23948sdkhjf

Færre farlige fødevarer i forretningerne

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Der er slet ikke så slemt, som mange tror

For to år siden måtte danske fødevarevirksomheder og forretninger i 230 tilfælde trække i nødbremsen og advare forbrugerne om en farlig fødevare. For eksempel fordi der var konstateret salmonella i hakket kød, listeria i laks eller en utilstrækkelig allergenmærkning.

I 2017 lå tallet på godt 150 tilbagekaldelser, altså markant lavere end i 2015. Det viser en aktuel opgørelse fra Fødevarestyrelsen.

Alligevel udtrykker mange forbrugere bekymring for, at problemer med fødevarer vokser. Sandsynligvis fordi langt flere lægger mærke til de enkelte tilbagekaldelser, efter at Fødevarestyrelsen er begyndt at formidle via sociale medier, vurderer beredskabschef i Fødevarestyrelsen Nikolas Hove.

Der er dog ikke nødvendigvis tale om en permanent nedadgående tendens i antallet af tilbagekaldelser.

- Tilbage i 2013 var vi helt nede under 100 sager. Så det kan være tilfældige udsving i antallet. Men det går i hvert fald ikke den gale vej, som mange mener. Desuden skal man hæfte sig ved, at danske virksomheder stort set uden undtagelse reagerer både hurtigt og efter bogen, når de finder fejl i deres varer. Derfor er det også uhyre sjældent, at vi må skrue bissen på og påbyde virksomhederne at kalde varer tilbage, siger Nikolas Hove.

Som eksempel på den nye, effektive formidling på sociale medier nævner, han at Fødevarestyrelsen i begyndelsen af februar på Facebook advarede om farlige dadler. På få dage var advarslen nået ud til flere end 320.000 forbrugere.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Fiskeselskaber slår sig sammen

Fiskefabrik politianmeldt for listeria-fup

Operation X: Virksomheden solgte laks med listeria-bakterier men forfalskede analyse

Nestlé har solgt for 432 milliarder i år

SIAL: 17 danske fødevarefirmaer under samme hat i Paris

Gum by Hviid-folk: Vi giver ikke op

Mini-tyggegummifabrik er stadig på vej trods tvangsopløsning

Gærende gløgg kaldt retur

Nyhedsbrev

Thorfisk udskyder flytning til næste år

Online Avis Arkiv

Kendt restauratør tiltalt i stor bedragerisag

Sagen handler blandt andet om indkøb af kød og fisk

Nowaco-stifter er død

Preben K. Nielsen stod bag en enorm fødevaresucces

Balladen om Thorfisk - lukning eller flytning?

Bilka når madspildsmål 12 år før tid

Varehuskæden har halveret sit madspild. Varehuschef jubler.

Sjællandsk bryghus lancerer øl-snaps

Thorfisk lukker - Scanfish opruster i Hanstholm

Seafood Danmark har opkøbt Taabbel og flytter selskabets aktiviteter i Thorfisk fra Hvide Sande til Hanstholm

Tyggegummi-projekt erklæret konkurs

Rekordår hos Danish Crowns grillspecialister

Lykkeposer med overskudsvarer skal nedsætte madspild i Kvickly

Madværkstedet nærmer sig udsolgt

Den københavnske fødevaremesse har kun få stande tilbage

Så er øl-is fra Thy klar

Skare vil udvide sin kødfabrik

Norsk pizzasucces vil åbne 40 steder i Danmark

Kæden har for længst forgyldt sine norske ejere

FoodTech Award 2018: Se de nominerede her

I år konkurrerer syv innovative produkter om at modtage prisen

2

Andersen stopper som formand i Chr. Hansen

Ugens grin: Rod i regnskabet

Dollarkursen driller ingredienskoncernen Chr. Hansen

Mikrobryggeri har fart på efter unik fustage-rundtur

FoodTech får en ny koncepthal

Vesterhavsmost hitter i Taiwan

Danske fødevarer klarer Brexit overraskende flot

Sjællændere vil lave verdens bedste gin

Sandwichkæde presset af flere dødsfald

Carsoe solgt til kapitalfond

Bær kaldt tilbage efter fund af metalstykker

Nye bøfhus-ejere: Skuden er vendt

Ny topchef på plads i Tulip Ltd

Hvert andet selskab overlever ikke syv år

Caspers bornholmske flymad er et hit

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

EHEDG + SEEPEX = ”Mere end ren” på FoodTech 2018

R&D inviterer til åbent hus d. 25. oktober

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Dorner’s nye AquaGard 7350V2 sanitære transportbånd har forbedret sikkerhed og ydeevne

EffiMat automatiserer onlinebutikkernes lagre

Siemens hjælper med reducering af tidsforbruget med Virtuel Commissionering

Procesanlæg og styretavler til energisektoren

Integrede solceller i tag, facade og glaspartier - på Building Green I Forum

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Flytbare reol beslag til containere

Omron introducerer nye IoT proces sensorer til flow (E8FC) og tryk (EFPC)

Berendsen-vaskeris fremtidsmål er at vaske 100 % med regnvand og genanvendt vand

1,5 Ton vs. 125 Ton

Ny konference om Fødevareemballage

Bliv klogere på hygiejnisk design på FoodTech

Skal din næste bakke til dine fødevarer have et mindre klimaaftryk?

Safer Food => Better Business

Kontinuerlig oliedampmåling med Metpoint

Konference stiller skarpt på Ernærings- og sundhedsanprisninger

IPW Systems får endnu en ny udvikler

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Innovationskonkurrence høster ansøgninger fra 45 lande

Fødevareegnet rengøringsløsning til pakkeafdeling hos brødproducent.

Bideskinner – et specialprodukt fra Gravlund Industrigummi

Send til en kollega

0.229