- 2.000 til frokost er en let dag på kontoret

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Danmarks største personalerestaurant er åbnet

I Københavns Ørestad har finanskoncernen Nordea åbnet sit nye domicil, som blandt andet indeholder "Danmarks største personalerestaurant".

Det kæmpestore køkkenområde, hvor de ansatte arbejder bag omfattende security-foranstaltninger, er ledet af køkkenchef Thomas Kaiser, som sammen med sit hold ofte skal tilberede til cirka 3.000 gæster om dagen.

I huset er der en politik i huset om, at man ikke må spise ved skrivebordene, så køkkenfolkene ser stort set alle i buffeten mindst en gang om dagen.

- Det har ikke været en nem løsning at skulle finde plads til så mange mennesker ved buffeten. Der har været flere løsningsforslag på bordet, men den løsning, som storkøkkenleverandøren Brønnum kom op, med virker optimalt, konstaterer Thomas Kaiser.

- Vi er fra morgenstunden klar med friskbagt brød i buffeten og slutter arbejdsdagen af med sandwich og take-away i caféen. Det store pres er selvfølgelig i frokosten, så man kan med andre ord godt sige, at kun 2.000 til frokost er en let dag på kontoret, tilføjer han.

For at imødekomme det store pres i frokosten er der opbygget fire store, kolde buffeter med salater og pålæg samt en personalebetjent, varm buffet til kød og grøntsager. På den måde kan gæsterne skabe en mere effektiv gennemstrømning og kan komme relativt hurtigt hen til de omkringliggende spisepladser.

Topmoderne køkken
Selve køkkenet ligger på etagen under personalerestauranten.

- Vi har et topmoderne køkken med alt lige fra computerstyrede ovne til affaldssystem, der kan måle vores madspild. Der er masser af plads, og vi har en stor kapacitet, men man skal også have in mente, at vi allerede er parate til at kunne modtage endnu flere gæster i personalerestauranten, da huset reelt er tænkt til at kunne vokse til næsten dobbelt størrelse, fortæller køkkenchefen.

Tommy Ebsen, der er projektleder hos Brønnum, peger på, at det gør en kæmpestor forskel på størrelse af køkkenet, om der skal tilberedes mad til 2.000 eller 5.000 personer.

- Det har med andre ord været en hårfin balance mellem en løsning, der ikke synes for voldsom i dag, og noget, der skal være fremtidssikret til i morgen. Det er et fleksibelt og samtidig et meget avanceret køkken, vi har bygget til Nordea og det er vi stolte af, nævner han.

Fastgroede spisevaner
At servere et indbydende måltid til et stort antal mennesker er en af de større udfordringer, personalerestauranter står med til daglig. Oven i det skal køkkenchefen også tænke på adfærdsmønster for at tilpasse indkøb og undgå madspild.

- Vi ved, at vores gæster har nogle fastgroede spisevaner, som mit team og jeg prøver at udfordre i både anretning, smag og tekstur. Vi bytter om på placeringerne i buffeten og udfordrer på den måde gæsterne i deres valg af mad, siger Thomas Kaiser.

Det bye Nordea-domicil er på i alt cirka 46.000 kvadratemeter og har mulighed for udvidelse med yderligere 30.000 kvadratmeter.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Slagtekyllingers liv bliver kortere og kortere

Frugtfirma udvider ejerkredsen

Insektkvinder sender ny larvebar ud i træningscentre

"Drømmejob": Thisted Bryghus søger 25 øl-testere

Vestjysk slagteri tredobler pladsen

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Nyhedsbrev

Hungry er på pengejagt

Online Avis Arkiv

Bragende romkuglesucces klar med ny service

Millioner til nyt partnerskab for dansk fødevareinnovation

Defco med nyt millionminus

Men nu er der lagt op til sorte tal, mener ledelsen, som gør klar til at flytte

Klumme: - Fremtidens mad skal redde verden

Endelig - nu forsvinder nedbrændt slagteri

Burgerkæde overtager ikonisk restaurant

- Jeg tror bare, at de fandt et sted, som de bare vil have

Lettelse på Danish Crown-slagteri i Sæby: Ingen svinepest

Øl med hash: Carlsberg ser tiden an

De sagde nej til Magasin, men ja til Onkel Thomas

Bolcheriet er "kommet til" at lave meget om i Svaneke

Bolchemaskiner ... de skal helst være gamle

Ægteparret bag Bolcheriets tre afdelinger er konstant på udkig efter gamle englændere

Logobolcher er et kæmpehit

Audi, BMW og Mærsk blandt Bolcheriets kunder

Over 75 tons “grimme” tomater er reddet

Nordjyde har opfundet en ny spiseæske

Farvel til alufolie til fastfood

Fødevarekonference sætter fokus på bæredygtig udvikling

Mere dansk mad på vej til Japan

Minister: Iværksættere løber fra regningen

Erhvervsminister Rasmus Jarlov er klar til at skrotte de såkaldte iværksætterselskaber, som kan stiftes for 1 krone

Coca-Cola undersøger muligheder for cannabis-drik

Mærsk investerer i mindre madspild

Ny metode opdager flere salmonellaudbrud

Udskældte Daka får lov til at udvide

Mug får Orkla Foods til at tilbagekalde læskedrik

Ølbryggere vil også sælge "verdens reneste vand"

Kødbollemaskine og isvandsbank sikrer høj effektivitet

Bisca har problemer med chokoladekage

Danmark mod Madspild har vokseværk

Food Supply Magazine er udkommet

Hartmann ansætter ny finansdirektør

Skyder millioner i sensorfirma igen, igen

Industriens køb af teknisk assistance eksploderer

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Smukke solceller på Jagtens Hus ved Kalø Bugt

Derfor skal du besøge verdens største WindEnergy messe!

Alle har ret til friske frikadeller

Kursus i værktøjsmodulet PPAP

Bull Salicath ApS

RASCH forhandles af Salicath ApS

Alle Berendsen vaskerier har fået tildelt en Kronesmiley af Arbejdstilsynet

Nyheder fra CTI/TI Input MODULER

HF har pr 1. september ansat Thomas Lund

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

60.000 betjeningselementer

Dette billede er taget ugens løb, hvor vi gjorde klar til endnu en prøvebelastning med Waterbags

Dansk kødproduktion - bæredygtig, sikker og i høj kvalitet

Synlighed - Synlighed - Synlighed

RS Components lancerer History Makers-podcast

Skab tillid med klima ikon

Gå ikke glip af verdens største WindEnergy messe!

KTR BoWex Buetandskoblinger

Acton Roadshow 2018, slut for denne gang - Men vi ses måske senere på året!!

Se live demo af Powermax plasmaskæremaskine til Åbent hus den 21. - 22. sep.

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Dansk pilfingersikring er populær i USA

20 års jubilæum hos PALOMAT®

Få viden og inspiration på verdens største WindEnergy messe!

Southco’s katalog er fyldt med lækre kvalitets produkter - Bestil det her o...

Send til en kollega

0.234