Millionudvidelse skal skabe plads til vækst hos Sinai Mejeri

| Af Morten Vittrup Lund | Tip redaktionen om en historie

De fleste kvadratmeter er gået til en ny produktionshal

Det viser sig ikke helt let at få en aftale i stand med Kent Thrane, administrerende direktør og medejer af Kirkeby & Thrane, der ejer ostemejeriet Sinai Mejeri på Midtfyn.

Den oprindelige aftale udskydes med stor beklagelse flere gange, inden Kent Thrane endelig kan tage imod i mejeriets nybyggede administrationslokaler i den lille by Sandholts Lyndelse i de fynske alper, som direktøren og mejeristen selv benævner området.



Men der har også været usædvanligt travlt i det lille ostemejeri i årets første måneder. Mejeriet har været tre måneder bagud med tidsplanen, fordi entreprenøren ikke som aftalt kunne levere den nye tilbygning 1. oktober, men først lige før jul.

- Det har betydet, at de fire-fem smede, jeg skulle have gående her og trække rør til damp og isvand og produkter og valle først har kunnet komme til mellem jul og nytår, forklarer Kent Thrane.

Efterspørgslen steg og steg 
Men nu er ibrugtagningstilladelsen i hus, den første af fire nye produktionslinjer er kørt ind og Kent Thrane kan glæde sig over, at han nu råder over i alt 1.500 kvadratmeter mere plads.

De fleste kvadratmeter er gået til en ny produktionshal, men der er også blevet plads til et par hundrede kvadratmeter administrationslokaler.

Øget salg er én af årsagerne til, at Kirkeby & Thrane har valgt at poste et tocifret millionbeløb i en udvidelse af Sinai Mejeri, der hovedsageligt producerer syrnede mælkeprodukter som creme fraiche, skyr og kærnemælk samt friskoste, ostecremer og gule oste.

- Efterspørgslen på vores produkter steg og steg. Vi vækster eksempelvis på rygeost hvert eneste kvartal og ser et klart marked for det fremadrettet, siger Kent Thrane, som med den øgede kapacitet i produktionen forventer at gå væsentligt op i kadence i 2018

- På nye produktioner stiger vi nok med cirka 2.000-2.400 ton i 2018 i forhold til 2017. Det er der nok efterspørgsel på fra alle vores tre segmenter: Detail, food service og industri.

Lokale fødevarer er det nye sort
Og så var tiden også bare til en udvidelse, medgiver Kent Thrane.

- Der er rigtig mange supermarkedskæder, som gerne vil have lokale fødevarer. Local foods bliver nævnt overalt, og det producerer vi jo. Og vi handler med alle, som synes, det er spændende at købe noget fynsk rygeost og noget fynsk creme fraiche. Det gælder både detail, food service-virksomheder samt salat- og dressingproducenterne.

I forlængelse af udvidelsen har Sinai Mejeri samtidig taget hul på at blive certificeret i henhold til de danske og europæiske standarder, så det eksempelvis bliver lettere at sælge produkter til Storbritannien og andre markeder. Også selvom certificeringsklargøringen ifølge Kent Thrane er en elefant, der skal spises i små bidder.

- Vi er en virksomhed, som håber, at vi kan vækste og gøre en forskel i en branche, som er domineret af ganske få enormt store spillere. Og derfor skal vi ud i alle hjørnerne. Og så vil vi gerne slå et slag for Fyn, som er et kæmpe mekka for fødevareproducenter, lyder det fra direktøren, som får en stor del af sin mælk fra selskabet SøMælk.

I forbindelse med udvidelsen er Sinai Mejeri desuden i gang med at fordoble medarbejderantallet fra 10 til minimum 20.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Frugtfirma udvider ejerkredsen

Slagtekyllingers liv bliver kortere og kortere

Vestjysk slagteri tredobler pladsen

"Drømmejob": Thisted Bryghus søger 25 øl-testere

Insektkvinder sender ny larvebar ud i træningscentre

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Nyhedsbrev

Hungry er på pengejagt

Online Avis Arkiv

Bragende romkuglesucces klar med ny service

Millioner til nyt partnerskab for dansk fødevareinnovation

Defco med nyt millionminus

Men nu er der lagt op til sorte tal, mener ledelsen, som gør klar til at flytte

Burgerkæde overtager ikonisk restaurant

- Jeg tror bare, at de fandt et sted, som de bare vil have

Endelig - nu forsvinder nedbrændt slagteri

Klumme: - Fremtidens mad skal redde verden

Lettelse på Danish Crown-slagteri i Sæby: Ingen svinepest

Øl med hash: Carlsberg ser tiden an

De sagde nej til Magasin, men ja til Onkel Thomas

Bolcheriet er "kommet til" at lave meget om i Svaneke

Logobolcher er et kæmpehit

Audi, BMW og Mærsk blandt Bolcheriets kunder

Bolchemaskiner ... de skal helst være gamle

Ægteparret bag Bolcheriets tre afdelinger er konstant på udkig efter gamle englændere

Over 75 tons “grimme” tomater er reddet

Nordjyde har opfundet en ny spiseæske

Farvel til alufolie til fastfood

Fødevarekonference sætter fokus på bæredygtig udvikling

Mere dansk mad på vej til Japan

Minister: Iværksættere løber fra regningen

Erhvervsminister Rasmus Jarlov er klar til at skrotte de såkaldte iværksætterselskaber, som kan stiftes for 1 krone

Coca-Cola undersøger muligheder for cannabis-drik

Mærsk investerer i mindre madspild

Ny metode opdager flere salmonellaudbrud

Udskældte Daka får lov til at udvide

Mug får Orkla Foods til at tilbagekalde læskedrik

Ølbryggere vil også sælge "verdens reneste vand"

Kødbollemaskine og isvandsbank sikrer høj effektivitet

Bisca har problemer med chokoladekage

Danmark mod Madspild har vokseværk

Food Supply Magazine er udkommet

Hartmann ansætter ny finansdirektør

Skyder millioner i sensorfirma igen, igen

Industriens køb af teknisk assistance eksploderer

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Alle Berendsen vaskerier har fået tildelt en Kronesmiley af Arbejdstilsynet

Nyheder fra CTI/TI Input MODULER

HF har pr 1. september ansat Thomas Lund

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

60.000 betjeningselementer

Dette billede er taget ugens løb, hvor vi gjorde klar til endnu en prøvebelastning med Waterbags

Dansk kødproduktion - bæredygtig, sikker og i høj kvalitet

Synlighed - Synlighed - Synlighed

RS Components lancerer History Makers-podcast

Skab tillid med klima ikon

Gå ikke glip af verdens største WindEnergy messe!

KTR BoWex Buetandskoblinger

Acton Roadshow 2018, slut for denne gang - Men vi ses måske senere på året!!

Se live demo af Powermax plasmaskæremaskine til Åbent hus den 21. - 22. sep.

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Dansk pilfingersikring er populær i USA

20 års jubilæum hos PALOMAT®

Få viden og inspiration på verdens største WindEnergy messe!

Southco’s katalog er fyldt med lækre kvalitets produkter - Bestil det her og bliv inspireret!

Hendishop.dk mere end 3000 produkter til Restaurant, café og catering

Agromek Student Challenge 2018

Slip for besværet med flere leverandører til ventilationsløsninger - MultiA...

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Eftertragtet innovationskonkurrence vender tilbage til FoodTech

Har du den rigtige olie?

Send til en kollega

0.248