23948sdkhjf

Nu åbner Humlebæks mikromejeri

Indehaver Brian Nørtoft er klar til at vise frem i påsken

Med en del forsinkelse i forhold til de oprindelige planer er et nyt mikromejeri nu klar til at give den gas: Indehaveren af Humlebæk Mikro Mejeri, Brian Nørtoft, har så småt været i gang med produktionen af ost, smør og is siden nytår, men nu åbner han helt officielt mejeriet med et åbent hus-arrangement i to af påskedagene, skærtorsdag og langfredag.

52-årige Brian Nørtoft har de seneste 12 år drevet ostebutik i Humlebæk, og han besluttede sig for et par år siden for selv at begynde at lave ost. Han fik tegnet et mejeri, som også rent visuelt oser langt væk af ost, og det første spadestik blev taget for knap to år siden. Planen var, at det hele skulle være klart senest i sommeren 2017, men masser af bøvl med entreprenøren og byggeprocessen medførte, at der gik nogle ekstra måneder.

Men nu er mejeriet altså på plads og klar til at blive vist frem. Visionen med Humlebæk Mikro Mejeri er først og fremmest at producere og forhandle de glemte danske oste, som mejerist Brian Nørtoft kalder dem. Oste som Havarti, Esrom, Fynbo, Maribo, Elbo og Tybo, der for 50 år siden blev forhandlet i enhver dansk ostebutik.

Leder efter et ostekar
Ostene skal produceres efter de gode, gamle fremstillingsmetoder. De skal have tid til at udvikle den gode smag. I mikromejeriet vil Brian Nørtoft også fremstille gammeldags smør og frisk flødeis, alt sammen baseret på fuldfed, frisk fløde, oplyser han.

Selve osteproduktionen foregår i dag ved hjælp af en stor gryde, som Brian Nørtoft står og rører i.

- Jeg skal have fundet et lille ostekar, men den slags er simpelthen for dyrt her i Danmark. Jeg må nok til udlandet og hente et, så jeg ikke skal står og røre i timevis, konstaterer han.

Brian Nørtoft, der er uddannet mejerist, er alene om produktionen på Humlebæk Mikro Mejeri, og det er også ham selv, der passer ostebutikken, så arbejdsugen er en hel del længere end 37 timer, lader han forstå.

Efter påskens åbne hus vil produktionslokaler og lager fremover være lukket for offentlig adgang. Til gengæld kan man kigge ind på produktionen fra mikromejeriets showroom, der er udformet som en cirkelrund skæreost. Dette showroom vil være åbent for besøg, ostesmagninger, vinsmagninger og foredrag. I sommerhalvåret vil der være salg af hjemmelavet flødeis i vaffel, bæger eller bøtte.

Produkterne fra Humlebæk Mikro Mejeri skal primært sælges fra Brian Nørtofts butik, Specialiteten.dk i Humlebæk. Her forhandler han også andre oste fra mejerier i ind- og udland samt vin, specialøl og andet, der hører til et godt ostebord.

Opdateret 11. marts

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (1)
Forsiden lige nu

Ægtepar lancerer en stribe fødevarer i 2019

Kimber Foods satser ikke mindst på en serie nye snackprodukter

1

Naturli' Foods går til angreb på mælkemarkedet

Lancerer plantedrikke på køl med calcium fra alger

Naturmælk sætter nye rekorder

Her er Årets danske Bryggeri

Gymnasiekammerater gik helt til tops

Fiskedirektør omkommet i havnen i Aalborg

- Enten er vi geniale ...

... eller også har vi skudt helt ved siden af, siger ægtepar

Nyhedsbrev

DI har fundet midlertidig direktør

Online Avis Arkiv

Ugens grin: Forbyttede gaver

Kartoffeldirektør er pludselig væk

1

Julefrokost-dilemmaer: Fanger bordet, hvis man siger op?

Konkursramt bryggeri brygger igen

Sprøjterobot er prøveklud

Odense Marcipan har sat ny robot ind i produktionen

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Bagerkæden Emmerys må sluge endnu et milliontab

Underskuddet næsten fordoblet trods mere service

Gastronomi og fødevarer skal skabe udvikling

Første madkollektion fra Søstrene Grene

1

Too Good To Go redder Naturli's "ulovlige" plantedrik

Santa's Man Boobs og alle de andre juleøller

I år er der rekordmange julebryg fra de danske bryggerier

Nye målinger gør Kelsen klogere på dej

Stort salmonellaudbrud: Mindst 28 syge

Ny undersøgelse: Danskerne klar til klimakamp ved middagsbordet

Cocktail-leverandør er seksdoblet på få år

Jespers Torvekøkken vokser videre

Catering-virksomheden driver nu 33 kantiner

Alternativet vil gøre et kilo rødt kød 17 kroner dyrere

I dag koster et kilo hakket oksekød cirka 60 kroner. Den pris vil Uffe Elbæk i klimaets navn hæve til 77 kroner.

Ny Svansø-ejer: Good Food Group skal vokse gennem udvidelser og opkøb

200 Carlsberg-chefer får en ekstra årsløn

Carlsberg ramt af glas og papir i pilsnere

Familieejet milliardkoncern solgt til kapitalfond

Dagrofa kaster penge efter S-Engros

Studerende opfinder en klimavenlig vegansk ost

Færre danskere laver mad fra bunden

Fra fødevarerester til merværdi

Carlsberg lancerer fadøl uden alkohol

Nemlig.com med nyt kæmpeunderskud

Fremtidsuge sætter spot på fødevarer

Nyt magasin skal booste dansk gastronomi

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Du kan stadig nå at være med i Lenzes online julekalender og vinde præmier

Ny standard giver inspiration til lov om tatovering

Ny isolations overvågningsenhed til ladestandere

Danmarks første offentlige hospital får pulterrum på tørreloftet

Du høster som du sår, også på LinkedIn

Autodesk Inventor Presentation, workshop

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S!

11. December - "En informativ julekalender til maskingale mænd"

Marechal stiksystem PF-serien til sværindustri

Forebyggende vedligeholdelse, optimal anvendelse af ressourcer

Fødevareegnet rengøringsløsning til pakkeafdeling hos brødproducent

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Det bedste tilbud på lagerindretning er baseret på tillid

Sales Manager Sweden

HF udvider vores Sales Support/Purchase

Søger du en ekspert i EPLAN Electric P8?

Lær at arbejde med punktskyer i Inventor og AutoCAD.

Kæmper du med statisk elektricitet?

Så kaster vi los med butterflyventilen GEMÜ 480 Victoria

Tyverisikret cykelparkering

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S!

10. December - "En informativ julekalender til maskingale mænd"

ROTEX elastisk klo-kobling

AF Packaging Solutions

HOT-Seal - folie til forsegling af bægre og spande - forhandles af Salicath...

Send til en kollega

0.244