23948sdkhjf

Foodexpo åbnet med fokus på sanserne

Den ottende udgave af fødevaremessen Foodexpo åbnede søndag i MCH Messecenter Herning - med prestigefyldt kåring af Årets Kok og Årets Tjener

Nordens største fødevaremesse Foodexpo inviterede søndag branchen indenfor i MCH Messecenter Herning til 571 udstillere, produktnyheder, trends samt et stort aktivitetsprogram med foredrag og traditionsrige fagkonkurrencer.

Især sanserne blev bragt i spil, da Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH A/S, bød velkommen søndag morgen:

- Vi kan se frem til tre dage med alle sanser i brug, hvor vi ser, hører, dufter, smager, mærker og oplever den personlige magi, der opstår, når mennesker mødes. Alt dette bliver traditionen tro kombineret med faglige konkurrencer på allerhøjeste niveau. Vi er stolte over at kunne huse de bedste kokke og tjenere samt de bedste indenfor både chokoladekunst, bager-, konditor- og slagterfagene, sagde Georg Sørensen.

Et udstillingsvindue for branchen
Det var miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen, som søndag erklærede messen for officielt åben.

- Vi har et udstillingsvindue med noget, der er værd at se på, og noget hvor vi også internationalt kan sætte en dagsorden. Omkring 30 forskellige nationaliteter kommer hertil. Det er derfor enormt vigtigt, at vi har et mødested som Foodexpo og et internationalt kontaktpunkt, hvor der dels handles og inspireres, og hvor vi hører, hvad der foregår i branchen, sagde Esben Lunde Larsen.

Danske fødevarer og økologisk fremtid i fokus
Ved åbningen talte også Katia Østergaard, administrerende direktør for Horesta, og Helle Borup Friberg, administrerende direktør for Økologisk Landsforening.

- I dag ser vi fødevarer, gastronomi og måltider som en oplevelse, men vi kan kun lave smukke, fantastiske måltider fra kokke- og restaurationsbranchens side, når vi har de rigtige råvarer produceret af vores fødevareerhverv, sagde Katia Østergaard i sin tale.

Udover det øgede fokus på danske fødevarer er hele tre messehaller for første gang nogensinde forvandlet til en økologisk storby for at hylde økologien og det økologiske fællesskab. Og det bragte glæde og stolthed hos den administrerende direktør for Økologisk Landsforening:

- Foodexpo er startskuddet til en rekordstor øko-satsning. Jeg er stolt og glad for at kunne byde velkommen til 5.500 kvadratmeter med fremtidens økologiske løsninger. Øko-hallerne på Foodexpo er et nytænkende, sanseligt oplevelsesunivers, som peger imod en økologisk fremtid, sagde Helle Borup Friberg fra talerstolen.

Årets Kok og Årets Tjener
Åbningsdagen blev afsluttet med hæder og hyldest, da Danmarksmesterskabet for professionelle kokke og tjenere blev afviklet for 27. gang. Her stod ti af landets største gastronomiske talenter og fem af landets bedste tjenere klar ved finalebordene i den benhårde dyst om de eftertragtede priser Årets Kok og Årets Tjener 2018.

Jesper Dams Hansen fra Restaurant Babette vandt den gastronomiske anerkendelse og titlen som Årets Kok, mens den prestigefyldte pris som Årets Tjener gik til Nicolai Martens fra Restaurant Kong Hans Kælder.

Blandt andre imponerende fagkonkurrencer bød dagen på Callebaut Chocolate Hero med årets tema "Make it sparkle", hvor deltagerne kreerede kager baseret på nutidens trends og en tydelig smag af chokolade. Prisen gik til Daniel Kruse fra Restaurant Molen i Nexø.

Mere om: Foodexpo


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Norsk pizzasucces vil åbne 40 steder i Danmark

Kæden har for længst forgyldt sine norske ejere

Skare vil udvide sin kødfabrik

FoodTech Award 2018: Se de nominerede her

I år konkurrerer syv innovative produkter om at modtage prisen

2

Andersen stopper som formand i Chr. Hansen

Dollarkursen driller ingredienskoncernen Chr. Hansen

Ugens grin: Rod i regnskabet

Nyhedsbrev

Klingenberg Ost modtager pop op-pris

Online Avis Arkiv

Flyvende start for øbaseret blomstervin

Øko-pris til Byens Køkken

Carlsberg-kontor ransaget

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Mette Munks pengepil peger atter opad

Brødfabrikken eksporterer nu til over 25 lande

Uheld kostede Danforel millioner

Ørredproducenten mistede flere ton fisk

Vega Sea buldrer frem på laksefronten

Feldt igen eneejer af juicefabrikken Seimei

Han har købt alle aktier tilbage

En automatiseret pizza, tak

To robotter har lært at slynge pizzadej

Slagteri inviterer indenfor

700 æsker romkugler på en måned

Pizzeria afsløret med afføring, urin, snot og bussemand

Mikrobryggeri har fart på efter unik fustage-rundtur

FoodTech får en ny koncepthal

Tager kampen op mod sin gamle virksomhed

Naturli' Foods brager frem i England

Nordjysk laksefabrik vokser vildt

Danske fødevarer klarer Brexit overraskende flot

Vesterhavsmost hitter i Taiwan

Sjællændere vil lave verdens bedste gin

Sandwichkæde presset af flere dødsfald

Carsoe solgt til kapitalfond

Bær kaldt tilbage efter fund af metalstykker

Nye bøfhus-ejere: Skuden er vendt

Ny topchef på plads i Tulip Ltd

Hvert andet selskab overlever ikke syv år

Caspers bornholmske flymad er et hit

DTU-direktør: Industrien har brug for mere risikovillig kapital

Ny formand hos Dansk Cater: Vi fortsætter uændret

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Hør om virksomheders erfaringer med at håndtere udfordringer for materialer i barske miljøer

Next Step kompetenceudvikling

RGTS 1-faset softstarter: let konfiguration og op til 40% reduceret startstrøm

Logistik for e-handlere

Nyt spiralbånd giver en skånsom og nem måde at flytte et produkt ned til et lavere niveau

Komplette løsninger inden for intern logistik

Berendsens industrivask er langt mere miljøvenlig end hjemmevask af arbejdstøj

Elektronikken erstatter hydraulikken - effektivitet og minimal vedligeholdelse!

Bliv godt klædt på: ERFA-møde om fødevarekontaktmaterialer

Få dit eget trykluftkompendium hos Granzow!

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Ny fødevarepumpe forhindrer at pumpens mineralske olier lækkes i chokoladen

Dansk Procesventilation har færdiggjort projekt med olietågeudsugning fra CNC-maskine

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

FoodTech Award 2018: Se de nominerede her

Ses vi på Scanpack 2018?

Aunsbjerg viser vejen med lagerrobotter

Trykluft bruges mange steder i fødevareindustrien

Siemens Scalance SC600

IMA DAIRY & FOOD Hamba-Gasti forhandles af Bull Salicath ApS

FromaXe - osteforme som er X-RAY sporbare.

ORIENT fra FICEP - en bore/savestation med fokus på effektivitet!

Boschert-Gizelis høster stor hæder og anerkendelse!

FOODTECH 2018 - Mødestedet for hele fødevarebranchen.

Mød PanPac på Foodtech 2018

Send til en kollega

0.247