23948sdkhjf

Foodexpo åbnet med fokus på sanserne

Den ottende udgave af fødevaremessen Foodexpo åbnede søndag i MCH Messecenter Herning - med prestigefyldt kåring af Årets Kok og Årets Tjener

Nordens største fødevaremesse Foodexpo inviterede søndag branchen indenfor i MCH Messecenter Herning til 571 udstillere, produktnyheder, trends samt et stort aktivitetsprogram med foredrag og traditionsrige fagkonkurrencer.

Især sanserne blev bragt i spil, da Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH A/S, bød velkommen søndag morgen:

- Vi kan se frem til tre dage med alle sanser i brug, hvor vi ser, hører, dufter, smager, mærker og oplever den personlige magi, der opstår, når mennesker mødes. Alt dette bliver traditionen tro kombineret med faglige konkurrencer på allerhøjeste niveau. Vi er stolte over at kunne huse de bedste kokke og tjenere samt de bedste indenfor både chokoladekunst, bager-, konditor- og slagterfagene, sagde Georg Sørensen.

Et udstillingsvindue for branchen
Det var miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen, som søndag erklærede messen for officielt åben.

- Vi har et udstillingsvindue med noget, der er værd at se på, og noget hvor vi også internationalt kan sætte en dagsorden. Omkring 30 forskellige nationaliteter kommer hertil. Det er derfor enormt vigtigt, at vi har et mødested som Foodexpo og et internationalt kontaktpunkt, hvor der dels handles og inspireres, og hvor vi hører, hvad der foregår i branchen, sagde Esben Lunde Larsen.

Danske fødevarer og økologisk fremtid i fokus
Ved åbningen talte også Katia Østergaard, administrerende direktør for Horesta, og Helle Borup Friberg, administrerende direktør for Økologisk Landsforening.

- I dag ser vi fødevarer, gastronomi og måltider som en oplevelse, men vi kan kun lave smukke, fantastiske måltider fra kokke- og restaurationsbranchens side, når vi har de rigtige råvarer produceret af vores fødevareerhverv, sagde Katia Østergaard i sin tale.

Udover det øgede fokus på danske fødevarer er hele tre messehaller for første gang nogensinde forvandlet til en økologisk storby for at hylde økologien og det økologiske fællesskab. Og det bragte glæde og stolthed hos den administrerende direktør for Økologisk Landsforening:

- Foodexpo er startskuddet til en rekordstor øko-satsning. Jeg er stolt og glad for at kunne byde velkommen til 5.500 kvadratmeter med fremtidens økologiske løsninger. Øko-hallerne på Foodexpo er et nytænkende, sanseligt oplevelsesunivers, som peger imod en økologisk fremtid, sagde Helle Borup Friberg fra talerstolen.

Årets Kok og Årets Tjener
Åbningsdagen blev afsluttet med hæder og hyldest, da Danmarksmesterskabet for professionelle kokke og tjenere blev afviklet for 27. gang. Her stod ti af landets største gastronomiske talenter og fem af landets bedste tjenere klar ved finalebordene i den benhårde dyst om de eftertragtede priser Årets Kok og Årets Tjener 2018.

Jesper Dams Hansen fra Restaurant Babette vandt den gastronomiske anerkendelse og titlen som Årets Kok, mens den prestigefyldte pris som Årets Tjener gik til Nicolai Martens fra Restaurant Kong Hans Kælder.

Blandt andre imponerende fagkonkurrencer bød dagen på Callebaut Chocolate Hero med årets tema "Make it sparkle", hvor deltagerne kreerede kager baseret på nutidens trends og en tydelig smag af chokolade. Prisen gik til Daniel Kruse fra Restaurant Molen i Nexø.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078