23948sdkhjf

Arla kasserer 15 ton grubeost

Store mængder smeltevand er trængt ind i Mønsted Kalkgruber, hvor Arla har sine grube-oste til lagring. Ti procent af disse oste er blevet kasseret som følge af vandskader.
Vandet trængte ind i en af gangene i Mønsted Kalkgruber natten mellem 15.-16. Januar, hvilket betød, at en række Arla-oste i den pågældende gang kom i kontakt med smeltevand og jord og derfor måtte kasseres.

Størstedelen af gruberne forblev uberørt af vandskaderne. Normalt kan der være omkring 300 tons ost til lagring i Mønsted Kalkgruber, men efter det travle julesalg havde Arla midt i januar ca. 150 tons ost opbevaret i gruberne. Omkring ti procent af disse oste, ca. 15 tons, måtte kasseres som følge af vandskader.

Arla har i en årrække benyttet Mønsted Kalkgruber til at lagre udvalgte oste, som dermed får en karakteristisk smag pga. grubernes særlige temperatur, luftfugtighed og klima.

Fødevareregion Viborg er orienteret om sagen og har foretaget de nødvendige vurderinger af fødevaresikkerheden i den resterende del af gruberne.

Oprydningen i den berørte del af Mønsted Kalkgruber sker i samarbejde med Skov- og Naturstyrelsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094