Millionudvidelse skal skabe plads til vækst hos Sinai Mejeri

| Af Morten Vittrup Lund | Tip redaktionen om en historie

De fleste kvadratmeter er gået til en ny produktionshal

Det viser sig ikke helt let at få en aftale i stand med Kent Thrane, administrerende direktør og medejer af Kirkeby & Thrane, der ejer ostemejeriet Sinai Mejeri på Midtfyn.

Den oprindelige aftale udskydes med stor beklagelse flere gange, inden Kent Thrane endelig kan tage imod i mejeriets nybyggede administrationslokaler i den lille by Sandholts Lyndelse i de fynske alper, som direktøren og mejeristen selv benævner området.

Men der har også været usædvanligt travlt i det lille ostemejeri i årets første måneder. Mejeriet har været tre måneder bagud med tidsplanen, fordi entreprenøren ikke som aftalt kunne levere den nye tilbygning 1. oktober, men først lige før jul.

- Det har betydet, at de fire-fem smede, jeg skulle have gående her og trække rør til damp og isvand og produkter og valle først har kunnet komme til mellem jul og nytår, forklarer Kent Thrane.

Efterspørgslen steg og steg 
Men nu er ibrugtagningstilladelsen i hus, den første af fire nye produktionslinjer er kørt ind og Kent Thrane kan glæde sig over, at han nu råder over i alt 1.500 kvadratmeter mere plads.

De fleste kvadratmeter er gået til en ny produktionshal, men der er også blevet plads til et par hundrede kvadratmeter administrationslokaler.

Øget salg er én af årsagerne til, at Kirkeby & Thrane har valgt at poste et tocifret millionbeløb i en udvidelse af Sinai Mejeri, der hovedsageligt producerer syrnede mælkeprodukter som creme fraiche, skyr og kærnemælk samt friskoste, ostecremer og gule oste.

- Efterspørgslen på vores produkter steg og steg. Vi vækster eksempelvis på rygeost hvert eneste kvartal og ser et klart marked for det fremadrettet, siger Kent Thrane, som med den øgede kapacitet i produktionen forventer at gå væsentligt op i kadence i 2018

- På nye produktioner stiger vi nok med cirka 2.000-2.400 ton i 2018 i forhold til 2017. Det er der nok efterspørgsel på fra alle vores tre segmenter: Detail, food service og industri.

Lokale fødevarer er det nye sort
Og så var tiden også bare til en udvidelse, medgiver Kent Thrane.

- Der er rigtig mange supermarkedskæder, som gerne vil have lokale fødevarer. Local foods bliver nævnt overalt, og det producerer vi jo. Og vi handler med alle, som synes, det er spændende at købe noget fynsk rygeost og noget fynsk creme fraiche. Det gælder både detail, food service-virksomheder samt salat- og dressingproducenterne.

I forlængelse af udvidelsen har Sinai Mejeri samtidig taget hul på at blive certificeret i henhold til de danske og europæiske standarder, så det eksempelvis bliver lettere at sælge produkter til Storbritannien og andre markeder. Også selvom certificeringsklargøringen ifølge Kent Thrane er en elefant, der skal spises i små bidder.

- Vi er en virksomhed, som håber, at vi kan vækste og gøre en forskel i en branche, som er domineret af ganske få enormt store spillere. Og derfor skal vi ud i alle hjørnerne. Og så vil vi gerne slå et slag for Fyn, som er et kæmpe mekka for fødevareproducenter, lyder det fra direktøren, som får en stor del af sin mælk fra selskabet SøMælk.

I forbindelse med udvidelsen er Sinai Mejeri desuden i gang med at fordoble medarbejderantallet fra 10 til minimum 20.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Flytning og relancering koster Noma millionunderskud i 2017

Regnskab for 2017 viser underskud på 1,7 millioner kroner for den hyldede gourmetrestaurant Noma

Ugens grin: Weekend-arbejde

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Kongsbak satser på Hanstholm

Firmaet Jacob Kongsbak Lassen flytter sin produktion af røget fisk fra Malmø til Hanstholm snarest

Smartbake opruster med køb af øko-producent

Bagerikoncernen får med opkøbet en stor bid af markedet for økologisk brød til københavnske hoteller, restauranter og cateringvirksomheder

Klumme: Hvad skal i indkøbskurven i 2030?

Nyhedsbrev

Coop skaber internationalt kaffebrand

En ny kaffe af ekstra høj kvalitet, produceret med stort ansvarlighedsaspekt har givet ordrer til Coops afrikanske risteri fra blandt andet USA, Kina og Holland

Gea Process Engineering slog egne forventninger

Ekstremt vejr: Nordjysk gulerodsavler har mistet millioner

En af landets største producenter af gulerødder, Limfjords Danske Rodfrugter i Himmerland, er i knibe på grund af lange perioder med regn og frost

Færch justerer efter Rema 1000s plaststrategi

Underskud i kageimperium

Selskabet bag blandt andet Dancake og Carletti havde et skuffende 2017.

Stjernekok 3D-printer kødgitter og løgform

Madklubben kaster millioner af sig

Efter et 2016 præget af store investeringer kan restaurantkæden Madklubben igen notere et stort plus

Is og sildemadder: Folkemøde-deltagere stopfodres med delikatesser

Dragsbæk vil huse ny fødevareklynge

Margarineproducenten har købt de tidligere Oticon-bygninger i Thisted og inviterer potentielle samarbejdspartnere indenfor til fælles udviklingsprojekter

Carlsbergs kartel-appel skudt i gang

Kemistuderende brygger øl til Folkemødet

Aalborg Universitet Esbjerg har igen i år leveret øl til på Folkemødet på Bornholm, som kan smages i Ingeniørteltet

Svinkløv-kok kåret som Europas tredjebedste - er klar til VM

Kenneth Toft-Hansen får bronze ved det uofficielle europamesterskab for kokke i den italienske by Torino

Passioneret ismand skummer fløden på vegansk satsning

Danish Food Cluster bygger bro til Israelsk super-klynge

Østlige øko-markeder har potentiale

Mere udstyr til de små bryggerier

Ledigheden helt i bund blandt mejeriledere

Kokkelandsholdet bruger Folkemødet som VM-test

Kaffekæde koster rigmand kassen

Thisted Bryghus lancerer VM-øl til danske fodboldfans

Rekordsalg: Danskerne hungrer efter kammerjunkere

Dragsbæk dalede i top og bund

Tidligere slikdirektør skal nu styre madaffald

Publikumsrekord på Ølfestival 2018

Nu risikerer 35.000 virksomheder tvangsopløsning

Danmark må beholde særregel om mindre nitrit i kødpålæg

Fjerkrækoncern køber op i Frankrig

Carsoe sat til salg

Bliv klar til den bæredygtige emballageomstilling

- Metrobyggeri koster igen Burger King en formue

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kompensatorer fra WILLBRANDT Gummiteknik

Ny generation af oliefrie kompressorer sænker energiforbrug og omkostninger i fødevareindustrien

Magnetventiler fra Burkert

Ny trykvagt fra EGE-Elektronik

SMC stadig i førerposition med ny og forbedret præcisionsslæde

Sådan reduceres tidsforbruget for Motion-programmering!

IMA dairy food HAMBA

Udskæring af paté - Salicath ApS

Find din nye medarbejder med garanti

Kunden var bagud med produktionen, så vi kørte ud med det samme

Det er ikke altid størrelsen… 

PALOMAT® styrker salgsteamet

Bare fordi sko skal være sikre, må de godt være lidt smarte…

En lækker ske i låget er ikke en by i Rusland

DIAP byder velkommen til nye danske distributører

Buk, form og udret alle tænkelige kontourer - IP Maskiner

Fuld fart på Gibotech

Intelligent energistyring som en del af det digitale workflow i Siemens TIA-portal

SMC lancerer deres mest kompakte cylinder med indbygget føring

Endnu et rekordår for SMC

Enkeltpunktsmøring, Perma Nova

Succesen fra ÅF i Sverige udnyttes nu også i den danske forsyningsbranche

JOBOPSLAG: Handelselev (Odense)

Oplev GOM CT hos Zebicon

Send til en kollega

0.205