23948sdkhjf

Ægtepar med første stjerne: Det er en livsstil

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Restaurant MeMu i Vejle fik mandag sin første michelinstjerne

To danske restauranter har mandag fået deres første michelinstjerne.

På MeMu i Vejle huserer ægteparret Mette Derdau, som er sommelier, og Michael Munk, som er kok. Sammen ejer de restauranten, og det gør den første michelinstjerne til noget særligt, fortæller Mette Derdau.

- Jeg havde ikke turdet håbe på det her, men jeg havde da drømt om det. Det er jo en livsstil for os, og vi lever som ægtepar. Vi bruger al vores tid og hele vores hverdag på det, så det er klart, at det er en forløsning at få et klap på skulderen. siger hun.

- Helt vanvittigt
Mandag blev også en rigtig god dag for køkkenchef Eric Kragh Vildgaard fra Jordnær, som fik den anden nye, danske stjerne. Gentofte-restauranten er efter at have været åben i bare 10 måneder blevet optaget i Michelin-guiden for de nordiske lande.

- At vi får denne her anerkendelse er helt vanvittigt. I dag får vi en anerkendelse af Michelinguiden, som er det, drømme er gjort af for kokke, selv om vi ikke som sådan jagtet denne her stjerne.

-- Det er noget som naturligt kommer, når vi arbejder på det niveau, vi gør. Vores niveau er at have glade gæster. Hver eneste gæst er speciel, sagde køkkenchefen efter uddelingen.

Han takkede desuden sin kone, Tina Kragh Vildgaard, som udgør den anden del af restaurantens værtspar.

- Det er hende der viser vejen. Der var ikke noget Jordnær uden hende, lyder det fra køkkenchefen.

I alt har 26 danske restauranter en plads i den prestigefyldte guide. Samlet har Danmark 31 michelinstjerner. Kun Den Røde Cottage i Klampenborg beholder ikke sin stjerne, men. restauranten er også lukket siden seneste uddeling.

Kadeau går nu efter tre
Udover to helt nye restauranter i guiden er Kadeau i København blevet opgraderet fra en til to stjerner. Det kommer dog ikke som en overraskelse for køkkenchefen, Nicolai Nørregaard.

- Vi synes, at det, vi gør, er det her værd. Det har hele tiden været ambitionen. Det, vi laver, er til det. Vi har et kæmpehøjt niveau. Vi har den fulde oplevelse, siger Nicolai Nørregaard.

Næste skridt er tre stjerner:

- Hvis jeg har fået fem stjerner i en anmeldelse, vil jeg gerne have seks. Hvis jeg har fået en michelinstjerne, vil jeg gerne have to. Så jeg kan ikke forestille mig, at jeg ikke vil gå efter tre, når jeg vågner i morgen, siger han.

/ritzau/
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Sådan overlever fødevarebranchen med bæredygtighed

Man er nødt til at tro på det, fastslog en stribe fødevarefolk

Kæmpekoncern vil have fat i danske veganere

Stigende råvarepriser gør ondt på fiskefabrik

Fagfolk deler viden ud om sunde fødevarer

Solstrålehistorie: Hun har reddet ny emballagekomet

Årets Food Innovator Award gik til kvinden bag bæredygtig omlægning

Mange flere vil være kokke eller tjenere

- Jeg kniber mig selv i armen, siger direktør

Nyhedsbrev

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Online Avis Arkiv

Her brygger de en hyldest til Jan Mølby

Laksefabrik med nyt millionoverskud

Anklager kræver milliardbøde til Carlsberg i tysk kartelsag

Naturli' Foods vil indtage USA

Satser på at sælge over en million produkter det første år

Cateringbranchen opruster med ny forening

Fødevarevirksomheder går i kamp for bæredygtighed

Dansk ølrekord med røde myrer og lyserøde prutter

Sidste år kom 1.825 nye øl på markedet

Vingård klar med nyt madmarked

"Dansk Kalv" skal være bæredygtig

1

Hospitalskøkken har hakket 50 procent af madspildet

Ægtepar tjener millioner på Aarhus Street Food

Nyt bryghus lader Facebook-følgere få indflydelse

Kadeau vil sælge smørrebrød ved Hammershus

Ny direktør for kokkelandsholdet klar

Sten Sloth Knudsens afløser udpeget

Regeringen skrinlægger klimamærke på fødevarer

Havrefras-maskine kører uden knas på 16. år

Kødkoncern ramt af nyt millionunderskud

Ny fabrik: Aller Aqua vil bruge 100 millioner kroner

En times Schulstad-produktion ramt af mug

Arla vil igen lancere 15 nye økoprodukter

Sådan skal dansk gastronomi styrkes

Bryghus bruger fem millioner på udvidelse

Arla klar med klimaplan, der omfatter 70 mejerier

Frilandsmedister ramt af salmonella

Kassen tom i konkursramt tyggegummifirma

Sjællandsk bryghus på kanten af konkurs

Korrosion: Leverpostej kaldt tilbage

Domino's Pizza drejer nøglen om i Danmark

Salmonella fundet i medisterpølse

Se alle Medlemmernes egne nyheder

KE Fibertec vinder UdviklingVejens Erhvervspris 2019

Ny autoriseret distributør for Ingersoll Rand i Danmark

PRO-CONSULT skaffer direkte erstatning for udgået Ring luftblæseren

Spar på vandet

Logistik på hjul kan lette mange processer for kædebutikkerne

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

Der er fuld gang i den på vores stand på Transport 2019!

Reparation og Service af transmissioner, pumper og procesudstyr

Hvad kan vi gøre for dig ?

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Sølvpakken - Messeudstyr

40 udstillere på Automationsdag'19

Siemens: Motorgear med reluktansmotor, bedre end IE4

Controlflex Kobling

Ostevender anlæg med TriVision overvågning

Skal 2019 være forandringens år?

PallEvator pallemagasinerne fra Q-System får en ekstensiv opdatering

Innovationsfonden kan blive endnu bedre

20 fods containere på lager i flere farver

Markedsanalyse: 5 gode grunde til at investere i EDI

Har I styr på virksomhedens IT-sikkerhed? | Gratis gå-hjem-møde i ISO 27001

Gummipakninger og tætninger til alle formål

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Ny kinesisk bogholder hos Cp Sourcing

Grundfos køber WATS Test Data Management platform

Send til en kollega

0.165