Foodexpo sender overskudsmad til de trængende

Ved sidste messe blev over seks tons overskudsmad delt ud - det svarer til ikke mindr end 14.000 måltider

Foodexpo donerer i samarbejde med Fødevarebanken al sin overskudsmad til organisationer, som arbejder med socialt udsatte. En af modtagerne er julemærkehjemmet i Hobro, hvor man kalder det en kærkommen og værdsat gave for de 48 børn og unge.

- Fødevarer er en dyr udgiftspost. At vi modtager overskudsmad fra Foodexpo betyder derfor meget mere end alene mad på bordet. Det er med til at frigive ressourcer på andre plan også, siger Lise Claesson, forstander på julemærkehjemmet i Hobro.

I nært samarbejde med FødevareBanken har de udstillerne ved de seneste messer reduceret madspildet. Årets messe bliver ingen undtagelse.

- Vi er selvfølgelig glade for samarbejdet med Foodexpo, fordi vi både får reduceret madspild og sørget for at maden kommer derhen, hvor der er mest brug for det, nemlig hos socialt udsatte, siger direktør Karen-Inger Thorsen, Fødevarebanken.

Fødevarer i høj kvalitet
Efter de to første messedage hentes overskudsmaden af organisationer i lokalområdet, som allerede samarbejder med Fødevarebanken, mens øvrige organisationer i Nord- og Midtjylland samt julemærkehjemmet i Hobro, kan se frem til at modtage overskudsmaden efter messens tredje og sidste dag, den 20. marts.

Udstillerne kan donere alt fra frugt og grønt, frostvarer, drikkevarer, brød og meget andet. Fødevarebanken gennemgår varerne, så fødevaresikkerheden er i top og alt, der gives videre, er af god kvalitet.

- Det er umuligt at sige på forhånd, hvor meget og hvilken slags mad der bliver tilovers efter messen, men sikkert er, at der bliver en del. Vi glæder os utrolig meget over samarbejdet med Fødevarebanken, som på fineste vis sørger for at forvandle madspild til måltid, siger projektleder på Foodexpo, Carina Kirkegaard.

Ved seneste Foodexpo i 2016 blev der uddelt omkring seks tons overskudsmad. Det svarer til omkring 14.000 måltider.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Sticks'n'Sushi skifter direktør

Slagteri og kødgrossist anmeldes til politiet

Fødevarestyrelsen: Helt almindelige slagtesvin brugt til vildledning

Dansk boble-vin bliver beskyttet

Området omkring Dons ved Kolding er det eneste sted, man må producere Dons-vin.

Ugens grin: Ufrivilligt jobskifte

Stærk dansk fødevareteknologi skal åbne døre i Mexico

OK Snacks solgte mere end nogensinde før

Ny popcornhal med til at sætte skub i omsætningen

Nyhedsbrev

Markant fald i danske øls alkoholstyrke

Bryggerierne satser på nydelse frem for beruselse - mere drikkevenlige øl vinder frem

1

Arla skal spare tre milliarder kroner

Hotdogbrød med fuldkorn og metalstykker

Anbefalinger sætter nyt fokus på måltider

Coop vil lukke 47 Fakta-butikker

Kommer ned under 360 butikker på landsplan

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Rod i allergener: Pølse-produkter kaldes tilbage

Hvor kommer kødet fra?

Kunderne burde presse producenterne til bedre mærkning af kødets oprindelse, lyder det fra Forbrugerrådet Tænk.

Ny kampagne: Fødevarestyrelsen slår ned på personlig hygiejne

Royal donation til FødevareBanken

Bornholmerne må vente på Mikkeller

Åbning af Mikkeller-restaurant udskudt et år.

1

Gør klar: Finnerne kommer med Michellin-pizza og champagne

Nestlé tjener på flexitar-bølgen

Efter konkurs: Chokoladefabrik gør come back

Gram Equipment fyrer topledelsen

26-årig københavner forvandler nordjysk vand til øl

Lagkagehuset tilbagekalder rugbrød

Ny samarbejdsaftale med verdens største mælkeproducent

Salg af gen-materiale og produktionsudstyr til fødevare skal være med til at udvikle Indiens mælkeproduktion.

Lille luksus: Din rejemad er blevet dyrere

Bryghus sender 15.300 flasker til Canada

Chr. Hansen klapper i hænderne

Nye ejere tjener millioner på Bone's

Jimmy Maymann skal digitalisere Foss

1

Dansk madkæde vil ud i Europa

Kunder amok i romkugler: Over 25.000 kugler solgt

Sløj sommer ramte Hjem-Is på bundlinjen

Valsemøllen har kaldt rugmel retur

Coop udvider med måltider til både morgen og frokost

Aioli trukket tilbage: Risiko for listeria

Mysli kan indeholde glasskår og trækkes tilbage

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Er din virksomhed ”A Great Place to Work”?

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Der er fokus på sikkerheden hos Jorgensen Engineering A/S

RS Components lancerer infrarød RS Pro-temperatursensor til industrielt udstyr

Ny generation af oliefrie kompressorer sænker energiforbrug og omkostninger i fødevareindustrien

Vi leverer sensorer af alle mærker

Bürkert @ Hannover Messe 2018

Corvina Cloud

Ny medarbejder søges!

Sinamics-drev erstatter Micromaster

Kursus i værktøjsmodulet FMEA

IMA dairy food BENHIL

Accraply - Shrink Sleeve

Det kører der-ud-af

Dansk Maskin Teknik Udvikler ny overførselsbane.

Besøg Lafet på Hannovermessen 2018

GDPR - EU har ændret reglerne, vi stiller skarpt på Anonymisering af personoplysninger

Grillvejr

Hygiejnediplom til håndværkere, der arbejder i fødevareindustrien

Vidste du, at det er kæde og sjækler fra Fyns Kran Udstyr A/S, der...

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Skal den gamle kost skiftes ud?

Idrætshal køber nyt køle- og fryserum.

FRECON styrker bestyrelsen

Korrosion - Hvad rører der sig egentlig på området?

Send til en kollega

0.22