Foodexpo åbnet med fokus på sanserne

Den ottende udgave af fødevaremessen Foodexpo åbnede søndag i MCH Messecenter Herning - med prestigefyldt kåring af Årets Kok og Årets Tjener

Nordens største fødevaremesse Foodexpo inviterede søndag branchen indenfor i MCH Messecenter Herning til 571 udstillere, produktnyheder, trends samt et stort aktivitetsprogram med foredrag og traditionsrige fagkonkurrencer.

Læs også: FoodExpo helliger hal til økologi

Især sanserne blev bragt i spil, da Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH A/S, bød velkommen søndag morgen:

- Vi kan se frem til tre dage med alle sanser i brug, hvor vi ser, hører, dufter, smager, mærker og oplever den personlige magi, der opstår, når mennesker mødes. Alt dette bliver traditionen tro kombineret med faglige konkurrencer på allerhøjeste niveau. Vi er stolte over at kunne huse de bedste kokke og tjenere samt de bedste indenfor både chokoladekunst, bager-, konditor- og slagterfagene, sagde Georg Sørensen.

Et udstillingsvindue for branchen
Det var miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen, som søndag erklærede messen for officielt åben.

- Vi har et udstillingsvindue med noget, der er værd at se på, og noget hvor vi også internationalt kan sætte en dagsorden. Omkring 30 forskellige nationaliteter kommer hertil. Det er derfor enormt vigtigt, at vi har et mødested som Foodexpo og et internationalt kontaktpunkt, hvor der dels handles og inspireres, og hvor vi hører, hvad der foregår i branchen, sagde Esben Lunde Larsen.

Danske fødevarer og økologisk fremtid i fokus
Ved åbningen talte også Katia Østergaard, administrerende direktør for Horesta, og Helle Borup Friberg, administrerende direktør for Økologisk Landsforening.

- I dag ser vi fødevarer, gastronomi og måltider som en oplevelse, men vi kan kun lave smukke, fantastiske måltider fra kokke- og restaurationsbranchens side, når vi har de rigtige råvarer produceret af vores fødevareerhverv, sagde Katia Østergaard i sin tale.

Udover det øgede fokus på danske fødevarer er hele tre messehaller for første gang nogensinde forvandlet til en økologisk storby for at hylde økologien og det økologiske fællesskab. Og det bragte glæde og stolthed hos den administrerende direktør for Økologisk Landsforening:

- Foodexpo er startskuddet til en rekordstor øko-satsning. Jeg er stolt og glad for at kunne byde velkommen til 5.500 kvadratmeter med fremtidens økologiske løsninger. Øko-hallerne på Foodexpo er et nytænkende, sanseligt oplevelsesunivers, som peger imod en økologisk fremtid, sagde Helle Borup Friberg fra talerstolen.

Årets Kok og Årets Tjener
Åbningsdagen blev afsluttet med hæder og hyldest, da Danmarksmesterskabet for professionelle kokke og tjenere blev afviklet for 27. gang. Her stod ti af landets største gastronomiske talenter og fem af landets bedste tjenere klar ved finalebordene i den benhårde dyst om de eftertragtede priser Årets Kok og Årets Tjener 2018.

Jesper Dams Hansen fra Restaurant Babette vandt den gastronomiske anerkendelse og titlen som Årets Kok, mens den prestigefyldte pris som Årets Tjener gik til Nicolai Martens fra Restaurant Kong Hans Kælder.

Blandt andre imponerende fagkonkurrencer bød dagen på Callebaut Chocolate Hero med årets tema "Make it sparkle", hvor deltagerne kreerede kager baseret på nutidens trends og en tydelig smag af chokolade. Prisen gik til Daniel Kruse fra Restaurant Molen i Nexø.

Mere om: Foodexpo


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Jensens Bøfhus fortsætter striben af lukninger

Hamrende dyrt for Baresso at skifte navn

Konkursramt slagteri har fået en afløser

Danskerne køber dyrevelfærd som aldrig før

1

Irma vil løfte færdigretter til nyt niveau

Kæden har bedt Hanegal om at producere

Madhus breder ældremad ud til også de unge

- Folk i alle aldre kan lide vores mormormad, forklarer direktør om færdigret-sats.

Nyhedsbrev

Sticks'n'Sushi skifter direktør

Slagteri og kødgrossist anmeldes til politiet

Fødevarestyrelsen: Helt almindelige slagtesvin brugt til vildledning

Dansk boble-vin bliver beskyttet

Området omkring Dons ved Kolding er det eneste sted, man må producere Dons-vin.

Stærk dansk fødevareteknologi skal åbne døre i Mexico

Ugens grin: Ufrivilligt jobskifte

OK Snacks solgte mere end nogensinde før

Ny popcornhal med til at sætte skub i omsætningen

1

Arla skal spare tre milliarder kroner

Hotdogbrød med fuldkorn og metalstykker

Anbefalinger sætter nyt fokus på måltider

Markant fald i danske øls alkoholstyrke

Bryggerierne satser på nydelse frem for beruselse - mere drikkevenlige øl vinder frem

Coop vil lukke 47 Fakta-butikker

Kommer ned under 360 butikker på landsplan

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Rod i allergener: Pølse-produkter kaldes tilbage

Ny kampagne: Fødevarestyrelsen slår ned på personlig hygiejne

Royal donation til FødevareBanken

Hvor kommer kødet fra?

Kunderne burde presse producenterne til bedre mærkning af kødets oprindelse, lyder det fra Forbrugerrådet Tænk.

Bornholmerne må vente på Mikkeller

Åbning af Mikkeller-restaurant udskudt et år.

Nestlé tjener på flexitar-bølgen

Efter konkurs: Chokoladefabrik gør come back

Lille luksus: Din rejemad er blevet dyrere

Bryghus sender 15.300 flasker til Canada

Chr. Hansen klapper i hænderne

Nye ejere tjener millioner på Bone's

Jimmy Maymann skal digitalisere Foss

1

Dansk madkæde vil ud i Europa

Kunder amok i romkugler: Over 25.000 kugler solgt

Sløj sommer ramte Hjem-Is på bundlinjen

Valsemøllen har kaldt rugmel retur

Coop udvider med måltider til både morgen og frokost

Aioli trukket tilbage: Risiko for listeria

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Morgenseminar om 3D scanning

Laser kapacitet!

Denne vil du ikke røre med en ildtang...

Ny webshop med frysetørrede ingredienser

Det kan du også med tekstil

Ny hjemmeside: bralo.dk

Se hvem der også bruger løfteåg fra Fyns Kran Udstyr A/S

Sikkerhedstrædemåtten PSENmat kombinerer sikker arealovervågning med maskinbetjening

Kompensatorer fra WILLBRANDT Gummiteknik

X-TEND® wirenet forener sikkerhed med tidløst design

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Hvilken automationstopology har du brug for? Lenze tilbyder det hele

Verdens mest miljørigtige alkaline batteri (produceret af 75% genbrugsmateriale) nu også i Danmark.

Enhver håndværkers drømme-skuffedarium

Gode nyheder

Niveaumåling i tanke - alsidig niveausensor erstatter 5 sensorer

Er din virksomhed ”A Great Place to Work”?

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Der er fokus på sikkerheden hos Jorgensen Engineering A/S

RS Components lancerer infrarød RS Pro-temperatursensor til industrielt udstyr

Ny generation af oliefrie kompressorer sænker energiforbrug og omkostninger...

Vi leverer sensorer af alle mærker

Bürkert @ Hannover Messe 2018

Corvina Cloud

Ny medarbejder søges!

Send til en kollega

0.24