23948sdkhjf

Nu åbner Humlebæks mikromejeri

Indehaver Brian Nørtoft er klar til at vise frem i påsken
Med en del forsinkelse i forhold til de oprindelige planer er et nyt mikromejeri nu klar til at give den gas: Indehaveren af Humlebæk Mikro Mejeri, Brian Nørtoft, har så småt været i gang med produktionen af ost, smør og is siden nytår, men nu åbner han helt officielt mejeriet med et åbent hus-arrangement i to af påskedagene, skærtorsdag og langfredag.

52-årige Brian Nørtoft har de seneste 12 år drevet ostebutik i Humlebæk, og han besluttede sig for et par år siden for selv at begynde at lave ost. Han fik tegnet et mejeri, som også rent visuelt oser langt væk af ost, og det første spadestik blev taget for knap to år siden. Planen var, at det hele skulle være klart senest i sommeren 2017, men masser af bøvl med entreprenøren og byggeprocessen medførte, at der gik nogle ekstra måneder.

Men nu er mejeriet altså på plads og klar til at blive vist frem. Visionen med Humlebæk Mikro Mejeri er først og fremmest at producere og forhandle de glemte danske oste, som mejerist Brian Nørtoft kalder dem. Oste som Havarti, Esrom, Fynbo, Maribo, Elbo og Tybo, der for 50 år siden blev forhandlet i enhver dansk ostebutik.

Leder efter et ostekar
Ostene skal produceres efter de gode, gamle fremstillingsmetoder. De skal have tid til at udvikle den gode smag. I mikromejeriet vil Brian Nørtoft også fremstille gammeldags smør og frisk flødeis, alt sammen baseret på fuldfed, frisk fløde, oplyser han.

Selve osteproduktionen foregår i dag ved hjælp af en stor gryde, som Brian Nørtoft står og rører i.

- Jeg skal have fundet et lille ostekar, men den slags er simpelthen for dyrt her i Danmark. Jeg må nok til udlandet og hente et, så jeg ikke skal står og røre i timevis, konstaterer han.

Brian Nørtoft, der er uddannet mejerist, er alene om produktionen på Humlebæk Mikro Mejeri, og det er også ham selv, der passer ostebutikken, så arbejdsugen er en hel del længere end 37 timer, lader han forstå.

Efter påskens åbne hus vil produktionslokaler og lager fremover være lukket for offentlig adgang. Til gengæld kan man kigge ind på produktionen fra mikromejeriets showroom, der er udformet som en cirkelrund skæreost. Dette showroom vil være åbent for besøg, ostesmagninger, vinsmagninger og foredrag. I sommerhalvåret vil der være salg af hjemmelavet flødeis i vaffel, bæger eller bøtte.

Produkterne fra Humlebæk Mikro Mejeri skal primært sælges fra Brian Nørtofts butik, Specialiteten.dk i Humlebæk. Her forhandler han også andre oste fra mejerier i ind- og udland samt vin, specialøl og andet, der hører til et godt ostebord.

Opdateret 11. marts

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094