23948sdkhjf

Kæmpestor fiskekoncern slår sig ned i Skagen

Ny fiskeindustri skal etableres i forbindelse med havneudvidelse
Skagen Havn har indgået lejekontrakt med den norske fiskekoncern Pelagia om etablering af ny fiskeindustri på en del af det nye areal ved havneudvidelsen Etape 3.

Skagen Havn glæder sig over aftalen med Pelagia, som bliver én af hjørnestenene i den fremadrettet fysiske etablering af Skagen havneudvidelse etape 3.

- Vi er meget glade for den tillid Pelagia viser os ved at etablere sig på Skagen Havn. Det betyder, at vi nu har fået en kontrakt med den første store nøgleaktør i forhold til at komme videre med den fysiske etablering af etape 3. Fremadrettet forventer vi, at aftalen betyder, at vi ser et øget antal landinger af fisk og dermed en øget omsætning og indtjening for havnen, siger Willy B. Hansen, adm. direktør for Skagen Havn.

Etape 3 af havneudvidelsen indeholder en landudvidelse på cirka 190.000 kavdratmeter og 930 meter ny kaj. Formålet er at skabe endnu større og bedre rammer for aktører i relation til fiskeriet, herunder både fiskere og fiskeindustri. Pelagia Danmarks lejekontrakt omfatter et areal på cirka 38.000 kvadratmeter, som forventes at stå klar til udnyttelse i løbet af 2020. Pelagia vil etablere en fiskeindustri med forarbejdning af pelagiske fiskearter som for eksempel sild. Virksomheden har derfor ønsket en placering, der ligger umiddelbart ud til kaj for at kunne losse direkte fra skib til fabrik og dermed sikre den bedste kvalitet og en effektiv produktion.

Skagen Havn er den havn i Danmark, hvortil der landes den største mængde pelagiske fisk.

Årligt landes der for eksempel mere end 100.000 tons sild i Skagen, som dermed er en aktiv medspiller i forhold til at underbygge den konsolidering og udvikling, der er sket inden for sildeindustrien de seneste år. Samarbejdet med Pelagia, som er en af de førende indenfor pelagiske fiskeprodukter til konsum, er derfor en naturlig kobling til havnens forretningsområde.

Pelagia driver 26 fabrikker i Norge, Storbritannien og Irland.

I 2011 etablerede Pelagia fabrik i Skagen, med virksomheden Pelagia Danmark.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094