23948sdkhjf

Klar til mere rygeost og creme fraiche

| Af Morten Vittrup Lund | Tip redaktionen om en historie

Arla vil ikke længere producere rygeost, men Sinai Mejeri ser store muligheder i osten

Sangen om rygeostens død er blevet sunget flere gange af blandt andre Arla og Løgismose. Så sent som i september 2017 lukkede Arla ned for sin rygeostproduktion på Thrane Mejeri i Odense, fordi salget skuffede, og produktionen ikke længere var rentabel.

Men rygterne om den fynske osts død er stærkt overdrevne, mener Kent Thrane. Han er direktør og medejer af Kirkeby & Thrane, hvis midtfynske mejeri, Sinai, er et af de få mejerier, der stadig producerer rygeost.



- Vi vækster på rygeost hvert eneste kvartal. Og vi har bygget en hel ny rygeostlinje, fordi vi tror, at både rygeost og rygeostcreme har sin berettigelse, også fremadrettet, siger Kent Thrane og uddyber:

- Vi har i dag otte cremer baserer på rygeost, og det bliver en større og større vareartikel.

Kent Thrane tilføjer, at ostecremerne især er tiltænkt de yngre generationer, som måske ikke har det samme forhold til rygeost som deres forældres generation.

Mere yoghurt og creme fraiche 
Sinai Mejeris kerneprodukter er mejeriprodukter, der falder inden for kategorierne frisk, ferskt og syrnet.

Creme fraiche lavet på fynsk jerseymælk er et andet produktfokus for Kent Thrane, som derudover også satser på, at den øgede kapacitet på mejeriet kan skabe plads for nicheproduktion af særlige yoghurttyper.

- Vi har en forholdsvis stor produktion af yoghurt. Meget af det bliver produceret hos en tysk samarbejdspartner, og der kunne vi godt finde på at producere nogle af de yoghurttyper, der adskiller sig lidt, eksempelvis økologi eller tilsat skyr, her på mejeriet, siger Kent Thrane.

- Filosofien er, at jo flere ben vi kan stå på inden for de tre kategorier frisk, fersk og syrnet, jo bedre.

Med fire nye produktionslinjer - hvoraf den ene er i brug - har Sinai Mejeri skabt plads til en øget produktion af syrnede mælkeprodukter, rygeost og faste, gule oste.

Hvad den fjerde produktionslinje skal dedikeres til, ligger ifølge Kent Thrane ikke 100 procent fast. Men det kunne meget vel blive hytteost.

- Jeg har tidligere lavet hytteost, vi har karrene til det, og vi har kunder, der spørger på det. Så det er da noget, vi overvejer.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (1)
Forsiden lige nu

Fiskedirektør omkommet i havnen i Aalborg

Naturmælk sætter nye rekorder

Her er Årets danske Bryggeri

Gymnasiekammerater gik helt til tops

Ugens grin: Forbyttede gaver

DI har fundet midlertidig direktør

Kartoffeldirektør er pludselig væk

Nyhedsbrev

Sprøjterobot er prøveklud

Odense Marcipan har sat ny robot ind i produktionen

Online Avis Arkiv
1

Julefrokost-dilemmaer: Fanger bordet, hvis man siger op?

Konkursramt bryggeri brygger igen

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Bagerkæden Emmerys må sluge endnu et milliontab

Underskuddet næsten fordoblet trods mere service

Første madkollektion fra Søstrene Grene

Gastronomi og fødevarer skal skabe udvikling

1

Too Good To Go redder Naturli's "ulovlige" plantedrik

Cocktail-leverandør er seksdoblet på få år

Santa's Man Boobs og alle de andre juleøller

I år er der rekordmange julebryg fra de danske bryggerier

Stort salmonellaudbrud: Mindst 28 syge

Ny undersøgelse: Danskerne klar til klimakamp ved middagsbordet

Nye målinger gør Kelsen klogere på dej

Jespers Torvekøkken vokser videre

Catering-virksomheden driver nu 33 kantiner

Alternativet vil gøre et kilo rødt kød 17 kroner dyrere

I dag koster et kilo hakket oksekød cirka 60 kroner. Den pris vil Uffe Elbæk i klimaets navn hæve til 77 kroner.

Jensens Bøfhus henter direktør hos konkurrent

Ny Svansø-ejer: Good Food Group skal vokse gennem udvidelser og opkøb

Sticks'n'Sushi vil have 100 restauranter

200 Carlsberg-chefer får en ekstra årsløn

Carlsberg ramt af glas og papir i pilsnere

Familieejet milliardkoncern solgt til kapitalfond

Dagrofa kaster penge efter S-Engros

Studerende opfinder en klimavenlig vegansk ost

Fra fødevarerester til merværdi

Færre danskere laver mad fra bunden

Carlsberg lancerer fadøl uden alkohol

Nemlig.com med nyt kæmpeunderskud

Nyt magasin skal booste dansk gastronomi

Fremtidsuge sætter spot på fødevarer

Hov - der var foliebakkestykker i rugbrødet

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Sales Manager Sweden

HF udvider vores Sales Support/Purchase

Søger du en ekspert i EPLAN Electric P8?

Lær at arbejde med punktskyer i Inventor og AutoCAD.

Kæmper du med statisk elektricitet?

Så kaster vi los med butterflyventilen GEMÜ 480 Victoria

Tyverisikret cykelparkering

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S!

10. December - "En informativ julekalender til maskingale mænd"

ROTEX elastisk klo-kobling

AF Packaging Solutions

HOT-Seal - folie til forsegling af bægre og spande - forhandles af Salicath ApS

9. December - "En informativ julekalender til maskingale mænd"

8. December - "En informativ julekalender til maskingale mænd"

Hos PRO-CONSULT ved man aldrig, hvad der kommer ind ad døren.

PanPac udvider medarbejderstaben

Veloverstået Foodtech messe 2018

Smart Automation - Nyt domicil

25 år med GEMÜ-flervejs-ventilblokke

Er du vinterklar?

Live-webinar: Festo Automation Suite

Det er jul - det er cool - og Bürkert er i gavehumør

Øget efterspørgsel = flere medarbejdere

Kom godt i gang med at bruge Inventor

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S!

Send til en kollega

0.902