23948sdkhjf

Facebook-opslag førte til jobstorm

Mejeri fik lynhurtigt hundredevis af henvendelser

En sen fredag kom Kent Thrane træt og udmattet hjem fra arbejde efter endnu en lang dag i mejeriet. Og kom til den erkendelse, at han var nødt til at ansætte flere folk, hvis Sinai Mejeri fortsat skulle kunne følge med væksten.

Det fik hans datter - som i øvrigt sidder med i mejeriets bestyrelse - til at skrive et kort Facebook-opslag om, at mejeriet ledte efter nye folk.

- Til min store forbavselse blev opslaget liket af flere tusinde mennesker, og i løbet af en fem-seks dage havde vi fået 300-400 henvendelser. Det var i en grad, at jeg ikke selv kunne klare at svare på dem alle sammen, så det hjalp min datter med, erindrer Kent Thrane.

Var bekymret for rekrutteringen 
De mange henvendelser er imidlertid kommet yderst belejligt.

Sinai Mejeri har indtil for nylig beskæftiget cirka 10 medarbejdere, men i forbindelse med en 1.500 kvadratmeter stor udvidelse af mejeriet er Kent Thrane i fuld gang med at fordoble medarbejderantallet til minimum 20.

Den proces er han godt halvvejs med, blandt andet med hjælp fra Facebook. Der er primært ansat folk i produktionen i form af mejerister og teknikere, men også i administrationen skal der i hvert fald én mere ind, forklarer Kent Thrane.

Han konstaterer, at det mod forventning foreløbig ikke har vist sig svært at rekruttere nye folk. Også selvom man i ledelsen i Kirkeby & Thrane - selskabet bag Sinai Mejeri - havde haft problematikken oppe at vende.

- Der har ikke været nogen problemer indtil videre. Det kan jeg ærligt sige, konstaterer Kent Thrane.

20 bliver måske til 25 
Med 20-30 minutters kørsel til både Odense og Svendborg kan Sinai Mejeri ifølge Kent Thrane rekruttere medarbejdere fra begge byerne, ligesom man også har et par lokale ansat.

Ifølge ham tænder mange medarbejdere på ideen om at blive en del af en lille virksomhed, hvor man selv kan sætte sit præg på tingene. Og med de positive rekrutteringserfaringer in mente udelukker direktøren ikke, at de 20 mand efterhånden bliver til 25.

- Det må vi se. Vi synes i hvert fald, vi mærker efterspørgslen og har rammerne til det.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078