23948sdkhjf

Læsk-folk fik hjælp af Claus Meyer

Han gav dem nøglerne til lukket restaurant på Vesterbro i København
Det skader ikke noget, at en mand som Claus Meyer tror på éns helt nye produkt.

Han var nu også særligt udvalgt, fortæller indehaver Line Hoff fra læskedriksvirksomheden Læsk, som for godt to år siden fik den kendte kok og iværksætter med på ideen om, at kombucha, fermenteret te, er vejen frem.

- Jeg tænkte, at hvis vi virkelig skulle lave en sodavandsrevolution, så skulle vi have fat i en, der i forvejen har vendt en branche, en gastronomisk iværksætter. Så jeg skrev til Claus Meyer, og spurgte ham "synes du ikke det mangler?"

- "Jo, det synes jeg. Lad os mødes", svarede han. Og da vi havde sat ham ind i vores planer, kunne han se en masse potentiale. "I skal i gang; det kan kun gå for langsomt", sagde han. Og da han lige havde lukket en restaurant på Vesterbro i København, gav han os nøglerne til den. Så i februar 2016 stod vi med 400 kvadratmeter vietnamesisk restaurant, komplet med store guld-Buddha'er, vietnamesiske laksko og risposer, husker Line Hoff.

Alt var planlagt
Hun og forretningsmakkeren Eric Sponseller havde på det tidspunkt kun noget decideret amatør-udstyr, som de havde øvet sig med hjemme i Lines køkken.

- Men vi havde planlagt alt og vidste præcis, hvilket udstyr vi skulle bruge, og hvor vi kunne købe det i Italien og Tyskland. Så vi trykkede på bestillingsknappen, og fire uger senere have vi et komplet sodavandsbryggeri. .

- Jo, det er dyrt, men vi havde begge to sparet op i nogle år, og nu har vi satset det hele. Selve udstyret har vi brugt cirka 250.000 kroner på, fortæller Line Hoff.

Hun bruger i flæng betegnelserne sodavand og læskedrik om Læsks produkter - men egentlig foretrækker hun ordet "læskedrik".

- Det er faldet lidt ud af danskernes ordforråd, men jeg kan godt lide det. Sodavand har fået en lidt negativ klang som noget sødt stads. Men læskedrik - så tænker man uuhmm, konstaterer iværksætteren.

Hun oplyser, at ingen af de to Læsk-ejere endnu kan leve af virksomheden, der efter et års tid på Vesterbro er rykket videre til mere egnede lokaler i det tidligere Usserød Bryggeri ved Hørsholm.

- Men det løber snart rundt, konstaterer hun og lader med stor overbevisning forstå, at mængder og indtjening ændrer sig markant "lige om lidt".

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078