Kokketalent erobrer dommermaver med stenbider og lammesteg

| Af Ritzau | Tip redaktionen om en historie

Jesper Dams Hansen fra Restaurant Babette i Vordingborg kan kalde sig Årets Kok 2018

Årets Kok 2018.

Det er titlen, som det 34-årige kokketalent, Jesper Dams Hansen fra Restaurant Babette i Vordingborg, nu kan tilføje sit CV.

Med en forret bestående af stenbider og jomfruhummer, en hovedret med lammesaddel, nyrer og brisler og en dessert med støbt hvid chokolade med havtorn ganache løb han med titlen foran ni andre konkurrenter.

- Det er helt vildt. Jeg er rørt, lyder det fra Jesper Dams Hansen, der vandt kokkekonkurrencen under den igangværende fødevaremesse Foodexpo i Messecenter Herning.

- Jeg pressede mig selv, men ikke for meget. Jeg havde en god fornemmelse, da jeg afleverede, siger han.

De ni finalister havde seks timer og 25 minutter til at kreere en treretters vindermenu.

I dommerpanelet sad blandt andre den tidligere verdensmester for kokke, Rasmus Kofoed, fra den trestjernede Michelin-restaurant Geranium.

Men Vordingborg-kokken er ikke kommet sovende til titlen.

- Ud over en arbejdsuge, som er noget mere end 37 timer om ugen, har jeg nok lagt et tilsvarende antal timer oven i for at komme med til det her, siger han.

Jesper Dams Hansen blev udlært som kok for to år siden. På sigt kunne han godt tænke sig at blive herre i eget spisehus.

- Lige nu giver jeg den fuld gas på Babette. Men på sigt kunne det da være fedt med mit eget lille sted ved Klintholm Havn på Møn. Det er der, jeg er vokset op, siger han.

Andenpladsen gik til Marc Foged Stockmarr fra God Smag i Hellerup, mens Kristoffer Ringsing fra Restaurant Ti Trin Ned i Fredericia vandt bronze.

Årets Tjener 2018 er søndag blevet kåret sideløbende med Årets Kok.

Her er titlen gået til Nicolai Martens fra Restaurant Kong Hans Kælder i København.

Sølvmedaljen gik til Karina Grand Kannegaard fra Restaurant Ti Trin Ned og bronzen til Simon Kvist Bjerre fra Restaurant Tabu i Aalborg.

De fem finalister skulle vise deres evner inden for tjenerfaget, og som noget nyt skulle de også producere en juice, der skulle erstatte et glas vin til en af retterne.

Det er Horesta - brancheorganisationen for hotel-, restaurant- og turisterhvervet - samt fagforeningen 3F, som står bag de to konkurrencer.

Med titlen som henholdsvis Årets Kok og Årets Tjener følger en check på 40.000 kroner.

/ritzau/



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

OK Snacks solgte mere end nogensinde før

Ny popcornhal med til at sætte skub i omsætningen

Hotdogbrød med fuldkorn og metalstykker

Markant fald i danske øls alkoholstyrke

Bryggerierne satser på nydelse frem for beruselse - mere drikkevenlige øl vinder frem

1

Arla skal spare tre milliarder kroner

Anbefalinger sætter nyt fokus på måltider

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Nyhedsbrev

Coop vil lukke 47 Fakta-butikker

Kommer ned under 360 butikker på landsplan

Rod i allergener: Pølse-produkter kaldes tilbage

Royal donation til FødevareBanken

Hvor kommer kødet fra?

Kunderne burde presse producenterne til bedre mærkning af kødets oprindelse, lyder det fra Forbrugerrådet Tænk.

Bornholmerne må vente på Mikkeller

Åbning af Mikkeller-restaurant udskudt et år.

1

Gør klar: Finnerne kommer med Michellin-pizza og champagne

Ny kampagne: Fødevarestyrelsen slår ned på personlig hygiejne

Nestlé tjener på flexitar-bølgen

26-årig københavner forvandler nordjysk vand til øl

Efter konkurs: Chokoladefabrik gør come back

Gram Equipment fyrer topledelsen

Lagkagehuset tilbagekalder rugbrød

Ny samarbejdsaftale med verdens største mælkeproducent

Salg af gen-materiale og produktionsudstyr til fødevare skal være med til at udvikle Indiens mælkeproduktion.

Danske forbrugere har skåret deres madspild 14.000 tons ned

Sidste år gik otte procent mindre mad til spilde i danske husstande end i 2011, viser tal fra Miljøstyrelsen

Ny fabrik laver søstjerner om til økologisk protein

Den 16. april blev spaden sat i jorden til Danmarks - og verdens første søstjernefabrik i fuldskala

KFC kommer til Vejle

Færch Plast flirter med amerikansk gigant

Har sendt milliardbud over Atlanten.

Lille luksus: Din rejemad er blevet dyrere

Bryghus sender 15.300 flasker til Canada

Chr. Hansen klapper i hænderne

Nye ejere tjener millioner på Bone's

Jimmy Maymann skal digitalisere Foss

1

Dansk madkæde vil ud i Europa

Kunder amok i romkugler: Over 25.000 kugler solgt

Sløj sommer ramte Hjem-Is på bundlinjen

Valsemøllen har kaldt rugmel retur

Coop udvider med måltider til både morgen og frokost

Aioli trukket tilbage: Risiko for listeria

Mysli kan indeholde glasskår og trækkes tilbage

Micro Matic-ejer død

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Det kører der-ud-af

Dansk Maskin Teknik Udvikler ny overførselsbane.

Besøg Lafet på Hannovermessen 2018

GDPR - EU har ændret reglerne, vi stiller skarpt på Anonymisering af personoplysninger

Grillvejr

Hygiejnediplom til håndværkere, der arbejder i fødevareindustrien

Vidste du, at det er kæde og sjækler fra Fyns Kran Udstyr A/S, der...

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Skal den gamle kost skiftes ud?

Idrætshal køber nyt køle- og fryserum.

FRECON styrker bestyrelsen

Korrosion - Hvad rører der sig egentlig på området?

Stor sprøjtedyse forstøver i 360º

Skal du søge midler via InnoBooster?

Konfigurer dit APEX gear nemt og hurtigt, og få det leveret inden for 2-3 uger

Siemens lytter og leverer

Mejeri automatiserer ostepakkeriet

NYHED: MSC-certificeret hellefisk fra Vestgrønland

Kampagnepris på isoleret container

Mød Anton Weijsenfeld – ny konsulent hos IPW Systems

Eilersen Electric A/S bygger nyt domicil

Erikkila SPARTAN traverskran leveret til Karup Kartoffelmelfabrik Amba

Præstmark har også sikkerhedsskruer til Jeres projekter.

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Farve, glans, kontrast og overflade struktur måling/detektering

Send til en kollega

0.225