23948sdkhjf

Danmarks næststørste mejeri satser på ismarkedet

| Af Morten Vittrup Lund | Tip redaktionen om en historie

Mammens køb af Kastberg Is skal give fremgang i detailhandlen

Det er blandt andet ambitionen om at udvikle isprodukter til detailhandlen, der i november fik Mammen Mejerierne, landets næststørste mejerikoncern, til at købe halvdelen af Kastberg Is.

Iværksætter Joachim Kastberg har siden 2012 produceret og solgt sine egne is til primært restaurationsbranchen samt isbutikker og hoteller. Det marked ser Mammen Mejerierne fortsat muligheder i, men derudover satser man også på at komme ind i detailhandlen, fortæller salgsdirektør i Mammen Mejerierne Karsten Føgh.



- Det ene spor er, at Kastberg Is allerede er inde i foodservice- og restaurationsbranchen, hvor vi stadig ser et potentiale for mere volumen. Og så er der et andet spor på sigt, som kunne være at komme ind i detailhandlen, siger Karsten Føgh, som foruden købmandskabet ser nogle oplagte synergier mellem Mammen og den unge is-iværksætter.

- Vi synes, Joachim Kastberg laver nogle rigtig gode varer og har opbygget et spændende projekt. Men også et projekt, hvor der var behov for at få nogle nye kræfter ind, hvis der skulle ske noget mere end i dag.

Produktionen flytter 
Samarbejdet får i første omgang den konsekvens, at Kastberg Is’ lille ismejeri i Silkeborg flyttes til Drøsbo Mejeri mellem Silkeborg og Randers.

Her skal der skrues op for såvel kapacitet som antal medarbejdere, forklarer Karsten Føgh.

- Det er primært produktionen, der skal investeres i. Der skal investeres nogle penge i såvel produktionsudstyr som produktudvikling. Både i forhold til det segment, vi allerede er i og i forhold til, hvis vi går ind i detailmarkedet. 

Kastberg Is er på nuværende tidspunkt ikke økologisk certificeret. Men derfor skriver den lille isproducent sig alligevel ind i en større fortælling, hvor forbrugerne er villige til at betale mere for kvalitetsvarer - uanset om der så er tale om is, øl eller chokolade.

Ifølge Karsten Føgh oplever Mammen Mejerierne da også en stor efterspørgsel på godt dansk håndværk, der er baseret på lokale råvarer.

- Varerne skal først og fremmest smage godt. Og så må der også gerne være en god historie. Og det synes vi, vi har. Vi er lokalt forankret og får frisk fløde ind på mejeriet hver dag. Og så passer introduktionen af is også meget godt med, at vi indtil nu har gjort det mest i kølevarer, men nu også vil gøre det i frostvarer, siger salgsdirektøren.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Sådan overlever fødevarebranchen med bæredygtighed

Man er nødt til at tro på det, fastslog en stribe fødevarefolk

Kæmpekoncern vil have fat i danske veganere

Stigende råvarepriser gør ondt på fiskefabrik

Fagfolk deler viden ud om sunde fødevarer

Solstrålehistorie: Hun har reddet ny emballagekomet

Årets Food Innovator Award gik til kvinden bag bæredygtig omlægning

Mange flere vil være kokke eller tjenere

- Jeg kniber mig selv i armen, siger direktør

Nyhedsbrev

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Online Avis Arkiv

Her brygger de en hyldest til Jan Mølby

Laksefabrik med nyt millionoverskud

Anklager kræver milliardbøde til Carlsberg i tysk kartelsag

Naturli' Foods vil indtage USA

Satser på at sælge over en million produkter det første år

Cateringbranchen opruster med ny forening

Fødevarevirksomheder går i kamp for bæredygtighed

Dansk ølrekord med røde myrer og lyserøde prutter

Sidste år kom 1.825 nye øl på markedet

Vingård klar med nyt madmarked

"Dansk Kalv" skal være bæredygtig

1

Hospitalskøkken har hakket 50 procent af madspildet

Ægtepar tjener millioner på Aarhus Street Food

Nyt bryghus lader Facebook-følgere få indflydelse

Kadeau vil sælge smørrebrød ved Hammershus

Ny direktør for kokkelandsholdet klar

Sten Sloth Knudsens afløser udpeget

Regeringen skrinlægger klimamærke på fødevarer

Havrefras-maskine kører uden knas på 16. år

Kødkoncern ramt af nyt millionunderskud

Ny fabrik: Aller Aqua vil bruge 100 millioner kroner

En times Schulstad-produktion ramt af mug

Arla vil igen lancere 15 nye økoprodukter

Sådan skal dansk gastronomi styrkes

Bryghus bruger fem millioner på udvidelse

Arla klar med klimaplan, der omfatter 70 mejerier

Frilandsmedister ramt af salmonella

Kassen tom i konkursramt tyggegummifirma

Sjællandsk bryghus på kanten af konkurs

Korrosion: Leverpostej kaldt tilbage

Domino's Pizza drejer nøglen om i Danmark

Salmonella fundet i medisterpølse

Se alle Medlemmernes egne nyheder

KE Fibertec vinder UdviklingVejens Erhvervspris 2019

Ny autoriseret distributør for Ingersoll Rand i Danmark

PRO-CONSULT skaffer direkte erstatning for udgået Ring luftblæseren

Spar på vandet

Logistik på hjul kan lette mange processer for kædebutikkerne

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

Der er fuld gang i den på vores stand på Transport 2019!

Reparation og Service af transmissioner, pumper og procesudstyr

Hvad kan vi gøre for dig ?

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Sølvpakken - Messeudstyr

40 udstillere på Automationsdag'19

Siemens: Motorgear med reluktansmotor, bedre end IE4

Controlflex Kobling

Ostevender anlæg med TriVision overvågning

Skal 2019 være forandringens år?

PallEvator pallemagasinerne fra Q-System får en ekstensiv opdatering

Innovationsfonden kan blive endnu bedre

20 fods containere på lager i flere farver

Markedsanalyse: 5 gode grunde til at investere i EDI

Har I styr på virksomhedens IT-sikkerhed? | Gratis gå-hjem-møde i ISO 27001

Gummipakninger og tætninger til alle formål

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Ny kinesisk bogholder hos Cp Sourcing

Grundfos køber WATS Test Data Management platform

Send til en kollega

0.226