Thy som et "Silicon Valley" for fødevarer

| Af Lone Lærke Krog, Nordjyske | Tip redaktionen om en historie

Fødevareklynge, der samler mange aktører om et fælles mål, måske på vej i Nordjylland

Thy Erhvervsforum i Nordjylland er klar til at sætte en ny dagsorden, idet foreningen vil være katalysator for et klyngesamarbejde om fødevareproduktion, forædling og salg.

Visionen "Food Cluster Thy" blev fremlagt på generalforsamlingen i Thy Erhvervsforum torsdag aften i Tilsted af dets formand, Lars Torrild.

- Kan vi her i Thy etablere et fødevarernes Silicon Valley?, spurgte Lars Torrild.

"Silicon Valley" er verdens største klynge, og den består af højteknologiske virksomheder.

Lars Torrild mener, at der er så mange projekter i Thy, der lige nu spiller i den rigtige retning, og som det er værd at bygge på.

80 medlemmer deltog i Thy Erhvervsforums generalforsamling, hvor visionen om "Food Cluster Thy" blev lanceret efter den officielle del med beretning, regnskab og valg.

Efter et oplæg fra Lars Torrild fortalte Hans Chr. Jeppesen fra EUC Nordvest om Nordic Food College, og Palle Jensen fra Føtex fortalte, hvordan detailhandelen også arbejder med at skabe merværdi i kraft af nye samarbejder - ikke mindst om fødevarer.

Deltagerne lavede også en hurtig workshop for at give indspark til det videre arbejde med "Food Cluster Thy".

- Måske om nogle år kan vi kalde os Danmarks førende fødevarekommune, lød det fra én.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

OK Snacks solgte mere end nogensinde før

Ny popcornhal med til at sætte skub i omsætningen

Hotdogbrød med fuldkorn og metalstykker

1

Arla skal spare tre milliarder kroner

Markant fald i danske øls alkoholstyrke

Bryggerierne satser på nydelse frem for beruselse - mere drikkevenlige øl vinder frem

Anbefalinger sætter nyt fokus på måltider

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Nyhedsbrev

Coop vil lukke 47 Fakta-butikker

Kommer ned under 360 butikker på landsplan

Rod i allergener: Pølse-produkter kaldes tilbage

Royal donation til FødevareBanken

Hvor kommer kødet fra?

Kunderne burde presse producenterne til bedre mærkning af kødets oprindelse, lyder det fra Forbrugerrådet Tænk.

Bornholmerne må vente på Mikkeller

Åbning af Mikkeller-restaurant udskudt et år.

Nestlé tjener på flexitar-bølgen

Ny kampagne: Fødevarestyrelsen slår ned på personlig hygiejne

1

Gør klar: Finnerne kommer med Michellin-pizza og champagne

26-årig københavner forvandler nordjysk vand til øl

Lagkagehuset tilbagekalder rugbrød

Efter konkurs: Chokoladefabrik gør come back

Ny samarbejdsaftale med verdens største mælkeproducent

Salg af gen-materiale og produktionsudstyr til fødevare skal være med til at udvikle Indiens mælkeproduktion.

Danske forbrugere har skåret deres madspild 14.000 tons ned

Sidste år gik otte procent mindre mad til spilde i danske husstande end i 2011, viser tal fra Miljøstyrelsen

Gram Equipment fyrer topledelsen

Ny fabrik laver søstjerner om til økologisk protein

Den 16. april blev spaden sat i jorden til Danmarks - og verdens første søstjernefabrik i fuldskala

Lille luksus: Din rejemad er blevet dyrere

KFC kommer til Vejle

Færch Plast flirter med amerikansk gigant

Har sendt milliardbud over Atlanten.

Bryghus sender 15.300 flasker til Canada

Chr. Hansen klapper i hænderne

Nye ejere tjener millioner på Bone's

Jimmy Maymann skal digitalisere Foss

1

Dansk madkæde vil ud i Europa

Kunder amok i romkugler: Over 25.000 kugler solgt

Sløj sommer ramte Hjem-Is på bundlinjen

Valsemøllen har kaldt rugmel retur

Coop udvider med måltider til både morgen og frokost

Aioli trukket tilbage: Risiko for listeria

Mysli kan indeholde glasskår og trækkes tilbage

Micro Matic-ejer død

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Ny medarbejder søges!

Sinamics-drev erstatter Micromaster

Kursus i værktøjsmodulet FMEA

IMA dairy food BENHIL

Accraply - Shrink Sleeve

Det kører der-ud-af

Dansk Maskin Teknik Udvikler ny overførselsbane.

Besøg Lafet på Hannovermessen 2018

GDPR - EU har ændret reglerne, vi stiller skarpt på Anonymisering af personoplysninger

Grillvejr

Hygiejnediplom til håndværkere, der arbejder i fødevareindustrien

Vidste du, at det er kæde og sjækler fra Fyns Kran Udstyr A/S, der...

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Skal den gamle kost skiftes ud?

Idrætshal køber nyt køle- og fryserum.

FRECON styrker bestyrelsen

Korrosion - Hvad rører der sig egentlig på området?

Stor sprøjtedyse forstøver i 360º

Skal du søge midler via InnoBooster?

Konfigurer dit APEX gear nemt og hurtigt, og få det leveret inden for 2-3 uger

Siemens lytter og leverer

Mejeri automatiserer ostepakkeriet

NYHED: MSC-certificeret hellefisk fra Vestgrønland

Kampagnepris på isoleret container

Mød Anton Weijsenfeld – ny konsulent hos IPW Systems

Send til en kollega

0.183