23948sdkhjf

Stor sag om sliksvindel udsat for fjerde gang

Endnu en sygemelding i retssag om snyd med afgifter på slik og chokolade for knap 22 millioner
En retssag om snyd med afgifter på slik og chokolade for knap 22 millioner kroner blev torsdag formiddag udsat for fjerde gang.

Sagen mod en af Danmarks største slikgrossister, David Yüksel, og hans tidligere forretningspartner, Roland Baumert, blev torsdag udsat ved Retten i Hillerød. Det skyldtes, at Roland Baumert havde meldt sig syg.

Det skriver Fagbladet 3F.

Sagens dommer, Kristian Lind Jensen, mente ikke, at den lægeerklæring, som Roland Baumerts forsvarer fremviste, var udfyldt efter alle kunstens regler. Anklager Martin Broms var enig:

- Det er efter min mening ikke en lægeerklæring efter de gængse regler. Den godtgør ikke lovligt forfald. Men tilsyneladende kan Roland Baumert møde i morgen, og det er ikke hensigtsmæssigt at afhøre David Yüksel i dag, sagde specialanklageren fra Nordsjællands Politi.

Sagens anklager kræver, at David Yüksel og Roland Baumert bliver idømt fængselsstraffe. Samt betaling af erstatning og en tillægsbøde på i alt knap 44 millioner kroner.

Anklager Martin Broms oplyser til Fagbladet 3F, at straffen for unddragelse af afgifter til staten i den størrelsesorden typisk ligger i niveauet fra to og et halvt til tre og et halvt års fængsel.

Inden pressen og de fire fremmødte tilhørere blev bedt om at forlade retssalen torsdag, oplyste David Yüksels forsvarer, Eigil Strand, at der er et ”hængeparti” vedrørende yderligere efterforskning i sagen.

- Jeg er på den baggrund ikke sikker på, at vi kan nå det på de resterende fire retsdage, sagde Eigil Strand.

Dommeren oplyste, at sagen er udsat til fredag.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079