Danmarks næststørste mejeri satser på ismarkedet

| Af Morten Vittrup Lund | Tip redaktionen om en historie

Mammens køb af Kastberg Is skal give fremgang i detailhandlen

Det er blandt andet ambitionen om at udvikle isprodukter til detailhandlen, der i november fik Mammen Mejerierne, landets næststørste mejerikoncern, til at købe halvdelen af Kastberg Is.

Iværksætter Joachim Kastberg har siden 2012 produceret og solgt sine egne is til primært restaurationsbranchen samt isbutikker og hoteller. Det marked ser Mammen Mejerierne fortsat muligheder i, men derudover satser man også på at komme ind i detailhandlen, fortæller salgsdirektør i Mammen Mejerierne Karsten Føgh.



- Det ene spor er, at Kastberg Is allerede er inde i foodservice- og restaurationsbranchen, hvor vi stadig ser et potentiale for mere volumen. Og så er der et andet spor på sigt, som kunne være at komme ind i detailhandlen, siger Karsten Føgh, som foruden købmandskabet ser nogle oplagte synergier mellem Mammen og den unge is-iværksætter.

- Vi synes, Joachim Kastberg laver nogle rigtig gode varer og har opbygget et spændende projekt. Men også et projekt, hvor der var behov for at få nogle nye kræfter ind, hvis der skulle ske noget mere end i dag.

Produktionen flytter 
Samarbejdet får i første omgang den konsekvens, at Kastberg Is’ lille ismejeri i Silkeborg flyttes til Drøsbo Mejeri mellem Silkeborg og Randers.

Her skal der skrues op for såvel kapacitet som antal medarbejdere, forklarer Karsten Føgh.

- Det er primært produktionen, der skal investeres i. Der skal investeres nogle penge i såvel produktionsudstyr som produktudvikling. Både i forhold til det segment, vi allerede er i og i forhold til, hvis vi går ind i detailmarkedet. 

Kastberg Is er på nuværende tidspunkt ikke økologisk certificeret. Men derfor skriver den lille isproducent sig alligevel ind i en større fortælling, hvor forbrugerne er villige til at betale mere for kvalitetsvarer - uanset om der så er tale om is, øl eller chokolade.

Ifølge Karsten Føgh oplever Mammen Mejerierne da også en stor efterspørgsel på godt dansk håndværk, der er baseret på lokale råvarer.

- Varerne skal først og fremmest smage godt. Og så må der også gerne være en god historie. Og det synes vi, vi har. Vi er lokalt forankret og får frisk fløde ind på mejeriet hver dag. Og så passer introduktionen af is også meget godt med, at vi indtil nu har gjort det mest i kølevarer, men nu også vil gøre det i frostvarer, siger salgsdirektøren.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Slagtekyllingers liv bliver kortere og kortere

Frugtfirma udvider ejerkredsen

Insektkvinder sender ny larvebar ud i træningscentre

"Drømmejob": Thisted Bryghus søger 25 øl-testere

Vestjysk slagteri tredobler pladsen

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Nyhedsbrev

Hungry er på pengejagt

Online Avis Arkiv

Bragende romkuglesucces klar med ny service

Millioner til nyt partnerskab for dansk fødevareinnovation

Defco med nyt millionminus

Men nu er der lagt op til sorte tal, mener ledelsen, som gør klar til at flytte

Klumme: - Fremtidens mad skal redde verden

Endelig - nu forsvinder nedbrændt slagteri

Burgerkæde overtager ikonisk restaurant

- Jeg tror bare, at de fandt et sted, som de bare vil have

Lettelse på Danish Crown-slagteri i Sæby: Ingen svinepest

Øl med hash: Carlsberg ser tiden an

De sagde nej til Magasin, men ja til Onkel Thomas

Bolcheriet er "kommet til" at lave meget om i Svaneke

Bolchemaskiner ... de skal helst være gamle

Ægteparret bag Bolcheriets tre afdelinger er konstant på udkig efter gamle englændere

Logobolcher er et kæmpehit

Audi, BMW og Mærsk blandt Bolcheriets kunder

Over 75 tons “grimme” tomater er reddet

Nordjyde har opfundet en ny spiseæske

Farvel til alufolie til fastfood

Fødevarekonference sætter fokus på bæredygtig udvikling

Mere dansk mad på vej til Japan

Minister: Iværksættere løber fra regningen

Erhvervsminister Rasmus Jarlov er klar til at skrotte de såkaldte iværksætterselskaber, som kan stiftes for 1 krone

Coca-Cola undersøger muligheder for cannabis-drik

Mærsk investerer i mindre madspild

Ny metode opdager flere salmonellaudbrud

Udskældte Daka får lov til at udvide

Mug får Orkla Foods til at tilbagekalde læskedrik

Ølbryggere vil også sælge "verdens reneste vand"

Kødbollemaskine og isvandsbank sikrer høj effektivitet

Bisca har problemer med chokoladekage

Danmark mod Madspild har vokseværk

Food Supply Magazine er udkommet

Hartmann ansætter ny finansdirektør

Skyder millioner i sensorfirma igen, igen

Industriens køb af teknisk assistance eksploderer

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Smukke solceller på Jagtens Hus ved Kalø Bugt

Derfor skal du besøge verdens største WindEnergy messe!

Alle har ret til friske frikadeller

Kursus i værktøjsmodulet PPAP

Bull Salicath ApS

RASCH forhandles af Salicath ApS

Alle Berendsen vaskerier har fået tildelt en Kronesmiley af Arbejdstilsynet

Nyheder fra CTI/TI Input MODULER

HF har pr 1. september ansat Thomas Lund

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

60.000 betjeningselementer

Dette billede er taget ugens løb, hvor vi gjorde klar til endnu en prøvebelastning med Waterbags

Dansk kødproduktion - bæredygtig, sikker og i høj kvalitet

Synlighed - Synlighed - Synlighed

RS Components lancerer History Makers-podcast

Skab tillid med klima ikon

Gå ikke glip af verdens største WindEnergy messe!

KTR BoWex Buetandskoblinger

Acton Roadshow 2018, slut for denne gang - Men vi ses måske senere på året!!

Se live demo af Powermax plasmaskæremaskine til Åbent hus den 21. - 22. sep.

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Dansk pilfingersikring er populær i USA

20 års jubilæum hos PALOMAT®

Få viden og inspiration på verdens største WindEnergy messe!

Southco’s katalog er fyldt med lækre kvalitets produkter - Bestil det her o...

Send til en kollega

0.238