23948sdkhjf

Klar til mere rygeost og creme fraiche

Arla vil ikke længere producere rygeost, men Sinai Mejeri ser store muligheder i osten

Sangen om rygeostens død er blevet sunget flere gange af blandt andre Arla og Løgismose. Så sent som i september 2017 lukkede Arla ned for sin rygeostproduktion på Thrane Mejeri i Odense, fordi salget skuffede, og produktionen ikke længere var rentabel.

Men rygterne om den fynske osts død er stærkt overdrevne, mener Kent Thrane. Han er direktør og medejer af Kirkeby & Thrane, hvis midtfynske mejeri, Sinai, er et af de få mejerier, der stadig producerer rygeost.

- Vi vækster på rygeost hvert eneste kvartal. Og vi har bygget en hel ny rygeostlinje, fordi vi tror, at både rygeost og rygeostcreme har sin berettigelse, også fremadrettet, siger Kent Thrane og uddyber:

- Vi har i dag otte cremer baserer på rygeost, og det bliver en større og større vareartikel.

Kent Thrane tilføjer, at ostecremerne især er tiltænkt de yngre generationer, som måske ikke har det samme forhold til rygeost som deres forældres generation.

Mere yoghurt og creme fraiche 
Sinai Mejeris kerneprodukter er mejeriprodukter, der falder inden for kategorierne frisk, ferskt og syrnet.

Creme fraiche lavet på fynsk jerseymælk er et andet produktfokus for Kent Thrane, som derudover også satser på, at den øgede kapacitet på mejeriet kan skabe plads for nicheproduktion af særlige yoghurttyper.

- Vi har en forholdsvis stor produktion af yoghurt. Meget af det bliver produceret hos en tysk samarbejdspartner, og der kunne vi godt finde på at producere nogle af de yoghurttyper, der adskiller sig lidt, eksempelvis økologi eller tilsat skyr, her på mejeriet, siger Kent Thrane.

- Filosofien er, at jo flere ben vi kan stå på inden for de tre kategorier frisk, fersk og syrnet, jo bedre.

Med fire nye produktionslinjer - hvoraf den ene er i brug - har Sinai Mejeri skabt plads til en øget produktion af syrnede mælkeprodukter, rygeost og faste, gule oste.

Hvad den fjerde produktionslinje skal dedikeres til, ligger ifølge Kent Thrane ikke 100 procent fast. Men det kunne meget vel blive hytteost.

- Jeg har tidligere lavet hytteost, vi har karrene til det, og vi har kunder, der spørger på det. Så det er da noget, vi overvejer.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078