23948sdkhjf

- Tang med baconsmag; det behøver jeg ikke at smage igen ...

Vi har spurgt nogle messegæster om, hvad de egentlig laver på Foodexpo
De tusindvis af gæster på disse dages Foodexpo-messe i Herning har formentlig tusindvis af forskellige grunde til at dukke op. Men fælles for dem er, at de selv er ude om det, hvis ikke de får masser af gastronomiske oplevelser og ny inspiration med hjem

Vi spurgte mandag en lille håndfuld af gæsterne, hvorfor de var med, og hvad de fik ud af dagen:

Vicky Hald, ernæringsassistent-studerende, Learnmark Tech, Horsens:
- Jeg er her sammen med cirka 30 andre fra skolen for at få inspiration og nye ideer. For eksempel om nye måder at blande ting på.

- Noget af det, der har imponeret mig, er nogle frosne kager, som man bare tager op af fryseren, og så ser de helt nylavede ud - knivskarpt skåret og med en helt blank glace.

- Jeg har fået smagt rigtig mange ting, også en tang, der skulle forestille at smage af bacon. Det behøver jeg ikke at smage igen ...

Jeanett Christensen og Jane L. Thorvaldsen, egenkontrolafdelingen hos Danish Crown:
- Jeg er udlært kok og har tidligere flere gange stået i en stand for et firma her på messen. I dag er jeg her for at møde gamle kollegaer og se de nye ting - og måske finde nogle alternativer til mælkeprodukter, da jeg ikke kan tåle mælk, fortæller Jeanett Christensen.

- Det med at se de nye ting er sjovt, fordi man så nogle gange kan sige, at "vi ved, hvad der snart kommer på markedet", tilføjer hun.

De to kollegaer har på messen i år smagt tang med lakridssmag. De anede ikke, at det eksisterede, og de er ikke helt enige om oplevelsen.

- Det smagte fint, konstaterer Jane L. Thorvaldsen.
- Det var nærmest en eksplosion af lakrids. Det var fantastisk, mener Jeanett Christensen.

Under alle omstændigheder er de enige om, at de ikke rigtig kan bruge messedeltagelsen til noget i forbindelse med deres daglige arbejde.

- Vi arbejder jo med fersk kød. Det giver vist ikke rigtig point at putte lakridspulver i kødet, vurderer de.

Carsten Lysdahl Christensen, salgschef, Procudan:
- Hos Procudan sælger vi ingredienser og emballage til fødevarer, og jeg er her for at møde mine kunder. Kunderne er alle Danmarks fødevareproducenter - om ikke andet er de allesammen potentielle kunder.

- Men formålet med at være her er ikke at få solgt noget. Jeg er her kun for at få skabt nogle kontakter, se nogle gamle kollegaer og finde ud af, om producenterne har fundet på noget nyt uden at spørge mig først. Og så er jeg spændt på at se, hvor mange køderstatninger der egentlig er med på messen i år.

- Jeg har arbejdet i fødevarebranchen hele mit liv og er kommet på denne messe, siden jeg var 20 år, så det er i over 30 år. Alligevel har jeg stadig svært ved at finde rundt i messecentret - man farer altid vild.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094