23948sdkhjf

Færre farlige fødevarer i forretningerne

Der er slet ikke så slemt, som mange tror
For to år siden måtte danske fødevarevirksomheder og forretninger i 230 tilfælde trække i nødbremsen og advare forbrugerne om en farlig fødevare. For eksempel fordi der var konstateret salmonella i hakket kød, listeria i laks eller en utilstrækkelig allergenmærkning.

I 2017 lå tallet på godt 150 tilbagekaldelser, altså markant lavere end i 2015. Det viser en aktuel opgørelse fra Fødevarestyrelsen.

Alligevel udtrykker mange forbrugere bekymring for, at problemer med fødevarer vokser. Sandsynligvis fordi langt flere lægger mærke til de enkelte tilbagekaldelser, efter at Fødevarestyrelsen er begyndt at formidle via sociale medier, vurderer beredskabschef i Fødevarestyrelsen Nikolas Hove.

Der er dog ikke nødvendigvis tale om en permanent nedadgående tendens i antallet af tilbagekaldelser.

- Tilbage i 2013 var vi helt nede under 100 sager. Så det kan være tilfældige udsving i antallet. Men det går i hvert fald ikke den gale vej, som mange mener. Desuden skal man hæfte sig ved, at danske virksomheder stort set uden undtagelse reagerer både hurtigt og efter bogen, når de finder fejl i deres varer. Derfor er det også uhyre sjældent, at vi må skrue bissen på og påbyde virksomhederne at kalde varer tilbage, siger Nikolas Hove.

Som eksempel på den nye, effektive formidling på sociale medier nævner, han at Fødevarestyrelsen i begyndelsen af februar på Facebook advarede om farlige dadler. På få dage var advarslen nået ud til flere end 320.000 forbrugere.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141