23948sdkhjf

Thise Mejeri tæt på milliarden

Det midtjyske mejeri skummer fløden af gunstige markedsvilkår ude og hjemme

Thise Mejeri i Salling i Midtjylland kan se tilbage på 2017 med tilfredse miner. Det skriver Skive Folkeblad.

Omsætningen voksede fra 973 millioner kroner i 2016 til 998 millioner kroner i 2017, og på bundlinjen kan mejeriet notere et resultat på 24,7 millioner kroner, hvilket er mere end 2 millioner kroner over det forventede. Egenkapitalen var ved årsskiftet 122 millioner kroner, i forhold til 104 millioner i 2016.

Indtjeningen på mælken stiger, og de gode tider betyder, at mejeriet har varslet endnu en markant ombygning, der skal give plads til fortsat vækst.

Årsagen til det flotte resultat skal, ifølge ledelsen, findes i et samspil af gode markedsvilkår både på det danske og det udenlandske marked, samt effektivisering af produktionslinjerne. Thise Mejeri bevarer desuden sit fokus på udvikling af nye produkter, skriver Skive Folkeblad.

Ledelsen har positive forventninger til 2018, med fokus på en fortsat større markedsværdi og en indsats på salg af flere færdigprodukter. Samtidig er der planer om at få mere skub i eksporten til de nære markeder, men Kina tegner sig til at være et interessant marked for Thise i de kommende år.

Kilde: Skive Folkeblad

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078