23948sdkhjf

Stryhns straffet i mayonnaise-sag

Skal betale bøde på 80.000 kroner for "ikke at gøre tingene ordentligt"
Graasten Salater, der er ejet af Stryhns, har af Fødevarestyrelsen fået en bøde på 80.000 kroner, fordi virksomheden undlod at trække et parti mayonnaise med skimmel tilbage, selv om flere forbrugere havde henvendt sig og påtalt problemet.

Det skriver JydskeVestkysten.

- Stryhns har ikke gjort tingene ordentligt. Det er ikke tilfredsstillende, at den ikke har villet trække partiet tilbage, selv om den var vidende om, at der var tegn på skimmel, siger Bente Holst, Fødevarechef i FødevareSydVest, til avisen.

Det pågældende parti blev fremstillet lige efter et andet parti mayonnaise, som Stryhns selv tilbagekaldte 14. december sidste år, fordi kunder havde fundet skimmel i produktet. Da klagerne over parti nummer to begyndte at komme, blev flaskerne ikke tilbagekaldt.

- Forbrugerne kan selv se det
I en mail til Fødevarestyrelsen skrev Stryhns 7. februar ifølge JydskeVestkysten, at virksomheden var bekendt med situationen, men at tingene blev vurderet til at være under kontrol og alvorligheden "lille". Hvis der alligevel var noget galt, ville forbrugerne selv kunne se det, før de spiste mayonnaisen, nævnte virksomheden.

Den vurdering var Fødevarestyrelsen uenig i, blandt andet fordi emballagen ikke er gennemsigtig.

Hos Stryhns mener man fortsat, at der ikke var nogen grund til at tilbagekalde mayonnaisen.

- Vi går højt op i renlighed og fødevaresikkerhed, men vi havde på den anden side fået meget få reklamationer på det kæmpestore parti - helt nøjagtigt fire - og vi var i gang med at undersøge årsagen. Skulle vi så have reageret med tilbagetrækning, det var ikke vurderingen på det tidspunkt, siger kvalitetschef Rie Sørensen til JyskeVestkysten.

Sagen handler om Graasten Salaters Den Ægte Mayonnaise i flasker med 375 gram. Der er konstateret vækst af skimmel i enkelte flasker fra partiet, der er solgt i dagligvarebutikker over hele landet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079