23948sdkhjf

Nu åbner Humlebæks mikromejeri

Indehaver Brian Nørtoft er klar til at vise frem i påsken

Med en del forsinkelse i forhold til de oprindelige planer er et nyt mikromejeri nu klar til at give den gas: Indehaveren af Humlebæk Mikro Mejeri, Brian Nørtoft, har så småt været i gang med produktionen af ost, smør og is siden nytår, men nu åbner han helt officielt mejeriet med et åbent hus-arrangement i to af påskedagene, skærtorsdag og langfredag.

52-årige Brian Nørtoft har de seneste 12 år drevet ostebutik i Humlebæk, og han besluttede sig for et par år siden for selv at begynde at lave ost. Han fik tegnet et mejeri, som også rent visuelt oser langt væk af ost, og det første spadestik blev taget for knap to år siden. Planen var, at det hele skulle være klart senest i sommeren 2017, men masser af bøvl med entreprenøren og byggeprocessen medførte, at der gik nogle ekstra måneder.

Men nu er mejeriet altså på plads og klar til at blive vist frem. Visionen med Humlebæk Mikro Mejeri er først og fremmest at producere og forhandle de glemte danske oste, som mejerist Brian Nørtoft kalder dem. Oste som Havarti, Esrom, Fynbo, Maribo, Elbo og Tybo, der for 50 år siden blev forhandlet i enhver dansk ostebutik.

Leder efter et ostekar
Ostene skal produceres efter de gode, gamle fremstillingsmetoder. De skal have tid til at udvikle den gode smag. I mikromejeriet vil Brian Nørtoft også fremstille gammeldags smør og frisk flødeis, alt sammen baseret på fuldfed, frisk fløde, oplyser han.

Selve osteproduktionen foregår i dag ved hjælp af en stor gryde, som Brian Nørtoft står og rører i.

- Jeg skal have fundet et lille ostekar, men den slags er simpelthen for dyrt her i Danmark. Jeg må nok til udlandet og hente et, så jeg ikke skal står og røre i timevis, konstaterer han.

Brian Nørtoft, der er uddannet mejerist, er alene om produktionen på Humlebæk Mikro Mejeri, og det er også ham selv, der passer ostebutikken, så arbejdsugen er en hel del længere end 37 timer, lader han forstå.

Efter påskens åbne hus vil produktionslokaler og lager fremover være lukket for offentlig adgang. Til gengæld kan man kigge ind på produktionen fra mikromejeriets showroom, der er udformet som en cirkelrund skæreost. Dette showroom vil være åbent for besøg, ostesmagninger, vinsmagninger og foredrag. I sommerhalvåret vil der være salg af hjemmelavet flødeis i vaffel, bæger eller bøtte.

Produkterne fra Humlebæk Mikro Mejeri skal primært sælges fra Brian Nørtofts butik, Specialiteten.dk i Humlebæk. Her forhandler han også andre oste fra mejerier i ind- og udland samt vin, specialøl og andet, der hører til et godt ostebord.

Opdateret 11. marts

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (1)
Forsiden lige nu

Sådan overlever fødevarebranchen med bæredygtighed

Man er nødt til at tro på det, fastslog en stribe fødevarefolk

Stigende råvarepriser gør ondt på fiskefabrik

Kæmpekoncern vil have fat i danske veganere

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Fagfolk deler viden ud om sunde fødevarer

Solstrålehistorie: Hun har reddet ny emballagekomet

Årets Food Innovator Award gik til kvinden bag bæredygtig omlægning

Nyhedsbrev

Mange flere vil være kokke eller tjenere

- Jeg kniber mig selv i armen, siger direktør

Online Avis Arkiv

Laksefabrik med nyt millionoverskud

Her brygger de en hyldest til Jan Mølby

Anklager kræver milliardbøde til Carlsberg i tysk kartelsag

Naturli' Foods vil indtage USA

Satser på at sælge over en million produkter det første år

Cateringbranchen opruster med ny forening

Fødevarevirksomheder går i kamp for bæredygtighed

Dansk ølrekord med røde myrer og lyserøde prutter

Sidste år kom 1.825 nye øl på markedet

Vingård klar med nyt madmarked

"Dansk Kalv" skal være bæredygtig

1

Hospitalskøkken har hakket 50 procent af madspildet

Ægtepar tjener millioner på Aarhus Street Food

Nyt bryghus lader Facebook-følgere få indflydelse

Kadeau vil sælge smørrebrød ved Hammershus

Ny direktør for kokkelandsholdet klar

Sten Sloth Knudsens afløser udpeget

Regeringen skrinlægger klimamærke på fødevarer

Havrefras-maskine kører uden knas på 16. år

Kødkoncern ramt af nyt millionunderskud

Ny fabrik: Aller Aqua vil bruge 100 millioner kroner

En times Schulstad-produktion ramt af mug

Arla vil igen lancere 15 nye økoprodukter

Sådan skal dansk gastronomi styrkes

Bryghus bruger fem millioner på udvidelse

Arla klar med klimaplan, der omfatter 70 mejerier

Frilandsmedister ramt af salmonella

Kassen tom i konkursramt tyggegummifirma

Sjællandsk bryghus på kanten af konkurs

Korrosion: Leverpostej kaldt tilbage

Domino's Pizza drejer nøglen om i Danmark

Salmonella fundet i medisterpølse

Se alle Medlemmernes egne nyheder

KE Fibertec vinder UdviklingVejens Erhvervspris 2019

Ny autoriseret distributør for Ingersoll Rand i Danmark

PRO-CONSULT skaffer direkte erstatning for udgået Ring luftblæseren

Spar på vandet

Logistik på hjul kan lette mange processer for kædebutikkerne

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

Der er fuld gang i den på vores stand på Transport 2019!

Reparation og Service af transmissioner, pumper og procesudstyr

Hvad kan vi gøre for dig ?

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Sølvpakken - Messeudstyr

40 udstillere på Automationsdag'19

Siemens: Motorgear med reluktansmotor, bedre end IE4

Controlflex Kobling

Ostevender anlæg med TriVision overvågning

Skal 2019 være forandringens år?

PallEvator pallemagasinerne fra Q-System får en ekstensiv opdatering

Innovationsfonden kan blive endnu bedre

20 fods containere på lager i flere farver

Markedsanalyse: 5 gode grunde til at investere i EDI

Har I styr på virksomhedens IT-sikkerhed? | Gratis gå-hjem-møde i ISO 27001

Gummipakninger og tætninger til alle formål

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Ny kinesisk bogholder hos Cp Sourcing

Grundfos køber WATS Test Data Management platform

Send til en kollega

0.159