Nu åbner Humlebæks mikromejeri

Indehaver Brian Nørtoft er klar til at vise frem i påsken

Med en del forsinkelse i forhold til de oprindelige planer er et nyt mikromejeri nu klar til at give den gas: Indehaveren af Humlebæk Mikro Mejeri, Brian Nørtoft, har så småt været i gang med produktionen af ost, smør og is siden nytår, men nu åbner han helt officielt mejeriet med et åbent hus-arrangement i to af påskedagene, skærtorsdag og langfredag.

52-årige Brian Nørtoft har de seneste 12 år drevet ostebutik i Humlebæk, og han besluttede sig for et par år siden for selv at begynde at lave ost. Han fik tegnet et mejeri, som også rent visuelt oser langt væk af ost, og det første spadestik blev taget for knap to år siden. Planen var, at det hele skulle være klart senest i sommeren 2017, men masser af bøvl med entreprenøren og byggeprocessen medførte, at der gik nogle ekstra måneder.

Men nu er mejeriet altså på plads og klar til at blive vist frem. Visionen med Humlebæk Mikro Mejeri er først og fremmest at producere og forhandle de glemte danske oste, som mejerist Brian Nørtoft kalder dem. Oste som Havarti, Esrom, Fynbo, Maribo, Elbo og Tybo, der for 50 år siden blev forhandlet i enhver dansk ostebutik.

Leder efter et ostekar
Ostene skal produceres efter de gode, gamle fremstillingsmetoder. De skal have tid til at udvikle den gode smag. I mikromejeriet vil Brian Nørtoft også fremstille gammeldags smør og frisk flødeis, alt sammen baseret på fuldfed, frisk fløde, oplyser han.

Selve osteproduktionen foregår i dag ved hjælp af en stor gryde, som Brian Nørtoft står og rører i.

- Jeg skal have fundet et lille ostekar, men den slags er simpelthen for dyrt her i Danmark. Jeg må nok til udlandet og hente et, så jeg ikke skal står og røre i timevis, konstaterer han.

Brian Nørtoft, der er uddannet mejerist, er alene om produktionen på Humlebæk Mikro Mejeri, og det er også ham selv, der passer ostebutikken, så arbejdsugen er en hel del længere end 37 timer, lader han forstå.

Efter påskens åbne hus vil produktionslokaler og lager fremover være lukket for offentlig adgang. Til gengæld kan man kigge ind på produktionen fra mikromejeriets showroom, der er udformet som en cirkelrund skæreost. Dette showroom vil være åbent for besøg, ostesmagninger, vinsmagninger og foredrag. I sommerhalvåret vil der være salg af hjemmelavet flødeis i vaffel, bæger eller bøtte.

Produkterne fra Humlebæk Mikro Mejeri skal primært sælges fra Brian Nørtofts butik, Specialiteten.dk i Humlebæk. Her forhandler han også andre oste fra mejerier i ind- og udland samt vin, specialøl og andet, der hører til et godt ostebord.

Opdateret 11. marts



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Kommentarer

Hans Jørgen Jensen
Øhhhh - "Danmarks første"..... der findes vel mindst et halv snes andre.... kender dem ikke alle, men kan f.eks. nævne:
Øllingegård
Lykkelund på Bornholm
Ostebørsen ved Skælskør
Knutenlund på Lolland
osv.

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Ny koncernchef i Dagrofa

Tidligere Arla-direktør skal være chef for Dagrofa.

Efter 15 år: Nu får kornet sit eget hus

Mash opruster med bistrokoncept

Ikonisk københavner-restaurant bliver ”bistroficeret” i Tyskland.

Muggen mousse: Kæde trækker dessert tilbage

Meyer tidoblede (næsten) underskuddet i 2017

Adival har vokseværk

Travlhed kræver ekstra kvadratmeter til fabrikken i Billund.

Nyhedsbrev

Opkøb påvirker regnskab hos Det Danske Madhus

Omsætningen steg, mens indtjeningen faldt i 2017

Slagterikoncern bløder i 2017-regnskab

Hård konkurrence har presset priserne og efterlader gigant med underskud

Kunder presser McDonald’s til at droppe plastiksugerør

Østjyske orm og gærflager på Folkemødet

For fulde huse inviterede de 12 østjyske kommuner i Business Region Aarhus til debat på Folkemødet om udvikling af fremtidens fødevareløsninger

Pas på plast i Party-pølserne

Flytning og relancering koster Noma millionunderskud i 2017

Regnskab for 2017 viser underskud på 1,7 millioner kroner for den hyldede gourmetrestaurant Noma

Ugens grin: Weekend-arbejde

Smartbake opruster med køb af øko-producent

Bagerikoncernen får med opkøbet en stor bid af markedet for økologisk brød til københavnske hoteller, restauranter og cateringvirksomheder

Klumme: Hvad skal i indkøbskurven i 2030?

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Coop skaber internationalt kaffebrand

En ny kaffe af ekstra høj kvalitet, produceret med stort ansvarlighedsaspekt har givet ordrer til Coops afrikanske risteri fra blandt andet USA, Kina og Holland

Kongsbak satser på Hanstholm

Firmaet Jacob Kongsbak Lassen flytter sin produktion af røget fisk fra Malmø til Hanstholm snarest

Færch justerer efter Rema 1000s plaststrategi

Ekstremt vejr: Nordjysk gulerodsavler har mistet millioner

En af landets største producenter af gulerødder, Limfjords Danske Rodfrugter i Himmerland, er i knibe på grund af lange perioder med regn og frost

Gea Process Engineering slog egne forventninger

Underskud i kageimperium

Selskabet bag blandt andet Dancake og Carletti havde et skuffende 2017.

Madklubben kaster millioner af sig

Efter et 2016 præget af store investeringer kan restaurantkæden Madklubben igen notere et stort plus

Is og sildemadder: Folkemøde-deltagere stopfodres med delikatesser

Passioneret ismand skummer fløden på vegansk satsning

Østlige øko-markeder har potentiale

Mere udstyr til de små bryggerier

Ledigheden helt i bund blandt mejeriledere

Kaffekæde koster rigmand kassen

Thisted Bryghus lancerer VM-øl til danske fodboldfans

Rekordsalg: Danskerne hungrer efter kammerjunkere

Dragsbæk dalede i top og bund

Tidligere slikdirektør skal nu styre madaffald

Publikumsrekord på Ølfestival 2018

Nu risikerer 35.000 virksomheder tvangsopløsning

Danmark må beholde særregel om mindre nitrit i kødpålæg

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Har du ikke tid eller plads til at grille?

Effektivt luftskifte uden trækgener i restaurant

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kobbernitter garanterer fastgørelse i høj kvalitet.

Ny produktoversigt tilgængelig på DAN-doors.dk!

Automationsdag et hit

Fibox A/S præsenterer profil video

Ny maskine – nye muligheder!

3D-detektionssensor beskytter værdifulde udstillingsgenstande

Iværksætter automatiserer årsregnskabet, så hun har mere tid til madpakker

Ændring i Mikkelsen Electronics’ bestyrelse

Agromek Student Challenge 2018

Vores dygtige smede i Aalborg producerer hele tiden nye løfteåg.

Hent optagelsen: Cross Docking Webinar

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kompensatorer fra WILLBRANDT Gummiteknik

Ny generation af oliefrie kompressorer sænker energiforbrug og omkostninger i fødevareindustrien

Magnetventiler fra Burkert

Ny trykvagt fra EGE-Elektronik

SMC stadig i førerposition med ny og forbedret præcisionsslæde

Sådan reduceres tidsforbruget for Motion-programmering!

IMA dairy food HAMBA

Udskæring af paté - Salicath ApS

Find din nye medarbejder med garanti

Kunden var bagud med produktionen, så vi kørte ud med det samme

Send til en kollega

0.219