Læsk-folk fik hjælp af Claus Meyer

Han gav dem nøglerne til lukket restaurant på Vesterbro i København

Det skader ikke noget, at en mand som Claus Meyer tror på éns helt nye produkt.

Han var nu også særligt udvalgt, fortæller indehaver Line Hoff fra læskedriksvirksomheden Læsk, som for godt to år siden fik den kendte kok og iværksætter med på ideen om, at kombucha, fermenteret te, er vejen frem.

- Jeg tænkte, at hvis vi virkelig skulle lave en sodavandsrevolution, så skulle vi have fat i en, der i forvejen har vendt en branche, en gastronomisk iværksætter. Så jeg skrev til Claus Meyer, og spurgte ham "synes du ikke det mangler?"

- "Jo, det synes jeg. Lad os mødes", svarede han. Og da vi havde sat ham ind i vores planer, kunne han se en masse potentiale. "I skal i gang; det kan kun gå for langsomt", sagde han. Og da han lige havde lukket en restaurant på Vesterbro i København, gav han os nøglerne til den. Så i februar 2016 stod vi med 400 kvadratmeter vietnamesisk restaurant, komplet med store guld-Buddha'er, vietnamesiske laksko og risposer, husker Line Hoff.

Alt var planlagt
Hun og forretningsmakkeren Eric Sponseller havde på det tidspunkt kun noget decideret amatør-udstyr, som de havde øvet sig med hjemme i Lines køkken.

- Men vi havde planlagt alt og vidste præcis, hvilket udstyr vi skulle bruge, og hvor vi kunne købe det i Italien og Tyskland. Så vi trykkede på bestillingsknappen, og fire uger senere have vi et komplet sodavandsbryggeri. .

- Jo, det er dyrt, men vi havde begge to sparet op i nogle år, og nu har vi satset det hele. Selve udstyret har vi brugt cirka 250.000 kroner på, fortæller Line Hoff.

Hun bruger i flæng betegnelserne sodavand og læskedrik om Læsks produkter - men egentlig foretrækker hun ordet "læskedrik".

- Det er faldet lidt ud af danskernes ordforråd, men jeg kan godt lide det. Sodavand har fået en lidt negativ klang som noget sødt stads. Men læskedrik - så tænker man uuhmm, konstaterer iværksætteren.

Hun oplyser, at ingen af de to Læsk-ejere endnu kan leve af virksomheden, der efter et års tid på Vesterbro er rykket videre til mere egnede lokaler i det tidligere Usserød Bryggeri ved Hørsholm.

- Men det løber snart rundt, konstaterer hun og lader med stor overbevisning forstå, at mængder og indtjening ændrer sig markant "lige om lidt".



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Kaffefirma reddet på stregen

Direktør går fra øllet til rejerne

Fire venner har startet bryghus i Farum

Tørke: Bornholmerne må undvære lokale grøntsager

Nyborg Fængsel har succes med sin flødeis

Danmarks første ismejeri bag tremmer er en succes. På tre måneder har de solgt over 2.000 liter is, og der er venteliste på arbejdsholdet.

Ny aftale åbner for mere dansk kød og medicin til Japan

Salg af danske varer til Japan ventes at stige med op til 70 procent, når frihandelsaftale er underskrevet.

Nyhedsbrev

Orkla køber egne aktier tilbage

Unge bliver grydeklar hos erhvervsskoles cateringfirma

Bøde og politianmeldelse til bageri

Royal Unibrew køber op i Frankrig

Hygiejnen halter igen hos Graasten Salater

Too Good To Go runder fem millioner reddede måltider

DTU har fundet leder til nyt Foodlab

Nyt destilleri snart klar med snaps

Køb af baconkæmpe er på plads

Stiftere siger farvel til Rawbite

Kun en enkelt af de tre idémænd bliver hos nøddebar-producenten

Sall Whisky Distillery har huset klar

1

Michelin-kok laver ny restaurant i sin egen stue

Mille Food har købt en ny fabrik

2

Kæmpestor stigning i dansk quinoa-dyrkning

Dan Cake med stor million-forbedring

Kult-burgerbar genåbner: Burgerne bliver som før i tiden

’’Wayne’s World’’ åbner i samme lokaler som for 11 år siden

Tre medarbejdere køber sig ind i Flammen

"Verdens bedste bøffer" kommer fra Slagelse

Listeria: Også Lidl kalder søde majs retur

Hedebølge-tomater får nyt liv i ny madspilds-ketchup

Frikadellepølsegas værre end først antaget

Street food klar i Fredericia

Økologiske øl bliver mere og mere populære

Lidl lancerer nye planteprodukter

En million kroner til fyrede fra Scanflavour

Mild fugleinfluenza fundet i andebesætning

Halv million skal hjælpe Arla-fyrede

Kvindelig kok sejrede i Gudhjem

Hjemmelavet ret til herrefrokost gav pølseforgiftning

Erhvervsminister bliver ny direktør for Dansk Erhverv

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Statistical Process Control (SPC)

Production Part Approval Process (PPAP)

Filterteknik A/S har fået en digital opfriskning

3 grunde til at overveje at låne penge i din virksomhed

Reparation af svejserobot

Measurement System Analysis (MSA)

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Bare rolig - Vi er her hele sommeren!

22.000 stykker aflagt Berendsen-tøj har fået nyt liv i Gambia

Selvom sommeren i den grad er over os, er der stadig gang i butikken hos os

4 tips til dig der skal have firmabil for første gang

Josefine er udlært elektriker hos EL:CON i Roskilde

Failure Mode and Effects Analysis (FMEA)

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kontorhoteller er blevet in hos danske virksomheder

Jobsamtalen starter før du aner det

Efteruddannelse i Hygiejnisk design på DTU

Lasse er udlært elektriker hos EL:CON i Aarhus

IATF 16949:2016 Inspirationsseminar

Nyt high flow filterhus i glasfiber

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

HN Group A/S udstiller på FachPack messen i Nürnberg

Christian er udlært elektriker hos EL:CON i Viborg

Tysk økonomi fortsætter sin fremgang, men Brexit kan presse udviklingen

Intern Auditor Kvalitet

Send til en kollega

0.194