Foodexpo åbnet med fokus på sanserne

Den ottende udgave af fødevaremessen Foodexpo åbnede søndag i MCH Messecenter Herning - med prestigefyldt kåring af Årets Kok og Årets Tjener

Nordens største fødevaremesse Foodexpo inviterede søndag branchen indenfor i MCH Messecenter Herning til 571 udstillere, produktnyheder, trends samt et stort aktivitetsprogram med foredrag og traditionsrige fagkonkurrencer.

Læs også: FoodExpo helliger hal til økologi

Især sanserne blev bragt i spil, da Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH A/S, bød velkommen søndag morgen:

- Vi kan se frem til tre dage med alle sanser i brug, hvor vi ser, hører, dufter, smager, mærker og oplever den personlige magi, der opstår, når mennesker mødes. Alt dette bliver traditionen tro kombineret med faglige konkurrencer på allerhøjeste niveau. Vi er stolte over at kunne huse de bedste kokke og tjenere samt de bedste indenfor både chokoladekunst, bager-, konditor- og slagterfagene, sagde Georg Sørensen.

Et udstillingsvindue for branchen
Det var miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen, som søndag erklærede messen for officielt åben.

- Vi har et udstillingsvindue med noget, der er værd at se på, og noget hvor vi også internationalt kan sætte en dagsorden. Omkring 30 forskellige nationaliteter kommer hertil. Det er derfor enormt vigtigt, at vi har et mødested som Foodexpo og et internationalt kontaktpunkt, hvor der dels handles og inspireres, og hvor vi hører, hvad der foregår i branchen, sagde Esben Lunde Larsen.

Danske fødevarer og økologisk fremtid i fokus
Ved åbningen talte også Katia Østergaard, administrerende direktør for Horesta, og Helle Borup Friberg, administrerende direktør for Økologisk Landsforening.

- I dag ser vi fødevarer, gastronomi og måltider som en oplevelse, men vi kan kun lave smukke, fantastiske måltider fra kokke- og restaurationsbranchens side, når vi har de rigtige råvarer produceret af vores fødevareerhverv, sagde Katia Østergaard i sin tale.

Udover det øgede fokus på danske fødevarer er hele tre messehaller for første gang nogensinde forvandlet til en økologisk storby for at hylde økologien og det økologiske fællesskab. Og det bragte glæde og stolthed hos den administrerende direktør for Økologisk Landsforening:

- Foodexpo er startskuddet til en rekordstor øko-satsning. Jeg er stolt og glad for at kunne byde velkommen til 5.500 kvadratmeter med fremtidens økologiske løsninger. Øko-hallerne på Foodexpo er et nytænkende, sanseligt oplevelsesunivers, som peger imod en økologisk fremtid, sagde Helle Borup Friberg fra talerstolen.

Årets Kok og Årets Tjener
Åbningsdagen blev afsluttet med hæder og hyldest, da Danmarksmesterskabet for professionelle kokke og tjenere blev afviklet for 27. gang. Her stod ti af landets største gastronomiske talenter og fem af landets bedste tjenere klar ved finalebordene i den benhårde dyst om de eftertragtede priser Årets Kok og Årets Tjener 2018.

Jesper Dams Hansen fra Restaurant Babette vandt den gastronomiske anerkendelse og titlen som Årets Kok, mens den prestigefyldte pris som Årets Tjener gik til Nicolai Martens fra Restaurant Kong Hans Kælder.

Blandt andre imponerende fagkonkurrencer bød dagen på Callebaut Chocolate Hero med årets tema "Make it sparkle", hvor deltagerne kreerede kager baseret på nutidens trends og en tydelig smag af chokolade. Prisen gik til Daniel Kruse fra Restaurant Molen i Nexø.

Mere om: Foodexpo


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Kaffefirma reddet på stregen

Direktør går fra øllet til rejerne

Fire venner har startet bryghus i Farum

Tørke: Bornholmerne må undvære lokale grøntsager

Nyborg Fængsel har succes med sin flødeis

Danmarks første ismejeri bag tremmer er en succes. På tre måneder har de solgt over 2.000 liter is, og der er venteliste på arbejdsholdet.

Ny aftale åbner for mere dansk kød og medicin til Japan

Salg af danske varer til Japan ventes at stige med op til 70 procent, når frihandelsaftale er underskrevet.

Nyhedsbrev

Orkla køber egne aktier tilbage

Unge bliver grydeklar hos erhvervsskoles cateringfirma

Bøde og politianmeldelse til bageri

Royal Unibrew køber op i Frankrig

Hygiejnen halter igen hos Graasten Salater

Too Good To Go runder fem millioner reddede måltider

DTU har fundet leder til nyt Foodlab

Nyt destilleri snart klar med snaps

Køb af baconkæmpe er på plads

Stiftere siger farvel til Rawbite

Kun en enkelt af de tre idémænd bliver hos nøddebar-producenten

Sall Whisky Distillery har huset klar

1

Michelin-kok laver ny restaurant i sin egen stue

Mille Food har købt en ny fabrik

2

Kæmpestor stigning i dansk quinoa-dyrkning

Dan Cake med stor million-forbedring

Kult-burgerbar genåbner: Burgerne bliver som før i tiden

’’Wayne’s World’’ åbner i samme lokaler som for 11 år siden

Tre medarbejdere køber sig ind i Flammen

"Verdens bedste bøffer" kommer fra Slagelse

Listeria: Også Lidl kalder søde majs retur

Hedebølge-tomater får nyt liv i ny madspilds-ketchup

Frikadellepølsegas værre end først antaget

Street food klar i Fredericia

Økologiske øl bliver mere og mere populære

Lidl lancerer nye planteprodukter

En million kroner til fyrede fra Scanflavour

Mild fugleinfluenza fundet i andebesætning

Halv million skal hjælpe Arla-fyrede

Kvindelig kok sejrede i Gudhjem

Hjemmelavet ret til herrefrokost gav pølseforgiftning

Erhvervsminister bliver ny direktør for Dansk Erhverv

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Statistical Process Control (SPC)

Production Part Approval Process (PPAP)

Filterteknik A/S har fået en digital opfriskning

3 grunde til at overveje at låne penge i din virksomhed

Reparation af svejserobot

Measurement System Analysis (MSA)

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Bare rolig - Vi er her hele sommeren!

22.000 stykker aflagt Berendsen-tøj har fået nyt liv i Gambia

Selvom sommeren i den grad er over os, er der stadig gang i butikken hos os

4 tips til dig der skal have firmabil for første gang

Josefine er udlært elektriker hos EL:CON i Roskilde

Failure Mode and Effects Analysis (FMEA)

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kontorhoteller er blevet in hos danske virksomheder

Jobsamtalen starter før du aner det

Efteruddannelse i Hygiejnisk design på DTU

Lasse er udlært elektriker hos EL:CON i Aarhus

IATF 16949:2016 Inspirationsseminar

Nyt high flow filterhus i glasfiber

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

HN Group A/S udstiller på FachPack messen i Nürnberg

Christian er udlært elektriker hos EL:CON i Viborg

Tysk økonomi fortsætter sin fremgang, men Brexit kan presse udviklingen

Intern Auditor Kvalitet

Send til en kollega

0.177