23948sdkhjf

Klar til mere rygeost og creme fraiche

| Af Morten Vittrup Lund | Tip redaktionen om en historie

Arla vil ikke længere producere rygeost, men Sinai Mejeri ser store muligheder i osten

Sangen om rygeostens død er blevet sunget flere gange af blandt andre Arla og Løgismose. Så sent som i september 2017 lukkede Arla ned for sin rygeostproduktion på Thrane Mejeri i Odense, fordi salget skuffede, og produktionen ikke længere var rentabel.

Men rygterne om den fynske osts død er stærkt overdrevne, mener Kent Thrane. Han er direktør og medejer af Kirkeby & Thrane, hvis midtfynske mejeri, Sinai, er et af de få mejerier, der stadig producerer rygeost.



- Vi vækster på rygeost hvert eneste kvartal. Og vi har bygget en hel ny rygeostlinje, fordi vi tror, at både rygeost og rygeostcreme har sin berettigelse, også fremadrettet, siger Kent Thrane og uddyber:

- Vi har i dag otte cremer baserer på rygeost, og det bliver en større og større vareartikel.

Kent Thrane tilføjer, at ostecremerne især er tiltænkt de yngre generationer, som måske ikke har det samme forhold til rygeost som deres forældres generation.

Mere yoghurt og creme fraiche 
Sinai Mejeris kerneprodukter er mejeriprodukter, der falder inden for kategorierne frisk, ferskt og syrnet.

Creme fraiche lavet på fynsk jerseymælk er et andet produktfokus for Kent Thrane, som derudover også satser på, at den øgede kapacitet på mejeriet kan skabe plads for nicheproduktion af særlige yoghurttyper.

- Vi har en forholdsvis stor produktion af yoghurt. Meget af det bliver produceret hos en tysk samarbejdspartner, og der kunne vi godt finde på at producere nogle af de yoghurttyper, der adskiller sig lidt, eksempelvis økologi eller tilsat skyr, her på mejeriet, siger Kent Thrane.

- Filosofien er, at jo flere ben vi kan stå på inden for de tre kategorier frisk, fersk og syrnet, jo bedre.

Med fire nye produktionslinjer - hvoraf den ene er i brug - har Sinai Mejeri skabt plads til en øget produktion af syrnede mælkeprodukter, rygeost og faste, gule oste.

Hvad den fjerde produktionslinje skal dedikeres til, ligger ifølge Kent Thrane ikke 100 procent fast. Men det kunne meget vel blive hytteost.

- Jeg har tidligere lavet hytteost, vi har karrene til det, og vi har kunder, der spørger på det. Så det er da noget, vi overvejer.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (1)
Forsiden lige nu

Medie: Carlsberg risikerer milliardbøde i kartelsag

Naturli' Foods vil indtage USA

Satser på at sælge over en million produkter det første år

Dansk ølrekord med røde myrer og lyserøde prutter

Sidste år kom 1.825 nye øl på markedet

Hospitalskøkken har hakket 50 procent af madspildet

Fødevarevirksomheder går i kamp for bæredygtighed

Vingård klar med nyt madmarked

Nyhedsbrev

"Dansk Kalv" skal være bæredygtig

Online Avis Arkiv

Ægtepar tjener millioner på Aarhus Street Food

Ny direktør for kokkelandsholdet klar

Sten Sloth Knudsens afløser udpeget

Nyt bryghus lader Facebook-følgere få indflydelse

Kadeau vil sælge smørrebrød ved Hammershus

Regeringen skrinlægger klimamærke på fødevarer

Havrefras-maskine kører uden knas på 16. år

Kødkoncern ramt af nyt millionunderskud

Ginproduktion flytter ind på gods

Danske virksomheders skattebetaling satte rekord

Sommer: Bone's fik mindste plus siden 2003

Ugens grin: Det grådige skattevæsen

Nu giver Vestfyen den for alvor Jolly-gas

Fare på færde: Kagefabrik evakueret

Ny fabrik: Aller Aqua vil bruge 100 millioner kroner

En times Schulstad-produktion ramt af mug

Nyt fra bestyrelser og direktioner

System Frugt har vendt skuden

Arla vil igen lancere 15 nye økoprodukter

Sådan skal dansk gastronomi styrkes

Bryghus bruger fem millioner på udvidelse

Arla klar med klimaplan, der omfatter 70 mejerier

Frilandsmedister ramt af salmonella

Kassen tom i konkursramt tyggegummifirma

Sjællandsk bryghus på kanten af konkurs

Korrosion: Leverpostej kaldt tilbage

Domino's Pizza drejer nøglen om i Danmark

Salmonella fundet i medisterpølse

Nordic Sugar kan nu lave rent dansk øko-sukker

Kokkeriet går i luften med Singapore Airlines

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Ny RFID-teknologi giver hoteller og restauranter styring på duge og forklæder

Deep Learning i Factory Automation

Besøg Lafert Motors på Hannovermessen 2019

Overvejer du service/poseskift i de kommende helligdage eller i sommerferien?

HCS overtager Hashøj Biogas

Hvem har man brug for et olielamelvakuumsystem?

Kemisk hærdet glas, når der skal bruges tyndt, stærkt og hårdt glas

NY silikone til fødevareindustrien og i drikkevandssektoren - Silikone LP NSF P1

Mixere/Omrørere fra AxFlow

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Michael Larsen ny Sourcing Specialist hos Würth Industri Danmark

DiaLabXpo – unik opbygning og design

SCHMIDT Koblinger

Ny rustfri transportørkæde produktion hos DK Transportbånd

Velkommen til Michael Lautrup - Produktspecialist hos Würth Industri Danmark

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Effektiv luftfordeling i fitnesscenter

BILA udvider salgsteamet i Food afdelingen

Gør som SCT transport! Køb løftegrejet online! Få samme muligheder på Transport 2019 eller lige her

Nyt produkt: Stor Line Vac i rustfrit stål til fødevare, farmaceutika og kemikalier

Færre sygedage pr. medarbejder

SMC opruster salget i Sydjylland

Prevas udvikler nyt software framework til testsystemer

Hvide facader med solceller

Ara-el præsentere ATyS S

Send til en kollega

0.173