23948sdkhjf

Danæg er tilfreds for tredje år i træk

Igen millioner på bundlinjen trods et voldsomt turbulent æg-år
Danæg-koncernen kom ud af 2017 med et resultat før skat på 40,2 millioner kroner - næsten på niveau med rekordåret 2016, der gav et overskud på 43,3 millioner.

Resultatet er tilfredsstillende set i forhold til, at året har været blandt de mest turbulente i ægbranchen nogensinde. Særligt den meget store strukturomlægning fra buræg til alternative æg, fugleinfluenza i en lang række lande samt fipronil-sagen i Europa har været med til at præge årets udvikling, konstaterer Danæg i en pressemeddelelse.

- 2017 har virkeligt været krævende for alle aktører i ægbranchen, og vi er derfor tilfredse med, at Danæg-koncernen for tredje år i træk leverer et godt resultat. Den store turbulens på specielt det europæiske ægmarked har krævet mange beslutninger og stor handlekraft, siger koncernchef Jann Dollerup Vig Jensen i en kommentar til regnskabet.

- Specielt på eksportmarkederne har vi oplevet en god udvikling, mens konkurrencen på vores nordiske hjemmemarkeder har været hård og meget prisfokuseret, særligt i andet halvår, hvor den europæiske fipronil-sag på ganske kort tid medførte meget store prisstigninger på æg, tilføjer han.

Fipronil-skandalen i 2017 med æg, der indeholdt insektmidlet fipronil, omhandlede ikke Danægs produkter, men æg fra Belgien og Holland.

- Godt gået
Koncernchefen roser producenternes evne til at ændre produktionsformerne i takt med markedskravene.

- Strukturomlægningen fra buræg til andre produktionsformer gennemføres hurtigere end forventet af Danægs medlemmer. Det er rigtig godt gået og understreger endnu en gang, at vi har nogle dygtige og engagerede producenter, der også ønsker at være med til at udvikle Danæg-koncernen, siger Jann Dollerup Vig Jensen.

Halvdelen af æggevirksomheden er ejet af DLG, mens den anden halvdelen er ejet af de omkring 70 danske og svenske landmænd, der dagligt leverer æggene.Til landmændene bliver der i forlængelse af regnskabet udloddet i alt 17,3 millioner kroner.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172