Enorm efterspørgsel på danske krabber

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Nordisk Krabbe Kompagni i Lemvig mangler taskekrabber nok til at dække en stærkt stigende efterspørgsel fra Kina

En stærkt stigende kinesisk efterspørgsel på danske taskekrabber har ført til akut mangel på krabber hos virksomheden Nordisk Krabbe Kompagni i Lemvig.

- Kineserne er nærmest umættelige, når det gælder krabber. Vi kan ikke skaffe råvarer nok til at dække efterspørgslen, siger Lasse Kristensen, som er forretningsudvikler hos Nordisk Krabbe Kompagni, til DR P4 Midt & Vest.

Taskekrabben er en europæisk krabbeart, og det er først for nyligt, at kineserne for alvor har fået øje på dens gastronomiske kvaliteter.

- Men de sidste to-tre år er interessen steget voldsomt, fordi de har fået smag for taskekrabben. Vi kan sælge alle de krabber, vi kan skaffe, siger Lasse Kristensen.

Mens vi herhjemme primært spiser kødet fra krabbekløerne, så spiser kineserne hele krabben.

- De er mere åbne over for alle typer skaldyr, som vi ikke er så vant til i Danmark. Det er især hele hun-krabber med rogn, som er i høj kurs derude, forklarer forretningsudvikleren fra Nordisk Krabbe Kompagni.

Udenlandske fartøjer i spil
De danske fiskere har ikke tradition for at fiske krabber. Derfor er Lasse Kristensen nu i kontakt med udenlandske fiskere for at skaffe flere råvarer.

- Vi har endnu ikke oplevet så stor interesse blandt danske fiskere for at fange krabber, som vi havde håbet på. Derfor vil det være interessant for os, hvis vi kan få landinger fra udenlandske fartøjer, siger han til DR P4 Midt & Vest.

Prisen for hele kogte og vakuumpakkede hun-taskekrabber med rogn ligger i Kina helt oppe omkring 100 kroner pr. kilo.

Nordisk Krabbe Kompagni blev etableret i 2016 af Jeka Group i Lemvig i samarbejde med det norske selskab Hitramat, som er verdens største producent af taskekrabber.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Ny koncernchef i Dagrofa

Tidligere Arla-direktør skal være chef for Dagrofa.

Mash opruster med bistrokoncept

Ikonisk københavner-restaurant bliver ”bistroficeret” i Tyskland.

Efter 15 år: Nu får kornet sit eget hus

Adival har vokseværk

Travlhed kræver ekstra kvadratmeter til fabrikken i Billund.

Opkøb påvirker regnskab hos Det Danske Madhus

Omsætningen steg, mens indtjeningen faldt i 2017

Muggen mousse: Kæde trækker dessert tilbage

Nyhedsbrev

Meyer tidoblede (næsten) underskuddet i 2017

Kunder presser McDonald’s til at droppe plastiksugerør

Østjyske orm og gærflager på Folkemødet

For fulde huse inviterede de 12 østjyske kommuner i Business Region Aarhus til debat på Folkemødet om udvikling af fremtidens fødevareløsninger

Slagterikoncern bløder i 2017-regnskab

Hård konkurrence har presset priserne og efterlader gigant med underskud

Pas på plast i Party-pølserne

Flytning og relancering koster Noma millionunderskud i 2017

Regnskab for 2017 viser underskud på 1,7 millioner kroner for den hyldede gourmetrestaurant Noma

Ugens grin: Weekend-arbejde

Klumme: Hvad skal i indkøbskurven i 2030?

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Smartbake opruster med køb af øko-producent

Bagerikoncernen får med opkøbet en stor bid af markedet for økologisk brød til københavnske hoteller, restauranter og cateringvirksomheder

Coop skaber internationalt kaffebrand

En ny kaffe af ekstra høj kvalitet, produceret med stort ansvarlighedsaspekt har givet ordrer til Coops afrikanske risteri fra blandt andet USA, Kina og Holland

Kongsbak satser på Hanstholm

Firmaet Jacob Kongsbak Lassen flytter sin produktion af røget fisk fra Malmø til Hanstholm snarest

Underskud i kageimperium

Selskabet bag blandt andet Dancake og Carletti havde et skuffende 2017.

Ekstremt vejr: Nordjysk gulerodsavler har mistet millioner

En af landets største producenter af gulerødder, Limfjords Danske Rodfrugter i Himmerland, er i knibe på grund af lange perioder med regn og frost

Gea Process Engineering slog egne forventninger

Færch justerer efter Rema 1000s plaststrategi

Madklubben kaster millioner af sig

Efter et 2016 præget af store investeringer kan restaurantkæden Madklubben igen notere et stort plus

Is og sildemadder: Folkemøde-deltagere stopfodres med delikatesser

Passioneret ismand skummer fløden på vegansk satsning

Østlige øko-markeder har potentiale

Mere udstyr til de små bryggerier

Ledigheden helt i bund blandt mejeriledere

Kaffekæde koster rigmand kassen

Thisted Bryghus lancerer VM-øl til danske fodboldfans

Rekordsalg: Danskerne hungrer efter kammerjunkere

Dragsbæk dalede i top og bund

Tidligere slikdirektør skal nu styre madaffald

Publikumsrekord på Ølfestival 2018

Nu risikerer 35.000 virksomheder tvangsopløsning

Danmark må beholde særregel om mindre nitrit i kødpålæg

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Har du ikke tid eller plads til at grille?

Effektivt luftskifte uden trækgener i restaurant

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kobbernitter garanterer fastgørelse i høj kvalitet.

Ny produktoversigt tilgængelig på DAN-doors.dk!

Automationsdag et hit

Fibox A/S præsenterer profil video

Ny maskine – nye muligheder!

3D-detektionssensor beskytter værdifulde udstillingsgenstande

Iværksætter automatiserer årsregnskabet, så hun har mere tid til madpakker

Ændring i Mikkelsen Electronics’ bestyrelse

Agromek Student Challenge 2018

Vores dygtige smede i Aalborg producerer hele tiden nye løfteåg.

Hent optagelsen: Cross Docking Webinar

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kompensatorer fra WILLBRANDT Gummiteknik

Ny generation af oliefrie kompressorer sænker energiforbrug og omkostninger i fødevareindustrien

Magnetventiler fra Burkert

Ny trykvagt fra EGE-Elektronik

SMC stadig i førerposition med ny og forbedret præcisionsslæde

Sådan reduceres tidsforbruget for Motion-programmering!

IMA dairy food HAMBA

Udskæring af paté - Salicath ApS

Find din nye medarbejder med garanti

Kunden var bagud med produktionen, så vi kørte ud med det samme

Send til en kollega

0.188