Stryhns straffet i mayonnaise-sag

Skal betale bøde på 80.000 kroner for "ikke at gøre tingene ordentligt"

Graasten Salater, der er ejet af Stryhns, har af Fødevarestyrelsen fået en bøde på 80.000 kroner, fordi virksomheden undlod at trække et parti mayonnaise med skimmel tilbage, selv om flere forbrugere havde henvendt sig og påtalt problemet.

Det skriver JydskeVestkysten.

- Stryhns har ikke gjort tingene ordentligt. Det er ikke tilfredsstillende, at den ikke har villet trække partiet tilbage, selv om den var vidende om, at der var tegn på skimmel, siger Bente Holst, Fødevarechef i FødevareSydVest, til avisen.

Det pågældende parti blev fremstillet lige efter et andet parti mayonnaise, som Stryhns selv tilbagekaldte 14. december sidste år, fordi kunder havde fundet skimmel i produktet. Da klagerne over parti nummer to begyndte at komme, blev flaskerne ikke tilbagekaldt.

- Forbrugerne kan selv se det
I en mail til Fødevarestyrelsen skrev Stryhns 7. februar ifølge JydskeVestkysten, at virksomheden var bekendt med situationen, men at tingene blev vurderet til at være under kontrol og alvorligheden "lille". Hvis der alligevel var noget galt, ville forbrugerne selv kunne se det, før de spiste mayonnaisen, nævnte virksomheden.

Den vurdering var Fødevarestyrelsen uenig i, blandt andet fordi emballagen ikke er gennemsigtig.

Hos Stryhns mener man fortsat, at der ikke var nogen grund til at tilbagekalde mayonnaisen.

- Vi går højt op i renlighed og fødevaresikkerhed, men vi havde på den anden side fået meget få reklamationer på det kæmpestore parti - helt nøjagtigt fire - og vi var i gang med at undersøge årsagen. Skulle vi så have reageret med tilbagetrækning, det var ikke vurderingen på det tidspunkt, siger kvalitetschef Rie Sørensen til JyskeVestkysten.

Sagen handler om Graasten Salaters Den Ægte Mayonnaise i flasker med 375 gram. Der er konstateret vækst af skimmel i enkelte flasker fra partiet, der er solgt i dagligvarebutikker over hele landet.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Ny koncernchef i Dagrofa

Tidligere Arla-direktør skal være chef for Dagrofa.

Efter 15 år: Nu får kornet sit eget hus

Mash opruster med bistrokoncept

Ikonisk københavner-restaurant bliver ”bistroficeret” i Tyskland.

Muggen mousse: Kæde trækker dessert tilbage

Meyer tidoblede (næsten) underskuddet i 2017

Adival har vokseværk

Travlhed kræver ekstra kvadratmeter til fabrikken i Billund.

Nyhedsbrev

Opkøb påvirker regnskab hos Det Danske Madhus

Omsætningen steg, mens indtjeningen faldt i 2017

Slagterikoncern bløder i 2017-regnskab

Hård konkurrence har presset priserne og efterlader gigant med underskud

Kunder presser McDonald’s til at droppe plastiksugerør

Østjyske orm og gærflager på Folkemødet

For fulde huse inviterede de 12 østjyske kommuner i Business Region Aarhus til debat på Folkemødet om udvikling af fremtidens fødevareløsninger

Pas på plast i Party-pølserne

Flytning og relancering koster Noma millionunderskud i 2017

Regnskab for 2017 viser underskud på 1,7 millioner kroner for den hyldede gourmetrestaurant Noma

Ugens grin: Weekend-arbejde

Smartbake opruster med køb af øko-producent

Bagerikoncernen får med opkøbet en stor bid af markedet for økologisk brød til københavnske hoteller, restauranter og cateringvirksomheder

Klumme: Hvad skal i indkøbskurven i 2030?

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Coop skaber internationalt kaffebrand

En ny kaffe af ekstra høj kvalitet, produceret med stort ansvarlighedsaspekt har givet ordrer til Coops afrikanske risteri fra blandt andet USA, Kina og Holland

Kongsbak satser på Hanstholm

Firmaet Jacob Kongsbak Lassen flytter sin produktion af røget fisk fra Malmø til Hanstholm snarest

Færch justerer efter Rema 1000s plaststrategi

Ekstremt vejr: Nordjysk gulerodsavler har mistet millioner

En af landets største producenter af gulerødder, Limfjords Danske Rodfrugter i Himmerland, er i knibe på grund af lange perioder med regn og frost

Gea Process Engineering slog egne forventninger

Underskud i kageimperium

Selskabet bag blandt andet Dancake og Carletti havde et skuffende 2017.

Madklubben kaster millioner af sig

Efter et 2016 præget af store investeringer kan restaurantkæden Madklubben igen notere et stort plus

Is og sildemadder: Folkemøde-deltagere stopfodres med delikatesser

Passioneret ismand skummer fløden på vegansk satsning

Østlige øko-markeder har potentiale

Mere udstyr til de små bryggerier

Ledigheden helt i bund blandt mejeriledere

Kaffekæde koster rigmand kassen

Thisted Bryghus lancerer VM-øl til danske fodboldfans

Rekordsalg: Danskerne hungrer efter kammerjunkere

Dragsbæk dalede i top og bund

Tidligere slikdirektør skal nu styre madaffald

Publikumsrekord på Ølfestival 2018

Nu risikerer 35.000 virksomheder tvangsopløsning

Danmark må beholde særregel om mindre nitrit i kødpålæg

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Har du ikke tid eller plads til at grille?

Effektivt luftskifte uden trækgener i restaurant

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kobbernitter garanterer fastgørelse i høj kvalitet.

Ny produktoversigt tilgængelig på DAN-doors.dk!

Automationsdag et hit

Fibox A/S præsenterer profil video

Ny maskine – nye muligheder!

3D-detektionssensor beskytter værdifulde udstillingsgenstande

Iværksætter automatiserer årsregnskabet, så hun har mere tid til madpakker

Ændring i Mikkelsen Electronics’ bestyrelse

Agromek Student Challenge 2018

Vores dygtige smede i Aalborg producerer hele tiden nye løfteåg.

Hent optagelsen: Cross Docking Webinar

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kompensatorer fra WILLBRANDT Gummiteknik

Ny generation af oliefrie kompressorer sænker energiforbrug og omkostninger i fødevareindustrien

Magnetventiler fra Burkert

Ny trykvagt fra EGE-Elektronik

SMC stadig i førerposition med ny og forbedret præcisionsslæde

Sådan reduceres tidsforbruget for Motion-programmering!

IMA dairy food HAMBA

Udskæring af paté - Salicath ApS

Find din nye medarbejder med garanti

Kunden var bagud med produktionen, så vi kørte ud med det samme

Send til en kollega

0.221