Rømer-familien har store Mols-planer

Håber at lave ny fødevareklynge med millioninvestering

Fødevareproducenten Mols Organic, der laver blandt andet chokolade, energibarer og småkager, har masser af plads på det tidligere Arla-mejeri i landsbyen Vrinners på Mols

Så meget plads, at familien Rømer, der ejer Mols Organic, tænker i store baner.

- Vi leger med tanken om at få etableret "Mols økologiske fødevareklynge" herude. Det er et stort projekt, som kræver en investering på i hvert fald 10 millioner kroner, fortæller Mols Organics direktør, Aksel Rømer.

I forvejen lejer hans virksomhed plads ud til Tebstrup Gedeosteri, der laver økologiske gedeoste, Organic Seaweed, som fremstiller økologiske tangtabletter, og vinproducenten Andersen Winery.

- Men vi vil gerne have flere indenfor i en økologisk klynge. Vi bruger resten af 2018 på at fintænke projektet og se nærmere på andre fællesskaber, og så vil vi efter planen gå i gang med at søge penge næste år. Om alt går vel, kan vi gå i gang med at bygge om fire-fem år, og så kan der forhåbentlig være et færdigt projekt om 10 år, siger Aksel Rømer til Food Supply.

Fleksible haller
Når han taler om byggeri, handler det om at få revet nogle af de eksisterende bygninger på Mols Organics kæmpestore grund ned for at bygge nye haller op.

Læs også: 30 millioner skal kickstarte eksporten

- Planen er, at det skal være fleksible haller, hvor man kan flytte væggene, alt efter hvor meget plads den enkelte virksomhed får brug for. Og så kan man høste alle fordelene ved at dele adresse, så der kun bliver eksempelvis én papirleverandør, én printer og ét kontor, nævner Aksel Rømer.

- Det skal være et sted, som virkelig appellerer til grønne fødevareiværksættere - og hvem ved, måske kan vi komme derhen, at de alle sammen kører i en elbil, tilføjer han.

Ifølge Aksel Rømer får han allerede nu 10-20 forespørgsler om året fra folk, der gerne vil indenfor hos Mols Organic.

- Der er masser af spændende ideer, men p.t. har vi ikke det rette set-up til dem, så jeg må sige nej til langt de fleste, konstaterer han.
Mere om: Fødevareklynge


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

OK Snacks solgte mere end nogensinde før

Ny popcornhal med til at sætte skub i omsætningen

Hotdogbrød med fuldkorn og metalstykker

1

Arla skal spare tre milliarder kroner

Markant fald i danske øls alkoholstyrke

Bryggerierne satser på nydelse frem for beruselse - mere drikkevenlige øl vinder frem

Anbefalinger sætter nyt fokus på måltider

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Nyhedsbrev

Coop vil lukke 47 Fakta-butikker

Kommer ned under 360 butikker på landsplan

Rod i allergener: Pølse-produkter kaldes tilbage

Royal donation til FødevareBanken

Hvor kommer kødet fra?

Kunderne burde presse producenterne til bedre mærkning af kødets oprindelse, lyder det fra Forbrugerrådet Tænk.

Bornholmerne må vente på Mikkeller

Åbning af Mikkeller-restaurant udskudt et år.

Nestlé tjener på flexitar-bølgen

Ny kampagne: Fødevarestyrelsen slår ned på personlig hygiejne

1

Gør klar: Finnerne kommer med Michellin-pizza og champagne

26-årig københavner forvandler nordjysk vand til øl

Lagkagehuset tilbagekalder rugbrød

Efter konkurs: Chokoladefabrik gør come back

Ny samarbejdsaftale med verdens største mælkeproducent

Salg af gen-materiale og produktionsudstyr til fødevare skal være med til at udvikle Indiens mælkeproduktion.

Danske forbrugere har skåret deres madspild 14.000 tons ned

Sidste år gik otte procent mindre mad til spilde i danske husstande end i 2011, viser tal fra Miljøstyrelsen

Gram Equipment fyrer topledelsen

Ny fabrik laver søstjerner om til økologisk protein

Den 16. april blev spaden sat i jorden til Danmarks - og verdens første søstjernefabrik i fuldskala

Lille luksus: Din rejemad er blevet dyrere

KFC kommer til Vejle

Færch Plast flirter med amerikansk gigant

Har sendt milliardbud over Atlanten.

Bryghus sender 15.300 flasker til Canada

Chr. Hansen klapper i hænderne

Nye ejere tjener millioner på Bone's

Jimmy Maymann skal digitalisere Foss

1

Dansk madkæde vil ud i Europa

Kunder amok i romkugler: Over 25.000 kugler solgt

Sløj sommer ramte Hjem-Is på bundlinjen

Valsemøllen har kaldt rugmel retur

Coop udvider med måltider til både morgen og frokost

Aioli trukket tilbage: Risiko for listeria

Mysli kan indeholde glasskår og trækkes tilbage

Micro Matic-ejer død

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Ny medarbejder søges!

Sinamics-drev erstatter Micromaster

Kursus i værktøjsmodulet FMEA

IMA dairy food BENHIL

Accraply - Shrink Sleeve

Det kører der-ud-af

Dansk Maskin Teknik Udvikler ny overførselsbane.

Besøg Lafet på Hannovermessen 2018

GDPR - EU har ændret reglerne, vi stiller skarpt på Anonymisering af personoplysninger

Grillvejr

Hygiejnediplom til håndværkere, der arbejder i fødevareindustrien

Vidste du, at det er kæde og sjækler fra Fyns Kran Udstyr A/S, der...

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Skal den gamle kost skiftes ud?

Idrætshal køber nyt køle- og fryserum.

FRECON styrker bestyrelsen

Korrosion - Hvad rører der sig egentlig på området?

Stor sprøjtedyse forstøver i 360º

Skal du søge midler via InnoBooster?

Konfigurer dit APEX gear nemt og hurtigt, og få det leveret inden for 2-3 uger

Siemens lytter og leverer

Mejeri automatiserer ostepakkeriet

NYHED: MSC-certificeret hellefisk fra Vestgrønland

Kampagnepris på isoleret container

Mød Anton Weijsenfeld – ny konsulent hos IPW Systems

Send til en kollega

0.232