23948sdkhjf

Foodexpo sender overskudsmad til de trængende

Ved sidste messe blev over seks tons overskudsmad delt ud - det svarer til ikke mindr end 14.000 måltider

Foodexpo donerer i samarbejde med Fødevarebanken al sin overskudsmad til organisationer, som arbejder med socialt udsatte. En af modtagerne er julemærkehjemmet i Hobro, hvor man kalder det en kærkommen og værdsat gave for de 48 børn og unge.

- Fødevarer er en dyr udgiftspost. At vi modtager overskudsmad fra Foodexpo betyder derfor meget mere end alene mad på bordet. Det er med til at frigive ressourcer på andre plan også, siger Lise Claesson, forstander på julemærkehjemmet i Hobro.

I nært samarbejde med FødevareBanken har de udstillerne ved de seneste messer reduceret madspildet. Årets messe bliver ingen undtagelse.

- Vi er selvfølgelig glade for samarbejdet med Foodexpo, fordi vi både får reduceret madspild og sørget for at maden kommer derhen, hvor der er mest brug for det, nemlig hos socialt udsatte, siger direktør Karen-Inger Thorsen, Fødevarebanken.

Fødevarer i høj kvalitet
Efter de to første messedage hentes overskudsmaden af organisationer i lokalområdet, som allerede samarbejder med Fødevarebanken, mens øvrige organisationer i Nord- og Midtjylland samt julemærkehjemmet i Hobro, kan se frem til at modtage overskudsmaden efter messens tredje og sidste dag, den 20. marts.

Udstillerne kan donere alt fra frugt og grønt, frostvarer, drikkevarer, brød og meget andet. Fødevarebanken gennemgår varerne, så fødevaresikkerheden er i top og alt, der gives videre, er af god kvalitet.

- Det er umuligt at sige på forhånd, hvor meget og hvilken slags mad der bliver tilovers efter messen, men sikkert er, at der bliver en del. Vi glæder os utrolig meget over samarbejdet med Fødevarebanken, som på fineste vis sørger for at forvandle madspild til måltid, siger projektleder på Foodexpo, Carina Kirkegaard.

Ved seneste Foodexpo i 2016 blev der uddelt omkring seks tons overskudsmad. Det svarer til omkring 14.000 måltider.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063