Læsk-folk fik hjælp af Claus Meyer

Han gav dem nøglerne til lukket restaurant på Vesterbro i København

Det skader ikke noget, at en mand som Claus Meyer tror på éns helt nye produkt.

Han var nu også særligt udvalgt, fortæller indehaver Line Hoff fra læskedriksvirksomheden Læsk, som for godt to år siden fik den kendte kok og iværksætter med på ideen om, at kombucha, fermenteret te, er vejen frem.

- Jeg tænkte, at hvis vi virkelig skulle lave en sodavandsrevolution, så skulle vi have fat i en, der i forvejen har vendt en branche, en gastronomisk iværksætter. Så jeg skrev til Claus Meyer, og spurgte ham "synes du ikke det mangler?"

- "Jo, det synes jeg. Lad os mødes", svarede han. Og da vi havde sat ham ind i vores planer, kunne han se en masse potentiale. "I skal i gang; det kan kun gå for langsomt", sagde han. Og da han lige havde lukket en restaurant på Vesterbro i København, gav han os nøglerne til den. Så i februar 2016 stod vi med 400 kvadratmeter vietnamesisk restaurant, komplet med store guld-Buddha'er, vietnamesiske laksko og risposer, husker Line Hoff.

Alt var planlagt
Hun og forretningsmakkeren Eric Sponseller havde på det tidspunkt kun noget decideret amatør-udstyr, som de havde øvet sig med hjemme i Lines køkken.

- Men vi havde planlagt alt og vidste præcis, hvilket udstyr vi skulle bruge, og hvor vi kunne købe det i Italien og Tyskland. Så vi trykkede på bestillingsknappen, og fire uger senere have vi et komplet sodavandsbryggeri. .

- Jo, det er dyrt, men vi havde begge to sparet op i nogle år, og nu har vi satset det hele. Selve udstyret har vi brugt cirka 250.000 kroner på, fortæller Line Hoff.

Hun bruger i flæng betegnelserne sodavand og læskedrik om Læsks produkter - men egentlig foretrækker hun ordet "læskedrik".

- Det er faldet lidt ud af danskernes ordforråd, men jeg kan godt lide det. Sodavand har fået en lidt negativ klang som noget sødt stads. Men læskedrik - så tænker man uuhmm, konstaterer iværksætteren.

Hun oplyser, at ingen af de to Læsk-ejere endnu kan leve af virksomheden, der efter et års tid på Vesterbro er rykket videre til mere egnede lokaler i det tidligere Usserød Bryggeri ved Hørsholm.

- Men det løber snart rundt, konstaterer hun og lader med stor overbevisning forstå, at mængder og indtjening ændrer sig markant "lige om lidt".



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Jensens Bøfhus fortsætter striben af lukninger

Danskerne køber dyrevelfærd som aldrig før

Hamrende dyrt for Baresso at skifte navn

1

Irma vil løfte færdigretter til nyt niveau

Kæden har bedt Hanegal om at producere

Madhus breder ældremad ud til også de unge

- Folk i alle aldre kan lide vores mormormad, forklarer direktør om færdigret-sats.

Konkursramt slagteri har fået en afløser

Nyhedsbrev

Sticks'n'Sushi skifter direktør

Slagteri og kødgrossist anmeldes til politiet

Fødevarestyrelsen: Helt almindelige slagtesvin brugt til vildledning

Dansk boble-vin bliver beskyttet

Området omkring Dons ved Kolding er det eneste sted, man må producere Dons-vin.

Stærk dansk fødevareteknologi skal åbne døre i Mexico

Ugens grin: Ufrivilligt jobskifte

OK Snacks solgte mere end nogensinde før

Ny popcornhal med til at sætte skub i omsætningen

1

Arla skal spare tre milliarder kroner

Hotdogbrød med fuldkorn og metalstykker

Anbefalinger sætter nyt fokus på måltider

Markant fald i danske øls alkoholstyrke

Bryggerierne satser på nydelse frem for beruselse - mere drikkevenlige øl vinder frem

Coop vil lukke 47 Fakta-butikker

Kommer ned under 360 butikker på landsplan

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Rod i allergener: Pølse-produkter kaldes tilbage

Ny kampagne: Fødevarestyrelsen slår ned på personlig hygiejne

Royal donation til FødevareBanken

Hvor kommer kødet fra?

Kunderne burde presse producenterne til bedre mærkning af kødets oprindelse, lyder det fra Forbrugerrådet Tænk.

Bornholmerne må vente på Mikkeller

Åbning af Mikkeller-restaurant udskudt et år.

Nestlé tjener på flexitar-bølgen

Efter konkurs: Chokoladefabrik gør come back

Lille luksus: Din rejemad er blevet dyrere

Bryghus sender 15.300 flasker til Canada

Chr. Hansen klapper i hænderne

Nye ejere tjener millioner på Bone's

Jimmy Maymann skal digitalisere Foss

1

Dansk madkæde vil ud i Europa

Kunder amok i romkugler: Over 25.000 kugler solgt

Sløj sommer ramte Hjem-Is på bundlinjen

Valsemøllen har kaldt rugmel retur

Coop udvider med måltider til både morgen og frokost

Aioli trukket tilbage: Risiko for listeria

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Morgenseminar om 3D scanning

Laser kapacitet!

Denne vil du ikke røre med en ildtang...

Ny webshop med frysetørrede ingredienser

Det kan du også med tekstil

Ny hjemmeside: bralo.dk

Se hvem der også bruger løfteåg fra Fyns Kran Udstyr A/S

Sikkerhedstrædemåtten PSENmat kombinerer sikker arealovervågning med maskinbetjening

Kompensatorer fra WILLBRANDT Gummiteknik

X-TEND® wirenet forener sikkerhed med tidløst design

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Hvilken automationstopology har du brug for? Lenze tilbyder det hele

Verdens mest miljørigtige alkaline batteri (produceret af 75% genbrugsmateriale) nu også i Danmark.

Enhver håndværkers drømme-skuffedarium

Gode nyheder

Niveaumåling i tanke - alsidig niveausensor erstatter 5 sensorer

Er din virksomhed ”A Great Place to Work”?

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Der er fokus på sikkerheden hos Jorgensen Engineering A/S

RS Components lancerer infrarød RS Pro-temperatursensor til industrielt udstyr

Ny generation af oliefrie kompressorer sænker energiforbrug og omkostninger...

Vi leverer sensorer af alle mærker

Bürkert @ Hannover Messe 2018

Corvina Cloud

Ny medarbejder søges!

Send til en kollega

0.194