Danske øko-virksomheder ser mod Finland
- Det er nemt at begynde eksport af fødevarer til landet
Sarah C.S. Fuglsig, der er markedskonsulent i afdelingen for afsætning, ernæring & markedsudvikling hos Landbrug & Fødevarer, siger:
- Sidste år steg efterspørgslen på økologi med hele 13 procent. Økologi er blevet et hverdagsvalg for mange finske forbrugere, der efterspørger bæredygtige, naturlige, nye og innovative fødevarer. Og her har de danske virksomheder virkelig noget at byde ind med.
De 13 virksomheder, der var med på fremstødet, mødte centrale aktører i detailsektoren og fra foodservice. De deltog også på et foodservice-seminar, hvor både grossister og storkøkkener var samlet for at høre om udviklingen af økologi i den finske foodservice.
- På trods af, at markedet ikke har oplevet den vækst i økonomien, som har præget det øvrige Skandinavien, er det forholdsvis nemt at begynde eksport af fødevarer til Finland, påpeger Sarah C.S. Fuglsig.
De deltagende virksomheder var Gasa Odense, Aalbæk Specialiteter, Skare Food, Uhrenholt, Friland, Thise Mejeri, Møllerup Brands, Løgismose Meyers, Kohberg Bakery Group, Woodland Wonders, Vision Foods, Falengreen og Original Chia Wholesale.