Nu ruller det - Daloon inde i massiv vækst

| Af Klaus Hansen | Tip redaktionen om en historie

Direktør forventer det bedste resultat i årevis

Bekymringerne var store hos Daloons ansatte, da virksomheden i december 2015 blev købt af Izico Food Group fra Holland. Izico Food Group var på det tidspunkt en af Daloons største konkurrenter, og derfor frygtede mange, at Daloons Nyborg-site eventuelt måtte lukke eller neddrosle med nedskæringer og fyringer til følge.

Frygten var heldigvis ubegrundet. Her to år efter overtagelsen har Daloon fået endnu mere gang i hjulene, udvider produktionen og ansætter endnu flere folk.

Efter at Izico købte Daloon, er der kommet nye kræfter til den fynske forårsrulle-producent. Det drejer sig blandt andet om virksomhedens nye direktør, Peder Andersen, og plant manager Jens Kjær.

Peder Andersen blev hentet til stillingen som ny direktør for Daloon og kom fra en stilling som direktør for Bonduelle Nordic, der er kendt for sine dåsemajs.

- Izico har investeret massivt i produktionsanlægget her i Nyborg for at kunne øge produktionen yderligere, fortæller direktør Peder Andersen fra Daloon og fortsætter:

- Om en måneds tid udvider med yderligere et skiftehold på fabrikken, så vi fremover vil køre med tre skiftehold. Derfor har vi netop ansat yderlige personale til det tredje skiftehold, der skal køre om natten.

Flot vækst på bundlinjen 
Efter ejerskiftet har den store fabrik i Nyborg fået yderligere gang i omsætningen og flotte tal på bundlinjen.

De nyeste økonomiske nøgletal er endnu ikke klar til offentliggørelse, men Peder Andersen løfter sløret en smule for, hvad der er på vej.

- Jeg kan da sige så meget, at det endelige resultat for 2017 bliver det hidtil bedste driftsresultat inden for de sidste fem år - og jeg regner bestemt med, at resultatet bliver endnu bedre for 2018, når den nuværende produktion øges yderligere her i år.

Daloon bliver mere synlig
I 2018 bliver Daloon mere synlig på markedet. Det sker som følge af en række nye marketingtiltag, som Daloon vil indføre.

- Vi vil snart optræde som sponsorer for forskellige udsendelser på TV2, og ligeledes vil Daloon blive mere synlig i de sociale medier. Dernæst har vi lige opgraderet vores hjemmeside, så den er blevet flottere og meget nemmere at gå til, forklarer Peder Andersen.

- Men det mest interessante for vore kunder er nok, at vi har flere forskellige nye og spændende produkter på vej. De nye produkter vil blive lanceret i år og skulle gerne øge vor omsætning og markedsandele yderligere.

Problemer med at rekruttere
Det har ikke været helt let for Daloon at finde medarbejdere til det nye skiftehold.

- Det er en stor udfordring at få kvalificeret arbejdskraft, fortæller Peder Andersen.

- Lige nu er der mangel på dygtige operatører og teknikere, men heldigvis er det lykkedes for os at få bemandet de ledige stillinger. Derfor starter vi op i april og går fra toholdsskift til treholdsskift. Hvis der er behov for yderligere produktion, så må vi tage weekenden til hjælp.

Den svære rekrutteringssituation gør også, at Daloon har brug for at holde på sin arbejdskraft. Det lykkes også i høj grad, og mange af de ansatte har en høj anciennitet og har været ansat i mange år på fabrikken.

- Vi kan bryste os af, at vi har nogle dygtige og engagerede medarbejdere, som vi ikke kan undvære, fortæller Peder Andersen.

- Vi prøver på at holde på vore ansatte ved at sørge for, at Daloon er en god arbejdsplads, hvor der er rart at være. Et godt arbejdsklima betyder meget, og vi passer godt på vore medarbejdere. Ligeledes har vi en transparent og åben informationspolitik, der skal sikre, at Daloon fortsat er en attraktiv arbejdsplads, siger direktøren.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Ny koncernchef i Dagrofa

Tidligere Arla-direktør skal være chef for Dagrofa.

Mash opruster med bistrokoncept

Ikonisk københavner-restaurant bliver ”bistroficeret” i Tyskland.

Efter 15 år: Nu får kornet sit eget hus

Adival har vokseværk

Travlhed kræver ekstra kvadratmeter til fabrikken i Billund.

Opkøb påvirker regnskab hos Det Danske Madhus

Omsætningen steg, mens indtjeningen faldt i 2017

Muggen mousse: Kæde trækker dessert tilbage

Nyhedsbrev

Meyer tidoblede (næsten) underskuddet i 2017

Kunder presser McDonald’s til at droppe plastiksugerør

Østjyske orm og gærflager på Folkemødet

For fulde huse inviterede de 12 østjyske kommuner i Business Region Aarhus til debat på Folkemødet om udvikling af fremtidens fødevareløsninger

Slagterikoncern bløder i 2017-regnskab

Hård konkurrence har presset priserne og efterlader gigant med underskud

Pas på plast i Party-pølserne

Flytning og relancering koster Noma millionunderskud i 2017

Regnskab for 2017 viser underskud på 1,7 millioner kroner for den hyldede gourmetrestaurant Noma

Ugens grin: Weekend-arbejde

Klumme: Hvad skal i indkøbskurven i 2030?

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Smartbake opruster med køb af øko-producent

Bagerikoncernen får med opkøbet en stor bid af markedet for økologisk brød til københavnske hoteller, restauranter og cateringvirksomheder

Coop skaber internationalt kaffebrand

En ny kaffe af ekstra høj kvalitet, produceret med stort ansvarlighedsaspekt har givet ordrer til Coops afrikanske risteri fra blandt andet USA, Kina og Holland

Kongsbak satser på Hanstholm

Firmaet Jacob Kongsbak Lassen flytter sin produktion af røget fisk fra Malmø til Hanstholm snarest

Underskud i kageimperium

Selskabet bag blandt andet Dancake og Carletti havde et skuffende 2017.

Ekstremt vejr: Nordjysk gulerodsavler har mistet millioner

En af landets største producenter af gulerødder, Limfjords Danske Rodfrugter i Himmerland, er i knibe på grund af lange perioder med regn og frost

Gea Process Engineering slog egne forventninger

Færch justerer efter Rema 1000s plaststrategi

Madklubben kaster millioner af sig

Efter et 2016 præget af store investeringer kan restaurantkæden Madklubben igen notere et stort plus

Is og sildemadder: Folkemøde-deltagere stopfodres med delikatesser

Passioneret ismand skummer fløden på vegansk satsning

Østlige øko-markeder har potentiale

Mere udstyr til de små bryggerier

Ledigheden helt i bund blandt mejeriledere

Kaffekæde koster rigmand kassen

Thisted Bryghus lancerer VM-øl til danske fodboldfans

Rekordsalg: Danskerne hungrer efter kammerjunkere

Dragsbæk dalede i top og bund

Tidligere slikdirektør skal nu styre madaffald

Publikumsrekord på Ølfestival 2018

Nu risikerer 35.000 virksomheder tvangsopløsning

Danmark må beholde særregel om mindre nitrit i kødpålæg

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Har du ikke tid eller plads til at grille?

Effektivt luftskifte uden trækgener i restaurant

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kobbernitter garanterer fastgørelse i høj kvalitet.

Ny produktoversigt tilgængelig på DAN-doors.dk!

Automationsdag et hit

Fibox A/S præsenterer profil video

Ny maskine – nye muligheder!

3D-detektionssensor beskytter værdifulde udstillingsgenstande

Iværksætter automatiserer årsregnskabet, så hun har mere tid til madpakker

Ændring i Mikkelsen Electronics’ bestyrelse

Agromek Student Challenge 2018

Vores dygtige smede i Aalborg producerer hele tiden nye løfteåg.

Hent optagelsen: Cross Docking Webinar

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kompensatorer fra WILLBRANDT Gummiteknik

Ny generation af oliefrie kompressorer sænker energiforbrug og omkostninger i fødevareindustrien

Magnetventiler fra Burkert

Ny trykvagt fra EGE-Elektronik

SMC stadig i førerposition med ny og forbedret præcisionsslæde

Sådan reduceres tidsforbruget for Motion-programmering!

IMA dairy food HAMBA

Udskæring af paté - Salicath ApS

Find din nye medarbejder med garanti

Kunden var bagud med produktionen, så vi kørte ud med det samme

Send til en kollega

0.214