Online Avis Arkiv

Bragende romkuglesucces klar med ny service

Millioner til nyt partnerskab for dansk fødevareinnovation

Defco med nyt millionminus

Men nu er der lagt op til sorte tal, mener ledelsen, som gør klar til at flytte

Klumme: - Fremtidens mad skal redde verden

Endelig - nu forsvinder nedbrændt slagteri

Burgerkæde overtager ikonisk restaurant

- Jeg tror bare, at de fandt et sted, som de bare vil have

Lettelse på Danish Crown-slagteri i Sæby: Ingen svinepest

Øl med hash: Carlsberg ser tiden an

De sagde nej til Magasin, men ja til Onkel Thomas

Bolcheriet er "kommet til" at lave meget om i Svaneke

Bolchemaskiner ... de skal helst være gamle

Ægteparret bag Bolcheriets tre afdelinger er konstant på udkig efter gamle englændere

Logobolcher er et kæmpehit

Audi, BMW og Mærsk blandt Bolcheriets kunder

Over 75 tons “grimme” tomater er reddet

Nordjyde har opfundet en ny spiseæske

Farvel til alufolie til fastfood

Fødevarekonference sætter fokus på bæredygtig udvikling

Mere dansk mad på vej til Japan

Minister: Iværksættere løber fra regningen

Erhvervsminister Rasmus Jarlov er klar til at skrotte de såkaldte iværksætterselskaber, som kan stiftes for 1 krone

Coca-Cola undersøger muligheder for cannabis-drik

Mærsk investerer i mindre madspild

Ny metode opdager flere salmonellaudbrud

Udskældte Daka får lov til at udvide

Mug får Orkla Foods til at tilbagekalde læskedrik

Ølbryggere vil også sælge "verdens reneste vand"

Kødbollemaskine og isvandsbank sikrer høj effektivitet

Bisca har problemer med chokoladekage

Danmark mod Madspild har vokseværk

Food Supply Magazine er udkommet

Hartmann ansætter ny finansdirektør

Skyder millioner i sensorfirma igen, igen

Industriens køb af teknisk assistance eksploderer

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Smukke solceller på Jagtens Hus ved Kalø Bugt

Derfor skal du besøge verdens største WindEnergy messe!

Alle har ret til friske frikadeller

Kursus i værktøjsmodulet PPAP

Bull Salicath ApS

RASCH forhandles af Salicath ApS

Alle Berendsen vaskerier har fået tildelt en Kronesmiley af Arbejdstilsynet

Nyheder fra CTI/TI Input MODULER

HF har pr 1. september ansat Thomas Lund

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

60.000 betjeningselementer

Dette billede er taget ugens løb, hvor vi gjorde klar til endnu en prøvebelastning med Waterbags

Dansk kødproduktion - bæredygtig, sikker og i høj kvalitet

Synlighed - Synlighed - Synlighed

RS Components lancerer History Makers-podcast

Skab tillid med klima ikon

Gå ikke glip af verdens største WindEnergy messe!

KTR BoWex Buetandskoblinger

Acton Roadshow 2018, slut for denne gang - Men vi ses måske senere på året!!

Se live demo af Powermax plasmaskæremaskine til Åbent hus den 21. - 22. sep.

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Dansk pilfingersikring er populær i USA

20 års jubilæum hos PALOMAT®

Få viden og inspiration på verdens største WindEnergy messe!

Southco’s katalog er fyldt med lækre kvalitets produkter - Bestil det her o...

Send til en kollega

0.233