Klar til mere rygeost og creme fraiche

| Af Morten Vittrup Lund | Tip redaktionen om en historie

Arla vil ikke længere producere rygeost, men Sinai Mejeri ser store muligheder i osten

Sangen om rygeostens død er blevet sunget flere gange af blandt andre Arla og Løgismose. Så sent som i september 2017 lukkede Arla ned for sin rygeostproduktion på Thrane Mejeri i Odense, fordi salget skuffede, og produktionen ikke længere var rentabel.

Men rygterne om den fynske osts død er stærkt overdrevne, mener Kent Thrane. Han er direktør og medejer af Kirkeby & Thrane, hvis midtfynske mejeri, Sinai, er et af de få mejerier, der stadig producerer rygeost.

- Vi vækster på rygeost hvert eneste kvartal. Og vi har bygget en hel ny rygeostlinje, fordi vi tror, at både rygeost og rygeostcreme har sin berettigelse, også fremadrettet, siger Kent Thrane og uddyber:

- Vi har i dag otte cremer baserer på rygeost, og det bliver en større og større vareartikel.

Kent Thrane tilføjer, at ostecremerne især er tiltænkt de yngre generationer, som måske ikke har det samme forhold til rygeost som deres forældres generation.

Mere yoghurt og creme fraiche 
Sinai Mejeris kerneprodukter er mejeriprodukter, der falder inden for kategorierne frisk, ferskt og syrnet.

Creme fraiche lavet på fynsk jerseymælk er et andet produktfokus for Kent Thrane, som derudover også satser på, at den øgede kapacitet på mejeriet kan skabe plads for nicheproduktion af særlige yoghurttyper.

- Vi har en forholdsvis stor produktion af yoghurt. Meget af det bliver produceret hos en tysk samarbejdspartner, og der kunne vi godt finde på at producere nogle af de yoghurttyper, der adskiller sig lidt, eksempelvis økologi eller tilsat skyr, her på mejeriet, siger Kent Thrane.

- Filosofien er, at jo flere ben vi kan stå på inden for de tre kategorier frisk, fersk og syrnet, jo bedre.

Med fire nye produktionslinjer - hvoraf den ene er i brug - har Sinai Mejeri skabt plads til en øget produktion af syrnede mælkeprodukter, rygeost og faste, gule oste.

Hvad den fjerde produktionslinje skal dedikeres til, ligger ifølge Kent Thrane ikke 100 procent fast. Men det kunne meget vel blive hytteost.

- Jeg har tidligere lavet hytteost, vi har karrene til det, og vi har kunder, der spørger på det. Så det er da noget, vi overvejer.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Kommentarer

Søren Sylvest Nilausen
Jeg glæder mig til atter at få god fynsk rygeost igen.
Min tante lavede sin egen rygeost på fed upasteuriseret Jerseymælk og røg den på halvvåd havrehalm fyldt af brændenælder. Den smagte praktfuld, og det vil alle rygeostelskere også synes. Den synes jeg I skulle producere og markedsføre på den ledige produktionslinje!

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Ny koncernchef i Dagrofa

Tidligere Arla-direktør skal være chef for Dagrofa.

Mash opruster med bistrokoncept

Ikonisk københavner-restaurant bliver ”bistroficeret” i Tyskland.

Efter 15 år: Nu får kornet sit eget hus

Adival har vokseværk

Travlhed kræver ekstra kvadratmeter til fabrikken i Billund.

Opkøb påvirker regnskab hos Det Danske Madhus

Omsætningen steg, mens indtjeningen faldt i 2017

Muggen mousse: Kæde trækker dessert tilbage

Nyhedsbrev

Meyer tidoblede (næsten) underskuddet i 2017

Kunder presser McDonald’s til at droppe plastiksugerør

Østjyske orm og gærflager på Folkemødet

For fulde huse inviterede de 12 østjyske kommuner i Business Region Aarhus til debat på Folkemødet om udvikling af fremtidens fødevareløsninger

Slagterikoncern bløder i 2017-regnskab

Hård konkurrence har presset priserne og efterlader gigant med underskud

Pas på plast i Party-pølserne

Flytning og relancering koster Noma millionunderskud i 2017

Regnskab for 2017 viser underskud på 1,7 millioner kroner for den hyldede gourmetrestaurant Noma

Ugens grin: Weekend-arbejde

Klumme: Hvad skal i indkøbskurven i 2030?

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Smartbake opruster med køb af øko-producent

Bagerikoncernen får med opkøbet en stor bid af markedet for økologisk brød til københavnske hoteller, restauranter og cateringvirksomheder

Coop skaber internationalt kaffebrand

En ny kaffe af ekstra høj kvalitet, produceret med stort ansvarlighedsaspekt har givet ordrer til Coops afrikanske risteri fra blandt andet USA, Kina og Holland

Kongsbak satser på Hanstholm

Firmaet Jacob Kongsbak Lassen flytter sin produktion af røget fisk fra Malmø til Hanstholm snarest

Underskud i kageimperium

Selskabet bag blandt andet Dancake og Carletti havde et skuffende 2017.

Ekstremt vejr: Nordjysk gulerodsavler har mistet millioner

En af landets største producenter af gulerødder, Limfjords Danske Rodfrugter i Himmerland, er i knibe på grund af lange perioder med regn og frost

Gea Process Engineering slog egne forventninger

Færch justerer efter Rema 1000s plaststrategi

Madklubben kaster millioner af sig

Efter et 2016 præget af store investeringer kan restaurantkæden Madklubben igen notere et stort plus

Is og sildemadder: Folkemøde-deltagere stopfodres med delikatesser

Passioneret ismand skummer fløden på vegansk satsning

Østlige øko-markeder har potentiale

Mere udstyr til de små bryggerier

Ledigheden helt i bund blandt mejeriledere

Kaffekæde koster rigmand kassen

Thisted Bryghus lancerer VM-øl til danske fodboldfans

Rekordsalg: Danskerne hungrer efter kammerjunkere

Dragsbæk dalede i top og bund

Tidligere slikdirektør skal nu styre madaffald

Publikumsrekord på Ølfestival 2018

Nu risikerer 35.000 virksomheder tvangsopløsning

Danmark må beholde særregel om mindre nitrit i kødpålæg

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Har du ikke tid eller plads til at grille?

Effektivt luftskifte uden trækgener i restaurant

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kobbernitter garanterer fastgørelse i høj kvalitet.

Ny produktoversigt tilgængelig på DAN-doors.dk!

Automationsdag et hit

Fibox A/S præsenterer profil video

Ny maskine – nye muligheder!

3D-detektionssensor beskytter værdifulde udstillingsgenstande

Iværksætter automatiserer årsregnskabet, så hun har mere tid til madpakker

Ændring i Mikkelsen Electronics’ bestyrelse

Agromek Student Challenge 2018

Vores dygtige smede i Aalborg producerer hele tiden nye løfteåg.

Hent optagelsen: Cross Docking Webinar

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kompensatorer fra WILLBRANDT Gummiteknik

Ny generation af oliefrie kompressorer sænker energiforbrug og omkostninger i fødevareindustrien

Magnetventiler fra Burkert

Ny trykvagt fra EGE-Elektronik

SMC stadig i førerposition med ny og forbedret præcisionsslæde

Sådan reduceres tidsforbruget for Motion-programmering!

IMA dairy food HAMBA

Udskæring af paté - Salicath ApS

Find din nye medarbejder med garanti

Kunden var bagud med produktionen, så vi kørte ud med det samme

Send til en kollega

0.207