23948sdkhjf

Foodexpo sender overskudsmad til de trængende

Ved sidste messe blev over seks tons overskudsmad delt ud - det svarer til ikke mindr end 14.000 måltider

Foodexpo donerer i samarbejde med Fødevarebanken al sin overskudsmad til organisationer, som arbejder med socialt udsatte. En af modtagerne er julemærkehjemmet i Hobro, hvor man kalder det en kærkommen og værdsat gave for de 48 børn og unge.

- Fødevarer er en dyr udgiftspost. At vi modtager overskudsmad fra Foodexpo betyder derfor meget mere end alene mad på bordet. Det er med til at frigive ressourcer på andre plan også, siger Lise Claesson, forstander på julemærkehjemmet i Hobro.

I nært samarbejde med FødevareBanken har de udstillerne ved de seneste messer reduceret madspildet. Årets messe bliver ingen undtagelse.

- Vi er selvfølgelig glade for samarbejdet med Foodexpo, fordi vi både får reduceret madspild og sørget for at maden kommer derhen, hvor der er mest brug for det, nemlig hos socialt udsatte, siger direktør Karen-Inger Thorsen, Fødevarebanken.

Fødevarer i høj kvalitet
Efter de to første messedage hentes overskudsmaden af organisationer i lokalområdet, som allerede samarbejder med Fødevarebanken, mens øvrige organisationer i Nord- og Midtjylland samt julemærkehjemmet i Hobro, kan se frem til at modtage overskudsmaden efter messens tredje og sidste dag, den 20. marts.

Udstillerne kan donere alt fra frugt og grønt, frostvarer, drikkevarer, brød og meget andet. Fødevarebanken gennemgår varerne, så fødevaresikkerheden er i top og alt, der gives videre, er af god kvalitet.

- Det er umuligt at sige på forhånd, hvor meget og hvilken slags mad der bliver tilovers efter messen, men sikkert er, at der bliver en del. Vi glæder os utrolig meget over samarbejdet med Fødevarebanken, som på fineste vis sørger for at forvandle madspild til måltid, siger projektleder på Foodexpo, Carina Kirkegaard.

Ved seneste Foodexpo i 2016 blev der uddelt omkring seks tons overskudsmad. Det svarer til omkring 14.000 måltider.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Norsk pizzasucces vil åbne 40 steder i Danmark

Kæden har for længst forgyldt sine norske ejere

Skare vil udvide sin kødfabrik

FoodTech Award 2018: Se de nominerede her

I år konkurrerer syv innovative produkter om at modtage prisen

2

Andersen stopper som formand i Chr. Hansen

Dollarkursen driller ingredienskoncernen Chr. Hansen

Ugens grin: Rod i regnskabet

Nyhedsbrev

Klingenberg Ost modtager pop op-pris

Online Avis Arkiv

Flyvende start for øbaseret blomstervin

Øko-pris til Byens Køkken

Carlsberg-kontor ransaget

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Mette Munks pengepil peger atter opad

Brødfabrikken eksporterer nu til over 25 lande

Uheld kostede Danforel millioner

Ørredproducenten mistede flere ton fisk

Vega Sea buldrer frem på laksefronten

Feldt igen eneejer af juicefabrikken Seimei

Han har købt alle aktier tilbage

En automatiseret pizza, tak

To robotter har lært at slynge pizzadej

Slagteri inviterer indenfor

700 æsker romkugler på en måned

Pizzeria afsløret med afføring, urin, snot og bussemand

Mikrobryggeri har fart på efter unik fustage-rundtur

FoodTech får en ny koncepthal

Tager kampen op mod sin gamle virksomhed

Naturli' Foods brager frem i England

Nordjysk laksefabrik vokser vildt

Danske fødevarer klarer Brexit overraskende flot

Vesterhavsmost hitter i Taiwan

Sjællændere vil lave verdens bedste gin

Sandwichkæde presset af flere dødsfald

Carsoe solgt til kapitalfond

Bær kaldt tilbage efter fund af metalstykker

Nye bøfhus-ejere: Skuden er vendt

Ny topchef på plads i Tulip Ltd

Hvert andet selskab overlever ikke syv år

Caspers bornholmske flymad er et hit

DTU-direktør: Industrien har brug for mere risikovillig kapital

Ny formand hos Dansk Cater: Vi fortsætter uændret

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Hør om virksomheders erfaringer med at håndtere udfordringer for materialer i barske miljøer

Next Step kompetenceudvikling

RGTS 1-faset softstarter: let konfiguration og op til 40% reduceret startstrøm

Logistik for e-handlere

Nyt spiralbånd giver en skånsom og nem måde at flytte et produkt ned til et lavere niveau

Komplette løsninger inden for intern logistik

Berendsens industrivask er langt mere miljøvenlig end hjemmevask af arbejdstøj

Elektronikken erstatter hydraulikken - effektivitet og minimal vedligeholdelse!

Bliv godt klædt på: ERFA-møde om fødevarekontaktmaterialer

Få dit eget trykluftkompendium hos Granzow!

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Ny fødevarepumpe forhindrer at pumpens mineralske olier lækkes i chokoladen

Dansk Procesventilation har færdiggjort projekt med olietågeudsugning fra CNC-maskine

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

FoodTech Award 2018: Se de nominerede her

Ses vi på Scanpack 2018?

Aunsbjerg viser vejen med lagerrobotter

Trykluft bruges mange steder i fødevareindustrien

Siemens Scalance SC600

IMA DAIRY & FOOD Hamba-Gasti forhandles af Bull Salicath ApS

FromaXe - osteforme som er X-RAY sporbare.

ORIENT fra FICEP - en bore/savestation med fokus på effektivitet!

Boschert-Gizelis høster stor hæder og anerkendelse!

FOODTECH 2018 - Mødestedet for hele fødevarebranchen.

Mød PanPac på Foodtech 2018

Send til en kollega

0.213