23948sdkhjf

Danmarks næststørste mejeri satser på ismarkedet

| Af Morten Vittrup Lund | Tip redaktionen om en historie

Mammens køb af Kastberg Is skal give fremgang i detailhandlen

Det er blandt andet ambitionen om at udvikle isprodukter til detailhandlen, der i november fik Mammen Mejerierne, landets næststørste mejerikoncern, til at købe halvdelen af Kastberg Is.

Iværksætter Joachim Kastberg har siden 2012 produceret og solgt sine egne is til primært restaurationsbranchen samt isbutikker og hoteller. Det marked ser Mammen Mejerierne fortsat muligheder i, men derudover satser man også på at komme ind i detailhandlen, fortæller salgsdirektør i Mammen Mejerierne Karsten Føgh.



- Det ene spor er, at Kastberg Is allerede er inde i foodservice- og restaurationsbranchen, hvor vi stadig ser et potentiale for mere volumen. Og så er der et andet spor på sigt, som kunne være at komme ind i detailhandlen, siger Karsten Føgh, som foruden købmandskabet ser nogle oplagte synergier mellem Mammen og den unge is-iværksætter.

- Vi synes, Joachim Kastberg laver nogle rigtig gode varer og har opbygget et spændende projekt. Men også et projekt, hvor der var behov for at få nogle nye kræfter ind, hvis der skulle ske noget mere end i dag.

Produktionen flytter 
Samarbejdet får i første omgang den konsekvens, at Kastberg Is’ lille ismejeri i Silkeborg flyttes til Drøsbo Mejeri mellem Silkeborg og Randers.

Her skal der skrues op for såvel kapacitet som antal medarbejdere, forklarer Karsten Føgh.

- Det er primært produktionen, der skal investeres i. Der skal investeres nogle penge i såvel produktionsudstyr som produktudvikling. Både i forhold til det segment, vi allerede er i og i forhold til, hvis vi går ind i detailmarkedet. 

Kastberg Is er på nuværende tidspunkt ikke økologisk certificeret. Men derfor skriver den lille isproducent sig alligevel ind i en større fortælling, hvor forbrugerne er villige til at betale mere for kvalitetsvarer - uanset om der så er tale om is, øl eller chokolade.

Ifølge Karsten Føgh oplever Mammen Mejerierne da også en stor efterspørgsel på godt dansk håndværk, der er baseret på lokale råvarer.

- Varerne skal først og fremmest smage godt. Og så må der også gerne være en god historie. Og det synes vi, vi har. Vi er lokalt forankret og får frisk fløde ind på mejeriet hver dag. Og så passer introduktionen af is også meget godt med, at vi indtil nu har gjort det mest i kølevarer, men nu også vil gøre det i frostvarer, siger salgsdirektøren.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Ægtepar lancerer en stribe fødevarer i 2019

Kimber Foods satser ikke mindst på en serie nye snackprodukter

Naturmælk sætter nye rekorder

Her er Årets danske Bryggeri

Gymnasiekammerater gik helt til tops

1

Naturli' Foods går til angreb på mælkemarkedet

Lancerer plantedrikke på køl med calcium fra alger

Fiskedirektør omkommet i havnen i Aalborg

- Enten er vi geniale ...

... eller også har vi skudt helt ved siden af, siger ægtepar

Nyhedsbrev

DI har fundet midlertidig direktør

Online Avis Arkiv

Ugens grin: Forbyttede gaver

Kartoffeldirektør er pludselig væk

1

Julefrokost-dilemmaer: Fanger bordet, hvis man siger op?

Konkursramt bryggeri brygger igen

Sprøjterobot er prøveklud

Odense Marcipan har sat ny robot ind i produktionen

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Bagerkæden Emmerys må sluge endnu et milliontab

Underskuddet næsten fordoblet trods mere service

Gastronomi og fødevarer skal skabe udvikling

Første madkollektion fra Søstrene Grene

1

Too Good To Go redder Naturli's "ulovlige" plantedrik

Santa's Man Boobs og alle de andre juleøller

I år er der rekordmange julebryg fra de danske bryggerier

Nye målinger gør Kelsen klogere på dej

Stort salmonellaudbrud: Mindst 28 syge

Ny undersøgelse: Danskerne klar til klimakamp ved middagsbordet

Cocktail-leverandør er seksdoblet på få år

Jespers Torvekøkken vokser videre

Catering-virksomheden driver nu 33 kantiner

Alternativet vil gøre et kilo rødt kød 17 kroner dyrere

I dag koster et kilo hakket oksekød cirka 60 kroner. Den pris vil Uffe Elbæk i klimaets navn hæve til 77 kroner.

Ny Svansø-ejer: Good Food Group skal vokse gennem udvidelser og opkøb

200 Carlsberg-chefer får en ekstra årsløn

Carlsberg ramt af glas og papir i pilsnere

Familieejet milliardkoncern solgt til kapitalfond

Dagrofa kaster penge efter S-Engros

Studerende opfinder en klimavenlig vegansk ost

Færre danskere laver mad fra bunden

Fra fødevarerester til merværdi

Carlsberg lancerer fadøl uden alkohol

Nemlig.com med nyt kæmpeunderskud

Fremtidsuge sætter spot på fødevarer

Nyt magasin skal booste dansk gastronomi

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Du kan stadig nå at være med i Lenzes online julekalender og vinde præmier

Ny standard giver inspiration til lov om tatovering

Ny isolations overvågningsenhed til ladestandere

Danmarks første offentlige hospital får pulterrum på tørreloftet

Du høster som du sår, også på LinkedIn

Autodesk Inventor Presentation, workshop

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S!

11. December - "En informativ julekalender til maskingale mænd"

Marechal stiksystem PF-serien til sværindustri

Forebyggende vedligeholdelse, optimal anvendelse af ressourcer

Fødevareegnet rengøringsløsning til pakkeafdeling hos brødproducent

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Det bedste tilbud på lagerindretning er baseret på tillid

Sales Manager Sweden

HF udvider vores Sales Support/Purchase

Søger du en ekspert i EPLAN Electric P8?

Lær at arbejde med punktskyer i Inventor og AutoCAD.

Kæmper du med statisk elektricitet?

Så kaster vi los med butterflyventilen GEMÜ 480 Victoria

Tyverisikret cykelparkering

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S!

10. December - "En informativ julekalender til maskingale mænd"

ROTEX elastisk klo-kobling

AF Packaging Solutions

HOT-Seal - folie til forsegling af bægre og spande - forhandles af Salicath...

Send til en kollega

0.211