23948sdkhjf

Læsk-folk fik hjælp af Claus Meyer

Han gav dem nøglerne til lukket restaurant på Vesterbro i København

Det skader ikke noget, at en mand som Claus Meyer tror på éns helt nye produkt.

Han var nu også særligt udvalgt, fortæller indehaver Line Hoff fra læskedriksvirksomheden Læsk, som for godt to år siden fik den kendte kok og iværksætter med på ideen om, at kombucha, fermenteret te, er vejen frem.

- Jeg tænkte, at hvis vi virkelig skulle lave en sodavandsrevolution, så skulle vi have fat i en, der i forvejen har vendt en branche, en gastronomisk iværksætter. Så jeg skrev til Claus Meyer, og spurgte ham "synes du ikke det mangler?"

- "Jo, det synes jeg. Lad os mødes", svarede han. Og da vi havde sat ham ind i vores planer, kunne han se en masse potentiale. "I skal i gang; det kan kun gå for langsomt", sagde han. Og da han lige havde lukket en restaurant på Vesterbro i København, gav han os nøglerne til den. Så i februar 2016 stod vi med 400 kvadratmeter vietnamesisk restaurant, komplet med store guld-Buddha'er, vietnamesiske laksko og risposer, husker Line Hoff.

Alt var planlagt
Hun og forretningsmakkeren Eric Sponseller havde på det tidspunkt kun noget decideret amatør-udstyr, som de havde øvet sig med hjemme i Lines køkken.

- Men vi havde planlagt alt og vidste præcis, hvilket udstyr vi skulle bruge, og hvor vi kunne købe det i Italien og Tyskland. Så vi trykkede på bestillingsknappen, og fire uger senere have vi et komplet sodavandsbryggeri. .

- Jo, det er dyrt, men vi havde begge to sparet op i nogle år, og nu har vi satset det hele. Selve udstyret har vi brugt cirka 250.000 kroner på, fortæller Line Hoff.

Hun bruger i flæng betegnelserne sodavand og læskedrik om Læsks produkter - men egentlig foretrækker hun ordet "læskedrik".

- Det er faldet lidt ud af danskernes ordforråd, men jeg kan godt lide det. Sodavand har fået en lidt negativ klang som noget sødt stads. Men læskedrik - så tænker man uuhmm, konstaterer iværksætteren.

Hun oplyser, at ingen af de to Læsk-ejere endnu kan leve af virksomheden, der efter et års tid på Vesterbro er rykket videre til mere egnede lokaler i det tidligere Usserød Bryggeri ved Hørsholm.

- Men det løber snart rundt, konstaterer hun og lader med stor overbevisning forstå, at mængder og indtjening ændrer sig markant "lige om lidt".

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Fynbo Foods bruger 100 millioner kroner på nye linjer

Stor udvidelse af produktionen skal imødekomme stigende efterspørgsel

Lim: Carlsberg har lanceret sin verdensnyhed

Adival mangler chokolade til landmænd

Specialøl-specialist med nyt overskud

Vild konkursrekord i jubelåret 2018

Ugens grin: Sikkerhed fremfor alt

Nyhedsbrev

Det vælter ind med nyheder til Madværkstedet

Online Avis Arkiv

Coop skifter kødbakkerne ud med genbrugsplast

Madiværksættere får chancen hos Irma

Otte projekter er med opløbet

- Det kan vi lære af Big Mac-sagen

Fødevarevirksomheder i Thy rotter sig sammen

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Kokkelandsholdet skal have ny direktør

Dansk pepperoni-producent bekymret over nej til brexit-aftale

Chr. Hansens salg går mindre frem end ventet

Chr. Hansen Holding, der laver enzymer og ingredienser til flere industrier, sælger fortsat for mere

Rekord: Over 200 bryggerier i Danmark

Arla vil selv lave sine reklamer

Ekstremløber skal hjælpe Easyfoods medarbejdere

Ny vidensportal for fødevarefagfolk

DI håber på alternativ Brexit-løsning efter nej til aftale

L&F: Nej til Brexit-aftale skaber stor usikkerhed

Lantmännen Unibake er nu ejer af australsk bageri

Danske Liverpool-fans får egne øl

Har bestilt to specialøl hos Hvide Sande Bryghus

Bryggeri flytter og får udskænkning

Hov-hov - glutenfri havremel afsløret med gluten

Hov - blåt plast i hakket grisekød

- Stort potentiale for vækst i den danske ingrediensbranche

Fiskeriet i Skagen Havn rundede en milliard i 2018

Pølser med metal trukket retur

Direktør har forladt Løgismose Meyers

SPX Flow Technology nærmer sig flytning

Royal Unibrew lander stor hotelaftale

Royal Unibrew har en ny plan

Just Eat begyndte året med rekord

Rejefabrik hårdt ramt af oversvømmelse

Mayonnaise kaldt tilbage

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Kender du Lenzes Smart Motor til horisontal conveying?

Målende sikkerhedsscanner til mobile og komplekse applikationer

Den nye generation af universale temperaturtransmittere

Vindue i nyt plastbæger virker som blikfang

Ara-el præsenterer Ex-d, Ex-e, Ex-de, Ex-dem kontrol paneler

5 Gb GigE visionkameraer med højere datahastigheder på eksisterende Ethernet kabelinfrastruktur

Pressemeddelelse: AMCS overtager Recy Systems

Effektiv organisering af dit lager kan åbne for nye vækstmuligheder

Nemmere rengøring og bedre arbejdsmiljø med et højvakuum anlæg

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

FUGTKONTROL kan du selvfølgelig møde på vandværksmessen i Roskilde

Vind en HADEF 53/07A skraldetalje med ultra lav egenvægt!

Norma kompressionsfittings

Fokus på sourcingstrategi giver endnu flere kundefordele...

Global Supplier ApS er blevet til Elcee ApS

Fantastiske frysetørrede frugter og bær - tættest på frisk

Manicus Teknik din leverandør af KTR koblinger

MULTISAN - pakkemaskine til hvid ost

NYHED! Prolink Serie 13-0 CTP og Serie 13-34 FLT

Nu skyder vi fødselsdagsåret i gang

Manicus Teknik, din leverandør af hydraulik

”Med så mange medarbejdere er det afgørende at vælge det rigtige virksomhed...

Faldsikring på den nemme måde - Fyns Kran Udstyr A/S

RS Components lagerfører nu motorstyringsanalysatorer fra Fluke

Skyd dit nytår i gang med en lidt skævere ansøgning

Send til en kollega

0.129